فهرست مطالب
تیترها و تاثیر آنها بر کیفیت محتوا، متنی یا نمایی، همواره سوالی بوده که یک جواب بیشتر برای آن در نظر گرفته نشده است. تیتر، شخصیت و هویت یک متن است. در علم روزنامه نگاری نیز اینطور تعریف می شود که: تیتر یک متن باید بیان کننده کلیت باشد. اگرچه رسانه در ایران به طور مشخص به طور علمی فعالیت نمی کند و بیشتر به رعایت کردن ساختمان یک رسانه توجه دارد تا خروجی آن؛ اما اگر موضوع این یادداشت از مجله املاک پلاس را که بحث تیترها و تاثیرآنها بر کیفیت و جذابیت محتوا است در نظر بگیریم، می توان امیدوار بود که اتفاقات هیجان انگیز و مثبتی در پیش رو باشد.
از مباحث مهمی که درباره سئوی یک متن مطرح میشود، این است که استفاده از تیترها و تگهای مختلف H تا چه حد در افزایش کیفیت محتوای تولیدی اثر دارد؟ خب پس بیش از هرچیز اجازه دهید تا با این پرسش شروع کنیم که در حقیقت تفاوت تیترها، عناوین، با بند متنی یا در اصطلاح (Formatted text) چیست؟

باید این نکته را در نظر داشت که تگ های گوناگونی که در یک متن اینترنتی منتشر می شوند همگی برگرفته از تیتر اصلی هستند؛ اما متنهای عادی همانطور که از نام آنها پیداست، محتوایی بدون تغییر سایز یا بزرگنمایی هستند که حد فاصل بین پاراگرافهای مختلف آنها توسط فاصله تعیین می شود. در مورد درک بهترکارکرد و ماهیت تگ H1 در عملیات سئو، ابهامات و نارساییهای زیادی وجود دارد پیشنهاد مجله املاک پلاس را جدی بگیرید و این متن را تا انتها بخوانید.
این عمل به تولید کننده محتوا کمک خواهد کرد تا درک بهتری داشته باشد و به شکل تاثیرگذارتری محتوا را به خواننده ارائه دهد. ما معتقدیم که تضادهای موجود در این مقوله از جایی می آید که گوگل (Google) و شکل ، با سرعت بیشتری نسبت به شناخت و دانش ما در مورد مسئله سئو در حال پیشرفت است و همواره از تئوری های دقیقتری برای بهبود کارایی خود و ردهبندی سایتها کمک میگیرد. از گذشته تا به امروز نحوه برخورد موتور جستجوی گوگل با تگهای یک نوشته دستخوش تغییرات زیادی شده است؛ این موضوع حتی باعث عدم پردازش در نتیجهگیری ها می شد اما امروزه موتور جستجو از بسیاری موانع عبورکرده است.

به افزونه های سئوی خود اهمیت بدهید
امروزه موتورهای جستجوی زیرک به اندازه ای باهوش هستند که بتوانند درک کنند که تیترها و سر تیترها از چه شخصیتی حرف می زنند؛ حتی بدون اینکه ما به طور مستقیم به آنها اشاره کنیم. برای همین است که در شرایط فعلی اجبار محکمی بر استفاده از تیتر یک برای مقالات نیست؛ یا نباید که فقط از یک تیتر یک در متن استفاده کنیم. این مسئله را بررسیهای اخیر به همان میزان که گوگل میگوید، باید بررسی کرد.
متاسفانه از ابزار و یا تکنیک های بروز برای تولید یک محتوا استفاده نمی کنیم و همین باعث میشود تا از قواعد ناکارآمد گذشته پیروی کنیم. دنیای اینترنت عوض شده است و ما هم باید تکنیکهای سئوی، رتبه سایت، خود را تغییر دهیم تا از این چرخه جا نمانیم.
اگر server سایتتان هنوز هم بابت نداشتن تگ H1 یا داشتن چندتایی از آن در متن به شما اخطار میدهد، باید سبک کار قدیمی خود را تغییر دهید چرا که این تکنیک خیلی وقت است منقرض شده! همزمان با معرفی HTML5 تحت شرایط خاصی، حتی با داشتن چندین تگ H1 در یک متن صدمهای به کیفیت محتوای شما زده نخواهد شد.

این قطعا بدان معنا نیست که استفاده از H1 را کنار بگذاریم.
در حقیقت شاید تگهای H دلیل زیباتر شدن متن شما از نظر موتور جستجو نخواهند بود اما در سهولت دستیابی به محتوای صفحه شما مؤثر هستند. دسترسی یک محتوا از نظر اصول سئو اساساً به این معنی است که متن شما فارغ از حیطه تخصصی که در مورد آن نگارش شده است، باید برای عامه کاربران قابل فهم باشد.
سعی کنید محتوای شما برای همه قابل درک باشد
به عنوان مثال اگر در رابطه با خودرو محتوایی تولید کردید نباید فقط مکانیکها آن را درک کنند بلکه باید یک شخص فاقد تخصص نیز آن را فهمیده و برای او کاربرد داشته باشد؛ این به نوعی سهولت یک متن در کاربری است. البته سهولت در دسترسی فقط به خود محتوا وابسته نیست بلکه ترکیب و همنشینی بندها در چیدمان صفحه برای خوانش خواننده تاثیر گذار است. به عنوان خاتمه باید خاطر نشان کرد که تیترهای مناسب و چیدمان صحیح برای دسترسی آنلاین اهمیت داشته و باید تمام کاربران به آن دقت کافی داشته باشند.
نتیجه گیری
تیترها و تاثیر آنها بر کیفیت و جذابیت محتوا از جمله المان هایی هستند که کاربرد کیفی آنها غیر قابل انکار است. باید در نظر داشت که یک تیتر اولین مواجهه مخاطب با نوشته شما است و قطعا تعیین کننده اتفاقاتی است که در آینده برای آن رخ می دهد.