روش های از بین بردن سیاهی روشویی!

آنچه در این مقاله می خوانید: 

تمیز نگهداشتن سرویس بهداشتی کار دشواری است و بایستی به طور روزانه بررسی شود. در واقع احتمال تجمع میکروب و آلودگی در حمام و توالت اجتناب ناپذیر است. این مسئله درباره روشویی حمام نیز صدق می کند.

حتما برای شما هم پیش آمده که قسمت های مختلف دستشویی منزل خود را تمیز کنید و بعد از چند روز یا حتی چند ساعت مجددا کثیف و آلوده به نظر برسد. شاید تصور کنید آلوده ترین قسمت دستشویی، کاسه توالت یا توالت فرنگی باشد. ولی باید بدانید که روشویی نسبت به سایر نقاط سرویس بهداشتی دارای بیشترین میزان باکتری و آلودگی است. این آلودگی ها نه تنها از نظر بهداشتی میتواند تاثیر منفی داشته باشد، بلکه باعث سیاهی روشویی نیز خواهد شد. با ما همراه باشید تا روش های از بین بردن سیاهی روشویی را برای شما شرح دهیم:

 از بین بردن سیاهی روشویی

دلایل سیاه شدن روشویی

قبل از شروع به تمیز کردنِ روشویی توالت، باید بدانید چرا کثیف شده‌است. تنها در این صورت می‌توان از بروز چنین مشکلی به طور مکرر جلوگیری کرد. سیاه شدن انواع روشویی دلایل متعددی دارد که در صورت رعایت نکات بهداشتی می‌توان آن را به حداقل رساند.

آلودگی

در واقع شستنِ دست ها به صورت روزانه، یکی از مهم ترین دلایل سیاه شدن روشویی است. چرا که شما به طور مستمر در حال انتقال آلودگی ها به سطح روشویی هستید. این آلودگی ها در دراز مدت باعث ایجاد یک لایه ضخیم از باکتری ها می شود و لکه های سیاهی از خود بر روی لعاب روشویی به جای می گذارد. علاوه بر این بوی این باکتری ها باعث ایجاد بوی ناخوشایندی در فضای سرویس بهداشتی نیز خواهند شد. بنابراین بایستی به طور منظم برای رفع سیاهی روشویی و بوی بد، آن را تمیز کنید.

آب سخت

و اما یکی دیگر از دلایل سیاه شدن روشویی، مواد معدنی موجود در آب است. امروزه آب سخت مشکل رایج در اغلب شهرها به شمار می رود. این مسئله نه تنها باعث ایجاد لک بر روی سطح روشویی می شود، بلکه باعث رسوب و گرفتگی لوله ها نیز خواهد شد. در واقع هر چقدر میزان کلسیم و منیزیم موجود در آب سخت بیشتر باشد، احتمال ایجاد لک و سیاهی روشویی نیز بالاتر خواهد بود. چرا که همزمان با تبخیر آب، مواد معدنی روی سطح روشویی باقی می مانند. در نتیجه باعث لک شدن روشویی می شود.

روش های از بین بردن سیاهی روشویی

برای از بین بردن سیاهی روشویی و لکه زدایی آن باید یک سری ترفندها را بدانید. در واقع شما با چنین ترفندهایی میتوانید سطح انواع روشویی را تمیز کنید و لکه های آن را از بین ببرید. در ادامه به توضیح این روش ها می پردازیم:

از بین بردن سیاهی روشویی با جوش شیرین

حتما تا به حال با کاربردهای مختلف جوش شیرین آشنا شده‌اید. جالب است بدانید این ماده قابلیت تمیز کنندگی لعاب روشویی را نیز دارد. شما با استفاده از مقداری جوش شیرین میتوانید به راحتی سیاهی روشویی و لکه های آن را به طور کامل از بین ببرید. ولی مطمئن باشید که این ماده هیچ آسیبی به لعاب روشویی نخواهد زد.

کافیست سطح روشویی را کمی نم دار کرده و سپس مقداری جوش شیرین روی آن بپاشید. در آخر باید به طور کامل جوش شیرین را از سطح روشویی پاک کنید. اگر لکه های مقاوم و تیره ای وجود دارد، میتوان با یک ترفند ساده به قدرت لکه زدایی جوش شیرین افزود. در واقع با اضافه کردن مقداری آب لیمو، سرکه سفید، یا هیدروژن پراکساید میتواند لکه های روشویی را به طور کامل از بین برد.

 از بین بردن سیاهی روشویی

تمیز کردن لعاب روشویی با سرکه سفید

سرکه سفید یکی از روش های خانگی برای تمیز کردن سطوح مختلف است. در واقع سرکه سفید بهترین گزینه برای از بین لکه ها و سیاهی روشویی و حتی کانتر آشپزخانه است. این ماده به طور کامل لک های ایجاد شده در اثر رسوب مواد معدنی موجود در آب سخت را از سطح می زداید.

برای پاک کردن روشویی با سرکه سفید، کافیست راه آب روشویی را ببندید. سپس مخلوطی از آب داغ و سرکه سفید را داخل روشویی بریزید و اجازه دهید چندین ساعت در همین وضعیت بماند. زمانی که آب داخل روشویی را تخلیه کردید، میتوانید با یک پارچه به پاک کردن لکه های روشویی بپردازید. از آن جایی که سرکه اسیدیته بالایی دارد، میتواند به سطح روشویی آسیب بزند. البته اگر پس از اتمام کار، آن را از سطح روشویی پاک نکنید. شما میتوانید از این روش برای تمیز کردن سایر سینک های منزل خود نیز استفاده کنید.

از بین بردنِ لکه های روشویی با مواد سفید کننده

مواد سفید کننده همانطور که از اسمش پیداست، قابلیت پاک کنندگی سطوح مختلف را دارد. این ماده بر روی سطح سفید بهترین عملکرد را از خود نشان می دهد. بنابراین اگر روشویی شما سفید رنگ است، میتوانید از سفید کننده یا وایتکس استفاده نمایید. در غیر این صورت بهتر است جایگزین دیگری داشته باشید. چرا که میتواند به لعاب روشویی های رنگی آسیب بزند.

به منظور استفاده از ماده سفید کننده برای از بین سیاهی روشویی، میتوان مقداری از آن را روی لکه ها اسپری کرد. این کار باید به گونه ای انجام شود که به سایر قسمت های سینک توالت آسیب نرسد. اجازه دهید یک شب این ماده بر روی سطح روشویی بماند. روز بعد آن را کاملا بشویید تا تمامی مواد سفید کننده پاک شود. در نهایت متوجه خواهید شد که تمامی لکه ها و سیاهی روشویی از بین رفته است.

چگونه انواع روشویی توالت را تمیز کنیم؟

تمیز کردن روشویی توالت می تواند نهایت 10 تا 15 دقیقه طول بکشد. اما به یاد داشته باشید که سینک های مختلف، روند تمیز کردن متفاوتی نیز دارند. در ادامه روند تمیز کردن هر یک از انواع روشویی را برای شما شرح دادیم:

تمیز کردن سینک استیل ضد زنگ

روشویی پورسلین و یا استیل ضد زنگ هر دو روند تمیز کردن یکسانی دارند. شما میتوانید برای هر دو آن ها از پاک کننده های شیمایی استفاده کنید. این کار به سطح روشویی اسیب نخواهد رساند. در ابتدا ابزاری که برای این کار نیاز دارید را معرفی می کنیم:

  • صابون ظرفشویی مایع
  • سرکه سفید
  • جوش شیرین
  • کاسه کوچک
  • بطری اسپری
  • براش مسواک کهنه
  • یک تکه پارچع، حوله کاغذی یا اسفنج

 از بین بردن سیاهی روشویی

مرحله اول: روشویی توالت را مرطوب کنید.

ابتدا هر گونه آلودگی را ا ز سطح روشویی پاک نمایید. سپس کمی آب داغ داخل کاسه بریزید. داخل روشویی را با آن خیس کنید. هر چه آب داغ تر باشد، احتمال از بین بردنِ آلودگی و لکه ها بیشتر است.

مرحله دوم: ترکیب پاک کننده را آماده سازید.

حالا زمان آن رسیده که مواد ترکیب کننده را ترکیب کنید. یک بطی اسپری بردارید و مواد را داخل آن بریزید. در واقع بایستی سرکه و صابون مایع را به اندازه یکسان با هم مخلوط نمایید. اگر می خواهید قدرت پاک کنندگی آن کمتر باشد، میتوان مقداری آب نیز به آن اضافه کرد.

از جوش شیرین می توان در داخل ترکیب استفاده نمود. کافیست چهار قاشق غذاخوی از آن را داخل محلول بریزید. در غیر این صورت، می توانید از این ماده بعد از شستشوی روشویی با مخلوط سرکه و صابون استفاده نمایید.

مرحله سوم: اجازه دهید پاک کننده مدتی باقی بماند.

حالا باید برای پاک کردن آلودگی و اسکراب کردن سطح روشویی اقدام نمایید. برای این کار از یک مسواک کهنه یا برس استفاده کنید. به منظور از بین بردنِ سیاهی روشویی، تمام سطح آن را برس بکشید. همچنین میتوانید شیرآلات جانبی اطراف آن را نیز لکه زدایی کنید.

مرحله چهارم: سینک را بشویید.

در آخر مجددا کاسه را پر از آب داغ کنید. تمام مواد شوینده را از روی سطح روشویی بشویید. مطمئن شوید که هیچ اثری از ماده تمیز کننده باقی نماند. در غیر این صورت امکان ایجاد لکه و سیاهی مجدد روشویی خواهد شد.

مرحله پنجم: برای لکه های مقاوم، از جوش شیرین استفاده کنید.

بعد از شستنِ روشویی، احتمال دارد که متوجه لکه هایی بر روی سطح آن شوید. در چنین شرایطی کافیست مجددا از جوش شیرین استفاده نمایید. این ماده میتواند تمامی لکه های باقی مانده را از بین ببرد. بنابراین کمی از جوش شیرین را روی لکه های باقی مانده بپاشید. وقتی تمام لکه ها را با جوش شیرین پوشاندید، از یک تکه اسفنج یا حوله کاغذی استفاده نمایید. این کار به شما کمک می کند تا از شر آلودگی ها خلاص شوید.

مرحله ششم: مجددا سینک را شست و شو دهید.

در آخر باز هم سینک را با آب گرم بشویید. حتی می‌توانید برای شست و شوی نهایی نیز از یک فنجان سرکه استفاده نمایید. در هر صورت باید بدانید که آخرین مرحله بایستی ریختن آب گرم بر روی سطح روشویی باشد. چرا که باقیمانده مواد مورد استفاده میتواند خود عامل ایجاد لک شود.

تمیز کردن روشویی سنگی یا مسی

حالا باید بدانیم که چگونه برای تمیز کردن روشویی سنگی یا مسی اقدام کنیم؟ شما نمی توانید برای تمیز کردن این نوع روشویی از تمیز کننده های چندان قوی استفاده کنید. چرا که می تواند به لعاب آن آسیب بزند. در واقع روشویی سنگی هر مایعی را به خود جذب می کند. بنابراین نباید برای تمیز کردن آن از تمیز کننده های شیمایی یا اسیدی استفاده کرد. آنچه که برای تمیز کردن این دو نوع سینک سنگی و مسی نیاز دارید، عبارتند از:

  • صابون مایع ظرفشویی
  • آب گرم
  • حوله های کاغذی

 از بین بردن سیاهی روشویی

مرحله اول: سینک را بشویید.

ابتدا با آب گرم سینک را بشویید. این کار باعث می شود آلودگی های چسبیده به سطح روشویی تا حدودی از بین بروند. بعد از شستشوی سینک آن را با حوله کاغذی خشک کنید.

مرحله دوم: صابون ظرفشویی مایع را اضافه کنید.

سه قطره صابون مایع را روی دستمال بریزید. سپس برای از بین بردن سیاهی روشویی، تمامی بخش های روشویی را با دستمال آغشته به صابون پاک کنید. اگر تصمیم دارید در این مرحله از اسفنج استفاده نمایید، مطمئن شوید زبر و خشن نباشد.

مرحله سوم: روشویی را بشویید و خشک کنید.

تمامی باقی مانده صابون را با آب به صورت فشاری از سطح روشویی پاک کنید. وقتی این کار را انجام دادید، سینک را خشک کنید. در نهایت با یک تکه پارچه یا حوله کاغذی تمیز به خشک کردن تمام بخش های سینک بپردازید.

تمیز کردن سینک سرامیکی

برای تمیز کردن و از بین بردن سیاهی روشویی سرامیکی بایستی از مخلوط شوینده مایع و آب استفاده کرد. همچنین باید حوله های کاغذی را در سرکه آغشته کنید و روی سینک قرار دهید. نیم ساعت آن را در همان حال رها کنید و سپس آن را بردارید. با یک پارچه مرطوب سطح روشویی را پاک کنید. این کار باعث می شود هر گونه کثیفی انباشته شده روی سینک از بین برود. همچنین به رفع لکه های آهکی نیز کمک می کند. علاوه بر این، میتوانید به کمک آبلیمو، لکه های باقیمانده را از بین ببرید. اجازه دهید 30 دقیقه روی سطح سینک باقی بماند و سپس سطح آن را با اسقنج پاک کنید.

تمیز کردن سینک گرانیتی

بر خلاف انواع روشویی، سینک های گرانیتی نیاز به مراقبت خاصی دارند. به منظور انجام یک پاکسازی ملایم، از یک اسفنج، آب داغ و 2-3 قطره شوینده استفاده کنید. همچنین میتوانید از روش های خانگی بهره مند شوید. مقداری سرکه و آب را به طور مساوی تقسیم کنید تا هر گونه سیاهی روشویی از برود. بعد از آن سطح روشویی را با آب بشویید و با یک پارچه تمیز خشک نمایید. در نهایت چند قاشق روغن زیتون را روی یک پارچه بمالید و به آرامی روی سینک بکشید. اجازه بدهید چند دقیقه بماند و سپس آن را با یک پارچه تمیز پاک کنید. سپس سینک گرانیتی شما براق، تمیز و عاری از میکروب به نظر می رسد.

تمیز کردن سینک شیشه ای

یکی از مدرن ترین انواع سینک، سینک های شیشه ای هستند. از آن جایی که این سینک ها از شیشه ساخته‌شده‌اند، تمیز کردنِ آن ها با لیوان های شیشه ای فرقی ندارد. کافیست یک محلول پاک کننده از آب گرم و مایع ظرفشویی آماده کنید. سپس یک اسفنج نرم را به مخلوط آغشته کرده و به آرامی روی سطح سینک بمالید. در نهایت، صابون را با آب بشویید و کار به پایان می رسد. در نهایت می توانید سینک را اسپری کردن سرکه و پاک کردن آن براق و درخشان نمایید.

چگونه از سیاهی روشویی جلوگیری کنیم؟

خب حالا باید بدانید که بعد از تمیز کردن روشویی، چگونه همیشه آن را تمیز نگاه داریم؟ راه حل ساده است. شما بایستی به طور منظم برای تمیز کردن روشویی اقدام کنید. تنها در این صورت میتوان از انباشتن آلودگی ها و ایجاد لکه و سیاهی روی سطح آن جلوگیری نمود. در ادامه به جزئیات آن می پردازیم:

 از بین بردن سیاهی روشویی

مرحله اول: سطح روشویی را با دستمال پاک کنید.

برای انجام این کار بایستی از یک اسفنج یا پارچه نرم استفاده نمایید. مطمئن شوید که اسفنچ زبر نباشد. سپس تمام سطح داخلی روشویی را بشویید. تا جایی که می توانید آلودگی ها را پاک کنید. در نهایت اسفنج را مرطوب کنید و سطح را مجددا با آن تمیز نمایید.

مرحله دوم: روشویی را بشویید.

شیر اب را باز کنید و اجازه دهید آب داغ به داخل سینک سرویس بهداشتی بریزد. بهتر است قبل از استفاده از هر گونه مواد شوینده و پاک کننده، تنها آب را به داخل سینک بریزید. تمامی کناره های سینک را آب بپاشید تا آلودگی های آن رفع شود. سپس مجددا با پارچه مرطوب اطراف آن را تمیز کنید. با این کار میتوانید لکه های قوی را نیز از بین ببرید.

مرحله سوم: از شوینده استفاده کنید.

در این مرحله بایستی از یک پاک کننده مناسب برای از بین بردن سیاهی روشویی بهره ببرید. میتوانید برای این کار از مواد تمیز کننده شیمیایی و یا طبیعی استفاده نمایید. اما شوینده های جداگانه ای برای شستنِ انواع سینک ها وجود دارد. بنابراین بهترین توصیه استفاده از شوینده مناسب برای سینک مورد نظر شماست. در این صورت شما می توانید سینک را تمیز کنید و از هر گونه آسیب به آن جلوگیری نمایید.

مرحله چهارم: در نهایت سینک را خشک کنید.

در آخر بایستی مجددا سینک را با دستمال خشک کنید. با این کار مانع نشستن باکتری ها بر روی سطح روشویی تمیز خود می شوید. میتوانید در صورت لزوم مجددا از مواد تمیز کننده استفاده کنید. در نهایت شستشو دهید و روشویی را خشک نمایید. اگر شما این روند را به صورت روتین انجام دهید، سطح روشویی درخشان و عاری ازهر گونه لک خواهد بود.

جمع بندی

همانطور که گفتیم، دلایل سیاه شدن انواع روشویی یکسان است. بنابراین فرقی ندارد روشویی منزل شما از نوع پی وی سی باشد یا انواع دیگر! در هر صورت شما با یک سری ترفند های ساده می‌توانید برای از بین بردنِ سیاهی روشویی اقدام کنید. اگر می خواهید روشویی سرویس بهداشتی شما لک نشود و بوی بدی ایجاد نکند، بهتر است هر چند روز یک بار با روش های گفته شده به تمیز کردن آن بپردازید. در این صورت می توانید از انباشته شدن آلودگی بر سطح آن جلوگیری کنید. در این مقاله به روش های از بین بردن سیاهی روشویی و البته توضیحاتی درباره نحوه تمیز کردن هر یک از انواع روشویی به طور مجزا می پردازیم.