چگونه باغ شیشه ای بسازیم؟ تراریوم چه فرقی با باغ شیشه ای دارد؟
چگونه باغ شیشه ای بسازیم؟ تراریوم چه فرقی با باغ شیشه ای دارد؟ این روزها با زیاد شدن آپارتمان نشینی در شهرهای بزرگ بسیاری از مردم از داشتن گل و گیاه، باغ سرسبز و حیاط زیبا بی نصیب مانده اند. وجود گل و گیاه در هر خانه به سلامت فیزیکی و روانی اعضای خانواده کمک بسیار زیادی می کند.
امروزه مردم برای این کار ازگل های کوچک و آپارتمانی در منزل خود نگهداری می کنند. این گلدان ها علاوه بر خواص شان معایبی مانند گرفتن فضای زیادی از خانه، رسیدگی روزانه و کثیف شدن محلی که گلدان ها در آن قرار دارند نیز وجود دارد.
در سال های اخیر برای حل این مشکلات باغ های شیشه ای وارد بازار گل و گیاه شده است و مردم بسیار زیادی از این گزینه راضی بوده و استقبال کرده اند. در این مقاله قصد داریم تمام موارد مربوط به چگونگی ساخت باغ شیشه ای را برای شما شرح دهیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
باغ شیشه ای یا تراریوم چیست؟
باغ شیشه ای یا تراریوم به محفظه شیشه ای گفته می شود که تعدادی از گیاهان در آن می کارند و با ساختن یک مجموعه، زندگی متفاوتی از فضای خارجی برای گیاهان ایجاد می کنند.
امروزه در همه ی گلخانه ها، گل فروشی ها و نمایشگاه های گل و گیاه مدل های مختلفی از این نوع تراریوم ها وجود دارد که میتوانید از این مکان ها خرید کنید. تراریوم به معنی خاک و زمین است و می توان آن را نمایشگاه گل و گیاه زمینی در نظر گرفت که نمونه ای از زندگی گیاهی یک اقلیم را در برمی گیرد.
ساخت تراریوم
برای ساخت یک تراریوم باید مواردی را نیز در نظر بگرید که در ادامه به شما خواهیم گفت:
ابتدا شما باید گیاه را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید تا بتوانید خود را با شرایط آن وفق دهید. دو نوع تراریوم وجود دارد که با توجه به شرایط نگهداری به تراریوم باز و تراریوم بسته تقسیم می شوند. برای اقدام به ساخت تراریوم باید مواردی برای رشد گیاه در نظر گرفت.
از جمله این موارد مانند رطوبت بالا، مقاومت به خشکی، نور کم و دیگر موارد است. یک محفظه بسته با داشتن نور کافی چرخه کوچکی از آب را ایجاد کرده و با خاک مناسب ترکیب شده است. همچنین شرایط را برای رشد بهتر گیاه ایجاد کرده و گیاه مدتی بعد شروع به رشد می کند.
گیاهان مناسب در محفظه
حال می خواهیم در اینجا به شما بگوییم چه گیاهانی برای این کار مناسب بوده و نحوه ساخت آن را به شما توضیح دهیم. در اصل از گیاهانی که حساس و خشک هستند برای این گزینه استفاده می شود؛ چون رطوبت موجود در محفظه بالا بوده و هیچ زمان از خشکی رنج نمی برند و همیشه می توانند به راحتی مرطوب بمانند.
بیشتر از گیاهان آپارتمانی کوچک از جمله آن هایی که در محیط مرطوب خوب رشد می کنند، برای ساخت تراریوم استفاده میکنند. برای کاشت گیاهان باید بسیار دقت کرد تا با یکدیگر هم خوانی داشته باشند. گیاهان فصلی، باغچه ای و درختانی که به رطوبت بالا و تهویه کم حساس هستند؛ اصلا نیازی نیست آن ها را داخل ظرف شیشه ای کاشت. برای اینکه با روش های نگهداری از گیاهان آپارتمانی بهتر آشنا شوید، به مطالعه مقاله آن بپردازید.
از جمله این گیاهان شامل حسن یوسف و شمعدانی هستند که به هیچ عنوان نباید با یکدیگر بکارید؛ چون دارای نیازهای متفاوتی هستند. ولی بنفشه آفریقایی، گندمی، گل سنگ و سانسیوریا نیاز به مراقبت های متفاوتی دارند و به هوای خنک تر نیاز دارند. از جمله این گیاهان عبارتند از:
نحوه کاشت بنفشه آفریقایی
برای کاشت بنفشه آفریقایی باید آن را ترجیحا داخل ویواریوم کاشته یا به تنهایی در تراریوم بکارید و برای کاشت انواع کاکتوس توجه داشته باشید که هر کدام را هم نوع خود بکارید. به عنوان مثال تیغ دار را با تیغدار و گوشتی را با گوشتی انجام دهید. حتماً باید در نظر داشته باشید، گیاهانی که دارای مقاومت بیشتری هستند را نیز با هم بکارید.
کراسولای نقره ای
کراسولای نقره ای یک گیاه زینتی آپارتمانی بسیار زیبا می باشد. کراسولای نقره ای یا گیاه یشم که ارتفاعی بین ۲/۱ تا ۸/۱ متر دارد و بین ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر گستردگی آن است. درکل این گیاه تحمل خاک های خشک را دارد و به راحتی می توان آن را در تراریوم قرار داد.
کاکتوس ها و گیاهان گوشتی
یکی از مناسب ترین گیاهان آپارتمانی برای تراریوم کاکتوس ها و گیاهان هستند. گیاهانی مثل کاکتوس ها برای ظرف های شیشه ای بسته پیشنهاد نمی شود. گزینه مهم برای نگهداری این نوع گل انتخاب ظرف و خاک مناسب بوده که عملیات زهکشی را به خوبی انجام دهد. این نوع از کاکتوس ها مانند هاورتیاس، اچوریا و انواع مختلف دیگر یا گیاهان گوشتی مناسب برای تراریوم ها هستند.
گیاه بنفشه آفریقایی
اگر به دنبال یک گیاه گل دار و زیبا آپارتمانی هستید که علاوه بر گل هایش شاخ و برگ زیبایی نیز داشته باشد بنفشه آفریقایی را به شما پیشنهاد می دهیم. برای نگهداری این گیاه زیبا باید از مقدار دادن آب زیاد به این گیاه خودداری کنید، زیرا ریشه بنفشه آفریقایی نسبت به آب زیاد حساس است و دچار پوسیدگی می شود.
پیله آ
اگر به دنبال یک گیاه چند ساله و درعین حال همیشه سبز آپارتمانی هستید پیشنهاد ما گیاه پیله آ است که ۳۰ سانتی متر رشد می کند و ۸ سانتی متر گستردگی دارد. این گیاه برگ هایی متوسط بیضی شکل به رنگ سبز تیره دارد که برگ های آن دارای نقش های نقره ایرنگی است.
نام دیگر این گیاه، گیاه آلومینیومی است که به دلیل نقش های موجود روی برگ های زیبای این گیاه، نامش را انتخاب کرده اند. با داشتن ابعاد کوچک گیاه آن را برای قرار دادن در تراریوم مینیاتوری مناسب کرده است و از قلمه کشت حاصل می شود.
روش ساخت
- یک ظرف شیشه ای برداشته و آن را با آب گرم و صابون شسته سپس خشک کرده تا باکتری های مضر موجود در ظرف از بین بروند. اندازه ظرف باید طوری باشد که دو گیاه یا بیشتر در آن جای بگیرد.
- یک لایه یکنواخت ته ظرف شن بریزید زیرا این کار برای زهکشی بهتر کمک می کند و بیشتر سعی کنید شن ها به سمت دیواره ها قرار گیرد. می توانید قبل از ریختن سنگ ریزه لایه نازکی از خزه ته ظرف قرار دهید.
- برای از بین بردن بوی نامطبوع داخل ظرف و ایجاد هوای تازه داخل ظرف مخصوصا اگر ظرف بسته باشد ۲ قاشق غذاخوری زغال چوب فعال را روی شن بپاشید. سپس گیاهان خودزا بکارید.
شرایط نگهداری تراریوم
برای نگهداری گیاه در تراریوم بهتر است که در مقابل نور مستقیم قرار نگیرد و همچنین همیشه آبیاری به موقع و میزان آب مناسب را برای گیاهان خود در نظر بگیرید. در نهایت فراموش نکنید که شرایط سلامت گیاه، هر چند مدت یکبار چک شود.
امیدواریم تا اینجای مطلب برای شما مفید بوده باشد. اگر نظر یا پیشنهادی در رابطه با باغ های شیشه ای دارید، می توانید در بخش نظرات به اشتراک بگذارید. اما آیا تاکنون تجربه استفاده از باغ های شیشه ای را داشته اید؟ خوشحال می شویم این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و تجربیات خود را در این زمینه با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.