همه چیز درباره اسکوپ سنگ نمای ساختمانی

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

گاهی ممکن است سنگ نمای ساختمان ها به دلایل مختلف سقوط کرده و خطرات جانی و مالی ایجاد کند. برای جلوگیری از این اتفاق بایستی از یک سری ابزارهای مناسب اسکوپ سنگ استفاده شود تا سنگ ها به دیوار ثابت بمانند. در ادامه با املاک داران همراه باشید تا همه چیز را درباره اسکوپ سنگ نمای ساختمانی بدانید.

اسکوپ سنگ و مزایای آن!

 به منظور جلوگیری از بروز حوادث بر اثر سقوط سنگ نما، نه تنها باید از مصالح ساختمانی مناسب استفاده نمود، بلکه لازم است سنگ نما کاملا در جای خود محکم شود. بدین منظور سنگ هایی که در راستای قائم قرار داده می شوند، توسط یک ابزار فلزی به نام اسکوپ سنگ در جای خود ثابت می گردند. در برخی موارد این اسکوپ سنگ به میلگردها نیز متصل می شود. در واقع اسکوپ سنگ یا مهار سنگ نما ابزاری است که باعث محکم شدن سنگ نما بر روی دیوار خواهد شد. از جمله مزایای نصب اسکوپ سنگ می توان به افزایش امنیت و کاهش هزینه های اضافی برای بازسازی اشاره کرد. 

در صورتی که از سنگ های ساختمانی با درجه تخلخل بالا مانند سنگ تراورتن استفاده کنید، احتمال سقوط سنگ نمای ساختمان کاهش می یابد. چرا ترکیب سیمان و سنگ در ساختار این سنگ ها بسیار مستحکم است و مانع شل شدن و افتادن آن خواهد شد. بنابراین اسکوپ سنگ نمای ساختمانی اغلب برای سنگ هایی که خلل و فرج مناسب ندارند و به خوبی به ملات نمی چسبند، کاربرد دارد. 

در گذشته که هنوز اسکوپ سنگ اختراع نشده بود، معمولا از پیچ و مهره برای محکم کردن سنگ نمای سازه استفاده می شد. این مسئله نه تنها ظاهر نامطلوبی به بنا می بخشید، بلکه هزینه های اضافی به املاک سازان تحمیل می شد. امروزه به کمک اسکوپ سنگ می توان هم هزینه ها را کاهش داد و هم سنگ نما تا مدت ها تحت تاثیر برف و باران قرار نخواهد گرفت.

اسکوپ چیست

روش های نصب اسکوپ سنگ نمای ساختمان

نصب اسکوپ سنگ برای نمای سازه به روش های مختلفی انجام می شود. در ادامه به روش های مختلف نصب اسکوپ سنگ بدون آسیب به نمای ساختمان اشاره می کنیم:

اسکوپ سنگ به روش سیم مفتول

در صورتی که سنگ نما از چسبندگی کمی برخوردار باشد و به سختی به ملات بچسبد، بایستی توسط سیم مفتول گالوانیزه برای اسکوپ کردن آن اقدام کنید. در این روش برای چسباندن ملات به سنگ در دو سمت سنگ توسط ابزار مخصوص شیارهایی ایجاد می شود. سپس سیم مفتول به قطر دو میلیمتر به صورت ضربدری از این شیارها عبور داده و گره زده می شود. در نتیجه سنگ نمای ساختمانی به خوبی به ملات می چسبد و محکم می شود. این روش از هزینه بالایی برخوردار است و معمولا نسبت به سایر روش های نصب اسکوپ چندان کاربرد ندارد.

اسکوپ به روش لقمه گذاری

یکی از رایج ترین روش های نصب اسکوپ سنگ نمای ساختمان، روش لقمه گذاری است. در این روش پشت سنگ برش داده می شود و یک لقمه فلزی در آن قسمت توسط چسب سنگ متصل می گردد. در نهایت دوغاب ماسه و سیمان را پشت سنگ می ریزند و سنگ ساختمانی را به نما محکم می کنند. شما باید با پیمانکار ساختمانی مشورت کنید تا بدانید این روش برای اسکوپ کردن سنگ نمای ساختمان شما مناسب است یا خیر!

اسکوپ کردن به روش پروانه ای

معمولا مهندس ساختمان هنگام نصب سنگ نمای سازه با استفاده از اسکوپ پروانه به محکم شدن سنگ روی نما کمک می کند. به منظور نصب اسکوپ پروانه بایستی یک شیار در پشت سنگ ایجاد شود. 

اسکوپ کردن به روش دو پایه

اسکوپ به روش دو پایه نیز یکی دیگر از روش های اسکوپ سنگ نما به شمار می رود. در این روز از قطعاتی فلزی با دو بالچه استفاده می شود که توسط چسب سنگ به پشت سنگ متصل می گردد. این قطعه را به صورت عمودی در پشت سنگ قرار می دهند تا دوغاب بتواند به بخش های پایینی نفوذ کند. در غیر این صورت سنگ در جای خود محکم نخواهد شد، چرا که دو غاب به تمامی بخش های سنگ نمی رسد.

اجرای اسکوپ

اسکوپ به روش سه پایه

و اما یکی دیگر از روش های رایج برای نصب اسکوپ سنگ نمای سازه، روش سه پایه است. اسکوپ سه پایه نیز مانند اسکوپ دو پایه به صورت عمودی در پشت سنگ چسبانده می شود. با این تفاوت که در نصب پایه سوم بایستی یک شیار در سنگ ایجاد شود و سپس نصب گردد. 

اسکوپ سنگ نما به روش Z

یکی از پر کابرد ترین روش های اسکوپ سنگ نما، روش z است. در این روش از قطعه ای فلزی به شکل Z استفاده می شود. مانند سایر روش ها، باید ابتدا شیاری در پشت سنگ ایجاد شود و قطعه فلزی در آن قسمت بچسبد. این شیار معمولا توسط یک دستگاه فرز در پشت سنگ ایجاد می شود و نباید آسیبی به سنگ برساند. 

اسکوپ سنگ نما به روش پیچ روپلاک

اگر مدتی از نصب سنگ نما نصب گذشته باشد و هیچ یک از روش های اسکوپ سنگ بکار نرفته باشد، می توان از طریق پیچ روپلاک برای جلوگیری از سقوط آن استفاده نمود. توجه داشته باشید که در این روش باید ردیف اول سنگ نما حتما از نبشی برخوردار باشد. در این صورت وزن سنگ به نبشی و سپس به سازه منتقل می شود.

ایجاد شیار پشت سن

جمع بندی

همانطور که گفتیم اسکوپ سنگ نما یکی از خدمات ساختمانی است که باعث محکم کردن سنگ در جای خود خواهد شد. در واقع این ابزار می تواند از شل شدن یا سقوط سنگ نما جلوگیری کند و مانع بروز خسارت های جانی و مالی شود. این ترفند برای سنگ های ساختمانی کاربرد دارد که قدرت چسبندگی کافی با ملات ساختمانی را ندارند. دقت داشته باشید که برای نصب اسکوپ در اغلب روش ها بایستی یک شیار در پشت سنگ ایجاد گردد که این شیار معمولا با دستگاه فرز یا شیار زن اسکوپ انجام می شود. در این مقاله به توضیح مفهوم اسکوپ سنگ نما و روش های اسکوپ کردن آن اشاره کردیم.