ساخت و ساز

راهنمای نصب تجهیزات گرمایش از کف

​​​​سیستم های گرمایشی و سرمایشی از کف امروزه جایگزین مناسبی برای تبادل حرارتی و بردوتی و همین طور جلوگیری از فضای ساختمان شده‌اند و جزو بهترین لوازم گرمایشی به حساب می‌آیند. همچنین در شهرهایی که از لوله کشی گازهای شهری برخوردار هستند تعبیه سیستم گرمایش از کف می‌تواند گزینه مناسبی برای گرم کردن ساختمان باشد. این سیستم های گرمایش از کفی علاوه بر مزایا، معایبی نیز دارند که املاک داران به این موارد در ادامه مقاله اشاره خواهیم کرد.

گرمایش از کف چیست؟

همان طور که می‌دانیم افزایش جعمیت ممکن است سبب کاهش انرژی های سوختی شود از همین رو استفاده بهینه از منابع امری بسیار ضروری است. به این علت استفاده از سیستم های گرمایش از کف خانه‌ها و ساختمان‌ها می تواند این هدر رفت انرژی را به حداقل ممکن برساند.

این سیستم های گرمایش از کف که انتقال حرارت آن ها به شکل تشعشعی و تابشی است، در مقایسه با دیگر سیستم‌ های گرمایشی علاوه بر صرفه جویی و استفاده بهینه از انرژی سوختی در رفاه و آسایش افراد ساختمان نیز نقش بسزایی دارد.

اخیرا استفاده از این سیستم های گرمایش از کف در بیشتر کشورهای اروپایی و همین طور آمریکای شمالی و جنوبی بسیار پررنگ شده‌است. علت اصلی این محبوبیت می تواند کاهش مصرف انرژی، یکنواختی گرما در محیط و همچنین بی خطر بودن باشد. به طور مثال عدم لک گرفتنِ پرده ها و دیوارها، عدم نشت گاز و پوسیدگی لوله ها می تواند مواردی باشد که این سیستم های گرمایشی را محبوب کرده است.

تعبیه سیستم گرمایش از کف از گذشته تا به حال در میان منازل و نهادها رواج پیدا کرده است. این سیستم گرمایش در رومی ها به این صورت بود که زیر کف را کانال می کنند و هوای گرم را از آن جا عبور می دهند و کره ای ها CO2 حاصل از سوختن را پیش از آنکه به دودکش برسد از زیر کف انتقال می دهند. در مناطق سردسیر و کوهستانی مثل شهرهای بزرگ ایران ما نیز این روش بیشتر برای حمام ها مورد استفاده قرار می گیرد.

گرمایش از کف

اجرای گرمایش از کف

به طور کلی برای سیستم های گرمایش از کف ۳ سیستم وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • گرمایش کف با هوای گرم
  • گرمایش کف با جریان الکتریسیته
  • گرمایش کف با آب گرم

به این دلیل که گرمایش کف با هوای گرم تداوم و گرمایش زیادی ندارد پس این روش برای محیط ساختمان های مسکونی جواب نمی دهد. و روش الکتریسیته ای به علت به صرفه و اقتصادی بودن گزینه مناسب تری است. در مقایسه با آن دو روش دیگر اجرای سیستم گرمایش از کف با آب گرم نسبتا از قیمت کم تری برخوردار است.

از همین رو در میان عموم مردم و همچنین انبوه سازان طرفداران بیشتری دارد. به طور کلی اجرای سیستم گرمایش از کف به عنوان راحت ترین، سالم ترین و بهترین راه جهت گرمایش ساختمان ها شناخته می شود. گرمایی که زیر آفتاب روز سرد زمستانی احساس می‌شود همانند گرمای تولیدشده توسط این سیستم های گرمایشی است که حرارت تشعشعی-تابشی دارد.

در سیستم گرمایشی کف که از انواع سیستم گرمایشی هستند با آب گرم در لوله های کف اتاق خواب دمای آب حدود ۳۵ تا ۶۰ درجه سیلیسوس است که در قیاس با دیگر روش ها که دمای آبی حدود ۵۰ تا ۷۰ درجه سانتی گراد دارند،  ۱۵ تا ۳۵ درصد می تواند موجب صرفه جویی در هدر رفت انرژی شود.

نحوه اجرای گرمایش از کف

روش اجرای گرمایش از کف هم مثل هر پروژه مهندسی دیگری نیاز به نقشه های اصولی و اولیه دارد. این کار حتی اگر به دست بهترین پیمانکاران نیز قرار گیرد، باید ابتدا طرح مورد نظر را روی کاغذ پیاده کند و طبق آن پیش رود. نوع یونولیت و عایق، محل قرار دادنِ جعبه کلکتور، بررسی تعداد قسمت‌ ها یا تعیین مسیر لوله کشی سیستم گرمایش از کف از جمله نکاتی هستند که در حین اجرای کار باید به آن ها توجه کرد. پس از طراحی نقشه، اجرای طرح اولیه و تهیه وسایل مورد نیاز لازم است ۳ مرحله ذکر شده را رعایت کنیم:

  • آماده‌سازی، نصب انواع فوم یا مش گرمایش از کف و محل نصب جعبه کلکتور از جمله مواردی هستند که برای اجرای گرمایش کفی باید به آن توجه کرد.
  • بعد از اجرا و نصب یونولیت ها باید سراغ نصب و خواباندن لوله ها بروید. برای هر متر مربع کف لازم است ۴ تا ۵ متر طول لوله و سایز ۱۶ پنج لایه داشته باشد و در هر قسمت طول لوله به بیش از ۹۰ متر نشود. لوله کشی این طرح به گونه ای صورت می گیرد که حرارت در همه قسمت‌ ها یکسان باشد.
  • در مرحله آخر باید طرح گرمایش از کف را تست و آب گیری کرد که یکی از بخش های مهم اجرای آن است. به این علت که در صورت نقص و اشکال در این سیستم می تواند هزینه های زیادی را متحمل شود.

گرمایش از کف

نحوه لوله کشی گرمایش از کف

همان‌ طور که در بالا گفته شد لوله هایی که برای سیستم های گرمایش از کف استفاده می شود باید در هر قسمت طولی حدود ۹۰ متر داشته باشد. این لوله ها از کلکتور شروع می شود و بیشتر در اتاق های پذیرایی که بخش اصلی هر خانه ای هستند تعبیه شده اند.

طریقه چرخاندن لوله در بخش ۴ ضلعی به ۲ گونه انجام می شود. در اولین روش پخش گرما یکسان صورت می گیرد به این شکل که به یک لوپ ۴ ضلعی پیچیده و در فاصله ۳۰ سانتی‌ متری تا مرکز ۴ ضلعی قرار دارد.

در مرکز بخش ۴ ضلعی و در فاصله ۳۰ سانتی متری میان لوله های رفت لوله های برگشت نیز قرار گرفته‌است که به نقطه شروع لوله رفت متصل شود. از همین رو گرمای لوله ها در تمام محیط به درستی توزیع می شوند. حال در روشی که توزیع حرارتی یکسان نیست به این صورت است که نصب لوله ها از کناره یک ۴ ضلعی آغاز  می شود و سپس به شکل زیگزاگ در طول یا عرض حرکت می کنند و در سر دیگر ۴ ضلعی پایان می یابد.

در این روش ابتدای لوله ها گرما و حرارت بیشتری نسبت به پایانه لوله ها دارند و توزیع گرما به درستی صورت نمی گیرد. نوع ۴ ضلعی تفاوتی ندارد که به شکل مربع باشد یا مستطیل و تنها لازم است این نکته رعایت شود که بیشتر مکان ها به واسطه لوله ها پوشش داده شوند.

این روش امروزه در خانه های نوساز که از تکنولوژی روز در ساخت و ساز ساختمان استفاده شده است، بیشتر وجود دارند. برای اطلاع از آپارتمان های نوساز یا بازسازی شده که درآن‌ها از این روش سیستم گرمایشی استفاده شده است با مشاورین املاک در ارتباط باشید یا به آگهی های آنلاین خرید خانه مانند خرید آپارتمان در اصفهان که شرایط و امکانات خانه ها در آن توضیح داده شده است، مراجعه نمایید.

عیب یابی گرمایش از کف

محیط هایی که فاصله کف آن ها بسیار بلند باشد می توانند از سیستم های گرمایش از کف استفاده کنند. چرا که از هدر رفت انرژی صرفه جویی می کند. به دلیل اینکه در بیشتر سیستم‌ ها مثل رادیاتور و بخاری هوای گرم به سوی سقف می رود و نخستین مکانی را که گرم می کند نزدیک به سقف است. همچنین به علت وجود گرمای زیاد نزدیک به سقف میزان انتقال گرمای آن به سقف زیادتر است و این کار سبب می شود میزان انرژی زیادی مصرف شود.

راه اندازی سیستم گرمایش از کف

در سیستم  گرمایش از کف نخست بخش تحتانی که برای ساکنین مهم تر است گرم می شود و هوا با دمای پایین به ارتفاع می رسد که از مزایای این سیستم گرمایشی است. از دیگر ویژگی های این سیستم های گرمایشی می توان به آسایش و راحتی که به افراد می بخشد اشاره کرد. به صورتی که آسایش و راحتی فرد بدون هیچگونه محدودیتی مهیا می شود.

بدون شک افراد از سیستم های گرمایشی این توقع را دارند که فرد گرمای زیادی را احساس نکند و هوای اتاق بسیار ملایم باشد. این سیستم ها بهترین گزینه انتخاب و نصب این سیستم ها در خانه ها یا اداره ها است. همان‌ طور که گفتیم گرمایش با رادیاتور یا بخاری به گونه ای است که گرما را بیشتر در بخش فوقانی خانه می توان احساس کرد و همه خانه به یک صورت هم دما نیست.

نصب این سیستم های گرمایش از کف برخلاف بخاری نه تنها هوا اتاق را گرم و خشک نمی کند بلکه رطوبت هوا را نیز حفظ می کند. اکثر افراد از دود گرفتن و سیاه شدنِ دیواره های خود بسیار ناراضی هستند و این دودها حاصل سوختن گرد و خاک های است که روی آن ها نشسته و به مرور سبب لکه دار شدن دیواره ها می شود.

مزایای گرمایش از کف

همان طور که گفته‌شد در سیستم گرمایش از کف مسیر جریان هوا پایین به بالا به صورت آرام انجام می‌ شود به این علت دیوارها سیاه نمی شوند. به علاوه این سیستم ها برای افراد دارای مشکلات تنفسی خطرساز نیست.

همچنین در مکان هایی مثل آشپزخانه، سرویس های دستشویی و حمام که کف آن ها همیشه خیس و مرطوب است بسیار کارامد است. چرا که آن را خشک می کند و از رطوبت و رویش قارچ ها جلوگیری می کند. همین طور در بیماران مفصلی که رطوبت زمین سبب بدتر شدن بیماری آن ها می شود این سیستم ها استفاده می شوند.

از دیگر مزایای این سیستم گرمایشی می توان به اشغال نشدن فضای محیط توسط فن کویل، رادیاتور یا بخاری اشاره کرد که در خانه های کوچک آن می تواند معضل اصلی باشد. ممکن است تصور کنید با نصب این سیستم گرمایشی دیگر کف خواب مورد نظر را نمی توان استفاده کرد. اما این یک تصور غلط است و بعد از نصب می توانید از هر کف پوشی استفاده کنید.

از دیگر موارد مزایای این سیستم ها می توان به ذوب یخ یا برف موجود در پیاده روها، لنگرگاه های بارگیری، جاده ها، ورودی ساختمان ها، بیمارستان ها، باند فرودگاه و چمن های ورزشی اشاره کرد. به طور کلی این سیستم به جز کاهش هزینه های برف روبی و نمک پاشی در سالم ماندن آسفالت و پوشش های کفی نیز نقش دارد.

در سیستم گرمایش از کف سیاهی و کثیف شدن دیواره های خانه به حداقل ممکن رسیده‌است. از مزایای این سیستم گرمایشی می توان به افزایش ارزش منزل اشاره کرد. چنانچه نصب این سیستم های گرمایشی از نظر قیمت تفاوت زیادی با سیستم حرارت رادیاتورهای مرغوب ندارد، اما می تواند ارزش ساختمان را بیشتر کند.

گرمایش از کف​​​​​​​

کلام پایانی

همان‌ طور که گفتیم امروزه اکثر کشورها از سیستم های گرمایش از کف در ساختمان های خود استفاده می کنند. این سیستم علاوه بر مزایا، معایبی نیز داشت. اما با وجود این همه مزایا بدون شک معایبی از آن به چشم نمی خورد و این بهترین حسن آن است.

ایجاد هوای یکنواخت، عدم ایجاد صدا، عدم ایجاد دود وغیره از ویژگی های این سیستم های گرمایشی بود که به صورت مفصل به آن ها اشاره کرده ایم. علاوه بر این ها قیمت و هزینه کم این محصول به گونه ای است که می تواند با کمترین هزینه بهترین بازدهی را برای شما داشته باشد. امیدواریم از ابتدا با ما همراه بوده باشید و از این مقاله اطلاعاتی کسب کرده باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان املاک داران در تماس باشید.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا