۶ روش عالی پرورش مدیران موفق در هر کسب و کار!
پرورش مدیران موفق در هر کسب و کاری چگونه است؟جایگاه مدیریت تغییرات جدیدی را به خود دیده است و برای صنف های مختلف به گونه های متفاوتی مطرح می شود. اما در کل نقش مدیر همواره به عنوان مربی و مرشد یک عده کارمند یا کارگر محسوب می شود. در نتیجه می توان متوجه شد که مدیریت چه نقش مهمی در پیشرفت یک شرکت دارد.
به همین دلیل است که امروزه همه به دنبال مدیران حرفه ای و کار بلد هستند تا بتواند کارمندان را هدایت کنند. نمی توان به سادگی از نقش مدیر گذشت. چرا که موفقیت های نهاد و سازمان ها تا حد زیادی بستگی به مدیریت دارد.
اما مدیریت فقط مربوط به اداره شرکت ها نیست. بلکه برای اداره مدارس، حوزه و نهادهای مختلف و غیره هم مطرح است. اما این متفاوت ها منجر به ایجاد سبک های مختلفی از مدیریت شدهاست. با وجود همه این تفاوت ها این جایگاه هنوز هم مهم تلقی می شود.
اگر در کسب و کار مشاوره املاک می خواهید به یک مدیر موفق تبدیل شوید و کلیه آموزش های جامع و از همه مهمتر کلیدی این حرفه را بدانید، می توانید از در دوره آموزش مشاور املاک حرفه ای در اصفهان شرکت کرده و سرفصل های این این آموزش ها را یکی یکی، فرابگیرید.
به همین دلیل است که پرورش مدیران خیلی مهم است. چون در صورت بروز سهل انگاری آن ها، تاثیرات نامطلوبی به وجود می آید. ما هم با دانستن اهمیت پرورش مدیران این مقاله را اختصاص داده ایم به روش هایی برای پرورش مدیران و هر نکته ای که باید در مورد آن بدانید. پس اگر به دنبال جمع آوری اطلاعات مهمی هستید با مجله املاک داران همراه باشید.
۶ روش عالی پرورش مدیران موفق در هر کسب و کار
ما تلاش کردیم تا در این مقاله اساسی ترین و ساده ترین ها نکات و روش ها را برای پرورش مدیران موفقی برای شما عزیزان ذکر کنیم. این روش ها شامل موارد زیر هستند.
- از ارزیابی های مرتب و همیشگی استفاده کنید.
اینکه به جای عملکرد سالانه مرتبا ارزیابی کنید خیلی به شما کمک می کند. چرا که می توانید با استفاده از گزارش هایی که خودتان تهیه کردید، عمل کنید. ارائه دیدگاه و نظراتتان به طور مداوم کمک می کند که مسائل و مشکلات بزرگ و سخت را سریع تر حل کرده و در مسیر جدید و موفقیت آمیزتری گام بردارید.
به جرات می توان گفت که یکی از مهم ترین قدمی که در راه پرورش مدیران می توانید بردارید، همین راه است. این نکته را اغلب مدیران موفق انجام می دهند و آن را به برنامه هفتگی یا ماهانه خود اضافه می کنند.
- بر روی راهنمایی هایی همتا به همتا توجه کنید.
مطمئن باشید یکی از موثرترین و بهترین روش پرورش مدیران، پیروی از این روش است. در این روش می توان با توجه به این اصل که از صحبت ها یا نظرات و نصحیت های کارمندان استفاده شود، پیش بروید. در واقع این روش یعنی بهره گیری از داده ها و اطلاعات افراد دیگر که قطعا منجر به انسجام و افزایش فعالیت کارمندان می شود.
این روش در واقع شما خلاقیت افراد را افزایش می دهد. البته در کنار این روش می توانید از راه آسان تری هم پیش روید که این راه استفاده از چند نفر به عنوان مربی گری است. با این راه حل سرعت کار کردن را افزوده و از زمان بهینه استفاده می شود.
- از روش آموزش مرشدی زوج ها استفاده کنید.
یکی از مدیران موفق یعنی مایکل آرنا که مسئول پرورش استعدادها بوده همیشه می گوید «یکی از بهترین و غنی ترین روش آموزش هایی که من تجربه کردم آموزش معکوس است. در این روش یک کارمند نسل جدید به همراه یک کارمند مسن تر شرکت دارند که در این روش افراد به بیان تجربه ها و آموزه های خود می پردازند. پس شما می توانید گروه های دو نفره از نسل های گوناگون را تشکیل دهید. قطعا در این گروه ها فعالیت ها بیشتر خواهد بود و نسل جدید هم تجربیات زیادی را به دست می آورد.»
- کسی را انتخاب کنید که بتواند از پس جایگاه مدیریت بر بیاید.
قطعا در بین گروه هایی که تشکیل داده اید فردی وجود خواهد داشت که سرچشمه ای از اطلاعات باشد و با همکاری با تیم های بزرگ و حرفه ای استعداد خود را شکوفا کند. حالا چگونه متوجه شدیم فردی شایسته مدیریت است؟ مصاحبه کاری و شغلی تشکیل دهید تا افراد مختلف در ارتباط با موضوعات مهم صحبت کنند.
به عنوان مثال منیجمنت در یکی از گفتگوهای خود ذکر کرد «کارمندان در حال تبدیل شدن به محتوا نویسان هستند، مثلا تصور کنید کارمندی به معرفی یک محصول می پردازد و آن را در یکی از شبکه های اجتماعی بارگذاری می کند. در این حالت افراد دیگر، سازمان هم می توانند محتوای آن را به اشتراک بگذارند.» در نتیجه می توان گفت که این ساده ترین راه ردوبدل دانش است.
- از پکیج های آموزشی مرتبا استفاده کنید.
یکی از بهانه هایی که کارمندان برای شرکت نکردن در کلاس های آموزشی می تراشند این است که چون گمان می کنند که رئیس و مدیر ارشد از آن ها حمایت نمی کند، پس دلیلی هم برای شرکت در این کلاس ها وجود ندارد.
اما شما به عنوان مدیر ارشد این وظیفه را دارید که از کارمندان حمایت کنید. یعنی این برداشت را عوض کنید و محیطی را ایجاد کرده که کارمندان در کلاس های آموزشی شرکت کنند. مثلا یک تایم خالی برای همه در نظر بگیرید تا افراد به راحتی در این کلاس ها حضور یابند.
- مهارت ها را کاملا رسمی آموزش دهید.
اگر می خواهید کارمندان همواره در کلاس های آموزشی شرکت کنند باید اول خودتان این رفتار را در پی بگیرید. یعنی مهارت آموزی را به طور رسمی و کاملا جدی برگذار کرده تا تمامی مهارت های نرم و سخت افزایش یابد. فرق ندارد کلاس آموزشی، دوره آموزشی برای گواهینامه، کامل کردن تحصیلات و غیره باشد در هر صورت باید آموزش کاملا رسمی واقع شود.
فراموش نکنید که مدیرات تاثیر شگرفی بر روی توانایی های یک سازمان و جذب نیرو دارند. جایگاه مدیریت به معنای جایگاه انتقال دانش و مهارت ها به افراد دیگر است. مهم تر از آن مدیران سخت کوش و موفق تربیت می شوند و هیچگاه مدیر عالی متولد نمی شود، بلکه پرورش می یابد. پس شما با پرورش مدیران موفق می توانید در راستای موفق شدن تیم تان و قوی تر شدن عملکرد آن قدم بردارید.
یک مدیر موفق باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
یکسری ویژگی های خاص برای مدیران موفق وجود دارد که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم:
- از استقلال فکری برخوردار باشد.
- اعتماد به نفس داشته باشد و کارهای یک اداره را تنها با تکیه برخود انجام دهد.
- قضاوت درست
- ابتکار و خلاقیت در اداره سازمان
- جامعیت فکر
- حداکثر احتمالات را در نظر داشته باشد.
- با نظم و به قاعده بودن
- منصف و خوش اخلاق بودن
- قاطع و رسمی باشد.
- اصول مدیریت را رعایت کند.
جالب است بدانید که ویژگی های بیان شده توسط مک موری که یک رهبر موفق شناخته می شود، مطرح شده است. البته این موارد به تنهایی ویژگی هایی که یک مدیر موفق باید داشته باشد را توصیف نمی کند. از این رو در ادامه به بررسی چهار ویژگی مدیران خواهیم پرداخت.
- برخورداری از مهارت های ویژه مدیریت
- توانایی در تحلیل مسائل و مشکلات: در واقع منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها است. یعنی یک مدیر توانمند باید بتواند به جستجو اطلاعات بپردازد و سپس آن را برای حل مسائل استفاده کند.
- قدرت قضاوت: منظور این است که بتواند به نتیجه های درست و منطقی برسد. توجه داشته باشید که تصمیم نهایی یک مدیر موفق باید با در نظر گرفتن تمام موضوعات باشد.
- توانایی سازمانی: یعنی توانایی در برنامه ریزی و نظارت بر کارهای دیگران را داشته باشد.
- مصمم و جدی بودن: یک مدیر موفق باید بداند که چه زمانی موقع تصمیم گیری و اعلام آن است.
- برخورداری از مهارت های فردی
- قدرت رهبری: مهم ترین ویژگی یک مدیر موفق توانایی رهبری در اوضاع و شرایط سخت است.
- تحمل فشارها و سختی های کار: در نظر داشته باشید که یک مدیر موفق باید بتواند شرایط سختی و تحت فشار بودن را تحمل کند.
- توانایی برقراری ارتباطات
- ارتباط شفاهی: یک مدیر موفق باید بتواند در ارتباط با ایده ها و اتفاقات به طور روشن و مصمم صحبت کند.
- ارتباط کتبی: این مورد بیشتر مربوط به ویژگی مدیران آموزشی است که مسائل و ایده ها را کتبا اشتراک می گذارد.
- سایر ویژگی های یک مدیر خوب
- داشتن علاقه: علاقه مهم ترین موضوعی است که باید به آن توجه داشت و یک مدیر موفق با علاقه مند بودن به جایگاهی که دارد سخت تلاش می کند.
- داشتن انگیزه: یک مدیر موفق باید تلاش کند تا در تمام فعالیت های خود انگیزه داشته باشد.
- توجه به ارزش های آموزشی: برخورداری از فلسفه های آموزش یکی از ویژگی های مدیر خوب است.
برای یک مدیر موفق شدن باید از چه کارهایی را انجام ندهیم؟
تا قبل از این در مورد کارهایی صحبت کردیم که برای پرورش مدیر موفق یا مدیر موفق شدن باید انجام دهیم. اما قطعا یکسری کارها و یا روش هایی هم وجود دارد که از انجام آن ها باید خودداری کنید که شامل موارد زیر هستند:
- از افراد منفی نگر خودداری کنید: چون قطعا روی بازده کاری شما تاثیر منفی می گذارند. در نظر داشته باشید که مدیران موفق همواره افراد موفق را در اطراف خود نگه می دارند یا با آن ها معاشرت می کنند.
- تفکر کمال گرا نداشته باشید: چون یکسری اتفاقات و کارها از توان شما خارج است. پس مثبت اندیش باشید و از کاری که انجام می دهید لذت ببرید.
- روی صورت مسئله متمرکر نشوید: چون در آن صورت افکار منفی شما را در برمی گیرد و شما را از انجام آن کار وا می دارد.
- بهانه نتراشید: قطعا همه ما در طول زندگی دچار بی عدالتی هایی شده ایم. پس به دغدغه های خودتان گوش دهید و آن را بر طرف کنید تا بتوانید بر روی کار ها تمرکز کنید.
- استعدادهای خود را به روز نگه دارید و به دنبال روش هایی برای افزایش مهارت های خود باشید.
- پتانسل نقد شنیدن را داشته باشد: هیچ کسی آنقدر کامل نیست که در طول زندگی دچار اشتباهات نشود. با شنیدن نقدهای به جای دیگران می توانید گامی در بهبود مهارت خود بردارید.
- بدون هدف کاری نکنید: بد نیست اگر گاهی اهداف خود را روی برگه ای بنویسید حداقل تکلیفتان با خودتان مشخص می شود و می دانید قرار است به انجام چه کاری بپردازید.
- از تقلید کردن بپردازید: یک ضرب المثل قدیمی است که می گوید خلق را تقلیدش بر باد داد. در واقع کار شما زمانی دیده می شود که خاص و جدید باشد. پس چه بهتر است که برای انجام یک کاری یا مشورت کنید یا خودتان خلاقیت به خرج دهید.
سخن پایانی
در پایان به شما پیشنهاد می کنیم، برای کسب اطلاعات بیشتر درباره چگونگی موفقیت یک مدیر در حوزه کسب و کار املاک می توانید به مطالعه مقاله هنر کاریزما در کسب و کار و رمز موفقیت مدیران آژانس های املاک بپردازید.
مدیر بودن به معنای کمک و راهنمایی افراد یک سازمان یا یک نهاد است. در واقع مدیران تاثیر زیادی بر روی پیشرفت یک سازمان دارند. البته که یک مدیر موفق قبل از انجام هر کاری باید آموزش ببینید و همانطور که گفتیم هیچ مدیر موفقی متولد نمی شود، پرورش می یابد.
به دلیل اهمیت پرورش مدیران ما ۶ روش ساده اما تاثیرگذار را مطرح کردیم که با انجام آن ها می توانید فردی که استعداد و شایستگی مدیریت دارد را پیدا کنید. پیشرفت و ترقی یک نهاد بستگی دارد به فردی که آن سازمان را مدیریت می کند.
در نظر داشته باشید که یک مدیر موفق باید از ویژگی هایی چون مصمم بودن، توانایی حل مشکلات، برخورداری از قدرت رهبری و علاقه مند بودن برخوردار باشد. البته در کنار این موارد باید بدانید که یک مدیر موفق قبل از هر چیزی تمرکز داشته باشد.
از طرف دیگر باید اوضاع و شرایط کارمندان هم الویت قرار دهد. زیرا کارمندان بخش مهمی از یک سازمان موفق را تشکیل می دهند. برای مدیر موفق شدن در کنار آموزش دیدن، می توانید مطالعه کنید. افراد موفق گاها راهکارها و رمزهای موفقیت خود را در قالب یک نوشته در اختیار افراد قرار می دهند.