انواع بیل مکانیکی مناسب ساخت و ساز!

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

چقدر با انواع بیل مکانیکی آشنایی دارید؟ آیا اطلاعاتی درباره کاربردها و ویژگی های انواع بیل مکانیکی دارید؟ بیل های مکانیکی با قدرت بالای خود می توانند به انبوه ‌سازان و پیمانکارها کمک قابل‌ توجهی کنند. چرا که قابلیت ها و امکانات لازم برای انجام عملیات های عمرانی را دارند. این وسیله انواع مختلفی دارد و توسط برندهای خاصی از سراسر دنیا تولید و به بازار عرضه می شود. ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی انواع بیل مکانیکی، کاربردها و ویژگی های آن ها بپردازیم. با ما همراه باشید.

 

انواع بیل مکانیکی

اگر با کاربرد اصلی بیل مکانیکی آشنایی داشته باشید قطعا می دانید که گزینه ای بسیار عالی برای ایجاد ترانشه ها، محل های فونداسیون و چاله ها هستند. بیل های مکانیکی با قابلیت های بی‌نظیر خود می توانند با سرعت بسیار بالاتری نسبت به دیگر تجهیزات در این راستا موارد نام‌ برده‌ شده انجام دهند. انواع بیل مکانیکی شامل موارد زیر می شوند که در بخش های بعد به بررسی هرکدام خواهیم پرداخت:

بیل مکانیکی خزنده

بیل مکانیکی خزنده را می توان یکی از انواع بیل مکانیکی موجود در بازار دانست که ویژگی های خاص خود را دارد. از این بیل های مکانیکی عمدتا برای جابه‌ جایی اجسام بزرگ و خاک و همچنین حفاری استفاده می شود. در حال حاضر می توان طبقه‌ بندی خاصی را برای این دسته از بیل های مکانیکی شاهد بود. اگر بخواهیم اشاره ای به انواع بیل های مکانیکی خزنده داشته باشیم می توان مواردی همچون واکر، بیل های چرخ‌ دار، ریلی و بیل های یدک‌ کش را نام برد.

لازم به ذکر است که بیل های مکانیکی دارای اجزای خاصی هستند که آشنایی با این اجزاء اهمیت بسیاری دارد. به‌ طور کلی اجزای تشکیل ‌دهنده بیل های مکانیکی شامل اتصالات چرخان مرکزی، شاسی اصلی خزنده، تکیه‌ گاه روتور، پانل، تهویه‌ مطبوع، کابین و میزهای گردان می شوند. در حال حاضر از این بیل ها استفاده های گسترده ای می شود و یکی از بیل های محبوب میان پیمانکاران به شمار می روند.

بیل مکانیکی

بیل مکانیکی کششی

انواع بیل مکانیکی شامل بیل های کششی نیز می شوند که با نام دراگلاین نیز شناخته می شوند. نکته ای که بایستی درباره این دسته از بیل های مکانیکی بدانید این است که به ‌عنوان نوعی تجهیزات سنگین شناخته می شوند.

برای استفاده از بیل های مکانیکی کششی بایستی به بالابرها، واحدهای سنگین و جرثقیل های مورد استفاده در محل توجه بسیار زیادی داشته باشید. از مهم ترین کاربردهای بیل کششی می توان به لایروبی کانال ها و حوضچه ها، ساخت جاده و بندرها اشاره کرد که اهمیت بسیار زیادی در دنیای کنونی دارند.

بیل مکانیکی

بیل مکانیکی مکنده

برای شناخت انواع بیل مکانیکی از نوع مکنده تنها کافی است تا به ساختار آن ها دقت کنید. این بیل ها دارای یک لوله عریض با قطر 30 سانتی‌ متر هستند که موجب تفاوت آن ها با دیگر بیل های مکانیکی موجود شده اند. این لوله ها دارای سرعت خاصی برای هوای ورودی مکش هستند و این هوا 100 متر در ثانیه است. ساختار این بیل ها به‌ گونه ای طراحی شده است که با مشاهده آن ها می توان متوجه شباهت بسیار زیاد بیل های مکنده به کامیون های مکش خلاص شد.

نازل مکش تعبیه شده بر روی این بیل های مکانیکی دو عدد دسته دارد و این دسته ها برای هدایت بیل کاربرد دارند. نکته ای که باید بدانید این است که این دسته ها قابلیت های لازم برای باز کردن دهانه های مربوط به آزادکننده های مکش را دارند. این امر مزیت های قابل ‌توجهی دارد که مهم ترین آن جلوگیری از مکش اجسام بسیار بزرگ است. بخش های انتهای این لوله ها در صورت دندانه ‌دار بودن می توانند به شما کمک های قابل ‌توجهی در جهت حفاری کنند.

بیل مکانیکی

بیل مکانیکی فرمان کشویی

انواع بیل مکانیکی از نوع فرمان کشویی کاربردهای بسیار زیادی برای ایجاد اتصال میان انواع گسترده ای از ملحقات و ابزارها دارد. این بیل ها به ‌عنوان دستگاه های کوچکی شناخته می شوند که دارای چارچوب هایی با میزان مقاومت بالا هستند. در ساختار این دسته از بیل های مکانیکی می توان موتورهای خاصی را دید که از بازوهای بالابر قدرتمندی برخوردار هستند. از این بیل ها به ‌عنوان خودروهای چهارچرخی یاد می شود که مکانیزم چرخ های آن به‌گونه ای طراحی شده که در هر طرف قفل می شوند.

چنین ساختاری در بیل های مکانیکی شرایطی را فراهم می سازد تا بتوان چرخ های متحرکی که در سمت چپ تعبیه شده اند را به‌صورت کاملا مستقل و جداگانه از چرخ های سمت راست اما هماهنگ به حرکت درآورد. ممکن تصور کنید که چنین ساختاری نیاز به مکانیزم های فرمان جداگانه دارد در حالی ‌که این باور کاملا اشتباه بوده و نیاز به چنین مکانیزمی برای هدایت چرخ ها نیست. از جمله کاربردهای این بیل مکانیکی می توان کمک به انجام فرایند دانه‌ بندی ذرات خشن خاک و حمل‌ و نقل مواد خام اطراف محل کار را نام برد.

بیل مکانیکی

بیل مکانیکی با دسته ‌بلند

این دسته از انواع بیل مکانیکی گزینه ای مناسب برای نیروهای پیچش جانبی نیستند. این امر نشان می دهد که باید این بیل های مکانیکی را همراه با وسایل قطع الکترونیکی مورد استفاده قرار دهید. این بیل ها کاربردهای بسیار زیادی در انجام عملیات های مربوط به لایروبی دارند و نقش مفیدی را در این راستا ایفا می کنند. همچنین این بیل ها از بخش های باز و بوم طولانی تری برخوردار بوده و این مزیت بزرگ آن ها نسبت به دیگر انواع بیل مکانیکی موجود در ایران است.

مزیت این نوع طراحی برای بیل های مکانیکی با دسته ‌بلند تحقق عملکرد بهتر آن ها در مکان هایی است که به‌ عنوان مکان های صعب ‌العبور شناخته می شوند. بازوی تعبیه شده بر روی این بیل های مکانیکی از قابلیت گسترش برخوردار است. این قابلیت به شما این امکان را می دهد تا بازوها را به‌صورت افقی تا 100 متر گسترش داده و به ‌این ترتیب نیازمندی های خود را به‌ راحتی برآورده سازید. از دیگر قابلیت از مدل از انواع بیل مکانیکی می توان به تخریب قوی و دسترسی بالا اشاره کرد که بسیار مهم هستند.

بیل مکانیکی

بیل مکانیکی بکهو

بیل های مکانیکی بکهو به ‌عنوان نوعی ماشین حفاری مورد استفاده قرار می گیرند که طراحی صورت ‌گرفته بر روی آن ها بر اساس یک ‌پایه تراکتور استاندارد است. این طراحی موجب اتصال یک سطل حفاری و یک بازوی دو قسمتی می شود. این دسته از بیل های مکانیکی دارای قابلیت چرخش 360 درجه هستند و این امر به دلیل برخورداری از یک لودر جلویی است. بر این‌ اساس اپراتور این امکان را خواهد داشت تا به سمت های مختلفی چرخیده و عملیات های لازم را انجام دهد.

بیل مکانیکی

بیل مکانیکی برقی

از دیگر انواع بیل مکانیکی می توان بیل های برقی را نام برد که از یک عرشه و در برخی موارد یک وزنه تعادل و ضمیمه بومی تشکیل شده است. عرشه های گردان این بیل های مکانیکی دارای مکانیزمی های خاصی برای کنترل و هدایت نیروگاه هستند. ضمیمه بومی بیل های مکانیکی برقی می تواند جرثقیل یا بوم باشد که برای نگهداری از دسته خاصی جهت حفاری کاربرد دارد.

کاربردهای اصلی این بیل های مکانیکی شامل حفاری و حذف آوار می شوند. لازم به ذکر است که بیل های مکانیکی برای ادامه فعالیت خود نیاز به کابل دارند و برای اعمال نیروی موتور از چرخ‌ دنده ها، کلاپ ها، درام های وینچ، اتصالات و کلاچ استفاده می کنند.

بیل مکانیکی

بیل های مکانیکی چرخ‌ دار

در میان انواع بیل مکانیکی موجود در بازار می توان بیل های مکانیکی چرخ‌ دار به ‌عنوان ماشین هایی بسیار کاربردی و قدرتمند معرفی کرد. این ویژگی موجب شده تا گزینه ای بسیار عالی برای کارهای جاده ای باشند. از مهم ترین کاربردهای این بیل ها می توان به کار در جاده ها و جابه‌جایی زباله و مواد اشاره کرد.

بیل مکانیکی

مینی بیل مکانیکی

مینی بیل مکانیکی به ‌عنوان نوعی ماشین چرخ ‌دار دارای وزن عملیاتی خاصی است. این وزن عملیاتی به طور تقریبی 0.7 تا 8.5 تن است. اجرای تشکیل‌ دهنده مینی بیل های مکانیکی شامل چرخش بوم مستقل و یک‌تیغه پرکننده استاندارد می شوند. ساختار مینی بیل ها شباهت بسیار زیادی به بیل های مکانیکی کشویی دارد، اما از لحاظ کاربرد با این بیل های مکانیکی دارای تفاوت هستند.

بیل مکانیکی

کاربرد انواع بیل مکانیکی

انواع بیل مکانیکی این قابلیت را دارند تا نیازمندی های متفاوت شما اعم از ساخت ‌و ساز ساختمان، راه‌سازی، تخریب، صنعتی و پیمانکاری شما را برآورده سازند. از مهم ترین کاربردهای بیل های مکانیکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جابه ‌جایی مواد
  • جنگل ‌داری
  • حفر ترانشه، پی و چاله
  • ساخت ‌و ساز
  • محوطه ‌سازی
  • لایروبی رودخانه ها
  • استخراج معادن
  • مالچ پاشی جنگل ها

انواع بیل مکانیکی موجود در ایران

آشنایی با انواع بیل مکانیکی موجود در ایران این امکان را برای شما عزیزان فراهم می سازد تا خریدی هوشمندانه تر را تجربه کنید. این بیل های مکانیکی شامل موارد زیر می شوند:

  • بیل های مکانیکی برند کوماتسو
  • بیل های مکانیکی برند هیوندا
  • بیل های مکانیکی برند ولوو
  • بیل های مکانیکی برند دوسان

انواع بیل مکانیکی کوماتسو

انواع بیل مکانیکی تولید شده توسط برند کوماتسو شامل موارد زیر می شوند.

بیل های مکانیکی PC200-5، PC200-6 و PC200-7

در اواخر دهه 60 این مدل های بیل مکانیکی وارد کشور ایران شد. این بیل های مکانیکی توسط شرکت کوماتسو تولید و به بازار شده اند و این شرکت یکی از بزرگ ترین تولیدکننده بیل های مکانیکی است. دسته ‌بندی بیل های پی ‌سی بر اساس عددی که در انتهای آن ها یعنی بعد از خط درج شده است انجام پذیرد. لازم است بدانید بالا بودن این عدد نشان ‌دهنده عملکرد بهتر بیل های مکانیکی و کیفیت بالای اجزای تشکیل‌دهنده آن ها است.

بیل مکانیکی PC400-7 کوماتسو

اگر به دنبال یکی از جدیدترین انواع بیل مکانیکی از برند کوماتسو هستید ما به شما بیل های PC400 را پیشنهاد می دهیم. این بیل ها با قابلیت های بی ‌نظیر خود دارای موتوری بسیار قدرتمند 330 اسب بخار هستند. این موتورها 6 سیلندری بوده و وزن عملیاتی آن ها نیز 41400 است. استفاده از این بیل های مکانیکی مزیت های بسیار زیادی دارد که از مهم ترین آن ها می توان لرزش کم، راحتی بسیار زیاد و دید مناسب اشاره کرد.

بیل مکانیکی

انواع بیل مکانیکی هیوندای

همه ما با شنیدن نام هیوندای ماشین هایی باکیفیت بالا و طراحی لوکس و ایمن را در ذهن خود به ‌خاطر می آوریم. لازم به ذکر است که برند هیوندا علاوه بر طراحی و تولید ماشین های سواری در حوزه تولید انواع بیل مکانیکی فعالیت های گسترده دارد. انواع بیل مکانیکی هیوندا شامل موارد زیر می شوند.

بیل مکانیکی R210-7 هیوندا

این دسته از بیل های مکانیکی برند هیوندا از قدرت موتوری برابر با 157 اسب بخار برخوردار هستند. ظرفیت عملیاتی آن ها 20360 کیلوگرم بوده و یکی از بهترین محصولات برند هیوندا به شمار می روند.

بیل مکانیکی R320-7 هیوندا

این دسته از بیل های مکانیکی برند هیوندا به ‌عنوان یکی از انواع بیل زنجیری شناخته می شود. این بیل های مکانیکی وزنی معادل 32 تن دارند و راه‌ حلی عالی برای انجام اصولی عملیات عمرانی مانند حفاری و خاک‌برداری هستند. قابلیتی که این بیل های مکانیکی دارند امکان متراکم ‌سازی وزن آن ها است. به‌ این ترتیب بیل های مکانیکی RC320-7 می توانند به ‌راحتی در مناطقی همچون باتلاقی و سنگلاخی به فعالی خود ادامه دهند.

بیل مکانیکی R500-7 هیوندا

وزن این مدل از انواع بیل مکانیکی برند هیوندا نسبت به مدل هایی که در بخش های قبل نام برده شد بیشتر است. موتور تعبیه شده بر روی این بیل های مکانیکی 6 سیلندر بوده و موتور چهار زمانه دیزلی نیز برخوردار است. از این بیل ها به ‌عنوان بیل هایی پرقدرت یاد می شود که کارایی و عملکردی بسیار عالی دارند.

بیل مکانیکی

انواع بیل مکانیکی ولوو

در این بخش از نوشتار خود قصد داریم تا بررسی انواع بیل مکانیکی از برند ولوو پرداخته و در این راستا نیز اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. انواع بیل مکانیکی ولوو به‌صورت زیر هستند.

بیل مکانیکی EC210 ولوو

این دسته از بیل های مکانیکی برند ولوو کاربردهای گسترده ای در ایران دارند و استفاده فراوانی نیز از آن ها می شود. برای تولید این بیل های مکانیکی از فناوری های روز دنیا استفاده شده است. ساختار این بیل به شکلی است که راننده احساس راحتی بسیار می کند. اگر بخواهیم اشاره ای به قدرت موتور این بیل های مکانیکی داشته باشیم می توان گفت که قدرت آن ها 159 اسب بخار است و دارای 6 سیلندر هستند.

بیل مکانیکی EC240 ولوو

قدرت موتور بالای این مدل از بیل های مکانیکی ولوو مزیتی بزرگ برای آن است تا تمایز و برتری قابل ‌توجهی نسبت به مدل های مشابه خود داشته باشد. کابین تعبیه شده بر روی این بیل های مکانیکی راحتی بسیار زیادی برای اپراتور به همراه دارد و این امکان را برای اپراتور فراهم می سازد تا به تنظیمات پیشرفته تری دسترسی داشته باشد.

بیل مکانیکی EC360 ولوو

این بیل های مکانیکی قدرت بسیار بالاتری دارند. ظرفیت عملیاتی این بیل ها برابر با 36800 کیلوگرم بوده و قدرت موتور آن ها 250 اسب بخار است.

بیل مکانیکی

انواع بیل مکانیکی دوسان

دوسان از جمله شرکت های کره ای فعال در تولید انواع بیل مکانیکی است که محصولات آن محبوبیت بسیار زیادی در کشور ما دارند. انواع بیل مکانیکی دوسان مورد زیر را شامل می شود.

بیل مکانیکی SOLAR230 دوسان

این مدل بیل مکانیکی 23 تن وزن داشته و دارای یک موتور 6 سیلندری است. ظرفیت عملیاتی آن 21500 کیلومتر و قدرت موتور آن 163 اسب بخار است.

بیل مکانیکی

اجزای تشکیل ‌دهنده انواع بیل مکانیکی

انواع بیل مکانیکی نیز همچون هر تجهیزات دیگری دارای اجزای تشکیل‌دهنده خاصی هستند. این اجزاء شامل موارد زیر می شوند:

  • قسمت الحاقی جلوی بیل مکانیکی که شامل باکت، بوم و استیک می شود.
  • ارابه که مواردی همچون چرخ ها را در برمی گیرد.
  • قسمت اتاقک گردان روی ارابه که وزنه تعادل، موتور و کابین را شامل می شود.

ویژگی های بارز انواع بیل های مکانیکی

بیل های مکانیکی که با نام بیل هیدرولیک نیز شناخته می شوند دارای یک مجموعه قابلیت های بسیار مهم هستند که می توانند سرعت انجام عملیات های عمرانی بهبود بخشند. برای این بیل ها می توان بخش های مختلفی را شاهد بود که شامل چرخ لاستیکی، بازوی مفصلی، کابت و کابین گردان می شوند.

یکی از ویژگی های بارز بیل های مکانیکی امکان تخریب سطوح سنگی و بتنی در شرایط خاص است. برای انتخاب بیل های مکانیکی بایستی به فاکتورهای مهمی توجه داشته باشید. این فاکتورها مواردی همچون دسترسی به محل کار، سطح و مدل حفاری، شرایط کارگاهی، نوع خاک، زهکشی و زاویه گردش را در برمی گیرند.

قیمت بیل مکانیکی

در راستای قیمت بیل مکانیکی نمی توان نظری قطعی داد؛ زیرا این امر به عامل های خاصی بستگی دارد. از مهم ترین فاکتورهایی که می توانند بر قیمت انواع بیل های مکانیکی مؤثر باشند می توان مواردی همچون قدرت موتور، نوع بیل، عملکرد، برند تولیدکننده و تجهیزات آن را نام برد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانید از فروشندگان ماشین آلات ساختمانی در سایت املاک داران کمک بگیرید.

کلام آخر

باتوجه‌ به مطالبی که در بخش های قبل بیان شد می توان به این نتیجه دست ‌یافت که انواع بیل مکانیکی دارای ویژگی های خاصی هستند و کاربردهای خاص خود را نیز دارند. از این بیل ها عمدتا برای حفاری، ساخت ‌و ساز، محوطه ‌سازی، لایروبی رودخانه ها و... استفاده می شود.