عمومی

هشدارهای بهداشتی برای استفاده از کولر آبی

کولر آبی از جمله پر مصرف ترین وسایل سرمایشی در فصل‌های گرم سال است. ولی این وسیله لذت بخش اغلب اوقات می‌‌تواند جان و مال شما را تهدید کند. زیرا هوا را از یک هوای آزاد به داخل یک محیط مرطوب انتقال می‌کشد و بعد هوای مرطوب شده را به داخل منزل می‌فرستد. این فرایند مرطوب سازی هوا در بعضی موارد مشکل ساز است، در ادامه مجله املاک داران همراه ما باشید و با تمام نکات مهم درمورد زمان راه اندازی کولر آبی و مراقبت‌های آن و هشدارهای بهداشتی برای استفاده از کولر آبی آشنا شوید.

نکات مهم در زمان استفاده از کولر آبی

فضای مرطوب همان مکان و زمان مناسب برای رشد میکروب‌ و باکتری‌‌ها به شمار می‌آید. بهترین روش برای از بین بردن این فضا سیستم هوشمند تهویه هوا است، اگر امکان استفاده از سیستم هوشمند را ندارید پس پیشنهاد می‌کنیم پیش از استفاده و راه اندازی کولر آبی به چند نکته زیر توجه کنید.

عوض کردن پوشال های کولر آبی

نکته‌ای که در زمان استفاده از کولر آبی باید به آن توجه کنید این است که هر ساله پوشال هایکولر آبی خود را عوض کنید. همین طور به صورت مستقیم با باد کولری که پوشال آن عوض نشده تماس نداشته باشید. رطوبت پوشال‌‌های کولر آبی مکانی مناسب برای رشد میکروب و باکتری‌ها است. اکثر آلرژی‌‌ها و آنفولانزاها بر اثر تعویض نشدن پوشال‌های کولر آبی بروز می‌کنند.

کولر آبی اگر چند ماه استفاده نشوند ممکن است گرد و خاک آلودگی به به پوشال‌ها وارد شود و زمان استفاده از کولر این آلودگی‌ها کاملا به داخل منزل وارد می‌شود. از همین رو پیشنهاد ما این است که پوشال‌ها را سالانه تعویض کنید و هنگام استفاده مجدد از کولر آن را از آلودگی‌ها کاملا تمیز کنید.

در صورتی که به این نکات توجه نکنید، گرد و خاک زیادی به منزل وارد می‌کنید. این آلودگی‌ها می‌توانند بیماری‌های مختلف به سیستم‌های تنفسی فوقانی و تحتانی به خصوص برای کودکان و سالمندان یا افراد بیمار به وجود آورد.

جدی گرفتن قارچ‌های آسپرژیلوس

یکی از هشدارهای بهداشتی برای استفاده از کولر آبی قارج آسپرژیلوس است. قارچ‌‌هایی مثل آسپرژیلوس می‌‌توانند حامل بیماری باشند. مکان‌های مرطوب محل رشد قارچ آسپرژیلوس است. درست است که این نوع قارچ برای افراد سالم کم تر تاثیر دارد ولی برای افراد با بیماری ریوی ممکن است خطرناک باشد. همان طور که می‌دانید یکی از عامل رشد بیماری‌ها و قارچ‌ها، پوشال‌های کهنه و آلوده‌ی کولرهای آبی هستند. برای رفع این مورد می‌توانید سالانه پوشال‌های کولر آبی خود را عوض کنید و چند روز اول هنگام استفاده از کولر پنجره‌های ساختمان را باز کنید.

استفاده از دستمال مرطوب

شما می‌توانید از ورود آلودگی‌های آلرژی‌زا به داخل خانه در زمان راه‌ اندازی کولر آبی جلوگیری نمایید، کافی است جلوی دریچه‌های آن را یکی یکی با دستمال مرطوب بگیرید که این گرد و خاک به دستمال بچسبد و به داخل خانه وارد نشوند.

استفاده از کاور قطور

از دیگر روش‌های جلوگیری از عبور گرد و خاک بیش از حد در فصل‌های پاییز و زمستان به داخل دریچه‌‌های کولر آبی استفاده از کاور قطور کولر است. یک کاور قطور، برای کولر آبی خود فراهم کنید و در فصل‌های سرد که از کولر استفاده نمی‌‌کنید، بر روی آن بکشید. با این کار هم کولر آبی شما فرسوده نمی‌شود و هم گرد و غبار و آلودگی وارد آن نمی‌شود.

کولر و سرما خوردگی بهاری

همان طور که می‌دانید هوای سرد به تنهایی باعث سرما خوردگی نمی‌شود ولی تغییر دما و آب و هوا می‌‌تواند بدن شما را برای بیماری آماده کند. از همین رو بهتر است برای جلوگیری از سرما خوردگی، هنگامی که از مکان گرم وارد منزل می‌‌شوید، کولر را به سرعت روشن نکنید، یا اگر نیاز است کولر خود را روشن کنید در معرض مستقیم باد آن قرار نگیرید. این کار باعث تغییر ناگهانی بدن شما می‌شود و سرعت بیمار شدن شما را بالا می‌برد.

البته این موارد را برای کولر گازی نیز پیشنهاد می‌کنیم، البته نکات مهم برای نگهداری از کولر گازی وجود دارد که خود بحث جدایی است.

چند پیشنهاد بهداشتی

همانگونه که گفتیم حتماً باید سالانه پوشال‌های کولر آبی خود را تعویض کنید. ولی اگر این کار برای شما مقدور نبود می‌توانید برای ضد عفونی کردن پوشال‌های کولر محلولی حاوی ۱۰ درصد پرکلرین و ۹۰ درصد آب حل کرده و در کف کولر بپاشید. سپس کولر را روشن کنید که پوشال‌ها به محلول آغشته شوند. بعد از خیس شدن پوشال‌ها، کولر را خاموش و آب آن را خالی کنید و آب خالص درون کولر بریزید و باز کار قبل را تکرار کنید. پیشنهاد ما به شما این است که در رطوبت نسبی ۴۰ تا ۶۰ درجه از کولر استفاده کنید. چرا که این کولرها دمای درون منزل را به ۲۶ یا ۲۸ درجه سانتی‌ گراد می‌رساند.

مراقبت و نگهداری از کولرهای آبی

  • تراز بودن مکان نصب کولر از اصلی ترین نکات است. به این علت که آب در یک قسمت جمع نشود. تراز بودن باعث عدم لرزش کولر و خرابی زود هنگام است.
  • جرم گیری شیلنگ‌های داخلی کولر که برای ریزش آب بر روی پوشال‌ها نصب شده‌اند.
  • تمیز کردن گرد و خاک قطعات خارجی کولر.
  • پیش از راه اندازی کولر در فصول گرم سال سرویس کاری آن مو به مو انجام شود.
  • تعویض هر ساله پوشال کولر.
  • روغن کاری یاتاقان‌های کولر آبی.
  • تسمه کولر نباید ترک بخورد و سفت و شل نباشد.
  • رسوب زدایی کف و پره‌های کولر آبی.
  • تنظیم شناور آب کولر.
  • استفاده از سایه بام برای صرفه جویی در آب و برق.

نکته‌ای که می توان در اینجا اشاره کرد، اگر امکان تعمیر و نگهداری کولر برای شما امکان پذیر نیست، حتما از استادکار ماهر تعمیرات کولر و یا استادکاران خدمات ساختمانی کمک بگیرید

کلام پایانی

همه ما می‌دانیم که کولرهای آبی در مناطقی از کشور جزئی از واجبات به حساب می‌آید و همین طور در فصول گرم سال از پر مصرف ترین وسایل برقی خانگی است. اما باید این را در نظر بگیرید که علاوه بر مزایا، معایبی نیز دارد. به عنوان مثال، در برخی موارد با رعایت نکردن شیوه‌های بهداشتی ممکن است باعث بروز بیماری شود. در این مقاله نکاتی را به شما ارائه دادیم که تا حدودی از خطر بروز بیماری جلوگیری خواهد کرد.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا