طراحی سیستم هوشمند ساختمان

آنچه در این مقاله می خوانید:

درباره مزایای سیستم هوشمند ساختمان اشنایی چه می دانید؟ آیا می دانید برای پیاده سازی آن در کسب و کار خود از کجا شروع کنید؟ در واقع طیف گسترده ای از امکاناتی که از طریق سیستم هوشمند ساختمان در دسترس است، می تواند حتی پیشروترین کسب و کارها را به دلیل ترس از تغییر متوقف کند! در ادامه مجله املاک داران  همراه باشید تا معیارهای انتخاب سیستم هوشمند ساختمان را برای شما شرح دهیم.

طراحی سیستم هوشمند ساختمان!

سیستم هوشمند ساختمان چیست؟

فناوری های مختلف مثل اتومبیل و تلفن همراه سال هاست که زندگی ما را متحول نموده است. یکی دیگر از فناوری های نو ظهور سیستم هوشمند ساختمان است که زندگی افراد در داخل ساختمان ها را تغییر می دهد. با افزایش شمار شرکت های ساختمان های هوشمند، تقاضا برای داشتن چنین سیستم هایی نیز رو به افزایش است.

ساختمان های هوشمند سازگار با محیط زیست هستند، ایمنی را افزایش می دهند و از سیستم های کارامد انرژی استفاده می کنند. در واقع زیرساخت هوشمند، فناوری را برای به حداکثر رساندن بهره وری منابع و در عین حال فراهم کردن یک محیط راحت و امن برای کاربران بکار می برد. برخی از سیستم های هوشمند ساختمان را می توان برای افزایش عملکرد سازه استفاده کرد.

مزایای سیستم هوشمند ساختمان

اگر می خواهید بدانید زیرساخت های هوشمند برای ساختمان، یک سرمایه گذاری ارزشمند است یا خیر، باید به مطالعه مزایای آن بپردازید. در ادامه به عملکرد و مزایای سیستم هوشمند ساختمان می پردازیم:

بهبود کارایی ساختمان

به لطف اطلاعاتی که سنسورهای ویژه LOT فراهم می کنند، سیستم های هوشمند می دانند که در کجا به گرما یا نور نیاز است. یا می توانند بخش هایی از ساختمان که از سیستم هوشمند استفاده می کنند را شناسایی نمایند. در نتیجه عملکرد کلی ساختمان را بهبود می بخشند. ویژگی های کلیدی مثل سیستم تهویه هوشمند یا نورپردازی هوشمند می تواند زمان نیاز به فعال شدن را تشخیص دهد.

 به طور مثال زمانی که کسی در اتاق نیست، نورها خاموش می شوند و به محض ورود روشن می گردند.  این مسئله می تواند به مصرف بهینه انرژی نیز کمک کند. در نتیجه هزینه ها کاهش می یابد.

طراحی سیستم هوشمند ساختمان!

نظارت بر ساختمان

سیستم Lot با یک سری اپلیکیشن های ابری ارائه می شود و به مدیران امکان می دهد تا تمامی ساختمان ها را از هر کجای دنیا با استفاده از کامپیوتر ها و تلفن های هوشمند کنترل کنند. این بدان معناست که مدیران می توانند از راه دور به سیستم دوربین های امنیتی دسترسی داشته باشند. بنابراین امکان کنترل امنیت ساختمان در کم ترین زمان میسر می شود.

این سیستم همچنین می تواند با ایجاد گزارش های دسترسی و نمای دقیقی از ورود و خروج افراد از ساختمان در زمان و تاریخ مشخصی ، مدیران را یاری کند.

کاهش هزینه های ساختمان

در حالی که ممکن است به نظر برسد راه اندازی سیستم هوشمند ساختمان هزینه زیادی در بر دارد، اما مالکان می دانند که استفاده از این سیستم در مدت زمان طولانی به کاهش هزینه ها می انجامد. به طور مثال، ساختمان های دارای سیستم هوشمند می توانند به طور اتوماتیک نورپردازی ساختمان، سیستم گرمایش،گجت های هوشمند تصفیه هوا و غیره را با ورود و خروج ساکنین خاموش و روشن کند. در نتیجه در مصرف انرژی صرفه جویی می شود و شما هزینه کم تری برای هر یک از این بخش ها پرداخت خواهید کرد.

معیارهای انتخاب سیستم هوشمند ساختمان

شما برای انتخاب و مقایسه سیستم های هوشمند باید یک سری معیارهای کلی را در نظر بگیرید. این معیارها عبارتند از سخت افزار، نرم افزار، بستر ارتباطی، خدمات و پشتیبانی و انعطاف پذیری..

در عظمت و پیچیدگی فناوری ساختمان هوشمند و تغییرات بزرگی که ایجاد می کند، تردیدی وجود ندارد. بنابراین بهترین گزینه پیش روی شما خواهد بود. هر کسب و کار، هر ساختمان و هر یک از سکنه ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد و به یک رویکرد مختص خود نیاز پیدا می کند. هر رویکرد می تواند برای یک کسب و کار مزایای متعددی داشته باشد، در حالی که برای کسب و کار دیگر مفید واقع نمی شود. بنابراین باید برای آنچه مناسب ساختمان شماست، برنامه ریزی کنید. در ادامه به 4 نکته مهم اشاره می کنیم که باید قبل از انتخاب فناوری هوشمند ساختمان به آن توجه نمایید:

طراحی سیستم هوشمند ساختمان!

برای حل چه مشکلاتی از آن استفاده می کنید؟

درک ناکارآمدی های موجود در کسب و کار شما، مهم ترین معیار انتخاب سیستم هوشمند ساختمان به شمار می رود. به این فکر کنید که واقعا چه چیزی برای کسب و کار شما مفید است. در واقع شما باید به جای انتخاب سنسورها در مرحله اول به مشکلات پیش روی خود فکر کنید. به طور مثال اگر به دنبال نورپردازی هستید، آیا فقط باید به دنبال سیستمی باشید که چراغ ها را خاموش و روشن می کند؟ یا می توانید مشکل دیگری را در همین زمینه مثل پیاده سازی سیستمی با قابلیت عیب یابی حل کنید؟

استراتژی شما چیست؟

داشتن یک برنامه قوی و استراتژی راه اندازی موثر، ضروری است. اما از کجا باید شروع کنید؟ گاهی پاسخ کوتاه است. برای مثال بر یک منبع انرژی در یک منطقه تمرکز کنید. هزینه انرژی در یک مجموعه اداری چقدر است؟

راه حل شما موثر هستند؟

مطمئن شوید که راه حل موثر را انتخاب کنید. برای تجزیه و تحلیل آسان، بهتر است یک سیستم نظارتی با قابلیت های داده داخلی را انتخاب کنید که بتواند داده های از دست رفته و غیره را جبران کند. همچین بهتر است سیستمی با قابلیت نظارت بر وضعیت تجهیزات انتخاب کنید که بتواند هر گونه نیاز به تعمیر و نگهداری را مدیریت نماید.

باید انتظار چه بازگشت سرمایه ای را داشته باشید؟

معیار انتخاب سیستم هوشمند ساختمان باید به گونه ای باشد که امکان بازگشت سریع سرمایه را فراهم کند. به طور مثال، کنترل نورپردازی حدود 20 درصد از بودجه نورپردازی را در بر می گیرد. بنابراین نصب این نوع سیستم های هوشمد باید بتواند 30 درصد در هزینه ها صرفه جویی به همراه داشته باشد.

پیاده سازی سیستم هوشمند ساختمان می تواند بازده زیادی به همراه داشته باشد. موارد قابل مشاهده تر آن شامل افزایش بهره وری انرژی و کاهش هزینه های عملیاتی است. اما یکی از مزایای سیستم هوشمند ساختمان که نمی توان بر روی آن قیمت گذاشت، تامین رفاه و سلامت کارکنان و ساکنان ساختمان به شمار می رود. به طور کلی بسیاری از کارشناسان بر این باورند که هزینه مصرف شده برای سیستم هوشمند ساختمان در چند سال اول باز می گردد.

طراحی سیستم هوشمند ساختمان!

مراحل اجرای سیستم هوشمند ساختمان

کنترل های ساختمان هوشمند می تواند به مدیران کمک کند تا بر سیستم های ساختمان خود نظارت بهتری داشته باشند. برای بهترین کنترلر ساختمان در فناوری مدیریت از راه دور سرمایه گذاری کنید. مدیریت از راه دور می تواند به مدیران کمک می کند تا با خودکار سازی عملیات بازسازی شده تمامی مشکلات را حل کنند. با کمک دسترسی از راه دور و ابزارهای مدیریتی مثل قفل های مغناطیسی برای درب ها، مدیران می توانند ورودی های مجاز و ایمن را برای کاربران تضمین کنند.

قفل های هوشمند نصب و پیاده سازی آسانی دارند و تفاوت قابل توجهی از نظر امنیت برای کاربران فراهم می کنند. در واقع چنین سیستمی می تواند راحتی و امنیت شما را تضمین نماید. در نتیجه از خسارت های احتمالی در آینده می کاهد.

استفاده از هوش مصنوعی برای افزایش کارایی ساختمان ضروی است. چرا که هوش مصنوعی می تواند هزینه ها را کاهش دهد و باعث افزایش امنیت کاربر شود. هوش مصنوعی به کاربران این امکان را می دهد تا اطلاعات را از طریق عکس ها و ویدئو ها جمع آوری کند و با استفاده از برچسب گذاری داده ها، دید واضح تری از فعالیت ساختمان به مدیران ارائه می کند.

در واقع هوش مصنوعی باعث می شود مدیران برای تصمیم گیری آگاهانه توانمند شوند. به طور خلاصه گنجاندن هوش مصنوعی در ساختمان ابزار مفیدی است که به ارتقای کارایی ساختمان کمک می کند.

امروزه مصرف بهینه انرژی در سرتاسر جهان به یک موضوع حیاتی تبدیل شده است. از آن جایی که در ساختمان های سطح شهر بیشترین میزان انرژی مصرف می شود، لازم است که در این بخش صرفه جویی صورت گیرد. در واقع با کاهش میزان انرژی مصرفی در ساختمان ها، می توان تا حد زیادی به کاهش مصرف انرژی کمک کرد.

به منظور بهینه سازی انرژی در ساختمان ها باید سیستمی راه اندازی شود که تمامی فعالیت ها سازگار با محیط زیست باشد. در صورتی که این کار به درستی صورت گیرد، نه تنها مصرف انرژی در ساختمان ها کاهش می یابد، بلکه خود مولد انرژی نیز خواهند بود.

انتخاب سیستم هوشمند

باید بدانید که نوع سیستم هوشمند ساختمان با توجه کابرد آن در پروژه انتخاب می گردد. بنابراین بهتر است هنگام انتخاب سیستم هوشمند ساختمان با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید. در واقع این سیستم ها می تواند برای ساختمان ها مسکونی، اداری، تجاری، هتل ها و یا بیمارستان ها طراحی شده باشد.

طراحی سیستم هوشمند ساختمان!

تعیین نیازها و انتظارات

در مرحله بعدی شما باید بدانید که چه انتظاراتی از سیستم هوشمند برای ساختمان مد نظر خود دارید؟ در واقع ابعاد و پیچیدگی سیستم در اینجا مشخص می گردد و با توجه به نوع نیاز شما، نقاط کنترلی و نظارتی سیستم مشخص می شود.

طراحی سیستم هوشمند

سپس بایستی برای تعیین و طراحی زیرساخت های سیستم هوشمند اقدام کنید. در واقع با توجه به نیاز بهره بردار سازه، تجهیزات سخت افزاری تعیین می گردند. در نهایت چگونگی چیدمان، هماهنگی و ارتباط هر یک از زیر مجموعه ها با ساختار اصلی نیز مشخص می شود.

تعیین نقشه تاسیسات برق و مکانیک

بعد از تعیین زیر ساخت های سیستم هوشمند و پایان طراحی سیستم هوشمند، نقشه تاسیسات برق و مکانیک مورد اطلاح قرار می گیرند. این روند باید در هماهنگی با نقشه های معماری انجام شود.

اجرای زیرساخت سیستم هوشمند

بعد از انجام تمام مراحل گفته شده، زیرساخت هایی مثل تجهیزات سخت افزاری از جمله حسگرها، کنترلر ها، ماژول های ارتباطی و کلیدهای هوشمند تعیین می شوند. در نهایت با توجه به نقشه ها باید سیم کشی و کابل کشی و در نهایت بستر اجرایی سیستم هوشمند فراهم گردد.

نصب تجهیزات سخت افزاری سیستم هوشمند

نصب تجهیزان سخت افزاری باید بعد از مرحله نازک کاری سازه انجام شود. د واقع سیم کشی و نصب تجهیزات دیواری و سقفی در اخرین مرحله صورت می گیرد. در غیر این صورت ممکن است در حین ساخت و ساز به آن آسیب وارد شود. ناظر ساختمان موظف است به طور منظم از صحت اجرای مراحل قبلی اطمینان حاصل کند.

برنامه نویسی سیستم هوشمند

پس از تکمیل بستر شبکه و تمامی تجهیزات سخت افزاری، باید یکپارچه سازی و برنامه نویسی سیستم هوشمند ساختمان انجام شود. در این مرحله برنامه های روی تجهیزات هوشمند را دانلود نموده و آن را تنظیم کنید.

تست و راه اندازی سیستم هوشمند

معمولا در مرحله اولیه راه اندازی سیستم هوشمند ساختمان، به دلیل پیچیدگی و بزرگی پروژه ممکن است مشکلاتی رخ دهد. در برخی موارد لازم است که نحوه استفاده از آن را با تست و رفع نواقص اولیه برای کاربر توضیح دهید. پس از قبل زمانی را برای هماهنگی و تحویل سیستم به بهره بردار تعیین کنید.

تست نهایی

مدتی پس از پایدار شدن سیستم هوشمند و تست اولیه، لازم است که به طو کامل آن را با مدارک گارانتی و خدمات پس از فروش به کاربر تحویل دهید.

جمع بندی

یکی از کاربردی ترین سیستم ها برای کاهش مصرف انرژی، سیستم هوشمند در ساختمان ها به شمار می رود. این فناوری علاوه بر زندگی لاکچری، هزینه های انرژی را نیز به پایین تر حد خود می رساند. در این مقاله به توضیح معیارهای انتخاب سیستم هوشمند ساختمان و مزایای آن اشاره کردیم.