ساخت و ساز

بزرگترین سازه های فلزی جهان را بشناسید!

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

در دنیا سازه های بزرگ زیادی وجود دارد که هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند و همچنین در هریک مصالحی با جنس های متفاوت استفاده شده است. مقصود از این مقاله بررسی بزرگترین سازه های فلزی جهان است.

سازه فلزی چیست؟

به سازه هایی که عملکرد سه بعدی دارند و جزء های اصلی آن ها با اتصالات صلب است سازه های فلزی می گویند. در این نوع سازه ها از مصالح فلزی (فولاد) استفاده می‌شود و اتصالات به کاررفته در آن ها از نوع پرچی، جوشی و پیچ است. به طور کلی نسبت مقاومت به وزن مصالح فلزی از مصالح بتن بزرگتر است و این سازه های فلزی مقاومت بالایی دارند.

ملاک فولادی بودنِ ساختمان بر اساس معیار تعیین‌شده از سمت شورای ساختِ ساختمان های بلند و مسکن شهری مشخص می شود. چنانچه قسمت های اصلی سازه عمودی یا جانبی به همراه طبقات از فولاد ساخته‌شوند، آن سازه فولادی محسوب می شود.

چرا باید از سازه های فلزی استفاده کنیم ؟

این سازه ها دارای ویژگی هایی هستند که آن ها را نسبت به بتن و سایر مصالح ساخت و ساز متمایز می کند از جمله این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • امکان توسعه ساختمان در مراحل بعدی
  • ساخت ساختمان هایی با ارتفاع زیاد
  • نصب راحت و سرعت عمل بیشتر
  • قیمت کمتر

سازه های فلزی بزرگ و معروف دنیا

پل های بزرگی در دنیا وجود دارد که بسیار معروف هستند. در ادامه مقاله قصد داریم شما را با سازه های بزرگ و معروف دنیا آشنا کنیم.

۱- پل بندر سیدنی، استرالیا

در این پل فلزی از ۵۲ هزار و ۸۰۰ تن فولاد استفاده شده‌است. پل سیدنی از جمله پل های قوسی به شمار می آید و ۴۹ متر عرض، ۱۱۴۹ متر طول و ۱۳۴متر ارتفاع دارد. برای حفظ استحکام آن از ۶ میلیون میخ پرچ استفاده کرده‌اند. در این پل محل هایی برای ریل قطار، عبور خودروها، عابر پیاده و دوچرخه تعبیه شده‌است.

سازه های فلزی

۲- پل بروکلین، نیویورک

این پل شگفت انگیز از عجایب هشتم جهان بوده و دارای طولی به اندازه ۱۸۲۵ متر و عرض ۲۶ متر است. همچنین این پل دهانه اصلی به طول ۳۴۸۶ متر دارد. دو برج در وسط پل وجود داشته که هرکدام ارتفاعی به طول ۸۴ متر دارند. این پل قدیمی اولین پل سیم فولادی معلق جهان به شمار می رود که بروکلین و منهتن را بهم متصل می‌کند و روی رودخانه شرق قرار دارد. در ۳ ژانویه ۱۸۷۰ ساخت این پل آغاز شد و در ۲۴ می ۱۸۸۳ به اتمام رسید.

زمانی که ساخت پل به اتمام رسید مردم در خصوص ایمن و مقاوم بودن پل شک داشتند. به همین دلیل بارونوم با عبور ۲۱ فیل، همراه شتر و دیگر حیوانات از روی پل ثابت کرد که پل بروکلین ایمن هست همچنین از این طریق سیرک خود را ارتقا داد.

سازه های فلزی

۳- برج ۱۰۱ تایپه، تایوان

برج تایپه ۱۰۱ با ۵۰۸ متر ارتفاع بزرگ ترین برج سبز جهان به شمار می رود. این برج دارای استحکام بالایی بوده و در برابر طوفان و زلزله مقاوم بالایی دارد. برج تایپه ۱۰۱ الهام‌گرفته از ساقه درختی به نام بامبو است.

در زیرزمین برج ۱۰۱ تایپه، یک فودکورت ( food court) بزرگ وجود دارد که انواع غذاهای ملل را به مردم عرضه می کند. همچنین در پنج طبقه نخست این برج مراکز خرید بزرگی وجود دارد.

در ارتفاع ۳۸۲ متری برج واقع در طبقه ۸۶، منظره ای زیبا و ۳۶۰ درجه از شهر تایپه می توان دید که هر بیننده ای را مجذوب می کند. همچنین در این طبقه موزه، تور صوتی رایگان به ۱۱ زبان دنیا و خدمات عکاسی  را مشاهده خواهید کرد.

سازه های فلزی

۴- ساختمان امپایراستیت، نیویورک

ساخت ساختمان امپایر سال ۱۹۳۰ شروع شد و در زمان یک سال و ۴۵ روز در سال ۱۹۳۱ با ۱۰۲ طبقه افتتاح شد. طبق قرارداد قبلی به دو دلیل قرار بود تا این ساختمان در مدت کوتاهی ساخته‌شود. این قرارداد شامل رکورد اقتصادی آن زمان و رقابت با ساختمان کریسلر است. چرا که قصد داشت رکورد بلندترین سازه را در زمان خود داشته باشد. این آسمان خراش ۱۵ بار تغییر یافت تا بلندترین ساختمان جهان در زمان خود باشد. ارتفاع این ساختمان به جز آنتن برج ۳۸۱ متر است.

در طبقه ۸۶ و ۱۰۲ این ساختمان رصد خانه ای ساخته‌شده که سالانه مورد توجه و بازدید گردشگران قرار می گیرد.

سازه های فلزی

۵- برج ایفل، فرانسه

برج ایفل نمونه ای از معماری مدرن فرانسوی ها در جهان به شمار می آید، گرچه این برج بدون کاربرد است اما شاهکار هنر معماری فرانسوی ها را به جهان نشان می دهد.

این برج ارتفاعی ۳۲۴ متری دارد و در ساخت آن از ۲.۵ میلیون پیچ و مهره و پیچ پرچ استفاده شده است. در تاریخ ۲۶ ژانویه  ۱۸۸۷ میلادی ساخت این سازه با طراحی گوستا و ایفل آغاز شد و در تاریخ ۳۱ مارس ۱۸۸۹ میلادی ساخت آن به پایان رسید.

این برج رمانتیک یک آپارتمان مخفی در آخرین طبقه دارد که از آن برای مهمانان ویژه استفاده می شد.

برج مدرن ایفل با قلم مو نقاشی رنگ آمیزی شده تا از اکسید شدن آن جلوگیری شود. نکته قابل توجه در این برج تکان خوردن آن در بادهای شدید بین ۶-۷ سانتی متر است.

سازه های فلزی

۶- طاق دروازه، ایالات متحده

این سازه مشهور دو برابر برج آزادی و بلندترین یادمان در ایالات متحده است. ارتفاع این قوس به ۱۹۲ متر می رسید و در ساخت آن از ۹۰۰ تن فولاد ضد زنگ استفاده شده است. وزن این سازه حدود ۴۳ هزار و۲۲۶ تن است. طاق دروازه در پارک ملی جفرسون واقع شده و سالانه از گردشگران بسیاری میزبانی می کند.

سازه های فلزی

۷- برج ویلیس، شیکاگو

بلندترین سازه در ایالات متحده برج ویلیس بوده که در گذشته اسم آن برج سیرز (sears) بود. ارتفاع این برج به ۴۴۳ متر می‌رسد و رتبه ۱۲ آسمان خراش های جهان را به خود اختصاص داده‌است. این برج ۴۴۳ متری، ۱۱۰ طبقه دارد و وزن تقریبی آن به ۲۰۱ میلیون و ۸۴۹ هزار کیلوگرم می رسد. مشکل عمده این برج وزش بادهای شدید از سمت دریاچه میشیگان است اگر چه حتی در یک روز آرام و بدون وزش باد، برج حدود ۱۵ سانتی متر در دو جهت می چرخد. اما نکته جالب توجه این است که اگر شما داخل ساختمان باشید ممکن است اصلا متوجه این تکان ها نشوید!

برج ویلیس از جمله برج هایی با استحکام بالا است که این ویژگی را از ترکیب ۹ سازه اصلی که به صورت شبکه ای سه در سه قرار گرفته اند، می گیرد. این آسمان خراش و سازه غول پیکر ۹ تونل فولادی تو خالی دارد که به صورت جفت جفت و تناوبی هستند و به اندازه ۵۰ طبقه اول بالا می آیند. ساخت این برج در سال ۱۹۷۰ آغاز و در سال ۱۹۷۳ به اتمام رسید.

سازه های فلزی

۸- برج الخلیفه، دبی

ساخت برج الخلیفه سال ۲۰۰۴ آغاز و در۴ ژانویه ۲۰۱۰ افتتاح گردید. این سازه یکی از مدرن ترین سازه های فلزی جهان به شمار می‌رود که در ساختِ آن ۳۱ هزار و ۴۰۰ تن فولاد استفاده شده‌است. طراحی این برج الهام‌گرفته از گل زنبق بوده و ۱۶۳ طبقه دارد. بلندی این برج به ۸۲۸ متر می رسد که در آن بیش از هزار واحد آپارتمان، کتابخانه، استخر، هتل آرمانی، ۴۹ طبقه اداری و… وجود دارد.

سازه های فلزی

۹- ساختمان سیگرام، ایالات متحده

ساختمان سیگرام بلندی ۱۵۸ متری با ۳۸ طبقه دارد که مساحت آن به ۵۹۴۵۷ متر مربع می رسد .

این برج نمونه ای از شاهکار بشر در معماری به شمار می رود اما در خصوص رده بندی انرژی در بدترین سطح قرار دارد. طراحی خارجی این ساختمان توسط «لودویگ میس وندروهه» و طراحی داخلی آن توسط «فیلیپ جانسون» صورت گرفته‌است.

ساختِ این برج که در قلب منهتن واقع‌شده در سال ۱۹۵۸ به اتمام رسید و شاهکاری از معماری بشر را در نیویورک برجا گذاشت.

سازه های فلزی

۱۰- ایوان سنتر، شیکاگو

به معرفی یکی دیگر از سازه های زیبا و غول پیکر فلزی جهان می پردازیم. برای استحکام و ایمنی این سازه از یک چارچوب فولادی که به شکل کانال است استفاده شده تا علاوه بر استحکام اجزا در برابر طوفان های شدید و زلزله مقاوم باشد.

این سازه اداری در شیکاگو با بلندی ۳۴۶ متر، دارای ۸۸ طبقه است. ساخت این بنا در سال ۱۹۷۰ کلید زده‌شد و در سال ۱۹۷۲ به اتمام رسید. با توجه به مصالح به کار رفته در ساخت این بنا، ایوان سنتر سومین بنا تمام فولاد در جهان به شمار می رود.

۱۱-استادیوم ملی پکن، چین

این سازه به شکل لانه پرنده یا گهواره نوزاد انسان طراحی و مشهور به آشیانه پرنده است.

سقف ورزشگاه به صورت زین اسبی است و حباب های هوای نیمه شفافی دارد که نه نتها مانع بارش برف و باران به درون استادیوم می شود بلکه از تابش شدید نور خورشید نیز جلوگیری می کند. این استادیوم دارای محورهای طولی به بزرگی ۳۳۲.۳ متر و محورهایی عرضی به بزرگی ۲۹۶.۴ متر است.

بلندترین نقطه استادیوم ملی پکن ارتفاعی معادل ۶۸.۵ متر و پایین ترین نقطه این استادیوم ارتفاعی تقریبا ۴۲.۸ متر دارد.

ساخت این پروژه با طراحی «ژاکس هرزوگ» و «پیر دو مرون» و «لی شینگ گانگ» در تاریخ ۲۴ دسامبر ۲۰۰۳ آغاز شد و در تاریخ مارس ۲۰۰۸ به اتمام رسید.

سازه های فلزی

سخن آخر

امکان ساخت سازه های غول پیکر فولادی برای بشر راحت تر از استفاده مصالح دیگری همچون بتن است. ویژگی های منحصربه فرد سازه های فلزی از جمله امکان توسعه در مراحل بالاتر و سازه های پیش‌ساخته باعث‌شده تا توجه مهندسان را جلب کند. با کمی دقت متوجه می شویم که انسان ها همیشه در آرزوی سفر به آسمان ها و سوار شدن بر ابرها بوده اند و هرساله بر سر بلند بودن ارتفاع برج ها در جهان رقابت سختی وجود داشته است.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا