معیار انتخاب مشاور املاک معتبر

فهرست مطالب :
از آنجایی که شخص برای خرید یا فروش خانه با تمام سرمایهی خود به میدان معامله میآید، و متاسفانه کلاهبرداریهای زیادی در خصوص خرید و فروش مسکن انجام شده، در ذهن مردم یک مشاور املاک جایگاه اعتباری ندارد(و این حق را به شخص معامله کننده باید داد)، سوالات زیادی از سایت املاک داران شده است،
در خصوص این که یک مشاور املاک معتبر را چگونه میتوان تشخیص داد؟ در این مقاله مشخصات یک مشاور املاک معتبر را شرح می دهیم تا در معاملات اعتبار و اطمینان لازم را داشته باشید.

اولین معیار برای انتخاب مشاور املاک معتبر داشتن پروانه کسب و کد شناسایی صنفی است
هر مشاور املاک باید حتما گواهینامه صنفی یا پروانه کسب پروانه داشته باشد، همچنین باید دارای کد شناسه صنفی باشد داشته باشد. این کد و بارکد را میتوان در سایت ایران اصناف مشاهده و احراز هویت کرد.
ممکن است یک مشاور املاک دارای چند پروانه کسب و چند دفتر باشد، برای استفاده از دفاتر دیگر شخصی که به عنوان مشاور املاک در نظر گرفته میشود باید دارای کارت مباشر و این کارت باید برای دید مشتری نصب شده باشد.

دومین معیار برای انتخاب مشاور املاک معتبر تحقیق است.
یکی از مشکلات عمده مردم آن است که از مشورت کردن و پرسجو فرار میکنند، فکر میکنند قدرت تشخیص خودشان بیشتر است. به خصوص برای معاملات ملکی که با تمام سرمایهی خود به آن عرصه پا میگذارند.
ابتدا حتما از چند نفر معتبر برای تشخیص یک مشاور املاک پرسجو کنید، ببینید بیشتر مردم کدام یک از آنها را پیشنهاد میکنند. به خصوص از بازار یاب مسکن حتما سوالات خود را بپرسید و ببینید چه شخصی را معرفی میکند. امروزه با استفاده از بستر اینترنت میتوانید از سایتهای معتبر بعضی مشاورین املاک نیز استفاده کنید.
سومین معیار برای انتخاب مشاور املاک معتبر سابقه است.
یکی از ویزگی های یک مشاور املاک خوب باید در منظقه ای که فعالیت می کند دارای سابقهی درخشان باشد. اعتماد مردم از سابقهی مشاور املاک به وجود میآید. در بعضی از موارد مشاهده شده که یک مشاور املاک دارای پروندههای قضایی در مورد کلاه برداری و معاملات خود است، و بالعکس مشاوران بالعکس مشاوران بسیار عالی هم هستند که غیر از سابقهی خوب و پرکاربرد در زمینههای مختلف را دارد(ساخت و ساز، مشارکت، تهاتر).

چهارمین معیار برای انتخاب مشاور املاک معتبر دانش بالا و اطلاعات تخصصی است.
یک مشاور املاک باید دارای تخصص کاری در زمینه فعالیتهای خود باشد. این موارد خود به چند بخش تقسیم میشوند:
- قوانین و مقررات حقوقی
- ساختمانی و زمین
- محاسبات
- آینده نگر
- تشخیص دکوراسیون
- تاسیسات
- نکته بین
قوانین و مقررات حقوقی
از آنجایی که مساله خرید و فروش ملک یک مسالهی بسیار مهم در کل جهان حساب میشود، هر کشوری برای خود قوانین و مقررات به خصوصی را وضع کرده، تا در چارچوب مشخص اجرا شوند و از افراد سودجو و کلاه برداریهای مختلف جلوگیری شود. یک مشاور املاک معتبر باید به مسائل حقوقی تسلط داشته باشد. و به آنها پایبند باشد و در چارچوب قانون اقدام کند. اگر در این حوضه قانون و مقررات یک مشاور املاک به صورت صحیح اقدام نکند، دچار ضرر مالی می شود و باید مدام به مراجع قضایی مراجعه کرده و در مواردی باعث از بین رفتن کل سرمایه اش خواهد شد.

ساختمانی و زمین
یک مشاور املاک باید در زمینهی ساخت و ساز ساختمان تخصص داشته باشد مثل:
نوع نقشه کشی، نوع مصالح، سال ساخت، زمان تعمیر، ظاهر ساخت، نوع رنگ آمیزی، سیستم تهویه هوای هوشمند و… .
در مورد زمین
آینده نگری، نوع کاربری، ارتفاع زمین، شکل زمین، و… .

محاسبات
یک مشاور املاک خوب باید محاسبات هندسی و ریاضی خویب برای بدست آوردن متراژ داشته باشد. این محاسبات برای فرد خریدار و فروشنده مهم است چون ممکن است یک زمین یا ملک نیاز به عقب نشینی، و متراژ محل استفاده و بلا استفاده وجود داشته باشد. این محاسبات دقیق میتواند در قیمت گذاری و ارزش آن بسیار موثر باشد.

آینده نگری
یک مشاور املاک باید توانایی آینده نگری را نسبت به زمین و ملک داشته باشد. از طرحهای آینده شهرداری مطلع باشد. به طور مثال ممکن است یک زمین ارزان و دور افتاده از شهر وجود داشته باشد که در چند سال آینده ارزش مالی باور نکردنی پیدا کرده و منطقه آباد شود. حتی باید بداند آینده خرید زمین بهتر است یا مسکن.
تشخیص دکوراسیون
یک مشاور املاک خوب باید انواع دکوراسیونهای داخلی و بیرونی ساختمان را تشخیص بدهد. از نظر نوع درجه، جنس، نحوه کارگذاری، متراج و میزان، انواع درب، کاغذ دیواری یا رنگ، نوع کچ بری، و… باید تشخیص داده و در نظر بگیرد.

تاسیسات
یک مشاور املاک باید از نظر تاسیسات به خصوص نوع لوله کشی آب و فاضلاب، نوع سرمایش و گرمایش، نوع سیم و کابل کشی برق و تلفن، آینده نگری تاسیساتی و… تخصص باید داشته باشد.

نکته بین
این خصوصیتی است که هر مشاور املاک ندارد. ممکن است موارد ریز چه از نظر حقوقی، امنیتی، چه از نظر زمین کشاورزی، زمین مسکونی و ساختمان باشد. این موارد ممکن است حتی مبلغ خرید و فروش را نصف کند.
پنجمین معیار برای انتخاب مشاور املاک معتبر اصول و فنون مذاکره است.
یکی از بحثهای بسیار مهم در مشاورین املاک داشتن فن بیان درست است، اگر مشاور املاک بتواند به درستی اطلاعات را در اختیار فرد خریدار و فروشنده بگذارد تاثیر زیادی هم در قیمت و هم راضی نگهداشتن هر دو طرف را دارد. نوع اخلاق و نوع برخورد و نوع کارشناسی یک مشاور در نوع اصول و فنون مزاکره مشخص میشود.
این مزیتی است که می تواند در هر شغلی موثر باشد، کتابهای بسیاری هم در این خصوص نوشته شده اند و حتی در دانشگاه هم تدریس میشود.
ششمین معیار برای انتخاب مشاور املاک معتبر بازاریابی است.
بازاریابی نیز جز معیارهای مشاور املاک است. اگر یک مشاور املاک بازاریاب خوبی باشد سرعت خرید و فروش را بالا میبرد. سرعت خرید و فروش برای مشتری بسیار مهم است، چون مشتری به سرعت به خواستهی خود میرسد.
فرد مشاور املاک باید پیگیر مشتری، پرکار ،پر تلاش باشد.
مشاور املاک حتما باید صداقت داشته باشد. راز نگهدار باشد. امانت دار خوبی باشد.

هفتمین معیار برای انتخاب مشاور املاک معتبر نوع دفتر است.
این که میگوییم دفتر آیا از نظر امنیت منطقه اعتبار دارد که قولنامه یا حتی سند در آن نگهداری شود؟ یک فرد مشاور املاک برایش دفتر فایلها بسیار مهم است. و از نظر امنیتی باید در نظر گرفت.
هشتمین معیار برای انتخاب مشاور املاک معتبر بروز بودن است.
بروز بودن یک اصل مهم برای مشاورین املاک است. در خصوص موارد حقوقی، نقشههای شهری، دکوراسیون، نوع ساخت، تجهیزات، تاسیسات و… .

به نظر من مهم ترین صفت یک مشاور املاک صداقتش هست.
چند روز پیش برای اجاره دفتر کار مراجعه کردم به یک آژانس املاک. بهش گفتم یک ساختمان بر خیابان باشه . بنده رو راهنمایی کرده به یک ساختمانی پلاک پنجم ششم خیابون. ساختمان مخروبه در حال بازسازی که اصلا با چیزی که من می خواستم همخوانی نداره
به این می گن صداقت…………………………واقعا که
سلام سرکار خانم. واقعا متاسفیم بابت تجربه بدی که داشتید. امیدوارم دیگه با این نوع مشاوران برخورد نداشته باشید.