دریافت مجوز ساخت املاک و اهمیت دریافت آن

 

دریافت مجوز ساخت املاک از این جهت اهمیت دارد که موانع و نگرانی های کارفرمایان در هنگام ساخت تنها به پروژه محدود می شود و تمرکز تنها بر ساخت ملک خواهد بود؛ نه قانونی بودن یا نبودن آن. از سویی دیگر همواره کارفرما این فکر را در سر دارد که نکند هرچه رشته بوده، پنبه شود و ساختمان پس از برخورد های قانونی تخریب گردد. مراحل دریافت مجوز ساخت ملک زمان زیادی از شما خواهد گرفت. در این یادداشت مجله املاک داران روش هایی را به شما پیشنهاد می دهد که در زمان کمتری می توان مجوزهای لازم را دریافت کرد. برای اطلاع از این روش ها تا انتها با مجله املاک داران همراه باشید.

قدم اول: زمستان را برای دریافت مجوز انتخاب کنید

طبیعتا مراحلی که برای دریافت مجوز باید پشت سر گذاشت زمان زیادی از شما می گیرد. اگر برای ساخت و ساز تصمیم قطعی گرفته اید در زمستان اقدام به دریافت مجوز کنید؛ چرا که در فصل های گرم مانند تابستان به دلیل ترافیک درخواست ها پروسه دریافت مجوز زمان بیشتری از شما می گیرد.

دریافت مجوز ساخت املاک

قدم دوم: حتما نسبت به ثبت درخواست صدور مجوز اقدام کنید

اصولا بعد از بودجه نویسی، نوبت مراجعه به شهرداری منطقه می شود. اگر در اصفهان می خواهید ساخت و ساز کنید با در دست  داشتن مدارکی همچون: کارت ملی، سند مالکیت و فیش تسویه حساب عوارض به دفاتر خدمات الکترونیکی مراجعه کنید و درخواست خود را به صورت الکترونیکی ارائه دهید.

از نکات حقوقی که باید در این مرحله رعایت کنید حفظ فیش های پرداختی عوارض شهرداری است. به همراه داشتن این مدارک برای ثبت درخواست مجوز الزامی است. اگر عوارض مذکور را در سالهای گذشته پرداخت نکرده اید هرچه سریع تر برای پرداخت آن اقدام کنید.

قدم سوم: درخواست بازدید از ملک توسط ماموران را داشته باشید

همزمان با ثبت درخواست مجوز برای ساخت درخواست بازدید از ملک و زمین را ثبت کنید. باید برای تایید شدن درخواست خود چند روزی منتظر بمانید. پس از تایید شهرداری، کارشناسی به آدرس شما فرستاده خواهد شد. کارشناس فرستاده شده در این مرحله به بازدید از خیابان، بنا، ابعاد ملک و مجاوران بنا خواهد پرداخت. مهمترین مسئله حقوقی در زیرلایه های این مسئله پنهان شده است. آن مسئله هم به غیر از متراژ زمین نیست. در این مرحله کارشناس نسبت به متراژ زمین شما تعیین می کند که چند طبقه می توان ساخت.

قدم چهارم: ورود کارشناسان طرح تفصیلی

در ابتدا باید طرح تفصیلی را به درستی تعریف کنیم. این طرح عبارت است: طرحی که بر اساس معیارها و ضوابط کلی و طراحی جامع شهر، نحوه استفاده از اراضی شهری در سطوح مختلف محلات را بیان می‌کند. موقعیت و مساحت دقیق زمین در برابر هر یک از کلیدهای این طرح، تعیین دقیق وضعیت عبور و مرور و تراکم ساختمانی در منطقه از اولویت‌های مربوط به مناطق بهسازی و نوسازی شهری و همچنین موقعیت کلیه عوامل مختلف در آن مشخص می‌شود. طرح های ساختمانی و مشخصات مالکیت نیز بر اساس این مدارک ثبت، تهیه و تنظیم خواهد شد.

البته طرح تفصیلی در همه شهرها وجود ندارد. این طرح بیشتر در شهرهای بزرگی مانند تهران و اصفهان اجرا می‌شود. قدم چهارم از سوی شهرداری انجام می شود. شهرداری، کارشناسی که اشراف کامل به این طرح دارد را به محل مذکور می فرستد. کاربری زمین یا ملک از سوی این کارشناس تعیین می شود.

دریافت مجوز ساخت املاک

قدم پنجم: همیشه به پشت سر نگاه کنید

در قدم پنجم باید همه راه‌ها به بخش «بروکف» و کارشناسان موجود در این بخش منتهی شود. کارشناسان متخصص و معمتمد شهرداری در این مرحله به بررسی ابعاد ساختمان جدید، میزان اصلاحی و اندازه عقب‌نشینی ملک می‌پردازند.

قدم ششم: ایرادهای نقشه را رفع کنید

بازیگر اصلی در این بخش شما هستید که به عنوان سازنده برای دریافت مجوز مراجعه می کنید. در این مرحله، باید نقشه‌ای دقیق از اهداف و جزئیاتی که در ساخت ملک به کار می برید را تهیه کنید. در تهیه این نقشه باید به مواردی از جمله مساحت ملک، تعداد طبقات و واحدهای ساختمان، متراژ هر واحد در ساختمان و … توجه کنید. پیشنهاد مجله املاک داران این است که برای تهیه نقشه به یک مهندس با تجربه و متخصص مراجعه کنید.

نتیجه گیری

مطمئنا همه اقداماتی که برای دریافت مجوز لازم است در این یادداشت ذکر نشده است چرا که قوانین مربوطه سیال هستند و هر ساله درحال تدوین و تغییراند. به همین جهت مجله املاک داران در بخش های مختلف این یادداشت نکاتی را بیان می کند که می تواند دریافت مجوز ساخت ملک از جانب شما را سرعت بخشد.