ریمارکتینگ یا ریتارگتینگ چیست و چرا باید در کسب و کارمان از آن استفاده کنیم؟

آنچه در این مقاله می خوانید:

یکی از سبک ها و استراتژی های مدرن عصر حاضر در کسب و کارهای اینترنتی، ریمارکتینگ یا ریتارگتینگ است. این دو نه تنها باعث فروش بیشتر کالا می شوند بلکه خریداران را به سمت پلتفرم کاری شما هدایت می کنند.

امروزه با گسترش تکنولوژی و فراگیر شدن کسب و کارهای اینترنتی، شاهد خریدهای اینترنتی گسترده ای هستیم که بدون حضور در مکان های عمومی و جامعه، کالای مورد نظر خود را با سرعت در هر کجای از دنیا دریافت می کنند.

اگر شما کسب و کار اینترنتی خود را دارید و به دنبال فروش بیشتر محصولات خود هستید، ریمارکتینگ و ریتارگتینگ پیشنهاد ایده آلی هستند که شما را در این مسیر کمک خواهد کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اینکه ریمارکتینگ یا ریتارگتینگ چیست و چه استفاده و مزایایی برای کسب و کارهای مختلف دارند، پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید. به تمامی سوالات شما عزیزان، پاسخ مناسبی خواهیم داد.

ریمارکتینگ

ریمارکتینگ چیست؟

ریمارکتینگ یک کلمه انگلیسی (Remarketing) بوده که به معنای بازاریابی مجدد است که در بحث بازاریابی محصولات، نقش مهمی ایفا می کند. به گونه ای که باعث بازدید و فروش بیشتر سایت و برنامه می شود.

هدف از اجرای ریمارکتینگ در واقع تمرکز بر مشتریان و مخاطبانی است که تا حدودی با کسب و کار شما آشنایی و ارتباط دارند و برای جذب و تشویق آن ها به خرید از محصولات خود، از ابزارهای مختلفی استفاده می کنند.

ابزارهایی که در اجرای ریمارکتینگ برای جذب مخاطبان به بازدید و خرید از سایت استفاده می شوند شامل تبلیغات آفلاین، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی تلفنی و ریتارگتینگ است.

مزیت های استفاده از ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد

استفاده از بازاریابی مجدد با ریمارکتینگ، مزیت ها و قابلیت هایی برای کسب و کار شما خواهد داشت. در اینجا ما به چند نمونه از آن اشاره می کنیم:

  • با متقاعد کردن مخاطبان و مشتریانی که قبلا به سایت شما مراجعه کرده اند و با بازدید و تلاش شما موفق به خرید محصول شدند، در افزایش فروش محصولات شما تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.
  • با بازدید بیشتر از سایت، جایگاه بهتری در موتورهای جستجو گوگل خواهید داشت و فروش محصولات در روزهای آتی به مراتب بیشتر خواهد شد.
  • به کاهش هزینه های بازاریابی سنتی و تمرکز بیشتر بر بازاریابی هوشمند و کارآمد کمک می کند.
  • موفقیت بیشتر کسب و کار به صورت منسجم و هدفمند است.
  • مخاطبین از برند و کالای آگاهی بیشتری خواهند داشت.

برای موفق شدن در یک کسب و کار، می بایست متناسب با روش های نوین پیش رفت. امروزه ریمارکتینگ یا ریتارکتینگ از نمونه بازاریابی های عصر حاضر است و با توجهات و استقبال زیادی همراه شده است.

ریمارکتینگ

راه های فروش بیشتر از طریق ریمارکتینگ

راه های مختلفی از طریق ریمارکتینگ می توان پیش گرفت که مخاطبان زیادی را به کسب و کار خود جذب کنید. در نهایت از همین طریق فروش محصولات خودتان را چند برابر نمایید.

  1. دسته بندی کاربران خود

مخاطبان و کاربرانی که سایت شما را بازدید کرده‌اند، ممکن است به دلایل مختلفی از سایت خارج شده‌اند. بنابراین با دسته بندی کاربران می توان پیشنهاد جداگانه ای ارائه داد.

  1. پیگیری و در ارتباط بودن با مشتریان

بدون ایجاد انتقال مزاحمت و حس بد، باید مشتریان بالقوه را برای ترغیب خرید نهایی پیگیری و دنبال کنید.

  1. حرفه ای و مرجع شدن در کسب و کار خود

با استفاده از تولید محتوای یونیک و در دسترس بودن به پرسش و پاسخ مشتریان و مخاطبان خود، نه تنها در معرض دید بیشتر مخاطبین قرار می گیرید، بلکه مشتریان و کاربران هنگام بازاریابی مجدد شما استقبال خواهند کرد.

  1. استفاده از ابزارهای مختلف بازاریابی

برای موفقیت در کسب و کار خود و فروش بیشتر لازم است از ابزارهای مختلف (ایمیل، تماس، پیامک، بیلیورد) ریمارکتینگ استفاده شود تا به نتیجه مطلوب دست یافت.

ابزارهایی که در این سبک از بازاریابی استفاده می شود به صورت آفلاین است و هیچ گونه مزاحمتی برای کاربران به وجود نمی آورد.

ریمارکتینگ

نحوه عملکرد و کارکرد ریمارکتینگ

برای اینکه از ریمارکتینگ در سایت کسب و کار خود استفاده کنیم ابتدا باید کد کوتاهی را به وبسایت خود اضافه کنیم. این کار کمک می کند که کوکی ها در مرورگر کاربرانی که به سایت شما مراجعه کرده اند، قرار گیرد. از این طریق می توان وبسایت هایی که توسط کاربرد باز می شوند را ردیابی کرد.

با استفاده از کوکی ها می توان سیلقه مخاطبان را در نوع محصولات شناخت و تبلیغات مناسبی را برای به نمایش گذاشتن ارائه کرد. نکته مهمی که باید یادآوری کرد این است که کوکی ها به هیچ وجه اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری نمی کنند و تنها هدف آن ها، تعداد سایت های بازدید شده توسط کاربر است.

ریتارگتینگ چیست؟

ریتارگتینگ (Retargeting) از زیر مجموعه ریمارکتینگ است و به معنای هدف گذاری مجدد سعی در جلب توجه مخاطبان و مشتریانی دارد که قبلا از سایت شما دیدن کرده اند و به هر دلیلی خریدشان را نهایی نکرده اند.

در این روش مخاطبی که قبلا از سایت شما دیدن کرده، هدف قرار گرفته است. سپس با استفاده از ابزارهای موجود، سعی در جلب توجه و بازگشت به سایت شما را دارد.

ریتارگتینگ به صورت آنلاین عمل می کند و مخاطبان مورد هدف قرار گرفته شده در صورت بازدید از سایت های مختلف با تبلیغ سایت شما مواجه می شوند. برای خرید محصول شما ترغیب می شوند.

ریمارکتینگ

مزیت های استفاده از ریتارگنینگ

همان طور که ریمارکتینگ در جذب مخاطبان و افراد بازدید کننده از سایت، مزیت های مختلفی دارد، ریتارکتینگ نیز به نوبه خود از مزایای متنوعی برخوردار است. در اینجا ما به چند نمونه از آن اشاره می کنیم:

  • به افزایش آگاهی مخاطبان از کیفیت و تمامی استانداردهای برند شما کمک می کند.
  • هدف گرفتن آن دسته از کاربرانی که به هر دلیلی به سایت شما مراجعه کرده اند و این روند به افزایش نرخ محصولات شما کمک می کند.
  • با استفاده از ریتارگتینگ مخاطبان بالقوه سایت و کسب و کار شما را به مراتب افزایش می دهد.
  • ریتارکتینگ برای کسب و کار شما یک فروش مکمل ایجاد می کند و مخاطب را هدفمند به سایت شما ارجاع می دهد. یعنی اگر مخاطب برای دیدن گوشی هوشمند به سایت شما مراجعه کرده و از سایت خارج شده است، تبلیغات همان کالا برای مخاطب در سایت های دیگر به نمایش گذاشته می شود.
  • باعث صرفه جویی در هزینه های تبلیغات و هدفمند شدن سایت کسب و کار شما خواهد شد.

بنابراین هر دو مورد ریمارکتینگ یا ریتارگتینگ در صورت اجرا در سایت، مزایا و قابلیت هایی را به نمایش می گذارند که در سودآوری و کسب درآمد بالای پیج و سایت شما کمک فراوانی می کند.

تفاوت ریمارکتینگ و ریتارگتینگ

با توجه به تمام مطالبی که در بالا به آن پرداختیم، اکنون با مفهوم ریمارکتینگ یا ریتارکتینگ و مزیت های آن ها آشنا شدیم. در ادامه برای شفاف سازی بهتر این دو مورد و اجرای آن ها در کسب و کار خود مواردی را توضیح خواهیم داد.

آنچه که تاکنون به توضیح آن پرداختیم ارائه مفهوم کلی و آشنایی با ریمارکتینگ و ریتارگتینگ بود. در اینجا ما قصد داریم به تفاوت های اصلی این دو سبک از بازاریابی مدرن بپردازیم:

قرارگیری ریتارگتینگ در زیر مجموعه ریمارکتینگ

اگرچه بسیاری از متخصصان بر این باورند که ریتارگتینک و ریمارکتینگ یکسان هستند، اما ریتاریگتینگ با قرارگیری در زیر مجموعه ریمارکتینگ به جذب مخاطبین می پردازد. به گونه ای که ابزارهایی ریمارکتینگ شامل تلفن، ایمیل و وب سایت است. در حالی که در ریتارگتینگ فقط تبلیغات در سایت ها را شامل می شود.

تفاوت در ابزارهای به کارگیری در ریمارکتینگ و ریتارگتینگ

همان طور که قبلا به آن اشاره کردیم، ابزارهایی که در ریمارکتینگ یا ریتارگتینگ جهت جذب مخاطبین و کاربران به کار می رود، متفاوت است. به گونه ای که در ریمارکتینگ می توان از تبلیغات آفلاین مثل تماس تلفنی، بیلبوردهای شهری، ارسال ایمیل، تبلیغات شهری و غیره استفاده کرد. در صورتی که در ریتارگتینگ با سایت و تبلیغات سایت سرو کار داریم.

ریمارکتینگ

کارایی و عملکرد متفاوت در استفاده از ریمارکتینگ و ریتارگتینگ

هر کدام از دو نوع بازاریابی استفاده و مزایای خاصی دارند و استفاده و بکارگیری آن ها در کسب و کار خود می توان درآمد و فروش بیشتری را تجربه کرد. اما به دلیل متنوع بودن روش های تبلیغ در ریمارکتینگ، این روش کارآمدتر خواهد بود. همچنین مخاطبان زیادی را از طریق پلتفرم های مختلف دعوت به خرید محصول و بازدید از سایت می کند.

در واقع ریمارکتینگ گزینه ایده آلی برای آن دسته از کسانی است که برای ثبت خرید نهایی خود دودل هستند و برای سفارش کالای مورد نظر خود نیاز به یادآوری دارند. این در حالی است که در ریتارگتینگ، مخاطب دغدغه خرید دارد و با کمک این روش، مخاطب را برای خرید ترغیب می کند.

متفاوت بودن هزینه های اجرایی در بازاریابی ریمارکتینگ و ریتارگتینگ

هزینه هایی که برای بازاریابی مجدد و هدف گذاری مجدد صرف می شود، کاملا متفاوت است. به این صورت که برای ریمارکتینگ هزینه هایی که برای موارد زیر صرف می شود به مراتب بیشتر است:

  • بازاریابی پیامکی
  • بازاریابی تماس تلفنی
  • بیلبورد های شهری
  • تبلیغات تلویزیونی
  • ارسال ایمیل
  • تبلیغات در رسانه های اجتماعی
  • اینفلوئنسر مارکتینگ

این در حالی است که هزینه هدف گذاری مجدد کاملا ارزان و مقرون به صرفه است. تنها هزینه ای که صرف می شود جهت هدف گذاری در سایت های دیگر است و هزینه اضافی دیگری ندارد.

راحت تر بودن بیش فروشی و فروش مکمل در ریمارکیتینگ

فروختن محصول با قیمت بالاتر از محصولی که مخاطب به دنبال آن می گردد را بیش فروشی می گویند که با نام آپ سل نیز شناخته شده است. به عنوان مثال مخاطبی که به سایت شما برای دیدن محصول 5 میلیونی مراجعه کرده است را می توانید با بازاریابی مجدد و پیشنهاد همان محصول با قیمت 10 او را مجاب به خرید کنید.

روش مکمل نیز یعنی فروش یک محصول بیشتر به مشتری. اگر کاربر قصد خرید یک دفتر را دارد، شما با پیشنهاد خودکار می توانید فروش مکمل را تجربه کنید. در روش ریمارکتینگ متقاعد کردن مخاطب برای فروش مکمل و بیش فروشی امکان پذیر است. در صورتی که این امر در ریتارگتینگ به مراتب زمان بر خواهد بود.

چرا باید از ریماکتینگ یا ریتارگتینگ در کسب و کارمان استفاده کنیم؟

با توجه به تمام مطالبی که در بالا به آن اشاره کردیم، متوجه می شویم که امروزه روش های مختلف و متنوعی برای بازاریابی محصولات وجود دارند که انتخاب آن ها به سلیقه و بودجه ای که در نظر گرفته اید بستگی دارد. اما نکته مهمی که می توان به آن اشاره کرد این است که بیشتر کارفرمایان، تولیدکنندگان و صاحبان مشاغل به دنبال روشی کارآمد و تجربه شده هستند.

روش هایی که پربازده باشد و صاحبان مشاغل را به سوددهی بیشتری برساند، با استقبال زیادی مواجه خواهد شد. ریمارکتینگ یا ریتارگتینگ از نمونه بازاریابی های مدرن هستند که با توجه به روش های مختلف و هوشمندانه، هزینه های بازاریابی را کاهش و در سودآوری و افزایش درآمد تاثیر بسزایی دارد.

بنابراین پیشنهاد می شود کسانی که به تازگی کسب و کار خود را راه اندازی کرده اند یا افرادی که جایگاه خوبی در حرفه و شغل خود دارند، از ریمارکتینگ و ریتارگتینگ برای افزایش درآمد و سود بالای حاصل از کسب و کار خود استفاده کنند.

محدودیت در استفاده از این دو ابزار بازاریابی وجود ندارد و برای تمامی مشاغل و حوزه های کسب و کارهای خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی کارایی و عملکرد موثر خواهد داشت.

کلام پایانی

در این مقاله سعی کردیم شما را با ریمارکتینگ و مزیت های آن آشنا کنیم و به توضیح ریتارگتینگ و استفاده های آن در دنیای مدرن بپردازیم. انتخاب ریمارکتینگ یا ریتارگتینگ به نوع نگاه و کسب و کاری بستگی دارد که در آن مشغول به فعالیت هستید. با توجه به این موضوع می توانید بهترین انتخاب را برای فروش بیشتر کسب و کار خود داشته باشید.