دانستنی ها درباره دیرکرد در تحویل ساختمان
پیش فروش یا خرید و فروش ملک باید با در نظر گرفتن یک سری قوانین انجام شود. این قوانین به نفع هر دو طرف معامله است. بر اساس چنین قوانینی فروشنده ملک موظف است در موعد مقرر ملک را به طور کامل در اختیار خریدار قرار دهد. از طرف دیگر، خریدار بایستی تا ۹۰ درصد ثمن معامله را به صورت چک یا نقد پرداخت کند. اگر هر یک از طرفین قرارداد به وظایف خود عمل نکند، پرداخت خسارت الزامیست.
برای مطالعه مطالب مشابهی چون مراحل قانونی تحویل کلید به مستاجر می توانید به جست و جو در مجله املاک داران بپردازد.
فروشندگان ملک موظف هستند که درباره تحویل به موقع ملک به مشتری تعهد بدهند. در صورتی که تاخیر در تحویل ساختمان داشته باشند، عواقبی را باید متقبل شوند. با ما همراه باشید تا دانستنی ها درباره دیرکرد در تحویل ساختمان را برای شما شرح دهیم:
دیرکرد در تحویل ساختمان
امروزه به دلیل مشکلات اقتصادی، اغلب انبوه سازان پروژه های خود را نیمه کاره رها می کنند. در برخی موارد نیز افراد سودجو یک واحد آپارتمان یا ملک را به بیش از یک نفر می فروشند. این مسائل خریداران را با مشکلات متعددی مواجه می کند و به دلیل عدم تحویل و یا دیرکرد در تحویل ساختمان به مشتری خسارت وارد می شود.
برای این که از چنین مشکلاتی جلوگیری شود، بهتر است یک قرارداد کامل در یک بنگاه معماملات ملکی معتبر تنظیم کنید. مطمئن شوید تمامی الزامات و تعهدات فروشنده برای تحویل ملک در قرارداد ذکر شود.
معمولا یکی از بندهای قرارداد فروش آپارتمان، ویلا و غیره در رابطه با زمان تحویل ساختمان است. در این بند از قرارداد به تعهدات فروشنده درباره تحویل به موقع ساختمان اشاره می شود. بر اساس این تعهد، اگر فروشنده در تحویل ملک به مشتری تاخیر داشته باشد، مشتری می تواند به شکل قانونی اعتراض کرده و خسارت خود را دریافت کند.
اگر در قرارداد الزام پرداخت خسارت در صورت عدم تحویل ساختمان در موعد مقرر قید شده باشد، فروشنده باید با توجه به ماده ۲۳۰ قانون مدنی خسارت تعیین شده را پرداخت نماید. یک استثناء نیز برای فروشنده وجود دارد که اگر ۹۰ درصد از وجه خود را به صورت نقدی یا چک دریافت نکرده باشد، می تواند از تحویل ملک به مشتری خودداری کند.
در ضمن خسارت دیرکرد در تحویل ساختمان شامل حال او نخواهد شد. البته خریدار نیز در این میان وظایفی به عهده دارد که در اینجا به آن اشاره می کنیم:
۱.خریدار بایستی چگونگی پرداخت مبلغ توافقی با فروشنده را تعیین کند.
۲. خریدار باید بخشی از مبلغ را به عنوان پیش پرداخت، به فروشنده بدهد.
۳.در قرارداد به مبلغ پرداختی در صورت فسخ معامله اشاره شود.
۴.زمان دقیق برای تحویل ملک در قرارداد ذکر شود.
۵.کد اقتصادی دریافت شود و حق الزحمه مشاور املاک نیز بایستی پرداخت گردد.
خسارت دیرکرد در تحویل آپارتمان
خسارت دیرکرد هنگام عقد قرارداد با توافق دو طرف تعیین می گردد و سپس در قرارداد ذکر می شود. مبلغ خسارت کاملا توافقی است و می توان آن را به صورت ماهانه یا سالانه تعیین کرد. البته در صورتی که این شرایط در قرارداد قید نشود، بایستی در حضور دو شاهد ذکر شود.
در نهایت چنانچه یکی از طرفین از تعهدات خود سر باز زند، می توان با ارائه مدارک کافی شکایت کرد و خسارت دریافت نمود. گاهی زمان تحویل ملک به صورت شفاهی بین خریدار و فروشنده گفته شود. این شروط شفاهی لازم الاجرا و قابل استناد در دادگاه هستند. به شرط آن که دو شاهد معتبر هنگام عقد قرارداد حضور داشته باشند.
شکایت از فروشنده در صوت دیرکرد در تحویل ملک
در صورتی که شما قرارداد بی عیب و نقصی با فروشنده ملک تنظیم کنید، مبلغ مورد نظر را نیز به او پرداخت نمایید و او در تحویل ملک به شما بد قولی کند، چه باید کرد؟ در واقع اگر مالک به تعهدات خود پایبند نباشد و در موعد مقرر برای تحویل ملک به مشتری اقدام نکند، شما باید یک دادخواست با عنوان دیرکرد در تحویل ملک به دادگاه ارائه نمایید.
به منظور ارائه این دادخواست جهت تسلیم ملک از سمت مالک، بایستی قرارداد را نیز ارائه کنید. برای تنظیم دادخوات دیرکرد در تحویل ملک بایستی مدارکی از جمله اصل مبایعه نامه، رسید پرداخت پول (چک یا رسید بانکی) را به همراه داشته باشید.
اگر بخواهید برای دیرکرد در تحویل آپارتمان از فروشنده شکایت کنید، سعی کنید تمامی مدارک لازم را جمع آوری نمایید. این مدارک عبارتند از قراداد و همچنین رسید وجه پرداختی! چنانچه در قرارداد به طور کامل به وظایف فروشنده در رابطه با تحویل ملک اشاره شده باشد، میتوان با استناد به قرارداد از وی شکایت کرد. در این صورت مالک یا باید ثمن معامله را به شما باز گرداند و یا ملک را تحویل دهد. علاوه بر این خسارت تعیین شده در قرارداد را نیز بایستی پرداخت کند.
موضوعات متعددی هستند که یه تحویل ملک، هم از سوی مالک و هم از سوی مستاجر ارتباط دارند و ما در مجله املاک داران به آنها پرداخته ایم. یکی از این موارد مربوط می شود به پیش فروش خانه. در مطلبی با عنوان عرف تحویل ملک در پیش فروش آپارتمان می توانید در این رابطه بیشتر بخوانید.
جمع بندی
در صورتیکه به اطلاعات بیشتری درباره قوانین املاک احتیاج داشتید، می توانید با کسب مشاوره حقوقی املاک از متخصصان ما و تماس با ایشان از اطلاعات کافی در این حوزه بهره مند شوید.
بر اساس قانون، تنها زمانی پروسه تحویل ملک به پایان خواهد رسید که خریدار بتواند از ملک استفاده کند. در غیر این صورت خریدار می تواند برای دریافت خسارت از مالک شکایت کند. حتی اگر زمان تحویل ملک را به طور کتبی در قرارداد قید نکنند ولی هنگام تنظیم قرارداد اعلام شود، مالک موظف است در موعد مقرر ملک را تحویل دهد.
پس از تحویل ملک نیز باید برای تنظیم سند رسمی اقدام نماید. اگر مالک به وظایف خود عمل نکند، می تواند از طریق قانون با وی برخورد کند. در این مقاله به توضیح دیرکرد در تحویل ساختمان و چگونگی شکایت از مالک در صورت عدم تحویل به موقع آپارتمان اشاره کردیم.