سبک تلفیقی در دکوراسیون داخلی

عناوین اصلی مقاله:

 

مقدمه

برای کسانی که به دنبال ایده های نوآورانه و جذاب هستند، سبک تلفیقی دکوراسیون بهترین انتخاب است. سبک تلفیقی از ادغام و در هم آمیزی سبک های مختلف خلق می شود و به نوعی خود بنیان گذار سبکی جدید در دکوراسیون داخلی محسوب می شود. آزادی عمل در این سبک بیشتر از سایر سبک های طراحی است و از عناصر گوناگون هر سبک چیزی در خود دارد. سبک تلفیقی امضای شما را پای خود خواهد داشت و شخصیتی خاص را به نمایش می گذارد.

 تلفیق سبک های دکوراسیون در یک چهارچوب جدید

تلفیق سبک های دکوراسیون در یک چهارچوب جدید

در فضایی که به صورت تلفیقی آراسته شده باشد دیگر لازم نیست که همه آیتم ها را از یک سبک ثابت استفاده کنید. در خانه ای که به سبک تلفیقی در دکوراسیون داخلی طراحی شده است، المان ها و عناصری از سبک های کلاسیک، مدرن، روستیک و ساحلی و غیره ممکن است ترکیب شوند. در این خانه هر گوشه و رنگی اثری از یک سبک دکوراسیون را نشان می دهد. با این حال هنوز هم حدی از هماهنگی و کلیتی از اجزای پراکنده باید شکل بگیرد. اینکه سبک شما تلفیقی است، به معنی شلختگی و درهم ریختگی دکوراسیون منزل شما نیست. باید با دقت و آشنایی نسبت به سبک های مختلف که در زمینه طراحی داخلی منزل وجود دارد اقدام به تلفیق دکوراسیون خود کنید تا عناصری که قابلیت در هم آمیزی دارند مورد استفاده قرار گیرند. با وجود این مسئله دیگری نیز در این رابطه مطرح است، و آن این است که برخی از تلفیق های سبکی فقط زمانی که به چشم می آیند اثر بخشی خود را نشان می دهند.

سبک تلفیقی درباره ادغام بهترین های هر سبک است

در طراحی تلفیقی نباید هر چیزی را بدون هدف و تصادفی از یک سبک برداشت و در سبکی دیگر گنجاند. برای اینکه تلفیق شما موفق باشد باید سبک ها و المان هایی از یک سبک خاص را انتخاب کنید که با طراحی منزل شما هم خوانی داشته باشد. این ادغام سبکی اگر به درستی انجام شود، مخاطب بی آنکه متوجه باشد از سبکی به سبک دیگر هدایت می شود. انتقال آرام و حساب شده آن چیزی است که باید پیش از همه در سبک تلفیقی به آن توجه داشته باشید. سبک تلیق شده نباید در ذوق بزند و نامربوط جلوه کند، وگرنه مخاطب را پس می زند. برای انتقال بی نقص سبکی، به سبک پایه طراحی تان توجه کنید. برای مثال سبک های سنتی و معاصر کاملا با هم در تضاد هستند، باید مشخص کنید کدام یک انتخاب پایه شما برای طراحی یک فضاست. آنگاه بر اساس آن می توانید المان های سبک های دیگر را که با هم در تضادند با دقت و وسواس به سبک داخلی خود اضافه کنید. نکته ای نیز درباره انتخاب رنگ در سبک تلفیقی مهم است. سعی کنید رنگ های بخش های مختلف را با رنگ مایه های یکسان ولی با سایه های تیره تر یا روشن تر استفاده کنید. همچنین، چندین نقطه مرکزی چشم گیر نیز در رنگ های دیگر به کار بگیرید، تا فضا بی روح و تکراری نشود. معماری ایران از گذشته برپایه های مردم واری، پرهیز از بیهودگی، نیارش، خود بسندگی و درو نگرایی همراه بوده است. ورود معماری مدرن در ایران در زمان قاجار اتفاق افتاد و ابتدا در میان دربار و اشرافیان و سپس سایر اقشار مردم با سطح زندگی متوسط رواج یافت و در واقع تلفیقی از معماری مدرن اروپایی با معماری سنتی ایرانی ایجاد شد. ورود مصالح جدید مثل شیشه، فولاد، و روش های نو در اجرای سازه ها کم کم جایگزین روش های سنتی و قدیمی شدند. مخصوصا ورود بتن که تحولی بزرگ در مقاومت و زیبا شناسی داشت. به طور کلی در کنار هم قرار گرفتن دو شی متضاد یعنی مدرن و سنتی در هنر امروز کاملا جایز است، اما به شرط این که آن دو شی ارتباط مناسبی با هم برقرار کنند و باهم هارمونی ایجاد کنند. در واقع طراح باید به تمامی فرم های تصویری و انرژی ای که بین آن دو رد و بدل می شود اگاهی داشته باشد. مهم این است که همیشه به دنبال بهترین انتخاب و مناسب ترین ترکیب باشیم زیرا همه ی آنچه که خارج از خانه به نظر می رسد، مناسب خانه ما نیست.

 

طراحی به سبک تلفیقی 

 

طراحی به سبک تلفیقی

گاهی وقتها در بخش دکوراسیون داخلی مدرن و سنتی با چالش هایی روبرو می شویم که اتخاذ راه حل منطقی و مناسب برای آنها، نیز خودش نوعی چالش است بسیاری از این چالش ها مربوط به فرآیند استفاده از مصالح مناسب است. سبک تلفیقی بهترین سبک در دکوراسیون خانه های ایرانی است که می خواهند نقش و نگار ایرانی را با ظاهری مدرن ترکیب کرده و در کنار هم داشته باشند. از طرف دیگر هر چند که سبک مدرن وسوسه کننده است، اما بسیاری از ما از زمان کودکی در خانه هایی بزرگ شده ایم که دارای دکوراسیون سنتی و نقش و نگارهای ایرانی و خاطره انگیز است. شاید دل کندن از این نقش و نگارها و مراجعه سریع به دکوراسیون مدرن چندان آسان نباشد. ضمن این که دکوراسیون سنتی نیز زیبایی های خاص خودش را دارد که نشان دهنده فرهنگ هر منطقه است و اگر به درستی پیاده شود بسیار چشم نواز خواهد بود.

هر آنچه باید قبل از اجرای دکوراسیون تلفیقی در خانه بدانید

در سبک تلفیقی اگر دوست دارید جلوه ای هماهنگ و ملایم داشته باشید، باید اجزای دکوراسیون خانه شما به هم شباهت داشته باشد. مثلا مبلمان چوبی سنتی را با میز چوبی مدرن ست کنید به این ترتیب هم دو سبک سنتی و مدرن را تلفیق کرده اید، هم اینکه جلوه ای هماهنگ به وجود آورده اید. اما اگر خواهان یک جلوه متضاد هستید و می خواهید محیطی هیجان انگیز در خانه تان حکم فرما باشد می توانید بافت ها و رنگ ها را با هم ست کنید تا جلوه تضاد در دکوراسیون شما بارزتر شود.

 انتخاب رنگ ها در دکوراسیون تلفیقی

انتخاب رنگ ها در دکوراسیون تلفیقی

می توان از رنگ های متضاد استفاده کرد یا رنگ هایی را به کار برد که با یک دیگر هماهنگی داشته باشند. برای مثال سه رنگ مشکی، بنفش و قرمز در عین تضادی که با هم دارند کنار هم بسیار زیبا جلوه خواهند کرد، در حالی که سه رنگ قهوه ای سوخته، نارنجی و دارچینی سه رنگ هماهنگ با یکدیگرند و به خوبی همدیگر را کامل می کنند. اگر طرفدار کنتراست یا تضاد در دکوراسیون تلفیقی خانه هستید، باید انتخابی مانند اول داشته باشید. اگر هم تمایل به ایجاد هارمونی در دکوراسیون خود را دارید انتخابی مانند حالت دوم برای شما مناسب تر است. رنگ هر یک از قطعات و عناصر دکوراسیون خواه عنصر مدرن باشد یا سنتی، باید جزء یکی از این سه رنگ باشد. برای انتخاب رنگ در سبک تلفیقی باید سه رنگ هماهنگ یا متضاد را انتخاب کنید و سپس اجزاء خانه خود را مطابق به ان سه رنگ همانگ یا متضاد انتخاب شده تهیه کنید. تزئینات کوسن های سنتی، قاب های سنتی تزئینی، گلدان های گلی، پارچه های سنتی، لوازم چوبی، لوسترهای لوکس و هر چیز دیگری که شما علاقه مند هستید در دنیای مدرن امروز از آن بهره بگیرید، قطعات اصلی و فرعی در یک چیدمان تلفیقی هستند. قطعات اصلی حتما باید از سبک غالب انتخاب شود و قطعات فرعی از سبک مغلوب. مثلا اگر تعیین کرده اید که سبک غالب مدرن باشد باید قطعات اصلی مانند تخت خواب از نوع مدرن انتخاب شود، اما قطعات فرعی مانند اباژور باید سبک مغلوب باشد.  

پرده

لزومی ندارد هر سه تکه پارچه پرده اتاق پذیرایی شما از پارچه های کلاسیک و گلدار باشد، می توانید با ترکیب پارچه های گلدار و پارچه های ساده و مات مدرن ترکیب بسیار زیبایی به وجود بیاورید. کفپوش، در مورد کفپوش ها نظرات متفاوتی وجود دارد. بسیاری از افراد با وجود مدرن کردن تمام وسایل خانه ترجیح می دهند که از فرش اصیل ایرانی برای کف پوش خانه خود استفاده کنند. به تازگی با آمدن فرش های مدرن امروزی با طراحی های ساده و تک رنگ در اندازه های نسبتا کوچک تر از فرش های معمولی، با شکل های هندسی مختلف، بسیاری از افراد این فرش ها را انتخاب می کنند. گاهی می بینیم که قرار دادن فرش ایرانی در کنار دکوراسیون مدرن جلوه خوبی پیدا می کند، چون فرش ایرانی نقش و نگار بسیار دارد و رنگ های متنوع و شادی که در کنار رنگهای مدرن می تواند روح و تازگی به فضا ببخشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید به مقاله انواع فرش ایرانی، انواع قالیچه ایرانی را بشناسید مراجعه کنید.

مبلمان در سبک تلفیقی

اگر تمایل به خلق جلوه ای هماهنگ و آرام دارید، مبلمانی را انتخاب کنید که از نظر ظاهری شباهت زیادی به هم داشته باشند، یا اینکه تفاوتشان تنها چند درجه باشد. برای مثال اگر تمایل به ایجاد هارمونی در دکوراسیون تلفیقی خود را دارید از ست مبلمان چوبی با سبک مدرن استفاده کنید و میزهای چوبی را سنتی انتخاب کنید. در این صورت هم مبلمان مدرن و سنتی را با هم تلفیق کرده اید هم چوبی بودن عناصر با هم هماهنگی خواهند داشت.

دو روش برای نورپردازی در سبک تلفیقی در دکوراسیون داخلی

حباب ها عموما در فضاهایی مثل اتاق خواب، آشپزخانه و گاهی اوقات در نشمین به کار می روند. حباب ها نسبت به لوستر و تجهیزات نورپردازی مشابه از ظاهر ساده تری برخوردارند. تنوع حباب ها به قدری زیاد است که می توان آن ها را در هر اندازه، رنگ و فرمی تهیه کرد. اگر می خواهید فضای روشن و پر نوری داشته باشید، باید در انتخاب جنس و فرم حباب ها دقت کنید.

 نور پردازی کنفی

نور پردازی کنفی

اگر قالب فرعی را سنتی در نظر گرفته اید، ترکیب طناب کنفی و چوب و لامپ در سبک تلفیقی برای نورپردازی شما مناسب و متفاوت خواهد بود. دکوراسیون اتاق مطالعه خانه های مدرن ایرانی چگونه است؟ به شما پیشنهاد می کنیم از یک صندلی مدرن به همراه کوسن های رنگی سنتی استفاده کنید. برای اینکه این چیدمان شما را به سمت دکوراسیون سنتی ببرد، استفاده از یک فرش قرمز می تواند کمک بسیاری به شما کند.

اتاق خواب

شما برای شروع این چیدمان نیاز به یک تخت ساده دارید. تصور کنید یک بوم نقاشی درست روبه روی شما قرار گرفته است. با استفاده از بالشت های رنگی سنتی به و پتوهای نقش و نگار شده سنتی به راحتی می توانید با تلفیق صنعت و مد در کنار دکوراسیون ایرانی یک چیدمان متفاوت ایجاد کنید. برای اینکه جلوه بیشتری به محیط دهید، استفاده از یک فرش لاکی سنتی ایرانی می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. اگر فضا دارای طاقچه های قدیمی بود هم می توانید از آنها به عنوان یک کتابخانه یا یک دیوار کوب نوستالژی استفاده کنید.

 

نتیجه گیری

 

نتیجه گیری

سبک تلفیقی در دکوراسیون داخلی برای کسانی است که می خواهند در کنار بهره گیری از نقش و نگار ایرانی، المان های دکوراسیون مدرن را نیز در چیدمان خانه خود داشته باشند. در دکوراسیون تلفیقی مهم ترین نکته تعیین سبک غالب است، برای چینش به سبک تلفیقی باید مشخص کرد که دوست دارید جلوه خانه هماهنگ باشد یا متضاد. در سبک تلفیقی با توجه به تعیین نوع جلوه دکوراسیون، باید از سه رنگ اصلی در این سبک ها استفاده کرد. اگر به خدماتی در زمینه املاک احتیاج داشتید، می توانید خدماتی را از مجموعه املاک داران دریافت کنید. مجموعه املاک داران خدماتی در زمینه خرید و فروش آپارتمان در فروش آپارتمان در اصفهان، تهاتر، مشارکت در ساخت و غیره به مشتریان خود ارائه می کند.