مشاوره کسب و کار

چرا وجود ذهنیت رشد برای موفقیت شغلی اهمیت دارد؟

چرا وجود ذهنیت رشد برای موفقیت شغلی اهمیت دارد؟ بسیاری از مردم تصور می‌کنند اگر شخصی موسیقی دان است پس توانایی این کار را داشته است یا در مقابل اینکه خودشان موسیقی دان نیستند یعنی استعداد این هنر را نخواهند داشت. این ذهنیت غلط سبب‌شده تا از رشد کردن و پیشرفت باز داشته‌شوند. به این تصور ذهنیت ثابت می گویند. در واقع همه افراد می توانند توانایی های جدید کسب کنند و به دنبال پیشرفت حرفه خود باشند. این موضوع در مسیر شغلی نیز وجود دارد.

یکی از عوامل موفقیت، مدیریت زمان و استفاده درست از آن است. اما موفق ‌ها، چطور زمانشان را مدیریت می‌ کنند؟ با برنامه ریزی اصولی و درست در جهت پیشرفت!

شما با یک برنامه ریزی اصولی می توانید در جهت رشد فردی خود بکوشید. در این مقاله در خصوص ذهنیت رشد و تاثیر آن در زندگی و شغلتان صحبت خواهیم کرد. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

ذهنیت رشد

ذهنیت رشد چیست و چه تفاوتی با ذهنیت ثابت دارد؟

زمانی که شخصی می پندارد استعدادها و توانایی های آن ثابت است، ذهنیت ثابتی دارد. برای مثال اگر شما تصور کنید که چون تاکنون دست به قلم نشده اید و نویسنده نبوده اید در آینده نیز نویسنده نخواهید شد یعنی شما ذهنیتی ثابت دارید. این موضوع سبب می‌شود شخص به فکر پیشرفت نباشد و تصور کند که تنها یک سری توانایی های خاص به او داده‌شده که تا آخر عمر باید در این بستر بماند. اما ذهنیت رشد کمی متفاوت است. ذهنیت رشد بیان می کند که توانایی ها و استعدادهای اشخاص برای همیشه ثابت نیستند؛ بلکه قابلیت گسترش و رشد دارند. این باور سبب می شود افراد تلاش و پشتکار خود را چندین برابر کنند تا توانایی های خود را گسترش دهند.

خانم دوک در این خصوص پژوهش هایی را انجام داد. او دو گروه از کودکان را انتخاب کرد و جورچینی به آن ها داد. کودکانی که ذهنیت ثابتی داشتند جورچین آسان و کسانی که ذهنیت رشد داشتند جورچین سخت را انتخاب کردند. در واقع مطالعات خانم دوک نشان می دهد که باور افراد نسبت به خودشان است که تعیین می کند چه ذهنیتی داشته باشند و همین ذهنیت مسیر پیشرفت افراد را مشخص می کند.

برای مشاوران املاک و همچنین مدیران آژانس های املاک، وجود این ذهنیت بسیار کمک کننده خواهد بود. درباره این موضوع به طور خاص و ویژه ای در آکادمی املاک داران پرداخته شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر از این حوزه می توانید به ثبت نام در دوره آموزش مشاور املاک اصفهان اقدام نمایید.

گام های ایجاد ذهنیت رشد برای موفقیت شغلی

برای ایجاد یا گسترش ذهنیت رشد لازم است تا مواردی را در زندگیتان تمرین کنید.

پذیرش شکست در زندگی

اولین گام برای گسترش ذهنیت رشد پذیرش شکست در زندگی است. در واقع شما باید شکست را پلی برای یادگیری و پیشرفت در زندگی بدانید تا بتوانید به وسیله آن درس بگیرید و رشد کنید. برای مثال، توماس ادیسون در زمان کشف لامپ حبابی بارها شکست خورد. هزاران ماده را امتحان کرد تا متوجه شد کدام یک برای ایجاد روشنایی مناسب است اما پس از هر شکست دست از تلاش برنداشت بلکه از شکست های خود درس گرفت و گام بعدی را محکم تر برداشت.

ذهنیت رشد

یادگیری مادام العمر

افرادی که معتقدند توانایی های ثابتی ندارند و دارای ذهنیت رشد هستند از هر لحظه زندگیشان تجربه کسب می کنند. این افراد همیشه موفق خواهند بود. تحقیقات یک روانشناس نشان داده است که ۸۵ درصد این افراد در ماه حداقل یک کتاب مطالعه می کنند. همچنین تحقیقات دیگر نشان داده است که مدیران موفق در هر کسب و کار همیشه انگیزه یادگیری بالایی دارند. به همین دلیل است که موفق می شوند و در زمان کار نیز در دوره ها و کارگاه های مختلفی شرکت می کنند.

در جستجوی چالش

یکی دیگر از راه های گسترش ذهنیت رشد به چالش کشیدنِ خود است. در واقع این افراد باید همیشه خود را برای رویایی با چالشی جدید آماده‌کنند. وجود چالش در زندگی سبب می شود زندگی از چرخه تکراری خارج شود تا بتوانید باری دیگر توانایی های خودتان را محک بزنید. ممکن است دیده‌باشید، افرادی که در زندگی در سختی بوده‌اند سرنوشت های خارق العاده ای پیدا کرده‌اند.

عمل کردن بیش تر از تصورات خودت

اغلب افراد درکی که از توانایی های خویش دارند کم تر از چیزی است که می تواند باشد. در واقع یکی از بهترین راه ها برای گسترش ذهنیت رشد، بیش تر عمل کردن است. برای مثال در یکی تحقیقات به گروهی از افراد که در مسابقه دوچرخه سواری شرکت بوده اند گفته شد دور اول مسافت ۴ هزارمتری را به تنهایی رکاب بزنند و دور دوم همین مسیر را با یک همراه بروند. جالب است بدانید افراد تلاش کردند تا بیش تر رکاب بزنند غافل از اینکه همراه آن ها اجازه زدن رکاب را داشت و حتی تندتر رکاب می زد. این تحقیق نشان می دهد که رشد نکردن توانایی هایمان حاصل ذهن ماست. چراکه اگر خودمان را دست کم نگیریم در جایگاه های درخشانی قرار خواهیم گرفت.

از نقد و بازخورد استقبال کنید.

بسیاری از افراد از نقد بیزارند و روحیه شنیدنِ بازخورد عملشان را ندارند.. اما در مقابل افرادی که به دنبال گسترش ذهنیت رشد هستند، این نقد را دوست دارند. این افراد به قدری اعتماد به نفس دارند که نقد دیگران را راه حلی برای پرورش استعدادهای خود می دانند.

ذهنیت رشد

آیا ذهنیت رشد ذاتی است؟

اگر افراد یادگیری را جزئی از روند زندگیشان بدانند و همواره در پی بهتر شدن باشند، به طور چشمگیری در سازمان مربوطه خود پیشرفت خواهند کرد. تحقیقات نشان داده‌است که هوش و استعداد افرادی چیزی نیست که از بدو تولد ثابت باشد. در واقع این خود شما هستید که استعدادهایتان را پرورش می دهید.

چه عواملی سبب ایجاد تفکر ثابت در افراد می شود؟

عوامل مختلفی سبب محدودیت ذهن می شوند اما شاید بتوان مهم ترین آن را تقسیم بندی های صورت گرفته دانست. در واقع تقسیم بندی های زیادی در خصوص ضریب هوشی شده است که هیچ کمکی به توسعه و رشد نخواهند کرد. سنجش بر اساس آی کیو این تصور را به افراد می دهد که توانایی و هوش ثابتی دارند. نتیجه این کار کم شدن انگیزه افراد برای پیشرفت است. این افراد این اعتقاد را پیدا می کنند که موفقیت در گرو داشتن استعداد است و کسی که استعدادی نداشته باشد حتی در صورت تلاش کردن نیز موفق نخواهد شد.

تاثیر ذهنیت رشد برای موفقیت شغلی

داشتن ذهنیت رشد برای یک مدیر موفق لازم و ضروری است. زیرا فردی که اعتقاد دارد افراد توانایی رشد استعدادهایشان را دارند نه تنها در حوزه تخصصی خود بلکه در سایر حوزه ها نیز برای کسب تجربه و مهارت تلاش می کند. اینکه فرد به فکر رشد فردی خود باشد نه تنها در حوزه کاری بلکه در حفظ و ارتقا موقعیت شغلی فرد نیز اهمیت دارد.

داشتن ذهنیتی برای رشد فردی سبب می شود تا بتوانید برای اهداف آینده خود برنامه ریزی داشته باشید. چراکه اگر فردی برای اهداف خود چشم اندازی نداشته باشد در مسیر گم می شود. رسیدن به این باور که هر روز لازم است نکات جدیدی بیاموزید و شما همه چیز را نمی دانید سبب می شود تا به دنبال کشف استعدادهایتان بروید.

برای مثال فردی را در نظر بگیرید که برای کارآموزی به شرکتی می رود. این فرد چنانچه به دنبال گسترش استعدادهای خود باشد پس از دو الی سه سال ترفیع خواهد گرفت. چنانچه پس از ترفیع به سطح خود اکتفا نکرد و تلاش خود را دوچندان کرد، پنج سال بعد سرپرستی یک بخش به او واگذار می شود. این مثال به طور شفاف مشخص می کند که ذهنیت رشد تاثیر زیادی در ارتقا سطح شغلی دارد.

ذهنیت رشد

مراحل فرآیند رشد فردی در مسیر شغلی

اگر شما فردی با ذهنیت رشد هستید، باید صبور باشید؛ چراکه گسترش رشد فردی کار آسانی نیست و هیچ فرمول یا روش خاصی برای این کار وجود ندارد. در واقع شما باید از یادگیری یک مبحث درک کامل داشته باشید. درک نکردنِ نیاز و پیوستن‌به آن به مسیر شغلی شما کمکی نخواهد کرد.

گام اول: شناخت اهداف

برای رسیدن به رشد فردی در مسیر شغلی ابتدا باید اهداف خود را بشناسید و به جواب این سوال بنیادی برسید. چرا باید در این مسیر به دنبال رشد فردی باشم؟ شما باید به طور دقیق اهداف خود را بشناسید و برای رسیدن‌به آن برنامه ریزی کنید. در این مسیر به دنیال میانبر نباشید؛ چراکه رشد فردی با عجله به جایی نخواهد رسید. در زمان تعیین اهداف به خوبی فکر کنید و از خود بپرسید در چند سال آینده دوست دارید در چه موقعیتی قرار بگیرید؟ آرزوهای شما چیست؟ به دنبال کسب چه مهارت هایی هستید؟ پس از پاسخ به این سوالات به طور صریح و مصمم به دنبال گسترش توانایی های خود باشید.

گام دوم: تحلیل از خود

گام دوم داشتن تحلیلی از خودتان است. شما باید بتوانید نقاط ضعف و قوتتان را مشخص کنید. پس از آن به دنبال ارتقا نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعفتان باشید. اینکه دوست دارید چه مهارت جدیدی یاد بگیرید به شما در مسیر شغلیتان کمک می کند. با خودتان صادق باشید و به خوبی فکر کنید خواندن یک کتاب به ارتقا شما کمک می کند یا گذراندن یک دوره حضوری یا مجازی؟ پس از پاسخ به این سوال به دنبال رفع نقاط ضعفتان باشید.

گام سوم: تحقیق

پس از رسید‌ن‌به پاسخ اینکه چه چیزی مناسب شماست باید در خصوص آن منبع یا دوره به خوبی تحقیق کنید. شما می توانید از اساتید خود یا افرادی که از این دوره ها استفاده کرده اند کمک بگیرید تا دست به انتخاب درستی بزنید. همچنین باید مطمئن شوید که سرفصل هایی که به شما آموزش می دهند مطابق با نیاز شماست.

ذهنیت رشد

گام چهارم: عجول نبودن

در مسیر رسیدن‌به رشد برای موفقیت شغلی نباید عجول باشید. در واقع شما باید اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و از شکست های خود درس بگیرید و آن را فرصتی برای پیشرفت بدانید. هرگز امید خودتان را از دست ندهید و مطمئن باشید اگر صبور باشید دست به فعالیت های بزرگی خواهید زد.

گام پنجم: بررسی دستاورد

شما باید بیاموزید که تک تک این گام ها را در زندگی روزمره تان پیاده کنید تا به این باور برسید که آیا به رشد فردی رسیده اید و مهارت تازه ای به شما افزوده شده است یا نه؟ اینکه بر دستاوردهای خود نظارت منظم و دقیق داشته باشید کمک می کند تا در مسیر درستی گام بردارید.

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله گفتیم داشتن ذهنیت رشد برای موفقیت شغلی به افراد کمک می کند تا بر توانایی و استعداد خاصی اکتفا نکنند. این افراد می دانند که موفقیت در گرو داشتن استعداد نیست بلکه این تلاش و پشتکار است که سبب ایجاد استعداد و توانایی می شود. این موضوع سبب‌شده تا افراد در مسیر شغلی نیز موفق باشند. چراکه با داشتن این ذهنیت به طور مداوم به دنبال گسترش توانایی های خود هستند و هیچوقت ناامید و بی انگیزه نخواهند شد. امیدواریم با مطالعه این مطلب بر این باور رسیده‌باشید که این ذهن شماست که تعیین می‌کند در چه جایگاهی قرار داشته‌باشید. پس به دنبال مقام هایی والا باشید تا انسانی ارزشمند شوید.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا