• 27 بهمن 1401
  • خانم وفادار
  • عمومی

روش های انجام کفسابی و سنگسابی از 0 تا 100!

آنچه در این مقاله می خوانید:

تمام سطوح ساختمان از جمله کف معمولا بر اثر گذر زمان دچار تغییر رنگ یا بافت می شوند و زیبایی اولیه خود را از دست می دهند. از آن جایی که تعویض کف می تواند بسیار پر هزینه باشد، بهتر است در آغاز به روش های ترمیمی روی بیاوریم. اما چگونه؟ در واقع شما می توانید با هزینه اندکی، کفپوش ساختمان خود را مثل روز اول تمیز و یکدست کنید.  نماشویی ساختمان ،  با املاک داران همراه باشید تا بدانید کفسابی ساختمان چیست!

کفسابی

کفسابی ساختمان چیست؟

گاهی بر اثر گذر زمان کفپوش ساختمان های قدیمی دچار ناهمواری و آلودگی در سطح خود می شود. اما در برخی موارد هم به دلیل بنایی، گچ کاری، نقاشی و غیره ممکن است در کفپوش ساختمان نوساز لکه و ناهمواری ایجاد شود. اما در برخی موارد به دلیل بنایی، گچ کاری، نقاشی و غیره ممکن است. در کفپوش ساختمان  (نماشویی ساختمان)نوساز لکه و ناهمواری ایجاد می کند. 

 

برای خدمات : نماشویی ساختمان  و شستشوی نما  با شماره 09123705480 تماس بگیرید. 

 

کفسابی به روند صیقل دادنِ کف ساختمان می‌‌شود که این کار نیاز به دستگاه های مخصوص دارد. در واقع کفپوش ساختمان شما می تواند از جنس سنگ، موزاییک، چوب و غیره باشد و شما برای هموار و تمیز کردن سطح هر یک باید روشی خاص را اعمال کنید. با کفسابی یک لایه از سطح کف برداشته می شود و سطحی درخشان و هموار پیدا می کند.

باید بدانید که کفسابی با کفشویی فرق دارد و معمولا زمانی استفاده می شود که کف دارای برآمدگی ها و فرو رفتگی هایی باشد. البته در برخی موارد برای از بین بردنِ لکه های مقاوم و آلودگی های جذب‌شده در سطح کفپوش نیز بکار می رود. کفساب ساختمان نیز به کسی گفته می شود که این عملیات کفسابی را با استفاده از تجهیزات مخصوص انجام می دهد. کفسابی برای سطوح مختلف روش های مختلفی دارد که در ادامه به توضیح برخی از آن ها می پردازیم:

  • کفسابی بتن: کفسابی بتن که به دو صورت خشک یا با آب انجام می شود، برای از بین بردن آلودگی ها و ناهمواری سطح کاربرد دارد. قیمت کفسابی بتن به نوع بتن، متراژ کف و نوع برق بستگی دارد. اگر سطح یتن دارای سنگدانه های ریز باشد، قیمت آن مناسب تر است، اما کار با سنگدانه های درشت دشوار می شود. در نتیجه قیمت آن هم افزایش می یابد.
  • کفسابی سرامیک: برای کفسابی سرامیک سه دستگاه سه فاز، تک فاز ودستی وجود دارد. از دستگاه سه فاز برای متراژ زیاد استفاده می شود، چرا که قدرت و سرعت بالاتری دارد. اما دستگاه های تک فاز برای ساختمان های کوچک تر قابل استفاده هستند. نوع دستی هم به منظور کفسابی سرامیک در سرویس بهداشتی و غیره بکار می رود. بنابراین قیمت کفسابی سرامیک به نوع دستگاه، متراژ، میزان آلودگی بستگی دارد.
  • کفسابی موزاییک: کفسابی موزاییک به منظور از بین بردن آلودگی و جرم روی سطح، پر کردن روزنه ها و شکاف ها و یکدست کردن سطح انجام می شود. اگر برای موزاییک از ساب زنی استفاده شود، سطح موزاییک خراب خواهد شد. قیمت کفسابی موزاییک نیز به مواردی مثل متراژ و میزان آلودگی بستگی دارد. در صورتی که قبلا سطح موزاییک ساب خورده باشد، قیمت کفسابی بار دوم کم تر خواهد بود.

سنگسابی ساختمان چیست؟

کفسابی سرویس کاملی است که خدمات سنگسابی (همان کفسابی سطوح سنگی)، بتن سابی، موزاییک سابی، کف شویی، فرچه زنی سرامیک و غیره را شامل می شود. بنابراین سنگسابی زیر مجموعه ای از خدمات کفسابی ساختمان به شمار می رود.

در واقع سنگسابی به معنای لایروبی سنگ است و در آن به کمک یک دستگاه ساب زنی، جرم ها و آلودگی های روی سنگ برداشته می شود. حتما می خواهید بدانید در چه شرایطی باید از سنگسابی استفاده کرد؟ گاهی سنگ های کف که به تازگی هم نصب شده‌اند، تراز نیستند. بنابراین با کمک سنگسابی آن ها را یکدست و هموار خواهیم کرد.

در برخی موارد نیز ممکن است سال ها از نصب سنگ های کف بگذرد و سطح آن را جرم و آلودگی پوشانده‌باشد. بنابراین با کمک سنگسابی به تمیز کردن آن می پردازیم. بنابراین از فواید سنگسابی می توان به هم تراز کردن سطوح سنگی، از بین بردن لکه های مقاوم و ترمیم شیارها و حفره ها اشاره کرد. سنگسابی به سه طریق صورت می گیرد که در ادامه به توضیح آن می پردازیم:

  • ساب زنی: ساب زنی یکی از ایده آل ترین روش های سنگسابی است که برای انجام آن از دستگاه با حساسیت بالایی استفاده می شود. بعد از آن به منظور جلا بخشیدن به سنگ، ساب ایتالیایی بکار می رود. در مرحله بعد برای پوشش دادن شکاف ها و بتونه کاری از رزین استفاده می شود. در این روش کف به قدری براق و درخشان خواهد که می توان انعکاس تصویر خود را در آن دید. به همین دلیل یکی از گران ترین روش های سنگ سابی است.
  • کفسابی سنگ: کفسابی سنگ یکی دیگر از روش های رایج سنگسابی است که برای بتونه کاری در آن از رزین استفاده می شود. یکنواختی و براق شدن سطح سنگ در این روش قابل قبول است و ماندگار خوبی دارد. هزینه کفسابی سنگ نسبت به ساب زنی ارزان تر است.
  • کفشویی: کفشویی یکی از ارزان ترین روش های سنگسابی است که در آن به کمک فرچه سنگ را تمیز می کنند.

کفسابی

تفاوت کفسابی و سنگسابی ساختمان

کفسابی و سنگ سابی از خدمات ساختمانی هستند که کاربرد زیادی دارد. برخی از افراد کف سابی و سنگ سابی را با هم اشتباه می گیرند، در صورتی که با هم تفاوت هایی دارند. در واقع کفسابی برای تمیز و هموار ساختن تمام مصالح ساختمانی نظیر موزائیک، بتن، سنگ و غیره بکار می رود. در حالی که سنگسابی فقط برای سطوحی که با انواع سنگ ساختمانی مثل گرانیت، مرمر، تراورتن و غیره پوشیده شده اند، استفاده می شود.

نکات مهم برای سنگسابی و کفسابی

هنگام کفسابی و سنگسابی باید یک سری ریزه کاری ها را در نظر بگیرید. رعایت این نکات می تواند نتیجه کار را رضایت بخش سازد. در ادامه به توضیح این نکات مهم قبل از سنگسابی و کفسابی می پردازیم:

بررسی عمق خراشیدگی

همانطور که می دانید کفپوش می تواند بر اثر گذر زمان دچار خراشیدگی، خط و شیار و حفره هایی شود. کفساب بایستی قبل از شروع کار به بررسی عمق خراشیدگی، روزنه ها و شکاف های روی سطح کف بپردازد. در صورتی که عمق خراش های روی سنگ بین 1 تا 3 میلی متر باشد، باید قبل از کفسابی ترمیم شود. در چنین شرایطی هنگام عملیات سنگسابی تنها یک لایه نازک از روی آن تراشیده‌می شود.

یکنواختی ارتفاع لبه ها

در سنگسابی باید تراز و یکدست بودن سطح سنگ در اولویت قرار گیرد. بنابراین پس از اتمام ساب زنی مطمئن شوید که لبه ها از ارتفاع یکسان برخوردارند. در غیر این صورت نه تنها ظاهر خوشایندی ندارد، بلکه باعث انعکاس نامنظم نور و در نتیجه کدر دیده‌شدن آن خواهدشد. این مسئله در ساختمان های تجاری و اداری از اهمیت بیشتری برخوردار است. چرا که کفپوش در معرض دید عموم قرار داد و نمی توان آن را با فرش و تشک پوشاند.

جمع آوری ضایعات ساب زنی

هنگامی که برای کفسابی اقدام می کنید، یک سری ضایعات و پساب روی زمین باقی می ماند. در صورتی که این ضایعات جمع آوری نشود، روی زمین خشک و سفت می شود و به راحتی قابل تمیز کردن نیست. بنابراین همزمان با کفسابی و سنگسابی بایستی ضایعات آن را نیز جمع کنید.

ساب زنی خیس یا خشک

کفسابی به صورت خشک معمولا ساده تر است. چرا که می توان ضایعات آن را با دستگاه مکش هوا جمع کرد و نتیجه کار قابل مشاهده خواهد بود. اما در کفسابی خیس معمولا تشخیص این که کدام بخش نیاز به ساب زنی بیشتری دارید، دشوار است. از این رو نیاز به دقت بیشتری دارد.

استفاده از دستگاه کفسابی مناسب

دستگاه کفسابی دارای انواع مختلف سه فاز، تک فاز و دستی است. اگر کنتور برق شما سه فاز باشد، کفساب می تواند از دستگاه سه فاز استفاده کند. زیرا کفسابی با دستگاه سه فاز نه تنها سرعت بیشتری دارد، بلکه از کیفیت بالاتری هم برخوردار است. اما دستگاه تک فاز و دستی زمان بیشتری برای انجام کار می طلبند.

کفسابی

فواید کفسابی ساختمان

کف ساختمان حتی اگر به طور مرتب آن را تمیز کنید، به مرور زمان کثیف و کدر می شود. انواع کفپوش در صورت عدم نگهداری مناسب نیز کیفیت و درخشندگی خود را از دست می دهند. معمولا این اتفاق برای کفپوش هایی نظیر رستوران ها، کافه ها، مدارس وغیره که رفت و آمد زیادی در آن جا انجام می شود، رخ می دهد. شاید به فکر تعویض کفپوش قدیمی بیفتید، در حالی که می توان با کفسابی به راحتی ظاهری درخشان و براق به آن بخشید. کفسابی برای انواع کف چوبی، بتن، سنگ مرمر، کاشی، گرانیت و غیره کاربرد دارد. در ادامه به مزایای کفسابی ساختمان اشاره می کنیم:

بهبود ظاهر کفپوش

کفپوش کثیف به ویژه در ساختمان های اداری و تجاری چندان خوشایند نیست. در واقع چنین شرایطی نه تنها از نظر بهداشتی مناسب نیست، بلکه تاثیر خوبی بر روی افراد نخواهد داشت. کفسابی حرفه ای لکه های سطح را از بین می برد و ظاهری درخشان به آن می بخشد. همچنین در صورت وجود ناهمواری در سطح می توان با کفسابی آن را تراز نمود.

گاهی در ساختمان های نوساز به دلیل بنایی و در ساختمان های قدیمی بر اثر رفت و آمد زیاد ممکن است خراش هایی روی سطح ایجاد شود. کفساب با کمک لوازم کفسابی می تواند این خراشیدگی ها و شکاف های روی سطح را بپوشاند. یک کف صیقلی و صاف باعث انعکاس نور می شود و میزان نیاز به نور مصنوعی را کاهش می دهد.

افزایش عمر مفید سنگ

در صورتی که به درزها و شکاف های ایجاد شده روی سنگ های کف ساختمان توجهی نکنید، به مرور زمان فرسوده تر خواهد شد. در نتیجه طول عمر سنگ کاهش می یابد. چرا که آب و رطوبت و البته آلودگی در این درزها تجمع می کند و باعث کدری و خرابی آن خواهد شد.

کفسابی حرفه ای می تواند با حذف یک لایه نازک از روی سنگ، این درزها را از بین ببرد و سطحی صاف ایجاد کند. بنابراین دیگر رطوبت و آلودگی به داخل سنگ نفوذ نخواهد کرد و عمر مفید کفپوش افزایش می یابد.

حذف مواد چسبنده و مصالح ساختمانی

گاهی ممکن است موکت هایی را روی سطح پله ها یا راهرو بچسبانید و بعد آن را جدا سازید. چسب ها به راحتی از روی سطح سنگ جدا نخواهند شد و نیاز به ساب زنی دارند. همچنین هنگام بنایی ممکن است مقداری از رنگ یا مصالح ساختمانی روی کفپوش بریزد و سطحی ناهموار ایجاد کند. کفسابی این ناهمواری ها را از بین می برد و سطح کف را تراز می کند.

نوسازی سنگ های قدیمی

اگر سنگ های کفپوش خانه شما قدیمی است و با شست و شو تمیز نمی شود، دو راه بیشتر ندارید. یا باید آن را تعویض کنید که هزینه زیادی می طلبد و یا باید برای کفسابی اقدام کنید. کفسابی می تواند ظاهری جذاب به ساختمان شما بدهد، بدون این که هزینه زیادی بپردازید.

در واقع با کفسابی یک لایه از روی سطح سنگ های قدیمی برداشته می شود و لایه ای تمیز و صیقلی نمایان می گردد. اگر مواد اسیدی و شیمیایی به سطح سنگ آسیب وارد کرده‌است و یا خراش هایی روی کاشی های آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی ساختمان شما بوجود آمده، کفسابی بهترین راه برای نوسازی خانه است.

جلوگیری از آسیب به کف

در صورتی که شما به تنهایی قصد صاف و صیقلی کردن کفپوش را داشته باشید، نتیجه رضایت بخش نخواهد بود. حتی ممکن است به کفپوش ساختمان خود آسیب وارد کنید. اما از آنجایی که کفساب با استفاده از لوازم کفسابی به تمیز کردن کف می پردازد، نتیجه کار کیفیت بالاتری خواهد داشت.

افراد حرفه ای به کمک دستگاه کفسابی با سرعت بالاتری، عملیات کفسابی را انجام می دهند. لقمه سنگ های مختلفی برای انواع کفپوش وجود دارد که می توان با استفاده از آن میزان ساییدگی سطح را مشخص نمود. در ضمن کفساب از آب و یک پاک کننده با PH خنثی استفاده می کند.

در واقع کفپوش ها از متریال مختلفی ساخته شده اند که هر یک برای تمیز کردن به مواد تمیز کننده متفاوتی دارند. ساب زن حرفه ای با کمک محلول های شیمیایی مناسب به صیقلی کردن کف ساختمان می پردازد. به عنوان مثال سنگ مرمر یک سنگ گران قیمت است که برخی محصولات واکنش نشان می دهد و باید در ساب زنی آن دقت کرد. بنابراین برای کفسابی از یک استادکار خدمات ساختمانی کمک بخواهید تا بتواند از آسیب به کفپوش جلوگیری کند.

راحت و مقرون به صرفه

کفسابی به وسیله دستگاه های کفسابی و تجهیزات مخصوص در مدت زمان کم تری به تمیز کردن کف ساختمان می انجامد. بنابراین زمان و هزینه کم تری برای تمیز کردن و تراز کردن کف لازم است. اما اگر بخواهید از روش های سنتی استفاده کنید، نه تنها زمان و هزینه زیادی می طلبد، بلکه نتیجه کار رضایتبخش نخواهد بود. شما با کفسابی ساختمان با لوازم مخصوص، هزینه های اسیب های احتمالی را کاهش می دهید.

کفسابی

آموزش کفسابی ساختمان

قبل از شروع کفسابی بایستی فضای مورد نظر را برای عملیات ساب زنی آماده کنید. پیروی از مراحل زیر برای آماده سازی کف برای کفسابی می تواند شما را از نظر زمانی جلو بیاندازد. در ادامه به کارهایی که قبل از کفسابی باید به آن بپردازید، اشاره می کنیم:

  • در صورتی کف را فرش کرده‌اید یا تشک هایی روی آن برای کاهش گرد و غبار کثیفی قرار داده‌اید، قبل از کفسابی باید آن را جمع کنید.
  • پس از آن لازم است که کف را جارو کنید و گرد و غبار را بزدایید. حتی اگر آلودگی قابل مشاهده نباشد، مطمئن باشید در تمام سطوح پس از چند ساعت لایه ای از گرد و غبار جمع می شود. شاید تصور کنید نیازی به جارو کردن نباشد و دستگاه های کفسابی قادر به تمیز کردن زمین باشند. اما باید بدانید که لوازم کفسابی می تواند آلودگی های را روی تمام سطح کفپوش پخش کند. در نهایت مجبور می شوید چندین بار هر قسمت را تمیز کنید.
  • در مرحله بعدی بایستی مواد چسبنده را از سطح زمین بتراشید. از کاردک یا سنباده برای پاک کردن مواد چسبنده روی سطح کفپوش استفاده کنید. هرچند دستگاه کفسابی قابلیت تمیز کردن سطح را دارد ولی برای پاک کردن هر چیزی از روی زمین طراحی نشده است. گاهی ممکن است دستگاه باقی مانده مواد چسبناک را روی سطح کفپوش پخش کند. پس قبل از هر کاری به پاک کردن آن بپردازید.
  • موانع را از سر راه بردارید. هر گونه قفسه یا اثاثیه منزل را جابجا کنید تا دستگاه کفساب بتوانید تمامی مناطق را به خوبی تمیز و صیقلی کند.

مراحل کفسابی

همانطور که گفتیم مراحل سنگسابی با توجه به متریال کفپوش متفاوت است. ما در ادامه به آموزش مراحل کفسابی می پردازیم که البته با توجه به نظر کفساب حرفه ای می تواند متغیر باشد:

  1. مرحله اول سنگسابی با استفاده از لقمه سنگ 30 یا 46 انجام می شود. این لقمه ها بسیار زبر هستند و به منظور رفع ناهمواری های کف بکار می روند.
  2. در مرحله بعدی از لقه 60 یا 80 برای ساب زنی بیشتر و یکدست کردن سطح به طور کامل استفاده می شود.
  3. اما در این مرحله به منظور حذف رزین یا بتونه اضافی که در فاصله بین سنگ ها بکار رفته، لقمه 120 استفاده می شود.
  4. سپس برای آماده‌سازی سنگ به منظور مراحل پرداخت ساب، کفسابی با لقمه 200 انجام می گردد.
  5. از این به بعد، مراحل سنگسابی برای صیقلی شدن و کیفیت نتیجه کار اعمال می شوند. بنابراین از لقمه لاکی برای حذف خطوط به جا مانده از مراحل قبلی ساب زنی استفاده خواهد شد.
  6. لقمه 600 که نسبت به قبلی ها نرم تر است، در این مرحله بکار می رود.
  7. در نهایت نیز مراحل نانوساب انجام می شود که از نفوذ مواد شیمیایی به داخل درز و شکاف سنگ ها جلوگیری می کند.

کفسابی

چه زمانی باید برای کفسابی اقدام کنیم؟

کفسابی ساختمان در زمان پایان ساخت و ساز، کدر شدن سطح و زمان بازسازی ساختمان باید انجام شود. بهتر است این کار را به متخصص بسپارید و برای انجام آن با مهندس سازه مشورت کنید. در ادامه به توضیح هر یک از این موارد می پردازیم:

پایان ساخت و ساز

معمولا هنگام ساخت و ساز مقداری از مصالح ساختمانی یا رنگ ها باعث ایجاد لکه ها و ناهمواری هایی روی سطح کفپوش ایجاد می شود. این مواد معمولا به راحتی پاک نمی شوند. بنابراین بعد از پایان مراحل ساخت و ساز باید برای کفسابی یا سنگسابی اقدام کنید. در واقع کفسابی تاثیر زیادی روی لکه های به جا مانده از نقاشی و بنایی دارد.

لازم است که فرایند کفسابی به صورت حرفه ای و در چند مرحله انجام شود تا سطح صاف و صیقلی گردد. این کار نه تنها به ارزش ملک شما می افزاید بلکه باعث زیبا تر دیده شدن دکوراسیون منزل نیز خواهد شد. نوع دستگاه کفسابی و تعداد مراحل آن به متریال کفپوش ساختمان شما بستگی دارد.

کدر شدن کفپوش

اگر زمان زیادی از نصب کاشی های کف ساختمان شما می گذرد، احتمالا کدر و بد رنگ شده‌اند. گاهی به دلیل رفت و آمد زیاد، چنین مشکلی رخ می دهد. این کدری را نمی توان به راحتی با شست و شوی کف از بین برد. حتی ممکن است به دلیل ایجاد شیارها و شکستگی های روی سطح کفپوش، آلودگی داخل آن تجمع کند. معمولا برای کف از جنس سنگ مرمر این اتفاق می افتد.

بنابراین باید از روش کفسابی برای سنگ های کدر و آسیب‌‌دیده استفاده کرد. کف ساب با ساب زنی یک لایه نازک از روی سطح می تواند سطحی صاف و یکدست ایجاد کند. در نتیجه دیگر درز و شکافی وجود ندارد که داخل آن را گرد و غبار پر کند. معمولا بعد از کفسابی با روش هایی مثل نانو ساب، سطح را ضد آب می کنند. در این صورت دیگر آب و رطوبت به سطح سنگ نفوذ نمی کند و کف به سادگی تمیز می شود.

بازسازی ساختمان

هنگام نقاشی یا بنایی مجدد یک ساختمان، احتمال ریختن رنگ و مصالح ساختمانی بر روی کفپوش وجود دارد. از طرف دیگر، متریال کف عمر طولانی دارند و به راحتی آسیب می بینند. بنابراین یکی از بهترین زمان ها برای کفسابی ساختمان، زمانی است که برای نوسازی آن اقدام کرده اید.

قیمت کفسابی

همانطور که پیش تر گفتیم، قیمت کفسابی با توجه به متریال کف متفاوت است. در واقع سنگسابی انواع سنگ ساختمانی، هزینه متفاوتی دارد. فاکتورهای دیگری که در قیمت کفسابی ساختمان تاثیر گذار هستند، عبارتند از متراژ کف، جنس کف، مدت زمان انجام کار، میزان آلودگی و غیره.

هر چه میزان آلودگی و ناهمواری های سطح کم تر باشد، زمان کم تری برای کفسابی نیاز است. در نتیجه هزینه کمتری برای آن باید بپردازید. در ضم باید بدانید که کفسابی محیط های کوچک نسبت به فضای وسیع دشوار تر است. بنابراین هزینه کفسابی برای فضای کوچک بیشتر خواهد بود.

کفسابی

جمع بندی

کفسابی یکی از مراحل پایانی ساخت و ساز است که به منظور صاف و یکدست کردن کف ساختمان انجام می شود. البته گاهی هنگام نوسازی یا کدر شدن کفپوش کاربرد دارد. باید بدانید که کفسابی یا سنگسابی به جنس سنگ، متراژ فضا و غیره بستگی دارد و بهتر است این روند را به متخصص بسپارید تا با کمک دستگاه های کفسابی در کم ترین زمان ممکن به تمیز کردن کفپوش بپردازند. در این مقاله به توضیح مفهوم کفسابی ساختمان، تفاوت آن با سنگسابی و فواید کفسابی پرداختیم.