آشنایی با قوانین

همه چیز درباره قرارداد جعاله ملکی + نمونه قرارداد

در قرارداد جعاله ملکی یکی از طرفین موظف است در قبال دریافت هزینه یا جُعل، امور مربوط به خرید و فروش ملک را انجام دهد. در واقع عقد جعاله یکی از انواع قرارداد های مدنی است که شرایط منحصر به خود را دارد. قرارداد جعاله ملکی یکی از موضوعاتی است که به مباحث قانونی ارتباط پیدا می کند، اگر خواندن این مقاله کمک زیادی به شما نکرد، می توانید با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی املاک آنلاین به بررسی دقیق تر این موضوع بپردازید. با املاک داران همراه شوید تا همه چیز درباره قرارداد جعاله ملکی را بدانید.

نمونه قراداد جعاله ملکی

قرارداد جعاله ملکی چیست؟

گاهی ممکن است هنگام خرید، فروش یا اجاره ملک اطلاعات کافی نداشته باشید. در چنین وضعیتی نیاز به همکاری با یک فرد متخصص در زمینه خرید و فروش ملک پیدا خواهید کرد. در واقع عقد جعاله زمانی به کار می آید که شخصی در قبال انجام کاری متعهد به پرداخت دستمزد به دیگری شود. این قرادارد یکی از عقودی است که قانون مدنی ایران آن را به رسمیت می شناسد. بنابراین در محکمه های قانونی معتبر است.

برای مثال مالک یک ملک که قصد فروش و یا اجاره آن را دارد، احتمالا اطلاعات کافی درباره بازاریابی و شرایط بازار ندارد. در چنین شرایطی اگر از یک شخص دیگر کمک نگیرد، ممکن است سرمایه خود را هدر دهد. چرا که در رابطه با چگونگی جذب مشتری و یا اصطلاحات و قوانین مرتبط به ملک اطاعات کافی ندارد. بنابراین اگر می خواهید ملک خود را با بهترین قیمت اجاره دهید یا بفروشید، بهتر است از یک شخص کار بلد مثل مشاوران املاک کمک بخواهید.

در این مثال، صاحب ملک را جاعل، و فرد واسطه یا همان مشاور املاک را عامل می خوانند. صاحب ملک به عنوان کارفرما موظف است دستمزدی برای مشاور املاک در نظر بگیرد که به آن حق الزحمه جُعل می گویند.

همانطور که گفتیم، با عقد قرارداد جعاله ملکی یک شخص از دیگری می خواهد که ملکی را برای او به فروش برساند یا اجاره بدهد. در واقع عامل موظف است مشتری مناسب را برای جاعل پیدا کند و او را پای میز قرارداد بکشاند. در صورتی که عامل موفق به انجام تعهدات خود شود، کمیسیون یا همان حق الزحمه ای دریافت خواهد کرد.

جعاله در لغت به معنای پاداش یا دستمزدی است که پس از فروش یا اجاره ملک توسط جاعل (صاحب ملک) به عامل (مشاور املاک) پرداخت می شود. از نظر فقهی، این یک قرارداد یا پیمان است که پاداشی در بر دارد. این پاداش همان هزینه ای است که بین طرفین قرارداد رد و بدل می گردد. میتوان میزان این حق الزحمه را قبل یا حتی بعد از قرارداد تعیین کرد. پس جعاله همان ملزم ساختنِ جاعل به پرداختِ جعل به عامل می باشد. در صورتی که عمل انجام‌شده شرعا و قانونا صحیح و اصولی صورت گیرد.

اگر این اصطلاحات ثبتی در املاک برای شما ناآشنا هستند، می توانید در مقاله مربوطه، با مهمترین آنها آشنایی پیدا کنید.

دانلود نمونه قرارداد جعاله ملک PDF

شرایط قرارداد جعاله ملکی

 

نمونه قرارداد فروش ملک و جعاله ملکی 

قرارداد جعاله فروش ملک به قراردادی گفته می شود که ملکی توسط آن به فروش می رسد. در واقع عامل موظف است در قبال دریافت حق الزحمه یا جعل، ملکی را برای جاعل یا همان صاحب ملک بفروشد. با عقد قرارداد جعاله هر یک از طرفین ملزم به رعایت بندهای قوانین مندرج در قرارداد می گردند و بایستی به تعهدات خود پایبند باشند. طبق این توافق نامه عامل باید خریدار یا اجاره کننده مناسب را پیدا کرده و جاعل در ازای این کار به او جُعل پرداخت کند.

ویژگی های جاعل

طبق ماده ۲۱۱ قانون مدنی، جاعل بایستی فردی عاقل، بالغ و رشید باشد. جاعل همان فردی است که در قبال پرداخت پول، کاری را از دیگری می خواهد. رشید بدین معنا که به سن قانونی رسیده‌باشد و در غیر این صورت قرارداد ارزشی نخواهدداشت.

یکی دیگر از ویژگی های جاعل که باید از آن برخوردار باشد، اختیار محض است. در واقع صاحب ملک بایستی با اختیار تام برای امضای قرارداد جعاله حاضر شود. اگر به هر دلیلی از اختیار کامل برای بستنِ چنین قراردادی برخوردار نباشد، قرارداد جعاله باطل است.

ویژگی های عامل

همانطور که پیش تر گفتیم، عامل به شخص یا اشخاصی گفته می شود که موظف به انجام کاری برای عامل هستند. آن ها در ازای انجام این مسئولیت حق الزحمه یا جُعل دریافت می نمایند. یکی از مهم ترین ویژگی هایی که عامل باید داشته باشد، این است که بایستی توانایی و صلاحیت انجام کار مورد نظر را داشته باشد.  بنابراین اگر شخص صغیری توانایی انجام کاری که جاعل می خواهد را داشته باشد، عامل به شمار می رود. در این صورت می تواند برای عقد قرارداد جعاله ملکی اقدام نماید. در قانون به چنین افرادی “صغار ممیز” گفته می شود که به معنای افراد کوچکی است که توانایی تشخیص خوب از بد را دارند.

یکی دیگر از ویژگی های عامل این است که میتواند یک نفر یا گروهی چند نفره باشد. چنانچه عاملین بیش از یک نفر باشند، باید حق الزحمه را بین خود تقسیم نمایند. در واقع بر اساس ماده ۵۶۸ قانون مدنی، هر یک از عاملین به اندازه عمل خود میتوانند مستحق دریافت جُعل باشند.

ویژگی های قراداد جعاله ملکی

قرارداد جعاله ملکی و قوانین مدنی

در این بخش می خواهیم به منظور توضیح شفاف تر قرارداد جعاله فروش ملک به قوانین مدنی مرتبط با آن اشاره کنیم. طبق ماده ۵۶۱ قانون مدنی، جعاله به معنای ملزم ساختنِ جاعل به ادای اجرت معلوم در مقابل عملی که از قبل تعیین شده‌است. بدین معنا که بر اساس قرارداد جعاله، صاحب ملک موظف و متعهد می شود که در ازای انجام کاری به شخص دیگر حق الزحمه پرداخت کند.

و اما طبق ماده ۵۶۲ قانون مدنی، به شخص ملتزم جاعل، به طرف قرارداد عامل و به اجرت جعل گفته می شود. اگر بخواهیم این ماده رو توضیح دهیم، به شخصی که از دیگری می خواهد عملی را انجام دهد، جاعل گفته می شود. شخصی که کاری را برای طرف مقابل انجام می دهد را نیز عامل می نامند. و مبلغی که بین طرفین قرارداد مبادله می گردد را جعل می گویند.

بر اساس ماده ۵۶۳ قانون مدنی، لازم نیست مبلغ اجرت من جمیع الجهات معلوم باشد. پس چنانچه شخصی ملتزم گردد که هر کس گم شده او را پیدا کند، حصه مشاع ‌معینی از آن مال او خواهد بود و جعاله صحیح است. در واقع لزومی ندارد که مبلغ اجرت یا حق الزحمه پیش از قرارداد تعیین گردد. به طور مثال زمانی که فردی مال خود را گم می‌کند، از طرف مقابل می‌خواهد در صورت یافتنِ مال به او پاداشی پرداخت‌کند. اما این پاداش از پیش تعیین نمی شود.

طبق ماده ۵۶۴ قانون مدنی، در جعاله لزومی به تعیین عامل نیست و همچنین می توان عمل را مردد و کیفیات آن را نامعلوم در نظر گرفت. بدین معنا که در قرارداد جعاله هم عامل، هم نوع عمل و هم کیفیت آن می تواند نامعلوم باشد. این موارد میتواند بعدا به قرارداد اضافه شود.

بر اساس ماده ۵۶۵ قانون مدنی جعاله تعهدی جائز است و مادامی که عمل به اتمام نرسیده، طرفین قرارداد میتوانند رجوع کنند. ولی چنانچه جاعل در اثناء عمل رجوع کند، بایستی اجرت المثل عمل عامل را پرداخت نماید. بدین معنا که در قرارداد جعاله هر یک از طرفین قرارداد میتوانند قبل ا اتمام قرارداد، پیمان خود را بشکنند. اما اگر صاحب ملک در وسط کار از ادامه آن پشیمان شود، باید اجرت عامل یا مشاور املاک را تا آن زمان پرداخت نماید.

و اما طبق ماده ۵۶۶ قانون مدنی، در صورتی که  در جعاله عمل دارای اجزا متعدد باشد و هر یک از اجزا مقصود بالاصاله جاعل باشند و جعاله فسخ گردد، عامل به نسبت عمل خود مستحق دریافت اجرت است. فرقی ندارد فسخ از طرف جاعل باشد یا از طرف خود عامل. بدین معنا که اگر قراداد جعاله فسخ گردد، عامل یا همان مشاور املاک از حق الزحمه خود برخودار می شود. فرقی ندارد که این فسخ قرارداد از طرف چه کسی صورت گرفته باشد.

همچنین طبق ماده ۵۶۷ قانون مدنی، عامل تنها زمانی که متعلق جعاله را تسلیم کرده باشد، مستحق دریافت جعل است. این ماده بر این مسئله تاکید دارد که عامل تنها زمانی مستحق دریافت حق الزحمه است که کار خود را به اتمام رسانده باشد.

و بر اساس ماده ۵۶۸ قانون مدنی، در صورتی که عاملین متعدد در قرارداد جعاله شرکت کنند، هر یک به نسبت عمل خود مستحق جعل است. یعنی در صورتی کع عامل در قرارداد جعاله بیش از یک نفر باشد، میتوان لفظ عاملین را به آن ها اطلاق نمود. در این شرایط هر یک از عاملین به اندازه کاری که انجام داده‌اند، حق الزحمه دریافت می کنند.

طبق ماده ۵۶۹ قانون مدنی، مالی که جعاله برای آن واقع شده است، امانت در دست عامل است. در واقع با توجه به این ماده، مالی که از طرف جاعل به دست عامل می رسد، به عنوان امانت در نظر گرفته می شود.

و در ماده ۵۷۰ قانون مدنی آمده است که جعاله بر عمل نامشروع و یا بر عمل غیر عقلائی باطل است. بدین معنا که اگر عملی غیر اخلاقی و غیر شرعی صورت گیرد، جعاله آن باطل خواهد بود.

 

ارتباط قوانین قرارداد جعاله ملکی

نمونه قرارداد جعله ملکی

ماده ۱- طرفین قرارداد

طرف اول قرارداد (جاعل یا همان صاحب ملک)
خانم/ آقای ……………………….. فرزند ………………. به شماره شناسنامه …………………….. کد ملی………………… صادره از …………….. تلفن ثابت ………………همراه.………………ساکن..…………………………………………………………………………………………………………

طرف دوم قرارداد (عامل یا شخص واسطه)
خانم/آقای ……………………….. فرزند ……………….. به شماره شناسنامه ……………………. کد ملی
………………… صادره از …………….. تلفن ثابت………………… همراه ..………………ساکن.…………………………………………………………………………………………………………

ماده ۲- مورد جُعاله ( بر اساس این ماده، افراد در ارتباط با تعهدات خود توافق می کنند)
……………………………………………………………………………………………………

ماده ۳- اجرت کار یا جعل و نحوه پرداخت آن
اجرت عامل در انجام مورد جعاله مبلغ …………………… ریال وجه رایج معادل ………….. تومان است که جاعل متعهد شده آن را تا پایان مدت ذکر شده نقداً به عامل بپردازد.

ماده ۴- مدت قرارداد
از تاریخ …………………….. لغایت ……………………….. ماه/سال کامل شمسی

ماده ۵- تعهدات طرفین
در این قسمت با توجه به مورد جعاله میتوان تعهداتی را برای طرفین قرارداد در نظر گرفت. این بند از قرارداد را میتوان با توجه به توافق طرفین به قرارداد اضافه کرد. بنابراین امکان اضافه کردن هر گونه تعهدی وجود دارد.

A real estate contract is a written agreement between two parties to purchase real estate. The purpose of a real estate contract is to explicitly express the agreements involved in the purchase and sale, exchange, or other conveyance of real estate between a buyer and a seller

قرارداد املاک یک قرارداد کتبی بین دو طرف برای خرید ملک است. هدف قرارداد املاک بیان صریح توافقات مربوط به خرید و فروش، مبادله یا سایر انتقال املاک بین خریدار و فروشنده است.

https://wisepropertymanagement.com/real-estate-contract-basics/

ماده ۶- شرایط قرارداد

با توجه به این بند از قرارداد، طرفین قرارداد یعنی جاعل و عامل، میتوانند شرایطی را برای یکدیگر در نظر بگیرند و تحت این شرایط همکاری کنند. به طور مثال میتوان موارد زیر را به قرارداد اضافه نمود.
۱ -کلیه هزینه های ناشی از خرید مواد اولیه، لوازم کار، دستمزد و مزایای کارگران و حق بیمه و غیره به عهده عامل است.
۲ -هر یک از طرفین حق رجوع از این جعاله را مادامی که عمل به اتمام نرسیده و یا قبل از شروع به عمل دارد. ولی اگر جاعل در اثناء عمل رجوع نماید، باید اجرت المثل عمل عامل را به نسبت عملی که انجام داده بدهد. هرچند فسخ از طرف خود عامل نیز شده‌باشد.
۳ -استحقاق عامل به در یافت تمامت جعل (عوض کار) موکول به انجام جعاله در موعد مقرر می باشد.

ماده ۷- وجه التزام (جریمه تاخیر روزانه در انجام تعهد)
عامل متعهد و ملتزم است که در تحویل و انجام به موقع مورد جعاله طی مدت مرقوم اقدام نماید و در صورت تأخیر در انجام مورد جعاله عامل متعهد است روزانه مبلغ ………………… ریال معادل …………….. تومان به عنوان وجه التزام به جاعل بابت هر روز تأخیر بپردازد و جاعل حق دارد روزانه مبلغ ………………. ریال معادل ……………… تومان وجه التزام مذکور را در صورت تأخیر از اجرت کسر و باقی را بپردازد.

ماده ۸- مرجع حل اختلاف
در صورت بروز هرگونه اختلاف فی مابین و نیز در رابطه با حسن انجام کار طبق مشخصات فنی مندرج در صورت وضعیت مزبور، طرفین داوری خانم/آقای……………….. فرزند………….. کد ملی / شماره شناسنامه ……………… ساکن ……………………………………….. شماره تلفن …..تلفن ثابت ….را پذیرفته و مورد را به داور مزبور ارجاع کرده و رأی آن داور برای طرفین در مورد ارجاعی قاطع و غیرقابل اعتراض بوده و لازم الاجراء است.

ماده ۹- اقامتگاه طرفین
هرگونه اخطار، درخواست و مکاتبه در خصوص مفاد این قرارداد باید کتباً به نشانی طرفین که در این قرارداد نوشته شده و اقامتگاه قانونی آنان محسوب میشود ارسال گردد. در صورتی که این محل تغییر کند میباست محل جدید بلافاصله کتباً به طرف دیگر اطلاع داده شود و در صورت تخلف، ارسال اخطار، درخواست یا مکاتبه به اقامتگاه قانونی سابق وی، ابلاغ شده تلقی خواهد شد.

ماده ۱۰- نُسَخِ قرارداد
این قرارداد مشتمل بر ده ماده در تا ریخ ………………. در … نسخه با اعتبار واحد تنظیم و بین طرفین مبادله گردید و مفاد و مندرجات آن مورد توافق کامل طرفین می باشد.

امضاء طرف اول قرارداد (جاعل)

امضاء طرف دوم قرارداد (عامل)

 اثر انگشت و امضا دو نفر شاهدان

دانلود نمونه قرارداد جعاله ملک PDF

قراداد جعاله ملکی

مراحل تنظیم قراداد جعاله ملکی

تنظیم قرارداد جعاله ملکی شامل مراحل خاصی است که باید به دقت انجام شود تا از اعتبار و صحت قانونی قرارداد اطمینان حاصل گردد. در ادامه، مراحل اصلی تنظیم قرارداد جعاله ملکی را بررسی می‌کنیم:

۱. شناسایی طرفین قرارداد
– مشخصات کامل: نام، نام خانوادگی، شماره شناسنامه یا کد ملی، نشانی و شماره تماس طرفین (جعال و جاعل) به دقت ذکر شود.
– تشخیص اهلیت: اطمینان حاصل کنید که طرفین از نظر قانونی دارای اهلیت (سن قانونی و سلامت روانی) هستند.

 ۲. تعیین موضوع قرارداد
– مشخص کردن کار: موضوع قرارداد باید به وضوح تعریف شود. این ممکن است شامل تعمیرات، ساخت و ساز، مشاوره، مدیریت ملک و غیره باشد.
– حدود و شرایط کار: شرایط انجام کار، نوع خدمات و مشخصات فنی یا کیفیت مورد نیاز نیز باید مشخص شود.

۳. تعیین حق‌الزحمه
– مبلغ حق‌الزحمه: مبلغی که جاعل به جعال پرداخت خواهد کرد، باید به وضوح مشخص شود.
– نحوه پرداخت: روش و زمان پرداخت حق‌الزحمه (نقدی، چکی، اقساطی و …) نیز باید در قرارداد درج گردد.

۴. تعیین زمان‌بندی انجام کار
– زمان شروع و پایان: تاریخ شروع و پایان کار باید دقیقاً مشخص گردد.
– ضمانت و مراحل پیشرفت: در صورت وجود مراحل مختلف در انجام کار، زمان‌بندی و نحوه نظارت بر پیشرفت کار حذف نگردد.

 ۵. مذاکره و توافق‌نامه
– صحبت در مورد شروط خاص: در صورت نیاز، درباره شرایط خاص مانند شرایط فسخ، ضمانت انجام کار، و حق گارانتی گفتگو کنید.
– توافق طرفین: پس از مذاکره، طرفین باید به توافق برسند و تمام شروط را در قرارداد درج کنند.

۶. نوشتن قرارداد
– سند‌نویسی: به صورت دقیق و با رعایت اصول حقوقی، قرارداد را تهیه کنید.
– استفاده از زبان ساده و واضح: از زبان قانونی پیچیده خودداری کنید تا تمام طرفین مفهوم قرارداد را درک کنند.

 ۷. امضا و تاریخ‌گذاری
– امضا طرفین: بعد از اتمام نگارش، طرفین باید قرارداد را امضا کنند.
– تاریخ قرارداد: تاریخ امضای قرارداد نیز باید نوشته شود.

۸. شهادت شهود (اختیاری)
– حضور شهود: در صورت نیاز، طرفین می‌توانند از شهود معتبر برای تأیید قرارداد استفاده کنند.

 ۹. نگهداری از نسخه‌های قرارداد
– تهیه کپی: از هر یک از طرفین باید کپی از قرارداد را نگهداری کنند تا در صورت بروز اختلاف به آن مراجعه شود.
– حفظ اسناد: تمامی مستندات و مکاتبات مرتبط با قرارداد نیز باید محفوظ نگه داشته شود.

۱۰. نظارت بر اجرای قرارداد
– پیگیری و نظارت: طرفین باید به‌طور دوره‌ای بر روند انجام کار نظارت کنند و در صورت بروز هر گونه مشکل یا اختلاف، اقدام کنند.

 

مراحل تنظیم قرارداد جعاله ملکی

جمع بندی

قرارداد جعاله ملکی یکی از انواع قراردادهای معاملاتی در حوزه املاک است که بین طرفین برای انجام یک کار مشخص و در مقابل پرداخت حق‌الزحمه منعقد می‌شود.

همانطور که گفتیم شما برای فروش یا اجاره ملک خود نیاز به کمک یک فرد متخصص در این زمینه دارید. در واقع صاحب خانه به عنوان جاعل و مشاور املاک به عنوان عامل می توانند قراردادی با یکدیگر تنظیم کنند که به آن قرارداد جعاله ملکی گفته می شود. در این مقاله به توضیح قراداد جعاله ملکی، ویژگی های آن، ارتباط آن با بندهای قانون مدنی و نمونه قرارداد جعاله ملکی پرداختیم.

تنظیم قرارداد جعاله ملکی یک فرایند حیاتی است که نیاز به دقت و توجه به جزئیات دارد. رعایت مراحل فوق به شما کمک می‌کند تا قراردادی معتبر و سالم داشته باشید که حقوق و تعهدات طرفین را به‌خوبی مشخص کند. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی، مشاوره با یک وکیل متخصص در این حوزه می‌تواند مفید باشد.

نکات قرارداد جعاله ملکی

سوالات متداول

۱. قرارداد جعاله چیست؟
قرارداد جعاله به قراردادی گفته می‌شود که در آن یک نفر (جعل کننده) برای انجام یک کار مشخص به شخص دیگری (جاعل) وعده پرداخت حق‌الزحمه می‌دهد. این کار می‌تواند شامل فعالیت‌های مختلفی مانند ساخت و ساز، تعمیرات و یا هر نوع خدمت مرتبط با ملک باشد.

۲. شرایط لازم برای اعتبار قرارداد جعاله چیست؟
– رضایت طرفین: طرفین باید به صورت آزادانه و بدون فشاری قرارداد را منعقد کنند.
– مشخص بودن موضوع قرارداد: موضوع قرارداد باید مشخص و معین باشد.
– قانونی بودن موضوع: کار انجام شده باید قانونی باشد.
– معین بودن حق‌الزحمه: باید میزان حق‌الزحمه به وضوح مشخص شود.

۳. آیا قرارداد جعاله نیاز به ثبت رسمی دارد؟
معمولاً قراردادهای جعاله نیاز به ثبت رسمی ندارند مگر اینکه در قانون خاصی دیگر ذکر شده باشد. اما ثبت آن به منظور جلوگیری از بروز اختلافات می‌تواند مفید باشد.

۴. مسئولیت جعال و جاعل چیست؟
– جعال: مسئولیت دارد کار مشخص شده در قرارداد را به درستی انجام دهد. در صورت عدم انجام کار یا نقص آن، جاعل می‌تواند از حق‌الزحمه خود صرف‌نظر کند.
– جاعل: مسئولیت دارد حق‌الزحمه را در موعد مقرر پرداخت کند. اگر جعال کار را به درستی انجام ندهد، جاعل می‌تواند از پرداخت حق‌الزحمه خودداری کند.

۵. چه نوع کارهایی می‌توانند موضوع قرارداد جعاله باشند؟
کارهای مربوط به تعمیرات، ساخت و ساز، نظافت، مشاوره‌های ملکی و مدیریت املاک از جمله مواردی است که می‌توانند موضوع قرارداد جعاله قرار گیرند.

۶. آیا قرارداد جعاله قابل فسخ است؟
بله، قرارداد جعاله مطابق با شرایط عمومی قراردادها قابل فسخ است. در صورتی که یکی از طرفین شرایط قرارداد را نقض کند، طرف مقابل می‌تواند قرارداد را فسخ کند.

۷. اگر جعال کار را ناقص انجام دهد چه باید کرد؟
در چنین شرایطی، جاعل می‌تواند از پرداخت کل یا بخشی از حق‌الزحمه خود صرف‌نظر کند و همچنین می‌تواند خواستار انجام کار به صورت کامل و صحیح شود.

۸. چه نکاتی در نگارش قرارداد جعاله باید در نظر گرفته شود؟
– ذکر مشخصات دقیق طرفین
– تعریف واضح و دقیق از موضوع قرارداد
– تعیین زمان‌بندی انجام کار
– تعیین مبلغ حق‌الزحمه و نحوه پرداخت آن
– درج شرایط فسخ

امیدوارم پاسخ‌های فوق به درک بهتری از قرارداد جعاله ملکی کمک کرده باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان املاک داران در تماس باشید.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا