پاراوان چیست و چه کاربردی در دکوراسیون داخلی دارد؟
پاراوان یکی از ایده های جذاب دنیای مدرن برای جداسازی فضاها و محیط های داخلی و خارجی است که با توجه به پلان باز ساخت و سازهای امروزی، استفاده از آن برای تفکیک مکان های مختلف چون خانه، محل کار، مطب ها، بیمارستان ها، کلینیک های درمانی، مدارس، مغازه ها و آرایشگاه ها بسیار رواج یافته است. در حقیقت پاراوان نوعی پارتیشن متحرک با قابلیت باز و بسته شدن است که تنوع گسترده ای دارد و بدون نیاز به تخریب و تغییر دکوراسیون داخلی، می توان از آن برای تفکیک و تقسیم بندی فضا و نیز افزودن عناصر تزئینی به محیط استفاده کرد.
پاراوان ها در شکل ها، اندازه ها، طرح ها و رنگ های متنوع موجود هستند که برحسب مکان و سلیقه می توان گزینه مناسب را انتخاب کرد. در ادامه به این محصول کاربردی و تفاوت آن با پارتیشن بیشتر آشنا خواهیم شد. پس با املاک داران همراه باشید.
مشخصات پاراوان
پاراوان ها بیشتر در عرض های ۴۰ تا ۶۰ سانت و با ارتفاع حدود ۱۸۵ سانت ساخته می شوند که از نظر پایداری و ثبات، ابعاد استانداری محسوب می شود. تعداد لته های هر پاراوان ۳ تا ۴ عدد است. پاراوان ها در گذشته بیشتر از چوب ساخته می شدند. اما امروزه مانند بیشتر عناصر دکوراسیون داخلی از ام دی اف و بعضا از پارچه، فلز، شیشه، پی وی سی و چوب طبیعی ساخته می شوند. پاراوان های ساختهشده از ام دی اف و پی وی سی غالبا از دوام و پایداری بیشتری برخوردارند.
انواع پاراوان
همان طور که اشاره شد، پاراوان ها در شکل ها، اندازه ها، طرح ها و رنگ های متنوع موجود هستند که این تنوع بالا امکان انتخاب گزینه مناسب بر حسب مکان و سلیقه و متناسب با دیگر عناصر موجود در فضا را برای افراد فراهم ساخته است. برخی از انواع پاراوان ها عبارتند از:
پاراوان چوبی
چوب یکی از رایج ترین و قدیمی ترین متریال مورداستفاده برای ساخت هر عنصر فضای داخلی است که از آن برای ساخت پاراوان نیز استفاده می شود. مزیت چوب امکان ست کردن آن با انواع مبلمان، پرده و دیگر وسایل چوبی محیط داخلی است. پاراوان های چوبی در انواع طرح های ساده، منقش، ترکیبی و مشبک موجود هستند که نوع ترکیبی آن تلفیقی از پارچه یا شیشه با چوب است.
پاراوان ام دی اف
پاراوان های ساختهشده از ام دی اف همان ویژگی پاوران چوبی را دارند و به سبب قیمت بالای چوب، امروزه جایگزین پاراوان چوبی شدهاند. پاوران های ساختهشده از ام دی اف را میتوان توسط دستگاه با طرح های متنوع حکاکی کرد.
پاراوان شیشه ای
پاراوان های شیشه ای بیشتر با استفاده از شیشه های رنگی و به صورت مشبک ساخته می شوند که می توانند علاوه بر جداسازی فضا، زیبایی فوق العاده ای به فضای داخلی ببخشند. شیشه های به کار رفته در پاراوان شیشه ای اغلب سکوریت هستند و بر روی فریم هایی از جنس چوب، استیل یا آلومینیوم نصب می شوند.
پاراوان حصیری
پاراوان حصیری همان طور که از نامش پیداست از حصیر ساخته می شود و قاب این نوع پاراوان غالبا از جنس ام دی اف است. پاراوان های حصیری بسیار سبک و قابل جابه جایی هستند. از این نوع پاراوان می توان در هر مکان خصوصا مکان های سنتی استفاده کرد.
پاراوان پارچه ای
پاراوان های پارچه ای بسیار زیبا و محبوب هستند و طرح ها و نقش های متنوع آن هر نیاز و سلیقه ای را پوشش می دهد. این نوع پاوران ها نیز دارای قاب فلزی، چوبی یا ام دی اف هستند و می توان طرح های مختلفی چون تصاویر طبیعت، امواج، آسمان و غیره را بر روی آن چاپ کرد. این نوع پاراوان بیشتر در فروشگاه ها، کافی شاپ و رستوران و آرایشگاه ها مورداستفاده قرار می گیرند.
پاراوان فلزی
پاراوان های فلزی معمولا جنس استیل یا آلومینیومی دارند. برخی از پاراوان های فلزی به سبب وزن نسبتا زیاد دارای چرخ هایی برای جابه جایی هستند و بیشتر در ادارات، درمانگاه ها، بیمارستان ها و مکان هایی از این قبیل استفاده می شوند.
پاراوان پی وی سی
این پاراوان ها از پلاستیک های فشرده یا پی وی سی ساختهمیشوند. از مشخصه های بارز این نوع پاراوان می توان به سبکی و مقاومت آن در برابر رطوبت اشاره کرد که گزینه مناسبی برای استفاده در حمام، استخر، سرویس بهداشتی و دیگر مکان های مرطوب است.
کاربرد و مزایای استفاده از پاراوان
پاراوان ها کاربردهای بسیار گسترده ای دارند. از انواع آن می توان برای تفکیک انواع فضاهای داخلی یا خارجی از جمله مکان های اداری، تجاری، مسکونی، کافی شاپ، رستوران وغیره استفاده کرد. از مزایای بارز آن می توان به سبکی، قابلیت حمل و جابه جایی آسان، شستشوی آسان، ماندگاری بالا و امکان ست کردن و استفاده از آن در هر مکان اشاره کرد. برخی از کاربردهای پاراوان به صورت اجمالی عبارت اند از:
محدود کردن درب های ورودی
چه در ورودی خانه باشد و چه در اتاق ها یا سرویس بهداشتی، با داشتن یه پاراوان می توانید حریم امن تری ایجاد کنید. برای مثال قرار دادن یه پاراوانِ در مقابل در ورودی ساختمان، باعث پنهان شدن فضای داخلی خانه در هنگام باز بودن در می گردد.
تفکیک غذاخوری از اتاق نشیمن در داخل آپارتمان های کوچک
در طراحی دکوراسیون انواع سالن پذیرایی و اتاق نشیمن، یکپارچه بودنِ غذاخوری و اتاق نشیمن به خصوص در آپارتمان های کوچک و در مهمانی ها، فضایی به همریخته ایجاد می کند. با تفکیک این دو بخش یا استفاده از یک پاراوان می توانید محیطی منظم تر داشته باشید.
تفکیک فضای داخلی و استفاده بهینه از هر فضا
تفکیک فضاهای داخلی مثل سالن های آرایشی، فروشگاه ها، رستوران ها، کافی شاپ ها با کمک پارتیشن ها می تواند ایده بسیار خوبی باشد. چرا که در کنار ایجاد فضایی مجزا، امن و خصوصی، می توان از نور و دلبازی محیط داخل بهره برد.
ایجاد اتاق پرو در فروشگاه های لباس
برخی از فروشگاه های لباس از پاراوان برای جدا کردن اتاق های پرو از سایر بخش های فروشگاه استفاده می کنند. انتخاب انواع پارچه ای طرح دار علاوه بر پوشش دهی، زیبایی خاصی به فضای داخلی فروشگاه ها می بخشد. همچنین با استفاده از یک پاراوان می توان محیطی مجزا برای تعویض لباس در خانه ایجاد کرد.
پوشاندنِ عیوب و نواقص فضاهای داخلی
پاراوان بهترین و در دسترس ترین ابزار برای پوشاندنِ شلوغی ها و عیوب و نواقص داخل ساختمان است. مثلا اگر بخشی از دیوار، در یا هر بخش دیگری از خانه به دلیلی دچار مشکل شدهاست تا رفع آن مشکل می توان موقتا از پاوران برای پوشاندنِ آن استفاده کرد.
پارتیشن چیست؟
پارتیشن یک دیوار جداکننده موقت است که معمولا برای جداسازی فضاها در در نکات طراحی نقشه ساختمان مسکونی ، تجاری و صنعتی استفاده می شود. پارتیشن ممکن است از نوع تاشو، جمع شونده یا ثابت باشد و در مقایسه با پاراوان ها، فضای بیشتری را پوشش می دهند. پارتیشن را می توان به اشکال مختلفی چون نازک، سبک، ضخیم، سنگین و از متریال مختلفی چون شیشه، آجر، فلز و پلاستیک و غیره ساخت. رایج ترین مورداستفاده از آن برای ساخت دیوار موقت، برای ایجاد دفاتر جداگانه در ادارات است. پارتیشن را می توان به صورت هدفمند طراحی کرد و درب، پنجره، طرح یا هر چیز دیگری را در آن جای داد. انواع تزئینی پارتیشن راهکاری فوق العاده برای ایجاد و تغییر در دکوراسیون داخلی مدرن هستند.
تفاوت پاراوان و پارتیشن
قابلیت جابه جایی از اصلی ترین تفاوت های میان پاراوان و پارتیشن است. در واقع پاراوان ها نوعی پارتیشن تاشو کوچک با قابلیت جابه جایی آسان است که می توان آن را در هر بخش فضا قرار داد. اما پارتیشن ها بیشتر ثابت هستند و ابعاد آن ها بر حسب مکان مورداستفاده تغییر می کند. پاراوان ها به سبب داشتن قابلیت جابه جایی و حفظ تعادل و ثبات بایستی دارای اندازه استاندارد باشند. اما پارتیشن ها در انواع سایزها طراحی و تولید می شوند.
همچنین از پارتیشن ها بیشتر برای تفکیک فضا استفاده می شود، ولی پاراوان به سبب داشتن طرحها و نماهای متنوع، علاوه بر این کاربرد به عنوان عنصر تزئینی و برای تغییر در دکوراسیون نیز مورداستفاده قرار می گیرند. در حقیقت پاراوان ها تلفیقی از دو ویژگی کارایی و جذابیت در کنار هم هستند.
به صورت خلاصه و مختصر می توان تفاوت پاراوان و پارتیشن را اینگونه شرح داد:
- جابجایی
- متریال
- ابعاد
- خاصیت دکوراتیو
- نما
نکات مهم در انتخاب پاراوان
انتخاب پاراوان باید ابتدا متناسب با نیاز و مکان موردنظر صورت گیرد. همچنین برای افزودن زیبایی به فضا و دکوراسیون داخلی می توان رنگ و نوع پاراوان را با رنگ دیوار، مدل و رنگ پرده، رنگ و نوع کفپوش و دیگر عناصر فضای داخلی هماهنگ کرد.
قیمت گذاری پاراوان به چه مواردی بستگی دارد؟
قیمت گذاری پاراوان ها بیشتر تابع فاکتورهایی چون متراژ، نوع متریال و برند سازنده آن است. به تبع هرچه پاراوان ابعاد کوچک تر و طراحی ساده تری داشته باشد، قیمت کمتری دارد. پاراوان های لیزری و حکاکی شده یا آن هایی که دارای جنس مرغوب و دوام بیشتری هستند، قطعا قیمت بالاتری دارند. این شما هستید که باید مطابق با بودجه و مکان مورداستفاده، گزینه مناسب را انتخاب کنید.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم شما را با انواع پاراوان و کاربردهای آن در فضاهای مختلف اشاره کنیم تا با شناخت انواع آن و با توجه به رنگ و نوع کفپوش، رنگ دیوار و دیگر عناصر محیط داخلی بتوانید انتخابی صحیح مطابق با نیاز و سلیقه خود داشته باشید. همکاران ما در اینجا هستند تا شما را در انتخاب یک گزینه مناسب یاری کنند. بنابراین با کارشناسان املاک داران در تماس باشید.