آشنایی با قوانین

انواع قرارداد بازسازی ساختمان + دانلود رایگان

آنچه در این مقاله می خوانید:

قرارداد بازسازی ساختمان یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری برای انجام تمام عملیات در زمینه ساخت و ساز است که بین کارفرما و پیمانکار تعیین می گردد.

از آن جایی که ساخت و ساز بسیار پر هزینه و زمان بر است، افراد بازسازی و تعمیرات را نسبت به آن ترجیح می دهند. بازسازی ملک نیز توسط پیمانکار بازسازی ساختمان صورت می گیرد و در مقایسه با ساخت و ساز بسیار سریع تر و کم هزینه تر است. بازسازی ساختمان نیز همانند سایر کارها نیازمند بستن قرارداد است. در این قرارداد نکات حقوقی متعددی وجود دارد که باید در آن قید شده و طرفین ملزم به رعایت آن هستند. در ادامه اطلاعات بیشتری راجع به قرارداد بازسازی و نکات مربوط به آن شرح خواهیم داد. همراه ما باشید.

**جهت دانلود قرارداد کلیک کنید**

قرارداد بازسازی ساختمان

محاسبه هزینه بازسازی ساختمان

برای محاسبه هزینه یک ملک قدیمی باید لیستی جامع از قسمت هایی که می خواهیم بازسازی کنیم تهیه کنیم و سپس هزینه هرکدام را به صورت جداگانه برآورد کرده و مجموع آن را حساب کنیم.

از جمله هزینه های بازسازی و نوسازی یک ملک قدیمی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه خرید مصالح و ابزار
  • هزینه حمل و نقل
  • هزینه نیروی انسانی
  • هزینه دکوراسیون
  • هزینه تعمیرات

کارفرماها هزینه نیروی انسانی را به صورت روزمزد یا کنترات در نظر می گیرند و معمولا در پروژه هایی که متراژ بالایی ندارند از روزمزد و در پروژه های ساختمانی از کنترات استفاده می کنند.

انواع قرارداد بازسازی ساختمان

این قرارداد توافقی بین کارفرما و پیمانکار است که بر اساس آن پیمانکار ملزم به بازسازی و نوسازی واحد اداری، تجاری و مسکونی مطابق شرایط ذکر شده در قرارداد خواهد شد. به طور کلی قرارداهای بازسازی ساختمان و تعمیرات آن در دو دسته با مصالح و بدون مصالح قرار می گیرد.

قرارداد بازسازی ساختمان

 

**جهت دانلود قرارداد کلیک کنید**

 

قرارداد بازسازی و تعمیرات ساختمان با مصالح

این قرارداد در دسته قراردادهای بازسازی درصدی قرار می گیرد و نوعی قرارداد بین کارفرماها و پیمانکاران ساختمانی است. در این نوع از قرارداد کارفرما با تخمین و برآورد هزینه ها مبلغی به پیمانکار پروژه می دهد و پیمانکار موظف است کلیه امور برای تعمیر و بازسازی از جمله تهیه مصالح، استخدام نیروی انسانی و تهیه ابزار کار و غیره را به عهده بگیرد.

البته تمامی فاکتورهای خرید را کارفرما چک می کند. حق الزحمه پیمانکار نیز به دو صورت انجام می گیرد. یا درصدی از کل مبلغی که برای بازسازی و تعمیرات دریافت می کند را به عنوان حقوق برمی دارد. علاوه بر مبلغ قرارداد کارفرما مبلغی جداگانه به پیمانکار می دهد.

قرارداد بازسازی و تعمیرات ساختمان بدون مصالح

در این قرارداد تهیه مصالح و ابزار کار برای نوسازی و بازسازی ساختمان به عهده کارفرما است و فقط کارفرما مبلغی به صورت توافقی بابت انجام کارها به پیمانکار می دهد.

این قرارداد برای کارفرماهایی که می خواهند بر روی هزینه ها کنترل بیشتری داشته باشند مناسب است.

نکاتی که قبل از عقد قرارداد باید بدانید

قبل از بستن قرارداد بازسازی ساختمان بهتر است به یک سری نکات توجه کرد. مورد اول اینکه کارفرما باید رفتار شایسته و دوستانه ای با پیمانکار داشته باشد، این رفتار با انگیزه و تلاش بیشتر پیمانکار نسبت مستقیم دارد. البته به همان میزان که رفتار دوستانه باید داشت رفتار قاطیعانه نیز باید باشد، زیرا حق کارفرما است که پروژه ای با کیفیت و عالی تحویل بگیرد.

مورد بعدی بررسی سابقه کار پیمانکار و پرسنل او است. برای اطمینان از کار پیمانکار می توانید رزومه او را بخوانید یا چند قرارداد آخر را از پیمانکار درخواست کنید و با مشتری های قبلی تماس بگیرد. با این کار از کیفیت کار آن ها جویا شوید.

البته اجباری در رعایت این نکات نیست اما رعایت آن ها در بهتر شدن روال کار تاثیر بسزایی دارد.

مهم‌ترین مفاد یک قرارداد بازسازی ساختمان

قبل از عقد قرارداد بازسازی ساختمان باید پیمانکار و یا شرکتی که قرار است کار بازسازی و نوسازی را انجام دهد مشخص کنید و بعد نوع قرارداد که در بالاتر توضیح دادیم تعیین گردد. در واقع نوع قرارداد توضیح کوتاه و روشنی است که مشخص می کند در ادامه چه کارهایی باید صورت گیرد.

مفاد یک قرارداد بازسازی ساختمان شامل ۱۴ ماده می باشد که در ادامه به طور مختصر هر کدام را توضیح می دهیم.

قرارداد بازسازی ساختمان

ماده ۱) طرفین قرارداد

در این بخش اطلاعاتی از قبیل نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، شماره ملی، آدرس و شماره تماس پیمانکار و کارفرما ذکر می گردد.

ماده ۲) موضوع قرارداد

در این قسمت کلیه عملیاتی در راستای بازسازی و نوسازی ملک قرار است انجام گیرد به همراه مصالحی که به کار می رود ذکر می شود.

ماده ۳) مدت قرارداد

در این ماده تاریخ شروع و پایان عملیات عنوان می گردد و این مدت به هیچ عنوان قابل تمدید نخواهد بود.

ماده ۴) مبلغ قرارداد

در این بخش علاوه بر ذکر نوع قرارداد که به صورت بازسازی ساختمان بدون مصالح و بازسازی ساختمان به همراه مصالح مبلغ پرداختی توسط کارفرما به پیمانکار نیز ذکر می گردد.

ماده ۵ ) نحوه پرداخت مبلغ قرارداد

در این ماده نحوه پرداخت مبلغ قرارداد عنوان می شود. لازم به ذکر است که پرداخت مبلغ به شرط انجام تمامی موارد ذکر شده در ماده دو و رضایت کارفرما می باشد. در غیر این صورت مبلغی به پیمانکار از سوی کارفرما پرداخت نخواهد شد.

ماده ۶) وظایف و تعهدات پیمانکار

پیمانکار موظف است براساس مقدار و مدت زمان عملیات تعداد مناسبی نیروی انسانی استخدام کند و تمامی آن ها در طول کار حضور موثر داشته باشند.

مسئولیت غذا، سرویس ایاب و ذهاب کارکنان به عهده پیمانکار بوده و کارفرما هیچ گونه مسئولیتی در این قبال نخواهت داشت. مصالح و ابزار کار نیز بر اساس نوع قرارداد توسط پیمانکار یا کارفرما باید تامین شود.

پیمانکار علاوه بر گرفتن بیمه برای کارکنان خود موظف است تمامی لوازم ایمنی را در اختیار پرسنل خود قرار دهد و آموزش های لازم را به آن ها بدهد.

پیمانکار در صورت تاخیر در تحویل پروژه مکلف است روزانه مبلغی را به کارفرما بدهد و همچنین باید از کارگران ماهر و استادکاران حرفه ای استفاده نماید.

در صورت ایجاد خسارات به دلیل سهل انگاری پیمانکار، او ملزم به جبران آن می باشد و اگر در موضوع قرارداد مالیات و غیره تعلق بگیرد پرداخت آن به عهده پیمانکار است.

پیمانکار نسبت به دستورات و حرف های کارفرما در طول کار مسئول است و کارفرما حق تغییر مشخصات را دارد. اما در صورتی که کارفرما موردی خارج از موارد گفته شده در لیست را بخواهد باید موضوع و مبلغ جداگانه در قرارداد نوشته شده و طرفین امضا کنند.

پیمانکار موظف است در صورت بروز هرگونه تغییر در روند کار سریع کارفرما را مطلع کند و پس از کسب تکلیف نسبت به رفع آن اقدام کند.

قرارداد بازسازی ساختمان

ماده ۷) تعهدات کارفرما

کارفرما موظف است کلیه مشخصات و دستورات کار را به موقع و کامل به پیمانکار ابلاغ کند.

در صورتی که پیمانکار تمام یا قسمتی از کار را انجام ندهد کارفرما می تواند باقی عملیات را به هر طریقی که صلاح بداند توسط فرد دیگر انجام دهد. همچنین در هر زمان که کارفرما تشخیص دهد که پیمانکار توانایی کافی برای انجام کار را ندارد می تواند باقی عملیات را به پیمانکار دیگر واگذار کند.

در صورت بروز هر نوع نقص در طول اجرای عملیات کلیه هزینه های رفع نقص به عهده پیمانکار می باشد. همچنین کافرما می تواند ادامه فعالیت پرسنل پیمانکار که رفتار و کار مورد تاییدی ندارند را لغو کند.

ماده ۸) تعیین تکلیف توقف عملیات اجرایی

هنگامی که پیمانکار به هر دلیلی در مدت زمان قرارداد عملیات را بدون اعلام و هماهنگی قبلی متوقف کند کارفرما می تواند باقی عملیات را به هر طریقی که صلاح بداند اجرا کند.

ماده ۹) حل اختلاف

در صورت هرگونه اختلاف بین طرفین قرارداد بازسازی ساختمان حل اختلاف بر عهده ی داوری است که توسط کانون وکلای دادگستری مرکزی تعیین خواهد شد.

ماده ۱۰) فسخ قرارداد

چنانچه پیمانکار بدون کسب اجازه از کارفرما عملیات را متوقف کند یا صلاحیت کار نداشته باشد و همچنین امور را به شخص دیگری واگذار کند، کارفرما می تواند قرارداد را فسخ کند.

ماده ۱۱) ضمانت حسن اجرای تعهدات از سوی پیمانکار

در زمان نوشتن قرارداد پیمانکار باید ضمانت حسن اجرای تعهدات که به صورت سفته می باشد را به کافرما دهد تا در صورتی که پیمانکار از انجام هر کدام از تعهدات خود سرپیچی کرد او بتواند خسارت وارده را جبران کند.

ماده ۱۲) نظارت

کارفرما، نماینده او و یا دستگاه نظارتی معرفی شده باید بر روی تعهدات پیمانکار نظارت داشته باشند.

ماده ۱۳) نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار

پیمانکار موظف است درصد پیشرفت پروژه و همچنین مصالح موجود در محیط کار و یا خارج از آن را که متعلق به کارفا می باشد نگهداری کند و در صورت ایجاد هرگونه خسارت آن را جبران کند.

ماده ۱۴) موارد متفرقه

موارد اضطراری مانند بلاهای طبیعی و عدم وجود مواد اولیه برای طرفین قرارداد محفوظ است و در صورت بروز موارد پیش بینی نشده با توافق طرفین حل خواهد شد.

**جهت دانلود قرارداد کلیک کنید**

سخن پایانی

در این مقاله به تمام نکات مهمی که در یک قرارداد بازسازی ساختمان باید رعایت شود اشاره کردیم. دانستن این نکات در روند عملیات بازسازی و نوسازی پروژه شما بسیار موثر است و رعایت آن از هرگونه اختلاف بین کارفرما و انبوه سازان در مدت زمان کار و انتهای آن جلوگیری می کند.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا