ساخت و ساز

صنعت ساختمان سازی ایران و آمریکا در یک نگاه!

آنچه در این مقاله می خوانید:

به جرات می توان گفت که صنعت معماری و ساختمان سازی در ایران چه در چندین سال گذشته و چه در زمان حال از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما سوالی که برای اغلب افراد پیش می آید این است که صنعت ساختمان سازی ایران با آمریکا و حتی دیگر کشورهای اروپایی چه تفاوت هایی دارد؟

یا اینکه کدام صنعت ساختمان سازی بهتر است؟ صنعت ساختمان سازی ایران از چه ویژگی هایی برخوردار است؟ این ها تنها چند نمونه از پرسش هایی است که برای بیشتر افراد به وجود می آید که پاسخ آن ها را در این مقاله بررسی خواهیم کرد. در ادامه همراه املاک داران باشید.

صنعت ساختمان سازی ایران و آمریکا

معرفی صنعت ساختمان سازی ایران و آمریکا

این دو کشور بیش از سه دهه در حوزه صنعت ساختمان سازی فعالیت می کنند. به دلیل وجود تشابه ها و تفاوت های فنی و اقتصادی که بین صنعت ساختمان سازی این دو کشور مشاهده می شود، خیلی از افراد به دنبال این هستند که در ارتباط با فرآیند ساختمان سازی این دو کشور یعنی شباهت و تفاوت هایی که دارند؛ اطلاعاتی را جمع آوری کنند.

ما هم با در نظر گرفتن این موضوع، این مقاله را به طور کامل اختصاص داده ایم به تفاوت صنعت ساختمان در ایران و آمریکا، پس برای کسب اطلاعات بیشتر ما را تا ادامه همراهی کنید؛ چرا که در ادامه به طور اختصاصی تمام این تفاوت ها را بررسی می کنیم.

صدور اشتغال گواهینامه اشتغال برای کار و بخش مهندسی

اولین تفاوتی که در ارتباط با تفاوت صنعت ساختمان در ایران و آمریکا مشاهده می شود، صدور گواهینامه اشتغال به کار است. مثلا فرآیند دریافت گواهینامه اشتغال به کار در آمریکا برای هر پروژه ای اختصاصی است؛ یعنی فرآیند صدور گواهینامه اشتغال به کار برای معماری، مهندسی وغیره با توجه به پروژه ساخت و ساز کاملا جدا است.

در این سیستم هر فرد بعد از فارغ التحصیلی فرآیندی شبیه به نظام مهندسی ایران را طی می کند. یعنی افراد ابتدا ثبت نام می کنند و بعد از قبولی در امتحانات از گواهینامه ای برخوردار خواهند شد که این گواهینامه یک امتیاز و همچنین مهر و امضای ویژه دارد. البته در این حالت هم هر گرایشی از انجمن اختصاصی خود برخوردار است.

گواهینامه ای که صادر می شود با در نظر گرفتن چند موضوع صادر می گردد. اولین پارامتر در نظر گرفتن قبولی در آزمون است که این آزمون ها می توانند در هر منطقه ای متفاوت باشد.

دومین موضوع در نظر گرفتن شرایط مخصوص آن منطقه، یعنی شرایط اقلیمی است. مثلا در کالیفرنیای آمریکا، مشکلاتی چون لرزه خیز بودن و رانش خاک وجود دارد. پس سخت گیری هم بیشتر خواهد بود و افراد آزمونی متفاوت با دیگر ایالت ها خواهند داشت.

صنعت ساختمان سازی ایران و آمریکا

نوع طراحی ساختمان و نظارت بر روی ساخت و ساز آن

می توان گفت که فرآیند ساخت و ساز در آمریکا و ایران تقریبا مثل هم است، مثلا در ایران حتی برای ساخت خانه ای کوچک هم افرادی چون مهندس برق، معمار، مهندس ساخت و ساز وغیره وجود دارد که همه آن ها از گواهینامه اختصاصی خود برخوردار هستند.

جالب است بدانید که هیچ محدودیتی برای انجام کار در حجم های مختلف وجود ندارد. یعنی هیچ گونه تفاوت میان تیتراژ کار و یا نظارت کار وجود ندارد و مالک آن پروژه با توجه به اختیاراتی که دارد آزاد است تا مهندس و ناشر خود را داشته باشد.

نهادهایی که نقشه های اجرایی را تایید می کنند

با این حال که در کشور آمریکا خیلی از مهندسان ساخت و ساز و معماران معتقد هستند که مراحل تایید نقشه های اجرایی در این کشور سرسام آور هستند؛ اما تنها یک مرحله برای دریافت طراحی و تایید نقشه ها باید طی کنند که آن هم حضور در نهاد تایید کننده نقشه های شهرداری است.

شهرداری در هر ایالتی به حوزه های گوناگون چون شهرسازی، راه سازی، معماری، عمران، مکانیک، محوطه سازی، فضای سبز وغیره مربوط می شود. حتی می توان گفت که شهرداری نوعی کمیت فنی بوده و جزء مهندسان متخصصی است که در حوزه های متفاوت کار بلد هستند.

اما در حالت کلی، شهرداری نقشه هایی که کارفرما ارائه می دهد را بررسی کرده و در صورت استاندارد بودن آن را تایید می کند. اما نمی توان گفت که تایید نقشه اجرایی در ایران با این یک مرحله به اتمام می رسد. چون فرآیند گرفتن تایید نقشه در ایران کمی زمان بر است.

مراحل اجرای ساختمان

یکی دیگر از تفاوت های صنعت ساختمان در ایران و آمریکا، اجرای ساختمان است. در حالت کلی وقتی بحث اجرای ساختمان به میان می آید، کارفرما و یا مالک باید به یکسری قوانین توجه داشته باشند و آن ها را رعایت کنند.

به عنوان مثال اجرای پروژه مورد نظر تنها زمانی در دست اجرا قرار می گیرد که مالک و یا کارفرما گواهینامه اشتغال به کار داشته باشد. برای دریافت آن هم کافی است که کارفرما یا مالک آزمون پیمانکاری بدهد. در این مرحله شرکت های ساختمانی این وظیفه را بر عهده دارند که تمام نکات و اصول مربوط به ساختمان را با در نظر گرفتن دانش و مدیریت پروژه انجام دهند.

صنعت ساختمان سازی ایران و آمریکا

مرحله آخر و اتمام پروژه و تحویل آن

هنگام شروع پروژه، پیمانکار کل ساختمان باید از پیمانکارهای جزء ساختمان بخواهد که نقشه جزئیات اجرایی را تهیه کنند تا پیمانکار کل آن را برای دریافت تایید مهندسان مشاور تحویل دهد. در نهایت این کار منجر به هماهنگی و کنترل پیمانکار اصلی می شود.

البته در این حالت هم پیمانکار جزء باید در ارتباط آن با بخش اجرایی و کمیت فنی اطلاع رسانی کند تا از طریق آن کنترل های فنی انجام شود. در این صورت اجرای ساختمان مطابق با نقشه و استاندارهای ساختمان پیش خواهد رفت. البته پیمانکار جزء باید نقشه های مربوط به ساخت را تهیه کرده و در نهایت آن ها را به پیمانکار کل تحویل دهد تا پیمانکار کل هم آن ها را به مشاوران و شهرداران ارائه دهد.

شرایط صنعت ساختمان سازی آمریکا

با در نظر گرفتن این موضوع که قیمت های مسکن در آمریکا طی چند سال اخیر افزایش داشته، طراحی و ساخت نسل جدید ساخت و ساز در آمریکا دچار تغییراتی شده است. این تغییرات برای جبران زیر خاکسترها و یا همان افزایش قیمت ها است.

اما شرایط معماری در آمریکا به این صورت است که ابتدا باید دعوتنامه کاری از کارفرمای معتبر اخذ شود و یا اینکه پیشنهاد کاری را دریافت کنند. اما در هر صورت کارفرمای خارجی تنها زمانی می تواند پیشنهاد کاری برای نیروهای خارجی ارسال کند که نتواند نیروی آمریکایی تهیه کنند.‌

فرآیند دریافت مجوز کار به این صورت است که علاوه بر نیازمند به دریافت مجوز کار باید تعیین صلاحیت آن هم انجام شود. برای دریافت این مجوز باید به شورای ملی تاییدیه معماری در این کشور مراجعه کرد. البته اگر شما جزو فارغ التحصیل های کشور دیگری هستید که قصد کار در آمریکا را دارید باید مدرک خود را مطابق با استانداردهای این کشور معادل سازی کنید. برای این کار باید دوره های آموزشی را قبل از آغاز کار بگذرانید.

شرایط کاری در آمریکا

چه در ایران و آمریکا و چه در کل جهان، معماران باید مطابق با روش های مهندسی و طراحی ساخت و ساز استاندارد پیش بروند. معماران با در نظر گرفتنِ تخصص و توانایی هایی که دارند در شرکت های پیمانکاری مختلف شرکت می‌کنند تا کارهایی را با توجه به حوزه تخصصی که دارند، انجام دهند.

مهندسان و معمارانی که در آمریکا فعالیت می کنند در حوزه های مختلف، مثل فضای سبز و طراحی داخلی وغیره تخصص دارند. می توان گفت در آمریکا و ایران در فرآیند ساخت و ساز در کنار تفاوت هایی که دارند از شباهت هایی هم بهره مند هستند. مثلا معماران و مهندسان می توانند با ثبت شرکت خود به انجام پروژه های معماری و مهندسی مشغول شوند.

صنعت ساختمان سازی ایران و آمریکا

درآمد و بازار کار در آمریکا

معماری و مهندسی جزو مشاغل پرطرفدار در این کشور محسوب می شود. به طوری که در بازار کار آن ها بیش از ۱۰۰ هزار شغل مربوط به این حوزه ها وجود دارد و افراد در آن ها فعالیت می کنند. از نظر بازار کاری هم مثل سایر شغل ها تحت تاثیر تکنولوژی های علوم رایانه است. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که در آمریکا کار کردن و معماری به شکلی است که فرد حتما باید بتواند با رایانه فعالیت کند.

به عبارت دیگر حتما باید علم کار کردن با رایانه ها و ابزارهایی چون CADD و BIM را داشته باشد. درآمد و بازار کار در آمریکا برای مهندسان و معماران حدود ۷۲۵۰۰ دلار در طول سال بوده است. البته گاها این حقوق برای متخصصان بیش از ۱۱۹۵۰۰ دلار در طول سال است. در کل این مبلغ با توجه به پشتکاری که خود فرد هم دارد می تواند بیش تر یا کمتر شود.

وظایف معماران و مهندسین در آمریکا

وظیفه ی معماران و مهندسان با توجه به حوزه تخصص آن ها متفاوت است. ولی برای همه آن ها وظایفی در نظر گرفته‌می‌شود که شامل موارد زیر هستند:

  1. برقراری ارتباط و مشاوره با مشتریان برای اطلاع از طرح های مورد نظر افراد ( وظیفه ی معماران)
  2. طراحی و تعیین جزئیات مربوط به نقشه ها
  3. تعیین کردن هزینه هایی، همچون هزینه های تجهیزات ساختمان وغیره
  4. هدایت پروژه ها و رهبری تیم پروژه ساخت و ساز
  5. عقد قرارداد با پیمانکاران مربوط به آن
  6. نظارت بر مراحل ساخت و ساز

یکی از مهم ترین وظایفی که بر عهده معماران و مهندسان خارجی بوده این است که حتما باید به طور قانونی در موسسه شورای ملی ثبت نام کنند.

صنعت ساختمان سازی ایران و آمریکا

معماری و صنعت ساختمان سازی در ایران

امروزه معماری و صنعت ساختمان سازی در ایران رو به پیشرفت است. به طوری که تخمین زده می‌شود در ایران سالانه میلیون ها ساختمان ساخته‌شده که هر کدام هدف های متفاوتی دارند.

اما در حالت کلی می توان گفت که صنعت ساختمان سازی در ایران و حتی در کل جهان یک صنعت بسیار است که بسیاری از مردم در آن فعالیت می کنند. در ایران برای طی کردن فرآیند ساختمان سازی باید چند مرحله را انجام داد که این مراحل شامل موارد زیر هستند :

  • شروع کار و تهیه یک نقشه
  • طراحی نظارت و اجرای ساختمان
  • فرآیند گود برداری
  • بتن ریزی و آرماتور بندی
  • بتن ریزی
  • اجرای اسکلت اصلی ساختمان
  • تعیین هزینه مصالح

سخن پایانی

ما در این مقاله در ارتباط با تفاوت صنعت ساختمان در ایران و آمریکا صحبت کردیم. تلاشمان را بر مبنای آن نهاده که شما را با چند مورد از تفاوت های میان این دو کشور در صنعت ساختمان سازی آشنا کنیم و به مواردی همچون نحوه دریافت گواهینامه اشتغال به کار، دریافت تاییدیه نقشه ها، مراحل اجرای ساختمان وغیره اشاره کنیم. اما جالب است بدانید که این دو کشور از نظر میزان سخت گیری در برگذاری آزمون ها هم از تفاوت هایی برخوردار هستند.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا