مشاور املاک در حل اختلاف مالک و مستاجر چه نقشی دارد؟

آنچه در این مقاله می خوانید:

حل اختلاف در هر زمینه ای چندان خوشایند نیست. و اما زمانی که نوبت به حل اختلاف مالک و مستاجر می رسد، شرایط بسیار پر استرس می باشد. در صورت عدم مدیریت صحیح می تواند باعث مشکلات جدی می شود. اینجاست که نقش مشاور املاک در حل اختلاف بین مالک و مستاجر خود را نشان می دهد.

مشاور املاک می تواند شما را از دردسرهای بزرگ برهاند، استرس را کاهش دهد و در وقت شما صرفه جویی کند. همچنین کاملا بی طرف به سخنان مالک و مستاجر گوش فرا می دهد و درک خوبی از قوانین اجاره نشینی و مسئولیت های مالک دارند. در اینجا به ترفندهایی که یک مشاور املاک می تواند به مدیریت مشاجره بین صاحب خانه و مستاجر بپردازد، اشاره می کنیم. مشاور املاک در حل اختلاف مالک و مستاجر چه نقشی دارد؟ با املاک داران همراه باشید.

دلایل اختلاف میان مالکان و مستاجران

اختلاف بین موجر و مستاجر اجتناب ناپذیر می باشد. در واقع علیرغم روابط تجاری عمدتا سودمند میان آنها، گاها به دلایلی مشاجراتی نیز رخ می دهد. در اغلب موارد، این مشاجرات مربوط به حقوق مستاجر، مسئولیت های مالک، تعمیرات، اجاره خانه، تخلیه و چندین مورد دیگر می باشد. درک بیشتر این موارد میتواند از میزان اختلافات بکاهد. برخی از رایج ترین دلایل اختلاف بین مالک و مستاجر را در اینجا شرح می دهیم:

دلایل اختلاف میان مالکان و مستاجران

  • عدم رسیدگی به امکانات ملک: مالک موظف است امنیت ملک و در نظر گرفتن امکاناتی نظیر آسانسور، پلکان، سیستم گرمایشی و سرمایشی، آب گرم و ... را در نظر بگیرید. در صورتی که نتواند این انتظارات را براورده سازد، باید جریمه هایی برای او لحاظ شود.
  • خسارت به ملک: مستاجرانی که بخواهند وضعیت ملک را با میخ، پیچ و وسایل مشابه تغییر دهند، باید از صاحبخانه اجازه بگیرند. در صورتی که بدون اجازه از موجر چنین تغییراتی ایجاد شود، مستاجر هنگام تخلیه موظف به پرداخت هزینه تعمیرات و بازسازی می باشد.
  • عدم پرداخت اجاره: تاخیر در پرداخت اجاره، عدم پرداخت بدهی های قبلی و یا امتانع از پرداخت هزینه تعمیرات یکی از بزرگترین دلایل اختلاف بین مالک و مستاجر می باشد.
  • عدم تعمیرات ملک: گاها مشاهده شده که مالک قبل از عقد قرارداد ملک مدعی شده که به یک سری تعمیرات می پردازد. اما مستاجر بعد از سکونت متوجه عدم رسیدگی به این قضیه می شود. مشاور املاک باید در چنین شرایطی هوشمندانه عمل کند و از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری نماید.

چگونگی حل اختلاف مالک و مستاجر

در واقع وظیفه مشاور املاک به عقد قرارداد ملک و دریافت کمیسیون از دو طرف خلاصه نمی شود. در برخی موارد مشاجراتی بین صاحبخانه و مستاجر رخ می دهد. بنابراین آنها ترجیح می دهند به بنگاه معاملات ملکی بروند که قراداد را در آنجا تنظیم نموده اند. با ما باشید تا به نحوه حل اختلاف مالک و مستاجر توسط مشاور املاک بپردازیم:

1.ایجاد ارتباط و اعتماد

بهترین راه برای جلوگیری از بروز درگیری بین طرفین قرارداد، برقرای ارتباط صمیمانه می باشد. معمولا مالک وظیفه پیدا کردن مستاجر برای ملک خود را به فردی آشنا در محل سکونت خود واگذار می کنند. برای حفظ رابطه کاری خود با مالک باید رابطه دوستانه ای با او برقرار کنید. اما این بدان معنا نیست که فقط باید مدافع حقوق مالک باشید.

چگونگی حل اختلاف مالک و مستاجر

در صورتی که نتوانید هر دو طرف را راضی نگه دارید، نه در این معامله بلکه در هیچ معامله ای موفق نخواهید بود. بنابراین برای ایجاد اعتماد با هر دو طرف قرارداد زیرکانه و محترمانه برخورد کنید. سعی کنید با مستاجر در تماس باشید و از وضعیت نقل مکان او آگاه شوید. طبیعی ست که ما تصور کنیم نمی توانیم به طور منظم به سرکشی و بررسی شرایط سکونت مستاجر بپردازیم. ولی یک مشاور املاک موظف است این کار را انجام دهد.

این وظیفه مشاور املاک می باشد که مالک و مستاجر را از آنچه در رابطه با ملک و اجاره نامه می باشد، مطلع کند. این برقراری ارتباط صمیمانه میتواند از بروز مشکلات در آینده جلوگیری کند. همچنین در صورت بروز هر گونه مشاجره، مشاور می تواند به خوبی آن را مدیریت کند و آبی بر آتش بریزد!

2.روشن ساختن قوانین اجاره نشینی

یکی از رایج ترین دلایل بروز اختلاف بین مالک و مستاجر می تواند عدم آگاهی از قوانین اجاره نشینی در منطقه خود باشد. مشاور املاک موظف است که به طور مکرر از رعایت اصول حقوقی اجاره نشینی اطمینان حاصل کند. همچنین باید مستاجر و صاحبخانه را از تعهدات و مسئولیت های خود آگاه سازد.

در صورتی که مشاور املاک درک درستی از قوانین و مسائل حقوقی ملکی داشته باشد، امکان تخلف طرفین را کاهش خواهد داد. البته در برخی موارد ممکن است به دلیل بی اطلاعی تخلف هایی صورت گیرد.

در چنین وضعیتی یک مشاور ملکی باید قوانین را به زبان ساده به صاحب ملک و مستاجر تفهیم کند. چنانچه تمامی وظایف هر دو طرف را در روز اول به درستی روشن سازید، احتمال بروز اختلاف در آینده به حداقل می رسد.

بیان حقایق و قوانین اجاره نشینی نه تنها از اعتبار شما نمی کاهد و منجر به فسخ معامله نمی شود، بلکه باعث جلب اعتماد مشتری خواهد شد. چرا که مشتریان به دنبال فردی آگاه از مسائل حقوقی می باشند.

در واقع به عنوان یک مشاور املاک باید در رابطه با مسائلی نظیر هزینه تعمیرات، محدودیت های رفت و آمد در آپارتمان، و یا دریافت چک تخلیه و ضمانت از طرفین از قبل گفتگو کنید. تنها در این صورت میتوان از مشاجرات جلوگیری کرد.

روشن ساختن قوانین اجاره نشینی

3.گزارش وضعیت ملک

مشاور املاک باید از زیر و بم گزارش وضعیت املاک آگاهی کامل داشته باشند و بتواند از طرف مشتری آن را سازماندهی کند. گزارش کامل از جزئیات ملک توسط مالک و توضیحات مفصل در اجاره نامه میتواند مانع ایجاد درگیری های احتمالی مالک و مستاجر شود. این بدان سبب است که اگر بعد از اقامت مستاجر در ملک به آن آسیبی رسید، بتوانید آن را اثبات کنید.

4.سازماندهی تعمیرات

در صورتی که درگیری بر سر تعمیرات ملک باشد، مشاور املاک برای حل اختلاف مالک و مستاجر باید سریعا ترتیبی دهد تا مشکل حل شود. سعی کنید تعمیرکارانی مناسب با قیمت منصفانه معرفی کنید تا در کمترین زمان ممکن به تعمیرات بپردازند.

سخن نهایی

همانطور که گفتیم مشاور املاک وظیفه حل و فصل اختلاف بین موجر و مستاجر را بر عهده دارد. در حقیقت با گوش دادن به صحبت های هر دو طرف و قضاوت منصفانه میتواند آب در آتش بریزد. در برخی موارد ممکن است مالک و مستاجر به دلیل عدم آگاهی از قوانین حقوقی یا عصبانیت دچار سو تفاهم هایی شوند. شما به عنوان مشاور املاک باید محترمانه و در عین حال عادلانه قضاوت کنید. تنها در این صورت می توانید مشتریان خود را حفظ کنید و در حرفه خود موفق شوید.

مجموعه املاک داران خدمات متعددی در زمینه خرید و فروش املاک به شما عزیزان ارائه می کند، این خدمات شامل خرید و فروش آپارتمان در اصفهان، خرید زمین و خانه کلنگی در اصفهان، مشاوره حقوقی املاک، تهاتر، خرید و فروش خانه در اصفهان و غیره می شوند. در صورتی که می خواهید اطلاعات خود را در حوزه مشاوره املاک و موضوعات مرتبط گسترش دهید، به بخش مجله املاک داران مراجعه نمایید.