آشنایی با روش های سمپاشی گیاهان آپارتمانی، کدام نوع سم کارایی بهتری دارد؟

آنچه در این مقاله می خوانید:

مراقبت از گیاهان در آپارتمان ها، نیاز به یک سری قوانین و نکات خاص دارد. یکی از این روش ها استفاده از سمپاشی گیاهان آپارتمانی است. سمپاشی به دلیل وجود مواد شیمیایی که دارد در مقابل آفات مبارزه می کند. ما در این مقاله از املاک داران چندین نمونه از روش های سم پاشی را برای شما شرح خواهیم داد. امیدواریم تا پایان مقاله با همراه باشید.

چگونگی سمپاشی گیاهان آپارتمانی و گلدان خانگی

برای جلوگیری از خراب شدن و سالم نگه داشتن گیاهان در خانه، باید گیاهان و خاک گلدان‌ ها رو سمپاشی کنیم. بنابراین سم زدایی خاک‌ گلدان‌ ها‌ و برگ گیاهان ضرری برای سلامت آنها ندارد. ولی باید وقت و زمان بهتری برای سمپاشی در نظر داشته باشیم. در ادامه به چند روش برای چگونگی سمپاشی گیاهان را پاسخ خواهیم داد:

بهترین زمان برای سمپاشی گیاهان آپارتمانی

اکثر مردم دلایل مختلفی برای نگهداری گیاهان در خانه دارند. خیلی‌ ها برای بو و آرامشی که گیاهان دارند اقدام به نگهداری گل و گیاه می‌ کنند، خیلی های دیگر برای زیبایی خانه و زندگی خود از گل و گیاهان نگهداری می‌ کنند. بنابراین هر قصدی که داشته باشید نگهداری گل و گیاه انگیزه می خواهد و باید خوب از آنها مراقبت شود. زیرا گیاه حساس هست و باید مراقب باشیم که مبتلا به آفت نشود. برای این کار باید هر روز آنها را چک کنیم و از سالم بودن آنها مطمئن شویم.

بهترین زمان برای سمپاشی صبح زود پیش از ساعت 8 و هنگام غروب آفتاب است. بنابراین در این دو وقت روزنه‌ های گیاهان آمادگی دریافت آب و سموم محلول در آن باز است. ولی در مواقع دیگری از روز آب تبخیر می‌ شود و در روزنه‌ ها قرار نمی‌ گیرد. به همین دلیل سموم زیادی جذب گیاه می‌ شود. باید تنها زمانی برای سم پاشی اقدام کرد که یکی از چند مورد زیر را در گیاه مشاهده کنید.

  1. زرد شدن و ریزش برگ‌ های گیاه
  2. دیدن حشرات ریز روی گیاه
  3. دیدن آفاتی مانند تارهای عنکبوت، خوردگی برگ، لکه های سیاه یا سفید

چه نکاتی را باید قبل از سمپاشی گیاهان و خاک گلدان‌ ها در نظر گرفت؟

در صورتی که می خواهید از سمپاشی برای گیاهان آپارتمان خود استفاده کنید می توانید از یک سری راهکارها برای جلوگیری از آفت زدن گیاهان استفاده کنید. این موارد عبارتند از:

  1. چک کردن مدام گیاهان
  2. تمیز کردن هفته‌ ای یک بار برگ و ساقه گیاه
  3. وقتی متوجه شدید که گیاهی خراب شده سریعا از بقیه گلدان‌ ها جدا کنید.
  4. ضدعفونی خاک قبل از تعویض خاک
  5. هرس کردن گیاهان برای جلوگیری از آفت‌ ها امری مهم است.

چگونه بهترین نوع سم برای گیاهان را انتخاب کنیم؟

قبل از سمپاشی گلهای آپارتمانی یا هر گیاه دیگری باید نوع آفت شناسایی شود. لذا چند مورد از آفت‌ هایی که ممکن است گیاه به آنها دچار شود شامل شپشک آرد آلود، کرم، شته، پشه قارچی، کنه عنکبوتی است که شناسایی یکی از آنها نیز به شما کمک می کند. در مواقعی ممکن است گلدان نیز دچار حمله قارچی شود. بنابراین چون شناسایی هر کدام از آنها کمی سخت است باید از شخصی که گیاه شناس هست و مهارت دارد در این کار مشورت گرفت.

انواع سم گل و گیاه

سموم خانگی: می توانید در منزل سم خانگی برای گیاهان را درست کنید. ترکیب حشره‌ کش‌ های خانگی برای گیاهانی مانند سیر و تنباکو، فلفل، دارچین یا محلول آب، الکل و مایع صابون برای از بین بردن قارچ و برخی از آفات مناسب است.

سموم شیمیایی: استفاده از سموم شیمیایی مانند دیازینون، مالاتیون و کونفیدور می‌ تواند قارچ و آفت گیاهان را سریع‌ تر از بین ببرد.

قارچ‌ کش‌ های شیمیایی: استفاده از قارچ‌ کش‌ هایی مانند قارچ کش مانکوزب بهبودی سریعی به گیاه می‌ دهد.

چندین نمونه از بهترین سم های موجود در بازار

در ادامه بهترین سم برای گیاهان آپارتمانی که بیشترین استفاده را دارند برای شما شرح خواهیم داد:

سم دیازینون

سم دیازینون از جمله مواردی است که به صورت تماسی اقدام می‌ کند. سم دیازینون برای گیاهان آپارتمانی مناسب است. این سم می تواند به درون برگ های گیاه سرایت کند، ولی نمی تواند درون گیاه جا به جا شود. بنابراین می‌ توان گفت که سم دیازینون برای آفت های مکنده مناسب نیست. انواع مهم این سم شامل کرم ساقه خوار، کنه، تریپس، شته و شپشک آردآلود است. نحوه استفاده از سم دیازینون برای گیاهان آپارتمانی به این صورت است که باید طبق طبق دستورالعمل آن استفاده کرد و نباید غلظت آن اغلب از ۲ سی سی بیشتر شود.

سم مالاتینون

از دیگر سم هایی موجود در بازار مالاتینون است و اغلب برای حشره‌ کش، کنه، تریپس، شته، مورچه و پشه استفاده می شود این سم به صورت تماسی، گوارشی و تدخینی عمل می کند.

سم کونفیدور

این سم به راحتی جذب گیاهان می شود و می تواند در درون آنها جابجا شود. بیشتر افراد از سم کونفیدور برای برگ و آبیاری گیاهان استفاده می کنند. البته این نکته را توجه داشته باشید که این سم برای فضای بسته منزل توصیه نمی شود و باید آن را در فضای باز انجام داد.

طریقه سمپاشی گیاهان آپارتمانی و خانگی

  1. اول از هر کاری باید محیط سمپاشی آزاد باشد.
  2. داشتن انواع حشره کش، کود و خاک مخصوص گیاهان خونگی
  3. داشتن دستکش، ماسک و عینک مخصوص برای سمپاشی
  4. دور نگه داشتن افراد مسن و کودکان از محل سمپاشی
  5. تست کردن برگی از گیاه با استفاده از سمپاشی
  6. بعد از سم‌ زدایی برگ، ساقه و خاک گلدان باید گلدان را در محیط باز و دور از نور خورشید نگه دارید تا خشک شود.
  7. خودداری از سمپاشی در روز بارانی

کلام پایانی

امیدوار هستیم تا اینجای مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر نظر یا پیشنهادی در رابطه با این موضوع دارید، می ‌توانید در بخش نظرات بنویسید و از راهنمایی کارشناسان مجموعه املاک داران در اصفهان، استفاده نمایید. آیا شما تاکنون از روش های گفته شده برای سمپاشی گیاهان استفاده کرده اید؟ خرید سم برای گیاهان آپارتمانی را پیشنهاد میدهید؟ خوشحال می شویم این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و تجربیات خود را در این زمینه با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.

مجله املاک داران دارای مقالات متعددی در زمینه مشاوره املاک، آموزش مشاور املاک در اصفهان و دیگر موضوعات است، اما بیشتر این مقاله ها بر روی کسب و کار مشاوره املاک متمرکز هستند. خدمات ویژه املاک داران شامل تهاتر، خرید و فروش خانه در اصفهان، مشارکت در ساخت، خرید زمین و خانه کلنگی در اصفهان، مشاوره حقوقی املاک و غیره می شوند.