پرسونای مخاطب چیست و چه فایده ای در بازاریابی دارد؟
پرسونای مخاطب چیست و در بازاریابی دیجیتال املاک چه فایدهای دارد؟ اگر بخواهید به عنوان یک مدیر یا مشاور املاک در بازاریابی دیجیتال موفق باشید، باید به یک سری اصول پایبند بمانید. حرفه املاک و مستغلات مثل هر شغل دیگری نیازمند برنامه ریزی، تعیین هدف و بکارگیری استراتژی مناسب است. تنها در این صورت میتوانید در ذهن مشتریان ماندگار شوید و کسب و کار خود را توسعه ببخشید.
ایجاد ارتباط بین یک کسب و کار و مشتری بر سر هدفی سودمند، نیاز به جادو دارد! در واقع چیزی که شعبده بازان بازاریابی را از تازه کارها جدا می کند، توانایی انجام همین امر است. ارائه خدمات متناسب با نیاز مشتری بهترین راهی که می توانید بازاریابی املاک و مستغلات را هدف بگیرید، ایجاد پرسونای مخاطب است. لازم است که با پرسونای مخاطب یا همان مشتری املاک آشنا شوید تا موفقیت خود را تضمین نمایید. اگر می خواهید این موضوعات را به شکل بهتری دنبال کنید، می توانید در دوره حرفه ای آموزش مشاور املاک در اصفهان شرکت فرمایید.
یک مشاور املاک خوب باید در تمامی حوزه های کسب و کار خود اطلاعات و سیاست کاری داشته باشد، به طور مثال فقط خرید و فروش خانه و ملک را هدف کار خود نبیند و حتی بتواند قادر به مشاوره در حوزه مشاوره سرمایه گذاری در مسکن نیز باشد. در این مقاله به شما می گوییم که چگونه با مخاطب هدف ارتباط برقرار کنید! پرسونای مخاطب چیست و در بازاریابی دیجیتال املاک چه فایدهای دارد؟ با املاک داران همراه باشید.
این نوشتار نیز مانند دیگر مطالب دسته بازاریابی املاک در مجله املاک داران، به مباحثی می پردازد که دانستن آنها برای این کسب و کار می تواند بسیار مفید واقع شود. با این وجود این مطالب کل بوده و تمام مباحث را به صورت عمقی بررسی نمی کنند، پس اگر به اطلاعات دقیق و بیشتری در این حوزه نیازمندید، با شرکت در دوره های آموزش مشاوره املاک در آموزشگاه املاک اصفهان ما به کسب این اطلاعات بپردازید.
پرسونای مخاطب چیست؟
پرسونا یک شخص خیالی می باشد که ویژگی های گروهی از مشتریان شما را نشان می دهد. به عبارت دیگر، الگویی از خریداران واقعی می باشد که به مشاوران املاک امکان می دهد تا استراتژی هایی را برای تبلیغ خدمات خود اتخاذ کنند. ساده تر بگوییم، این یک تصویری از مشتری ایده آل شما با تمامی ویژگی های جنسیتی، رفتاری، سرگرمی ها، در آمد، نیازها و دغدغه های شما است. شما با استفاده از پرسونا در بازاریابی دیجیتال میتوانید هدف گذاری کنید و برای رسیدن به آن هدف استراتژی خاصی را برگزینید.
این به شما امکان می دهد تا مشتریان خود را گروه بندی کنید و هر کدام را با یک پرسونا معرفی نمایید. در دنیای املاک و مستغلات، پرسونای مخاطب متنوعی وجود دارد. از خریدار گرفته تا مستاجر مسکونی، اداری، تجاری و مدیران ساخت و ساز.
بنابراین پروسنا به گروهی از مشتریان قدیمی، فعلی و احتمالی گفته می شود که باید در بازاریابی محتوی به آن دقت کنید. چرا که اینها مخاطبان شما هستند و شما باید بدانید که با چه کسی صحبت می کنید. در واقع باید اطلاعات مناسب برای هر گروه را تولید و ارائه کنید.
دلیل اهمیت پرسونای مخاطب املاک
اهمیت شناخت پروسنای مخاطب در بازاریابی دیجیتال املاک چیست؟ در واقع پرسونا به شما کمک می کند تا افرادی که بیشترین سود را از خدمات شما می برند و احتمال خرید آنها بالاست را پیدا کنید. شما با کمک پرسونا می توانید اهداف و مشکلات خریداران را شناسایی کنید. بنابراین می فهمید که کجا و چگونه خدمات خود را ارائه نمایید. همچنین باعث می شود محتوی جذاب و مرتبط با نیاز مشتری تولید شود.
از طرفی تعیین پرسونای مخاطب باعث می شود که شما به جای راضی نگه داشتن همه، روی گروه هدف تمرکز کنید. همچنین به شما امکان می دهد تا ارتباطات بازاریابی خود را به گونه ای موثر تقسیم بندی کنید. طوری که به هر هدف بر اساس اولیت خود وقت و هزینه اختصاص داده شود. پرسونای مخاطب به شما کمک می کند تا هدف گذاری بازاریابی دیجیتال خود را پیگیری کنید. در ادامه به مزایای ایجاد پرسونای مخاطب املاک و مستغلات اشاره می کنیم:
- پرسونا به افزایش درآمد و ارتقا اهداف کمک می کند.
- ایجاد تصویری از مخاطب به درک واضح تری از خریداران آژانس و بنگاه های معاملاتی املاک می انجامد.
- با وجود پرسونای مخاطب شما می توانید فایل های بیشتری را دریافت کنید.
نحوه ایجاد پرسونای مخاطب املاک
قبل از هر کاری برای محقق شدن اهداف بازاریابی دیجیتال، باید برای ساخت پرسونای مخاطب اقدام کنید. کافیست سوالاتی را در رابطه با شخصیت، اهداف، انگیزه ها و غیره در رابطه با مشتری مطرح کنید. سپس جواب های همکاران خود در بنگاه معاملاتی املاک را مقایسه کنید. قوی ترین پرسونای مخاطب بر اساس تحقیقات بازار املاک و همچنین نگرش هایی است که توسط تیم خود در مصاحبه، نظر سنجی و غیره جمع آوری می کنید. در اینجا به طور خلاصه به مراحل ایجاد پرسونای مخاطب اشاره می کنیم:
مرحله اول: تحقیق و جمع آوری داده ها
شما به اطلاعات و داده های مختلفی در زمینه جمعیت شناسی، روانشناسی، اجتماعی، اقتصادی و غیره برای شناخت مشتری نیاز دارید. این اطلاعات را میتوان از طریق مصاحبه حضوری، پرسشنامه آنلاین، شبکه های اجتماعی و غیره جمع آوری نمود. در ادامه به چنین داده هایی اشاره می کنیم:
- داده های مثل سن، جنسیت، تحصیلات، در آمد مشتریان ایده آل خود را میتوانید از طریق نظر سنجی یا مصاحبه حضوری، پرسشنامه آنلاین و غیره به دست آورید.
- چیزهایی مثل عادات، ارزش ها، سرگرمی ها میتواند به طور مستقیم روی رفتار مشتری شما تاثیر بگذارد و داده های مربوط به آن را میتوان از طریق مصاحبه های شخصی، رسانه های اجتماعی، نظرسنجی مشتریان، وبلاگ ها و غیره بدست آورد.
- سوالات و دغدغه های مشتریان را میتوانید از طریق کامنت های شبکه های اجتماعی، نظرات وبلاگ ها و غیره جمع اوری کنید. به طور مثال می توانید در مصاحبه با مشتریان سوالاتی در ارتباط با مشکلات و خواسته های اصلی آنها بپرسید.
- اهداف و انگیزه های مشتری هدف را می توانید از مصاحبات، نظرسنجی ها، رسانه های اجتماعی، فروم ها و غیره بدست آورد. ار آنها بپرسید که چرا شما را انتخاب می کنند و چه درخواست هایی دارند؟
مرحله دوم: سازماندهی داده های جمع آوری شده در پرسوناهای جداگانه
زمانی که مرحله تحقیق را پشت سر بگذارید، اطلاعات مفید زیادی درباره مشتریان فعلی و بلقوه خود دارید. می توانید این داده ها را در بخخش های مختصر و قابل فهم تقسیم کنید تا برای سایر اعضای تیم شما در آژانس کاربرد داشته باشد. سپس این پرسوناها را با سایر اعضای آژانس خود در میان بگذارید تا بتوانند درک خوبی از افرادی که هر روز با آنها سروکار دارند، بدست آورند.
تمامی بخش ها از پشتیبانی گرفته تا بخش فروش از این پرسونا، بهره مند خواهد شد. در این پرسوناها باید به طور بخش بندی شده به توضیح اطلاعات جمعیت شناختی و روانشناختی، اهداف و رویاها، دغدغه ها و نگرانی ها، و نحوه برطرف ساختن مشکلات مشتی بپردازید.
مرحله سوم: آپدیت کردن پرسونا به طور منظم
اطلاعات پرسونای مشتری باید به گونه ای باشد که با وجود هر گونه اطلاعات جدید بتوانید آنها را آپدیت و تکمیل سازید. این پروفایل ها نباید بی جان باشند و پس از مدت کوتاهی کنار گذاشته شوند. باید روند تعاملات مخاطبان را به طور منظم بررسی کنید و پرسونا را ارتقا ببخشید. پس مطمئن شوید که به طور منظم برای کسب حداکثر اثبخشی آن را به روز رسانی نمایید.
جمع بندی
همانطور که در این مقاله گفتیم، شناخت پرسونای مخاطب میتواند به تحقق اهداف شما در بازاریابی دیجیتال املاک کمک کند. در حقیقت شما با شناخت مشتری میتوانید خدمات متناسب با علایق و خواسته های آنها ارائه نمایید. از این رو باید هر چه سریع تر دست به کار شوید و پرسونای مخاطب خود را بسازید. مجموعه املاک داران خدمات متعددی در زمینه خرید و فروش املاک به شما عزیزان ارائه می کند.