آشنایی با انواع زمین در قانون

آنچه در این مقاله می خوانید: 

اراضی یا همان ارض، کلمه ای عربی است که در فارسی به آن زمین گفته می ‌شود. امروزه قیمت اموال غیر منقول بسیار افزایش یافته و به منظور حمایت از اموال و دارایی ‌ها شناخت انواع زمین تبدیل به امری واجب شده است. اگر شما نیز دوست دارید با انواع اراضی آشنا شوید در ادامه این مقاله از املاک داران ما را همراهی کنید. در این مقاله به بررسی انواع زمین در قانون و تعریف هایی از آن ‌ها پرداخته ایم.

تقسیم بندی اراضی

انواع زمین در قانون شامل زمین های دایر، بایر، موات، اراضی ساحلی، اراضی دولتی، اراضی منابع طبیعی، اراضی مرتعی، اراضی آیش، اراضی جنگلی، اراضی خراج، اراضی شهری و اراضی بیابانی می شوند. در ادامه تک به تک تمام آن ها به صورت جامع توضیح خواهیم داد.

تعریف زمین دایر

زمین هایی که در آن ‌ها ساختمان، تاسیسات و دیوارکشی وجود دارد یا به صورت باغ و زمین های کشاورزی است زمین های دایر می گویند. در تعدادی از قوانین مربوط به زمین های شهری، به زمین هایی که قبلا احیا و آباد شده‌اند و امروزه مستمر و از آن‌ ها بهره برداری می‌‌شود نیز دایر می گویند.

انواع زمین در قانون 

تعریف زمین بایر

در علم فقه زمین های بایر به اراضی موات یا عرضی یا بالعرض شهرت دارند. در ماده 4 قانون زمین شهری، به زمین هایی که قبلا احیا بودند اما رفته رفته با گذشت زمان به حالت موات برگشته، زمین های بایر گفته می‌ شود.

انواع زمین در قانون 

تعریف زمین موات

به زمین های موات، موات بالذات نیز می گویند. طبق ماده 27 قانون مدنی، زمین هایی که هیچ ‌گونه آبادی و کشت و زرعی در آن ‌ها وجود ندارد موات نام دارند. این نوع زمین ها در تصرف دولت هستند و از آن ‌ها برای ساخت مکان هایی تحت نظر دولت استفاده می ‌شود.

انواع زمین در قانون 

اراضی ساحلی

به زمین هایی که بین آب دریا و خشکی قرار دارند و از طرف خشکی به ارضی آباد محدودند، اراضی ساحلی گفته‌می‌‌شود.

انواع زمین در قانون 

تعریف اراضی دولتی

تمام زمین های تحت مالکیت دولت اراضی ملی نام دارند. به معنی دیگر، به زمین هایی می‌گویند که طبق قوانین و آرای کمیسیون‌ های مربوطه به وزارت مسکن و شهرسازی تعلق دارند.

تعریف اراضی منابع طبیعی

به اراضی که در چراگاه ها و جنگل ها و بیشه‌ های طبیعی و غیره هستند و با این عنوان ثبت شده‌اند، اراضی منابع طبیعی می گویند.

انواع زمین در قانون 

تعریف اراضی مرتعی

این اراضی در کوه یا زمین مسطح و علفزارها قرار دارند و در فصل چرا دارای پوششی از گیاهان خود رو هستند.

انواع زمین در قانون 

تعریف اراضی آیش

زمینی که مدت مشخصی بیکار مانده و متروکه بوده اما بعد از مدتی در آن کشت و زرع انجام‌شده آیش نام دارد.

انواع زمین در قانون

اراضی جنگلی

زمین هایی که نشانه های جنگل مانند نهال یا تنه درختان جنگلی به شکل گروهی یا پراکنده در آن وجود داشته‌باشد، اراضی جنگلی نام دارد.

انواع زمین در قانون 

اراضی خراج

زمین های آبادی که از راه جنگ به دست مسلمانان افتاده‌اند و بعد از خارج کردنِ خمس از آن ‌ها، به عنوان اراضی خراج ثبت شده‌باشند. این زمین ها به تمام مردم مسلمان تعلق دارند چه در زمان فتح آن اراضی زنده باشند و چه بعد به دنیا بیایند. به این نکته توجه کنید که تمام آن زمین ها غیر قابل انتقال و صرف نیازمندی های عمومی می‌ شود.

اراضی شهری

اراضی های موجود در شهرها حتی اگر در آن‌ ها کشاورزی انجام شود زمین شهری نام دارند. این زمین ها شامل اصلاحات قانون ارضی نیستند. اما از نظر رابطه بین مالک و کشاورز از مقررات اصلاحات ارضی تبعیت می ‌کنند.

انواع زمین در قانون 

اراضی بیابانی

در تعدادی از روستاها اهالی مقداری از زمین های اطراف را به کمک هم و به شکل دسته جمعی احیاء می ‌کنند. چون که آب رودخانه به تمام زمین ها نمی رسد، بنابراین هر سال تعدادی از اهالی روستا به قید قرعه در آن بخش از زمین هایی که آب به آن می رسد، کشت انجام می دهند. این اراضی با زمین های موات کنار روستا تفاوت زیادی دارد و ملک اهل روستا به شمار می‌ رود. به این نوع زمین ها اراضی بیابانی می گویند.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی انواع زمین ها پرداختیم و توضیحات کاملی از آن ‌ها به شما ارائه کردیم. اگر در مورد این زمین ها و مالکیت آن ‌ها با مشکل مواجه شدید با ما در تماس باشید.

مجموعه املاک داران با عرضه فعالیت های وسیع در زمینه ساخت و ساز و خرید و فروش، بستر مناسبی را در حوزه املاک پدیدار کرده اند. این فعالیت ها شامل خرید و فروش آپارتمان در اصفهان، ثبت ملک به صورت رایگان، سرمایه گذاری، شراکت در ساخت و ساز، مشاوره حقوقی املاک، معامله پایا پای، تهاتر و غیره می شوند.