ثبت نام مسکن حمایتی؛ همه آنچه باید بدانید!

 

طرح های حمایتی مسکن طرحی است که دولت جدید برای حمایت جوانان و آینده شان در نظر گرفته است. جهت تفکیک سامانه های رصد ملی، وزارت راه و شهرسازی تارنمای متفاوتی از سامانه طرح های حمایتی مسکن ملی معرفی کرده است که متقاضیان باید برای ثبت‌ نام به نشانی saman.mrud.ir مراجعه کنند.

روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی توضیح داد که نشانی اعلام شده، هم اکنون در دسترس است و متقاضیان پس از مطالعه شرایط ثبت نام با رعایت مفاد آن می توانند نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

ثبت نام مسکن حمایتی

کدام استان ها شامل طرح مسکن حمایتی می شوند؟

در تمام شهرهای ایران ثبت نام انجام می گیرد. اما پروژه های ساخت و ساز در شهرهایی آغاز می شود که ظرفیت ساخت و ساز در آن ها وجود داشته باشد.

این گفته وزارت راه و شهرسازی قطعا به این معنا است که امکان دارد مانند سال‌های گذشته،  پروژه‌هایی مشابه مسکن مهر، زمین در شهرهای بزرگ مانند تهران تامین نشود و متقاضیان باید برای مسکن حمایتی در شهرهای همجوار و حومه شهرهای بزرگ درخواست خود را ثبت کنند. ذکر این نکته مهم است که اولویت با کسانی است که زمین برای ساخت و ساز در اختیار داشته باشند.

ثبت نام مسکن حمایتی چه شرایطی دارد؟

شرایط برای ثبت نام مسکن حمایتی در واقع همان شرایطی است که برای طرح ملی مسکن عنوان شده است. به طور کلی متقاضیان باید 4 شرط داشته باشند.

در دست داشتن فرم سبز ج، آن ها نباید مالک هیچ ساختمانی باشند، تاهل آن ها باید احراز شود ضمن آنکه باید مدت 5 سال در شهر مورد تقاضا سکونت داشته باشند. همچنین متقاضی ثبت نام این طرح بایستی توان پرداخت حداقل 400 میلیون ریال در مراحل اولیه و پرداخت اقساط ماهیانه در ادامه طرح را داشته باشد.

 برای مشاوره در ثبت نام طرح ملی مسکن حمایتی با صفحه تماس با ما املاک داران در ارتباط باشید.

همه چیز درباره فرم سبز ج

فرم سبز ج استعلامی است که ثابت می‌کند شما تا به حال وام و مزایایی از دولت برای زمین و خانه دریافت نکرده اید. باید در نظر داشت که این موضوع شامل افرادی که با سپرده گذاری وام مسکن از دولت دریافت کرده اند، نیز می شود.

فرم سبز ج را چگونه دریافت کنیم؟

برای دریافت این فرم نیازی به انجام عمل خاصی از جانب شما وجود ندارد و سامانه به صورت اتوماتیک استعلام‌های لازم را می گیرد. در صورتی که پاسخ استعلام منفی بود برگ سبز به شما تعلق می گیرد و می توانید از فرم سبز ج بهره مند شوید؛ در غیر این صورت پاسخ استعلام شما مثبت است و نشان می دهد شما در گذشته از تسهیلات دولت استفاده کرده اید و نمی توانید از تسهیلات فعلی بهره مند شود.

مدارک لازم جهت ثبت نام مسکن حمایتی

متقاضیان طرح حمایتی مسکن بایستی شرایط خود برای دریافت این طرح را از طریق ارائه‌ و بارگذاری مدارک در سامانه طرح حمایتی مسکن اثبات نمایند. مدارک تعیین‌ شده در این سایت عبارت‌اند از:

  • کارت ملی متقاضی مسکن حمایتی
  • شناسنامه ثبت نام کننده و افراد تحت تکفل وی
  • گواهی سرپرستی ثبت‌نام کننده طرح مسکن حمایتی

گواهی تایید داشتن سابقه سکونت 5 ساله متقاضی طرح مسکن حمایتی در شهر مورد نظر، با ارائه‌ی مدارک زیر:

  • تاییدیه اشتغال به تحصیل فرزندان متقاضی
  • مدارک محل تولد متقاضی طرح یا همسر یا فرزندان بالای 5 سال
  • مجوز کسب شاغلین برای ثبت نام کننده وام مسکن حمایتی یا همسر وی
  • مدارک مربوط به سابقه پرداخت بیمه برای متقاضی ثبت نام طرح های حمایتی مسکن یا همسر او
  • تاییدیه اشتغال به کار از مراجع دولتی، برای ثبت نام کننده طرح یا همسر وی یا گواهی پرداخت مستمری برای بازنشستگان
  • تاییدیه پرداخت حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان
  • سند مالکیت برای ثبت نام کنندگانی که دارای زمین هستند.

شرایط ثبت‌ نام مسکن حمایتی برای خانوارهای دارای سه فرزند

یکی از تدابیر دولت در راستای ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است که بر مبنای آن مشوق‌ هایی را در زمینه مسکن و دیگر حوزه‌ ها ارائه داده است. یکی از این مشوق‌ ها واگذاری زمین یا مسکن به خانوارهای دارای 3 فرزند یا بیشتر است. در این راستا متقاضیانی که فرزند سوم‌شان پس از 24 آبان 1400 متولد شده باشند، می‌ توانند با مراجعه به سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن و انتخاب گزینه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در بخش سرپرست، از این  امتیاز برخوردار گردند. لازم به ذکر است که یکی از شرایط برخورداری از این امتیاز بالا نبودن نرخ باروری محل زادگاه پدر یا فرزند بیش از 2.5 است.

ثبت‌ نام مسکن حمایتی برای افراد مجرد

مردان مجرد 23 تا 45 سال و خانم‌ های مجرد خود سرپرست بالای 35 سال نیز در صورت داشتن شرایط مندرج در سامانه حمایتی مسکن می‌ توانند از این تسهیلات برخوردار شوند. شرایط لازم برای ثبت‌ نام مسکن حمایتی در ابتدای این مقاله ارائه شده است.

پروسه ثبت نام طرح مسکن حمایتی

اطلاعات هویتی سرپرست خانوار شامل همه کسانی که تحت تکفل او و دارای صلاحیت شروط چهارگانه می شود، به همراه شهر مورد نظر، باید توسط متقاضیان در سامانه مسکن حمایتی وارد شوند. بعد از بررسی های ابتدایی که توسط تیم پشتیبانی سایت صورت می گیرد، از پذیرفته شدگان برای مراجعه حضوری به دستگاه‌های کارگزار و مجری که شامل بنیاد مسکن خواهد شد، دعوت می شود تا سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد نظر بررسی شود. بعد از کنترل های اولیه و شناسایی کامل فرد متقاضی، وی به پروژه های در حال ساخت معرفی می شود.

نحوه‌ی ثبت نام در سایت برای نهضت ملی مسکن:

ابتدا وارد سایت WWW.saman.mrud.ir سامانه جامع طراحی‌های حمایتی مسکن شوید.

 آموزش برای ثبت نام برای تسهیلات کمک ودیعه

ابتدا در صفحه‌ی باز شده، قوانین و مقررات را خواهید دید. لازم است این قوانین را به دقت مطالعه کنید زیرا در نحوه‌ی ثبت نام تاثیر دارد. پس از مطالعه متن و در آخر صفحه بر روی دکمه‌ی متن بالا را مطالعه کرده و می‌ پذیرم کلیک کنید. نکته: در ثبت نام حتما باید تابع قوانین نوشته شده باشید و در روند ثبت نام آن ها را اجرا کنید.

آموزش ثبت نام و قوانین سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن و تسهیلات کمک ودیعه 

بعد از کلیک بر روی دکمه‌ وارد صفحه جدید می‌ شوید. در این صفحه شهر محل تقاضا را انتخاب کنید. اولین نکته آن است که فرد باید 5 سال در شهر مورد تقاضا، زندگی کرده باشد. دومین نکته اینکه برای ثبت نام در شهرهای جدید، یا فرد باید 5 سال در آن زندگی کرده باشد و یا شهر مادریش باشد. در این صفحه کدملی تقاضا کننده، موبایل تقاضا کننده و کد امنیتی که در کادر روبرو نوشته شده است را وارد کنید. نکته در آخر ثبت نام کد تاییدی به صورت پیامکی برای شما ارسال می‌ شود که لازم است آن را در این صفحه وارد کنید. بعد از وارد کردن اطلاعات بر روی دکمه‌ی مرحله بعد کلیک کنید.

آموزش وارد کردن شماره تلفن همراه در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن و تسهیلات کمک ودیعه 

سپس وارد صفحه‌ی جدیدی خواهید شد که باید مشخصات فردی را در آن وارد کنید. ابتدا استان و شهر مورد تقاضای خود را وارد نمایید. انتخاب این موارد در جدولی در صفحه‌ی اول سایت سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن توضیح و شرح داده شده است. سپس اطلاعات شخص درخواست کننده را بطور کامل وارد کنید و بعد از تکمیل فرم‌ها دکمه‌ی مرحله بعدی را بزنید.

نکته؛ در حین ثبت اطلاعات کلید BACK را نزنید و اگر در صفحات قبل نیاز به ویرایش دارید دکمه‌ی مرحله قبل را بزنید.

آموزش وارد کردن اطلاعات فردی در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن و تسهیلات کمک ودیعه 

در صفحه‌ی باز شده اطلاعات محل سکونت فعلی را وارد کنید. این اطلاعات از قبیل استان، شهر، نوع سکونت، کدپستی، آدرس، شناسه قبض برق، کدملی مالکی که در ملک او در حال سکونت هستید و شماره همراه مالک است. بعد از وارد کردن اطلاعات کامل گزینه‌ی مرحله‌ی بعدی را بزنید. اگر اطلاعات درست نبودند خود سایت با علامت قرمز به شما اخطار خواهد داد.

سپس در صفحه‌ی جدید که مخصوص افراد تحت تکفل است وارد می‌شوید. در این صفحه اگر افرادی تحت تکفل ثبت نام کننده هستند باید مشخصاتشان وارد شوند. اگر فرد متاهل، دارای فرزند است و یا سرپرست پدر یا مادر است باید با فشردن مجدد کلید مورد نظر مشخصات آن ها را یک به یک وارد نماید. در غیر این صورت بر روی مرحله بعدی کلیک کنید. برای اضافه کردن اطلاعات افراد بر روی دکمه‌ی برای افراد تحت تکفل اینجا کلیک نمایید کلیک کنید.

سپس فرمی باز می‌شود که باید اطلاعات شناسنامه‌ای افراد تحت تکفل را وارد کنید. نام، نام‌ خانوادگی، نام‌ پدر، شماره شناسنامه، نوع نسبت با شخص درخواست کننده نهضت ملی مسکن، کدملی، روز و ماه و سال تولد، نوع جنسیت، وضعیت تاهل، وضعیت جسمانی مواردی هستند که حتما باید تکمیل شوند.

آموزش وارد کردن اطلاعات تحت تکفل در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن و تسهیلات کمک ودیعه 

بعد از وارد کردن اطلاعات اگر افراد دیگری هم تحت تکفل هستند دوباره بر روی گزینه‌ی برای افراد تحت تکفل اینجا کلیک نمایید، کلیک کنید و اطلاعات فرد دیگر را اضافه کنید.

 بعد از رفتن به مرحله بعدی صفحه‌ای باز می‌شود که اطلاعات تقاضا کننده به همراه افرادی که برای تکفل ثبت نام کرده است را نشان می‌دهد. در صورتی که اطلاعات درست بودند گزینه‌ی تایید صحت اطلاعات را انتخاب کرده و دکمه‌ی مرحله‌ی بعدی را بزنید، در غیر اینصورت اگر اطلاعات نیاز به ویرایش داشت، گزینه مرحله قبل را زده و به مرحله‌ی قبل رفته و اطلاعات را تغییر دهید.

آموزش نمایش اطلاعات اضافه کردن در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن و تسهیلات کمک ودیعه

 بعد از زدن کلید مرحله‌ی بعدی، کد چهار رقمی به شماره‌ شما ارسال می‌شود. (شماره تلفن همراهی که در ابتدای ثبت نام وارد کرده اید). کد چهار رقمی را در محل خود نوشته و کد امنیتی که نمایش داده می‌شود را نیز در محل خود وارد و در انتها تایید کنید. در صورتی که کد تایید دریافت نکردید و یا کد اشتباه بود گزینه‌ی ارسال مجدد کد را بزنید تا مجددا کدی برای شما ارسال شود.

 

آموزش کد تایید ثبت نام در سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن و تسهیلات کمک ودیعه

بعد از تایید وارد صفحه‌ای می‌شوید که به شما پیام تکمیل شدن اطلاعات را می‌دهد.

برای اسکن مدارک در سایت:

در صفحه‌ی اول سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن بر روی گزینه‌ی پیگیری اطلاعات ثبت نام، کلیک کنید.

آموزش ارسال مدارک اسکن شده در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن و تسهیلات کمک ودیعه

بعد از وارد شدن به صفحه‌ی جدید کد ملی را وارد کرده و سپس دکمه‌ی تایید را بزنید.

آموزش وارد کردن کد ملی برای ارسال مدارک و تسهیلات کمک ودیعه

سپس وارد صفحه‌ی جدیدی می‌شوید. در همین حین پیامکی به عنوان رمز عبور برای شماره به شماره تلفن همراهی که در هنگام ثبت نام معرفی نموده اید، ارسال می‌ شود. بعد از وارد کردن رمز عبور و کد امنیتی وارد صفحه‌ای دیگر می‌شوید. این صفحه دارای سربرگ‌ هایی است که هر کدام از سربرگ‌ ها متعلق به اطلاعاتی هستند. مشخصات متقاضی، مشخصات محل سکونت، مشخصات افراد تحت تکفل و مدارک متقاضی از جمله مدارکی هستند که باید در سایت وارد شود. سربرگ مشخصات متقاضی: ابتدا در بالای صفحه وضعیت نمایش داده می‌شود. در زیر وضعیت اطلاعات شخصی درخواست کننده، نمایش داده می‌ شود. در زیر اطلاعات دو کلید وجود دارد که یکی مربوط به ویرایش اطلاعات است. زمانی که بر روی آن کلیک کنید، می‌ توانید اطلاعات شخصی فرد متقاضی را تغییر دهید. اگر بخواهید از درخواست متقاضی طرح حمایتی مسکن انصراف دهید بر روی دکمه‌ی ثبت انصراف از درخواست کلیک کنید.

آموزش ویرایش اطلاعات در سامانه طرح های حمایتی مسکن و و تسهیلات کمک ودیعه

سربرگ مشخصات محل سکونت: این سربرگ نمایش دهنده اطلاعات محل سکونتی است که در فرم ثبت نام وارد کرده اید.

آموزش تغییرات اطلاعات در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن و و تسهیلات کمک ودیعه

سربرگ مشخصات افراد تحت تکفل: در این قسمت مشخصات افراد تحت تکفل که در ثبت نام وارد شده است نمایش داده می‌شود.

آموزش نمایش و ویرایش افراد تحت در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن و تسهیلات کمک ودیعه

سربرگ مدارک: یکی از موارد مهم که ثبت نام را تکمیل می‌کند ارسال مدارک است. در این صفحه مدارک خواسته شده را ارسال کنید تا ثبت نام تکمیل شود. برای فرد درخواست کننده یا همان متقاضی، تصویر اسکن شده شناسنامه، تصویر اسکن شده‌‌ی کارت ملی، و مدرکی که تایید می‌کند در 5 سال گذشته در آن مکان زندگی کرده‌اید، باید بارگذاری شوند.

آموزش ارسال مدارک اسکن شده نمایش و ویرایش افراد تحت در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن و تسهیلات کمک ودیعه

مدارکی مانند شناسنامه و کارت ملی همسر متقاضی نیز باید اسکن و ارسال شود. (در صورتی که زن سرپرست خانواده است، به بارگذاری تصویر شناسنامه همسر نیازی نیست). همچنین برای فرزندان فقط ارسال عکس اسکن شده‌ی شناسنامه لازم است.

آیا برای تحویل مسکن حمایتی قرعه کشی خواهد شد؟

وزارت راه و شهرسازی در حال حاضر تصمیمی برای این کار نگرفته است. اما پیش بینی می شود در آینده ای نه چندان دور این مسئله در دولت مطرح شود.

نتیجه گیری

طرح ثبت نام مسکن حمایتی از جمله طرح هایی است که امید را در دل جوانان این کشور منتشر کرده است. افزایش انگیزه در زندگی به موجب وعده هایی است که دیگری به ما می دهد. دولت جدید با ارائه این طرح بزرگترین گام را در این راه برداشته است. پیش بینی می شود این طرح مکمل خوبی برای مسکن مهر باشد چرا که درس هایی از نقاط ضعف آن گرفته است و نقاط قوت خود را به مراتب افزایش داده است.