کلوزت روم و انواع کاربرد آن!

کمد لباس و رختخواب بخشی از خانه می باشد که تا به امروز تغییرات زیادی داشته است. زمانی این بخش از خانه را دور از چشم می ساختند. اما اخیرا از نظر طراحی و معماری شکل مدرن تری به خود گرفته است. جالب است بدانید که کلوزت یا کمد می تواند بخش زیادی از استرس روزانه شما را کاهش دهد. تعداد کمی از کمد های مرتبی داریم و هر روز صبح مجبور به جست و جوی جوراب و کفش و غیره نیستیم. همین مسئله کلوزت را به بخش مهمی از خانه تبدیل می کند که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده است. 

در چند سال گذشته ما شاهد ورود طرح ها و سبک های جدیدی در دنیای کمد ها بوده ایم. گاهی دارای یک طرح تک رنگ و مینیمال برای اتاق اصلی دارد و گاهی با طراحی های جذاب و کارتونی برای اتاق کودکان در نظر گرفته می شود. کمد دیواری، توکار، انباری، کمد پارچه ای برخی از نمونه های کلازت ها به شمار می روند. انتخاب آن ها هم به سلیقه و هم هدف شما بستگی دارد. در این مقاله به توضیح کمدهای دیواری پرداختیم. پس با املاک داران همراه باشید تا بدانید کلوزت روم و کاربرد اصلی آن چیست؟

کلوزت روم

کلوزت روم چیست؟

کلوزت روم یا کمد دیواری در واقع یک اتاق کوچک یا شاید بزرگ است که می توانید وارد آن شوید. این کمد شامل لباس ها، کفش ها و سایر لوازم جانبی است. اندازه معمولی کلوزت روم از نظ عمق حدود 6.5 فوت است و البته هیچ محدودیتی برای اندازه این نوع کمدها وجود ندارد. در واقع علاقمندان به مد و لباس ترجیح می دهند کلوزت روم را حتی بزرگ تر از اتاق خواب اصلی خود بسازند. اغلب افرادی که در ملک خود فضای اضافی دارند، آن را به ساختن این نوع کمد یا انباری اختصاص می دهند. 

کلوزت روم گزینه ای عالی برای فرار از آشفتگی و به هم ریختگی خانه شما می باشد. اما از آن جایی که هزینه نسبتا زیادی می برد، به عنوان یک گزینه لوکس در طراحی داخلی شناخته می شود. بنابراین افراد کمی مایل به داشتن این روم کلوزت ها هستند. باید بدانید که کمد لباس با کلوزت روم متفاوت است. در واقع کمد لباس در گوشه ای از اتاق قرار می گیرد و فضای کافی برای جای دادن تمامی کفش، لباس، جواهرات و غیره را ندارد. اما اتاق لباس فضای بیشتری در اختیار شما قرار می دهد. حتی می توانید در آنجا لباس عوض کنید و به آرایش بپردازید. در نتیجه اتاق خواب شما همیشه مرتب خواهد ماند. در کلوزت روم دسترسی راحت تری به تمامی وسایل خود دارید.

کلوزت روم

تاریخچه کلوزت روم

در سال های دور، داشتن اتاق خواب یک امتیاز برای طبقه مرفه بود. در واقع اگر چندان ثروتمند نبودید، باید روی زمین می خوابیدید یا محل خواب و کار و آشپزخانه شما مشترک بود. از آن جایی که اتاق خواب فقط مختص طبقه مرفه بود، معمولا اتاق خواب محل پذیرایی از مهمانان نیز بود. در نتیجه کلازت به محلی برای خلوت کردن تبدیل شده بود. در واقع لغت "Closet" در لاتین به معنای فضای بسته است. بنابراین کلوزت خصوصی ترین بخش خانه بود که از آن برای خواندن، نوشتن و دعا کردن استفاده می شد. در سال 1930 به بعد، نیویورکی ها شروع به طراحی گنجه ها و کلوزت های بزرگ تر نمودند. از آن پس صاحب خانه ها عاشق ایده ایجاد گنجه های بزرگ برای ذخیره لباس ها، کفش ها و غیره شدند. در اوایل 2000، کمدهای دیواری لاکچری ترند و به بخش محبوبی تبدیل شدند. امروزه کلوزت روم به محل رختکن تبدیل شده است. 

کلوزت روم

مزایای کلوزت روم

یکی از مهم ترین مزایای کلوزت روم در خانه، داشتن فضای ذخیره سازی بزرگ و نظم بخشیدن به لباس ها و غیره است. در واقع می توانید همه چیز را طبقه بندی کنید و زندگی روزمره را ساده تر سازید. در ضمن کلوزت روم باعث می شود استفاده بهینه از فضا را ببرید و محلی برای لباس پوشیدن و آماده شدن داشته باشید. در ادامه به طور خلاصه به مزایای این نوع کمدها پرداختیم:

  • می توان از آن به عنوان یک رختکن چند منظوره استفاده نمود
  • پیدا کردن کفش، لباس، جواهرات و غیره را آسان می نماید.
  • به تمیز نگه داشتن اتاق شما کمک می کند. چرا که می توانید در همان محل لباس های خود را عوض کنید.
  • حمام را نیز مرتب نگه می دارد. زیرا می توانید آرایش مو و صورت خود را در کلوزت روم انجام دهید.

معایب کلوزت روم

کلوزت روم مثل یک اتاق کوچک در خانه است که نیاز به مرتب کردن دارد. برای اغلب افراد تمیز کردن کمدهای متعدد به طور دائمی دشوار است. به ویژه اگر در نداشته باشد. اگرچه در چنین کمدهایی میتوانید به راحتی هر چه می خواهید را بردارید و با چشم همه لباس ها را از زیر نظر بگذرانید. اما اگر همه چیز را سر جای خود قرار ندهید، این کلوزت روم زیبا به زودی به یک اتاق درهم و برهم تبدیل می شود. از طرفی نیاز به گرد گیری دائمی دارد و بودجه ساخت آن نیز نسبت به کمدهای دیگر زیاد است. 

کلوزت روم

انواع کلوزت روم

واک این کلوزت

در این نوع اتاق های لباس شما می توانید به راحتی لباس ها را به نمایش بگذارید. اگر اهل مد و لباس هستید این نوع کمد ها میتواند انتخاب خوبی برای شما باشد. این کمدها از نظر فضا و طراحی با یکدیگر متفاوت هستند. در اینجا به انواع واک این کلوزت از نظر شکل هندسی می پردازیم:

  • اتاق لباس L شکل: اتاقی با دو دیوار که امکان حرکت در فضای آن زیاد است.
  • اتاق لباس U شکل: اتاقی با سه دیوار که امکان ذخیره سازی در آن بالا است.
  • اتاق لباس خطی: اتاقی مناسب برای فضاهای کوچک تر که امکان ورود دو نفر به طور همزمان را دارد.

ریچ این کلوزت

این نوع کمدها نسبت به واک این کلوزت کوچک تر هستند. ریچ این کلوزت قدمت طولانی دارد و معمولا به منظور ایجاد فضایی برای آویزان کردن لباس ها طراحی می شوند. یک میله و یک قفسه باز در بالای این کلوزت روم یا اتاق لباس تعبیه‌شده که لباس ها روی آن قرار می گیرند. البته نوع مدرن آن کمی متفاوت است و عمق آن اندازه یک بازو تا مچ دست است. عرض آن نیز حدود 3 تا 8 فوت است. همه این کمدها مجهز به پارتیشن ها، درب های لولایی و مکانیزم کشویی برای درب ها و پرده ها هستند.

کابینتی

این نوع کلوزت معمولا به شکل یک کمد بزرگ معمولی ساخته‌می‌شود که افراد لباس های خود را در آن ذخیره می کنند. تفاوت اصلی یک کلوزت و جا رختی این است که کلوزت فضایی برای ذخیره سازی به شمار می رود. شما می توانید این کلوزت های کابینتی یا گنجه ها را از فروشگاه ها خریداری کنید و یا آن را مطابق سلیقه خود در خانه بسازید.

کمد کتانی

کمدهای کتانی یک نسخه کوچک تر از ریچ این کلوزت ها می باشند. از این کلوزت معمولا برای نگهداری ملحفه ها، حوله ها، بالش اضافی و وسایل حمام استفاده می شود. این نوع کمد ساختار باریکی دارد و در راهروی بین حمام و اتاق خواب قرار می گیرد. 

نکات مهم برای طراحی کلوزت روم

کلوزت روم فضایی برای نگهداری لباس، کفش، جواهرات و حتی سرویس خواب، بالش، یا چمدان های بزرگ می باشد. معمولا از یک سری کمد برای ساخت این فضا و نگهداری انواع لباس و غیره استفاده می شود. این بخش از خانه را میتوان کاملا مطابق سلیقه صاحب خانه طراحی کرد. بنابراین در صورتی که مهارت های لازم را داشته‌باشید، می‌توانید خودتان برای ساختنِ آن اقدام کنید. اگر می خواهید خودتان برای ایجاد کلوزت روم برای منزلتان اقدام کنید، قبل از هر کاری به نکات زیر توجه نمایید:

1.تنظیم عمق کمد

اغلب لباس ها، پیراهن ها و ژاکت های ضخیم در کمدهایی با عمق تقریبا 24 اینچ قرار می گیرند. اگر عمق آن کمتر باشد، ممکن است آویزان کردن لباس ها زمان بیشتری ببرد و لباس ها از کمد بیرون بزند. برای لباس هایی که باید تا شوند نیز باید حداقل 9 تا 15 اینچ فضای ذخیره سازی در نظر گرفته شود. برای لباس های بلند، لباس شب، یا کت های بلند حداقل به فضایی 68 اینچی برای آویزان کردنِ آن و ارتفاع 50 اینچ برای دامن ها و شلوارهای تاشده نیاز است.

2.تقسیم فضا برای آویزان کردن لباس ها

باید بدانیم چه نوع لباس هایی را آویزان کنیم. اگر بیشتر لباس ها شامل پیراهن، دامن یا شلوار کوتاه هستند، قفسه های توکار می تواند فضای زیادی برای شما ایجاد کند. اما اگر لباس های بلند و مانتو دارید، ریل ها کاربردی تر هستند.

3.استفاده از فضای خالی گوشه اتاق

میتوان کلوزت روم را در گوشه خانه طراحی کرد و ساخت. فقط از تکنیک کابینتی و ریل های منحنی استفاده کنید تا فضای ذخیره سازی بیشتری داشته باشید. هر چند این منطقه ای است که دسترسی به آن دشوار است. ولی می توان از آن برای نگهداری وسایلی مثل چمدان یا ژاکت های بزرگ استفاده کرد.

4.فضایی برای قرار دادنِ جزیره

کلوزت روم می تواند فضایی برای ذخیره سازی جواهرات و راحت پیدا کردن آن ها باشد. حتی می توان آن را به گونه ای طراحی و تنظیم کرد که فضایی برای آرایش مو و صورت نیز ایجاد شود. اگر خانه ای فضای اضافی دارد، بهتر است این فضای به کلوزت روم اضافه گردد. یک جزیره مرکزی با کشوهای متوسط در دو طرف و بالای کابینت می‌تواند با چوب پوشیده‌شود. 

کلوزت روم

5.ایجاد فضایی برای کفش ها

اگر می خواهید کفش های خود را به طور مرتب و تمیز نگهداری کنید، باید فضایی برای آن در نظر بگیرید.  فضای نگهداری یا نمایش کفش ها باید عرض تقریبی 7 تا 10 اینچ داشته باشد. برای نیم بوت 3 تا 5 اینچ و برای بوت های بلند 7 تا 12 اینچ کافیست.

6.استفاده از یک صندلی نرم و راحت

گاهی برای پوشیدنِ کفش یا لباس ها در اتاق لباس نیاز به محلی برای نشستن دارید. در صورتی که کلوزت روم شما فضای کافی دارد، میتوانید از یک صندلی جمع و جور، نرم و راحت استفاده کنید. این صندلی باید در نزدیکی جزیره مرکزی قرار گیرد تا برای آرایش کردن راحت باشید. استفاده از صندلی های تاشو نیز انتخاب خوبی برای این فضا می باشد.

7.محل نگهداری جواهرات

علاوه بر لباس، کفش، کلاه، کیف، کمربند، کراوات، ساعت، لوازم جانبی، فضایی نیز برای نگهداری گردنبند، دستبند، کیف های دستی و سایر جواهرات ریز و درشت در کلوزت روم دارید. میتوانید برای نگهداری جواهرات از کشوها استفاده کنید و یا  آن ها را در محلی قرار دهید که جلوی دید باشند.

8.نورپردازی طبیعی

هر نوع کلوزت روم که طراحی کرده باشید، نیاز به نور طبیعی دارد. چرا که برای انتخاب لباس، آرایش کردن و کارهای از این قبیل لازم است نور کافی باشد. نور طبیعی چشم را فریب نمی دهد و تشخیص رنگ ها را آسان می کند.

9. تعبیه آینه قدی

کلوزت روم نیاز به آینه تمام قدی دارد. این آینه ها لباس پوشیدن را برای شما اسان می کند و می توانید به راحتی از بالا تا پایین را مورد بررسی قرار دهید. امروزه آینه ها با طرح های متنوعی در بازار موجود می باشد. آینه های چرخان یا مدل هایی که میتوان آن ها را داخل کمد پنهان کرد، نیز گزینه مناسبی برای مدرن جلوه دادن کلوزت روم است. آینه ها علاوه بر جذابیت کلوزت روم، باعث می شود فضای اتاق بزرگ تر جلو کند.

جمع بندی

کلوزت روم یا "walk in closet" در واقع  به اتاق لباس می‌گویند که با توجه به سلیقه کاربر و متراژ هر خانه ظاهری متفاوت دارد. این ها درست همان گنجه های خانه های مادربزرگ های ماست که امروزه ظاهری مدرن تر به خود گرفته‌است. جایی که لباس، کیف، کفش و حتی رختخواب را در آن نگهداری می کنند.

هرچند این اتاق لباس یک فضای کوچک از خانه شما را در می گیرد، اما کاربرد بسیار زیادی دارد. کلوزت روم معمولا در اتاق خواب قرار می گیرد و در برخی موارد نیز در مکانی مشترک برای تمام اعضای خانواده ساخته‌می‌شود. نکته مهم درباره طراحی کلوزت روم این است که به جزئیات اهمیت زیادی دهید. چرا که این جزئیات هستند که به خانه شما شخصیت می بخشند.

برای استفاده از خدمات سایت املاک داران که شامل مشاوره حقوقی املاک تلفنی، تهاتر ملک، خرید آپارتمان در اصفهان، سفارش خرید ملک در اصفهان، خرید زمین و خانه کلنگی در اصفهان،، خرید ملک اصفهان، مشارکت در ساخت و اجاره روزانه باغ و ویلا در اصفهان، رهن و اجاره آپارتمان در اصفهان، رهن و اجاره خانه ویلایی در اصفهان و غیره می شوند، می توانید به صفحه اصلی سایت مراجعه کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر به برگه های مربوطه مراجعه فرمایید.