گیاهان آلرژی‌ زا و نحوه جایگزینی آن ها با گیاهان دیگر

فصل تابستان و بهار موعد شکوفایی گل‌ ها، درختان، زیبا شدن گلدان ها و باغچه‌ ها است. ولی برای همه این طور نیست، زیرا برای بعضی ها پاییز و بهار فصول حساسیت و آلرژی زایی هستند. مقدار حساسیت در همگی مساوی نیست و گاهی سبب تب یونجه می‌ شود. اگر شما نیز آلرژی دارید از این چند گیاه فاصله بگیرید. نیاز نیست از کل باغچه‌ تان چشم پوشی کنید ترجیحا این مشکل با گیاه جایگزین برطرف می‌ شود. در این مقاله از املاک داران قصد داریم یک سری منابع مفید در مورد گیاهان آلرژی‌ زا را شرح دهیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

با گیاهان آلرژی‌ زا و آلرژی چه کنیم؟

آیا در حیاط خانه خود باغ یا باغچه دارید ولی به دلیل آلرژی داشتن به گل ها مجبورید از پشت پنجره به آن ها نگاه کنید و حسرت بخورید؟ آیا نگهداری گیاهان آپارتمانی حساسیت زا هستند؟ راه و چاره‌ ی مشکل، شناسایی گیاهانی است که شکل مورد دلخواه شما را دارند و همین طور برای شما مشکلی ایجاد نمی‌ کنند.

گیاهان آلرژی زا

شاید هنگامی که در باغچه در حال تماشا کردن گل ها هستید به آلرژی زا بودن گل ها فکر کرده باشید. گل های رنگارنگ برای کسانی که آلرژی دارند مشکل نیست، زیرا رنگارنگ بودن آن ها برای توجه حشرات مدل سازی شده که گرده گیاهی را به گیاه دیگر ببرند.

در واقع گیاه هایی که گل برگ های رنگارنگ ندارند اغلب حساسیت زا هستند، چون گرده افشانی آن ها به وسیله باد صورت می گیرد و گرده های موجود در هوا می تواند حیوانات یا انسان ها را تحت تاثیر قرار دهد.

گیاه حساسیت زا: تاج خروس دم گربه‌ ای، بستان افروز یا باروتک

تاج خروس دم‌ گربه‌ ای معروف به گل‌ های خوشه‌ مانند و ریزشی قرمز است که در فصل پاییز نمای زیبایی به باغ‌ ها می دهد. ولی مشکل این گیاهان گرده‌ آن است. گرده‌ این گیاهان برای بیماران تب یونجه مضر است و همین طور می‌ تواند سبب پیدایش آلرژی شود.

تاج خروس دم گربه ای

گیاه جایگزین: آکالیفا هیسپیدا

گیاه آکالیفا هیسپیدا یا آکالیفا دم گربه ای جایگزین مناسبی برای این گیاهان است. زیرا گل های قرمزش بسیار چشم نواز و زیبا هستند. همین طور آکالیفای دم‌ گربه‌ ای می تواند تا منفی یک درجه سرما را نیز تحمل کند. ولی در این صورت رشد گیاه کمتر خواهد بود. این گیاه به نور آفتاب یا سایه آفتاب به طور کامل و آبیاری منظم نیاز دارد.

می توانید در فصل های سرد آکالیفا را در گلدان بکارید و در محیط داخل خانه از آن محافظت کنید. این گیاه از نمونه گیاهان خانگی مشهور به حساب می آید و برای گلخانه ها نیز مورد مناسبی به شمار می رود.

گیاه حساسیت زا: کرچک

یکی دیگر از گیاهان آلرژی‌ زا ، کرچک است. کرچک از جمله گیاهانی است که رشد فوری دارد و گزینه مناسبی برای باغچه هایی با محیط استوایی است. این گیاه دارای برگ‌ های بزرگ است، به سرعت رشد می‌ کند و نیاز به بررسی و نگهداری آنچنانی ندارد.

ولی این گیاه مشکل بزرگی که دارد سمی بودن آن است و همچنین از جمله گیاهان حساسیت زا به شمار می رود. گرده‌ های گیاه یا حتی دست زدن به شیره گیاه حساسیت زا است. دلیل دیگر این که گیاهی تجاوزگر است و امکان دارد به گیاهان دیگر نیز صدمه بزند.

گیاه جایگزین : ختمی

اگر در جستجوی گیاهی زیبا با فواید زیاد هستید گل ختمی بکارید. ارتفاع این گیاه می‌ تواند بین ۲ تا ۴ متر باشد و عرض آن نیز به ۱ تا ۲ متر می‌ رسد. گل‌ های این گیاه ۱ یا ۲ روز بیشتر مقاومت ندارند ولی در کل گیاهی پر ثمر است و همین طور پروانه ها و پرنده ‌ها را به خود جذب می‌ کند.

از فواید دیگر این گیاه می توان به استقامت آن اشاره کرد. این گیاه تا منفی 6 درجه سرما را می‌ تواند تحمل کند. در فصول سرد سال بهتر است آن را در داخل خانه نگهداری کنید. همین طور از گیاه در برابر شته ها محافظت کنید.

گیاه حساسیت ‌زا : بابونه

آیا فکرش را می کردید گیاهی که به عنوان داروی آرام بخش مورد استفاده قرار می گیرد حساسیت نیز ایجاد کند؟ شناسایی شده که بابونه جزء گیاهان آلرژی‌ زا است و می‌ تواند سبب ایجاد نشانه‌ های تب یونجه شود. همین طور گل و برگ های این گیاه باعث واکنش‌ های پوستی می‌ شود و از گیاهان حساسیت زا است. سپس نوشیدن این گیاه برای کسانی که حساسیت مزمن دارند مناسب نیست و موجب مشکل می شود. بابونه جزء گیاهان برگزیده است و از رده ی رگ‌ وید هستند.

گیاه جایگزین: آویشن وحشی یا سوسنبر

سوسنبر نیز گیاهی است که رشد خیلی سریعی دارد و می تواند تا منفی 28 درجه سرما را تحمل کند. این گیاه چه روی دیوار و چه روی زمین باشد فرقی نمی کند و رشد خوبی دارد. همین طور این گیاه به جذب کننده حشرات مفید، پروانه‌ ها، زنبورها مشهور است. گل های صورتی زیبا در تابستان از مزایای دیگر گیاه آویشن وحشی است.

گیاه سوسنبر نیاز به نور مناسب دارد. ولی اگر در مناطق گرم زندگی می کنید بهتر است سایبانی برای گیاه درست کنید. همین طور بعد از کاشت گیاه مقداری آب به آن بدهید. این گیاه بین ۵ تا ۸ سانتی‌ متر طول و ۹۱ سانتی‌ متر عرض دارد. اگر این گیاه را در نور مناسب و خاک حاصل خیز نگهداری کنید به خوبی رشد می‌ کند.

گیاه حساسیت زا : مینای چمنی

مینای چمنی از انواع دیگر رگ‌ وید است که می‌ تواند برای افراد دچار آلرژی مشکل ساز باشد. افرادی که به گرده، برگ، گل و حتی اثرات این گیاه آلرژی دارند دچار بیماری هایی مثل جوش، تب یونجه، تاول و غیره می شوند‌.

گیاه جایگزین: فلوکس باغچه‌ ای

فلوکس باغچه‌ ای برای کسانی که به آلرژی دچار هستند بهتر عمل می کند. گل‌ های آن در فصل تابستان می رویند و در رنگ های بنفش، صورتی و قرمز هستند.

این گیاه هم نیز در برابر سرما مقاومت می کند. نکته‌ ی لازم به ذکر درباره گیاه فلوکس باغچه ای این است که بعد از کاشت فورا نوکش را به بالا بکشید که برای شاخه روییدن تحریک شود. همین طور باید این گیاه را در محیطی که هوا در اطراف آن در جریان باشد نگهداری کنید.

گیاه حساسیت زا: یاس

افراد کمی پیدا می شوند که این گیاه خوش بو و دوست داشتنی را دوست نداشته باشند. زیرا علاوه بر بالارونده بودن، رشد سریعی نیز دارد و پر بار است. ولی اگر از آلرژی رنج می برید کلیه این قابلیت های خوب بی ارزش می شوند. به علت گرده این گیاه موجب عطسه‌ های مکرر می‌ شود و از جمله گیاهان حساسیت زا است.

گیاهان حساسیت زا

گیاه جایگزین: گل نخود

اگر علاقه زیادی به گیاهان بالا رونده دارید و از طرف دیگر به آلرژی مبتلا هستید و نمی توانید خطر کنید کاشت گل نخود فکر خوبی است. این گیاه گل‌ برگ های سفید ندارد و شکوفه‌ هایش پایداری زیادی ندارند ولی یکی از گیاهان بهاره است که نمای زیبایی به باغ شما می دهد.

نمونه ای از این گیاه هست که در کلیه آب‌ و هواها رشد می‌ کند. این گیاه به آفتاب و خاک حاصل خیز نیاز دارد و اگر این موقعیت ها فراهم نباشند گرفتاری ایجاد می شود. آبیاری آن نیز باید منظم باشد. توجه کنید که اگر این گیاه را در محوطه حیاط می کارید از آن در برابر پرنده ها نگهداری کنید.

گیاه حساسیت زا: اُرس

اکثر افرادی که ارس در باغچه منزل خود دارند می دانند که اگر دست هایشان به این گیاه بخورد موجب خارش می شود. هرچند این گیاه ظاهرا زیبا به نظر می رسد ولی تماس گرده یا خود گیاه سبب مشکلات پوستی و تب یونجه می شود.

گیاه جایگزین: رزماری

گیاه رزماری در باغ های مدیترانه ای بیشتر پیدا می‌ شود و برای پخت‌ و پز نیز مناسب است.

بلندی گیاه رزماری از ۳۰ سانتی‌ متر تا ۲.۵ متر می‌ رسد و رشد سریع دارد. این گیاه پروانه، زنبور و مرغ مگس‌ خوار را به خود جلب می‌ کند.

امیدواریم تا اینجای مطلب برای شما مفید بوده باشد. اگر نظر یا پیشنهادی در رابطه با گیاهان حساسیت زا دارید، می ‌توانید در بخش نظرات بنویسید و از راهنمایی کارشناسان مجموعه املاک داران در اصفهان، استفاده نمایید. اما شما از چه گیاه هایی به جای گیاهان حساسیت زا استفاده می کنید؟ خوشحال می شویم این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و تجربیات خود را در این زمینه با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.