راهنمای خرید انواع پارکت و کاربردهای هر کدام

آنچه در این مقاله مطالعه می کنید:

 

اگر می خواهید دکوراسیون و کفپوش منحصر به فردی داشته باشید، باید به سراغ خرید پارکت و کفپوش چوبی بروید. هنگام خرید پارکت باید به نکات متعددی از جمله ضخامت، رنگ، ابعاد و حتی کاربرد آن در فضاهای مختلف توجه کنید. در ادامه با املاک داران همراه باشید و راهنمای خرید انواع پاکت و کاربردهای هر کدام را بخوانید.

پارکت چیست

پارکت چیست؟

پارکت نوعی کفپوش چوبی است که انواع مختلفی دارد، که به جای سنگ فرش کردن کف ساختمان به کار می رود. قدمت پارکت یا همان کفپوش چوبی به سده 1600 باز می گردد. از آن زمان به بعد این نوع کفپوش به یکی از رایج ترین گزینه ها برای فرش کردن کف اتاق در سرتاسر دنیا تبدیل شد. چند سالی است که استفاده از این نوع کفپوش به خاطر کاربردهای مختلف در صنعت ساختمان زیاد شده است.

پارکت چیست

انواع پارکت

پارکت ها بر حسب رنگ، طرح، ضخامت، بافت و غیره انواع مختلفی دارند که هر کدام برای محیطی خاص کاربرد دارد. در ادامه به توضیح انواع پارکت و مزایا و معایب هر یک از آن ها می پردازیم:

پارکت چوب یک تکه

پارکت چوب یک تکه نوعی پارکت است که از چوب یک تک ساخته شده و توسط میخ و چسب کف اتاق نصب می شود. این نوع پارکت را هیچ گاه به صورت شناور بر روی کف اتاق نصب نمی کنند. چرا که در این روش پارکت به طور کامل به کف متصل نخواهد شد.

جنس چوب مورد استفاده برای ساخت پارکت چوب یک تکه، معمولا از مرغوب ترین و با دوام ترین انواع چوب‌ها است. این چوب ها از قیمت بالایی برخوردار هستند و یک گزینه لوکس برای فرش کردن کف اتاق به شمار می روند. این نوع پارکت گاهی حتی صدها سال عمر می کند. در ادامه به مزایا و معایب کفپوش چوب یک تکه می پردازیم:

مزایا:

  • از آنجایی که این نوع پارکت را به راحتی می توان با یک سمباده یا سطل رنگ ترمیم نمود، معمولا در اتاق های پر رفت و آمد استفاده می شوند.

  • پارک چوب یک تکه این قابلیت را دارد که با سایر انواع پارک به راحتی ست می شوند. در صورتی که از نوع دیگری پارکت نیز در خانه خود استفاده می کنید، می توانید پارکت چوب یک تکه را از نظر رنگ و ضخامت هماهنگ با پارکت های قبلی انتخاب کنید.

  • می توان پارکت چوبی یک تکه را به صورت دست دوم فروخت. چرا که همچنان کارایی و ارزش بالایی دارد.

معایب:

  • اما یکی از معایب کفپوش چوبی یک تکه این است که در مقابل رطوبت دوام زیادی ندارد و به اصطلاح شکم می دهد. به همین دلیل هنگام نصب این نوع پارکت باید به طور کامل با چسب یا میخ به کف ساختمان محکم شود. برای نصب بهتر است از استادکار نصب پارکت در اصفهان کمک بخواهید.

  • در صورتی که در ساختمان خود سیستم گرمایش از کف دارید، امکان استفاده از پارکت چوب یک تکه نیست. مگر این که از قبل بتن و نوعی چوب به عنوان زیرساز استفاده شود که این مسئله هزینه های شما را افزایش می دهد.

پارکت چوبی

پارکت مهندسی شده

پارکت مهندسی شده نوعی پارکت سه لایه 10 تا 15 میلی متری است. در اولین لایه از فیبر چوب با تراکم بالا، لایه میانی فیبر چوب معمولی و لایه رویی از نوعی روکش چوب استفاده می شود. لایه رویی با ضخامت 2.5 میلیمتر معمولا از جنس چوب بلوط یا چوب یک تکه است. هر چه این ضخامت بیشتر باشد، استحکام پارکت بیشتر خواهد بود. در این نوع پارکت نمی توان از سوهان کشیدن برای جلا دادن استفاده کرد. چرا که حداقل یک میلی متر از متریال آن را از بین می برد. تنها در صورتی می توان برای نوسازی کفپوش های مهندسی شده اقدام نمود که ضخامت لایه رویی بیش از 2.5 میلیمتر باشد. در ادامه ویژگی های پارکت مهندسی شده را شرح می دهیم:

مزایا و معایب:

  • در صورتی که کف بتنی داشته باشید، برای نصب پارکت مهندسی شده نیاز به زیرسازی چوبی چند لایه وجود ندارد. از این رو ارزان تر از انواع پارکت تمام خواهد شد.

  • برای نصب پارکت چوبی چند لایه می توان از چسب، میخ، منگنه استفاده کرد یا آن را به صورت شناور به کف متصل نمود.

  • این نوع پارکت نسبت به پارکت چوبی یک تکه از مقاومت و استحکام بیشتری برخوردار است و در معرض رطوبت به ندرت دچار انبساط و انقباض می شود.

  • توجه داشته باشید که تنها در صورتی می توان از سمباده برای جلا دادن پارکت های مهندسی شده استفاده کرد، که لایه رویی از ضخامت کافی برخوردار باشد. بنابراین در پارکت های مهندسی شده ارزان قیمت، با سوهان کشیدن باعث از بین بردن لایه رویی خواهید شد.

پارکت مهندسی

پارکت لمینت

از آنجایی که پارکت های مهندسی شده یا چوبی یک تکه از قیمت بالایی برخوردار هستند و نگهداری از آن ها آسان نیست، معمولا به جای آن از پارکت و لمینت استفاده می شود. پارکت لمینت نه تنها از نظر ظاهری دست کمی از انواع پارکت مهندسی شده و چوب یک تکه ندارد، بلکه قیمت آن نیز ارزان تر است. شما می توانید پارکت و لمینت ضد آب را در طرح ها و رنگ های مختلف مطابق با سلیقه خود به فروشنده مصالح ساختمانی معتبر سفارش دهید. در ادامه به ویژگی های پارکت لمینت اشاره می کنیم:

مزایا:

  • پارک لمینت از تخته فیبر متراکم چند لایه یا تخته فیبری به نام HDF ساخته می شود. از این رو می توان از آن درمکان های مختلف استفاده نمود.

  • یکی از مهم ترین مزایای پارکت لمینت، ارزان بودن آن در مقایسه با سایر پارکت ها است. بنابراین برای ساختمان هایی با متراژ بالا بهترین انتخاب خواهد بود.

  • پارکت لمینت در مقایسه با پارکت های چوبی یک تکه از مقاومت و دوام بالایی برخوردار هستند. از این رو امکان شکم دهی آن در برابر رطوبت، یا خراشیدگی آن وجود ندارد. به همین دلیل معمولا در مکان های پر رفت و آمد یا در اتاق کودک از پارکت و لمینت استفاده می شود.

معایب:

  • یکی از معایب پارکت لمینت این است که امکان تعمیر آن وجود ندارد. مگر این که در خانه خود از چند تکه پارکت لمینت در کنار هم استفاده کرده باشید. البته در چنین شرایطی باید مطمئن شوید که به دلیل تابش نور آفتاب یا مسائل دیگر پارکت تغییر رنگ نداده باشد.

پارکت وینیلی

یکی دیگر از انواع پارکت و کفپوش، پارکت وینیلی است که به طور کامل از پلاستیک ساخته شده است. البته برخی از انواع پارکت وینیلی نیز از ترکیب چوب، پلاستیک و پلیمر تولید می شوند. در هر صورت این نوع پارکت در مقایسه با انواع پارکت از قیمت ارزان تری برخوردار است. و اما مزایا و معایب پارکت های وینیلی کدامند؟

مزایای:

  • این نوع پارکت به سادگی تمیز و براق می شود. کافیست به کمک یک دستمال، تی و جاروبرقی آن را تمیز کنید. درست مثل روز اول براق و یکدست خواهد شد.

  • نصب پارکت و کفپوش وینیلی بسیار آسان است و می توان در خانه بدون کمک استادکار آن را انجام داد.

  • از آنجایی که این نوع پارکت از مقاومت بالایی در برابر آب و رطوبت برخودار است، می توان از آن به عنوان یک پارکت ضد اب یاد کرد. معمولا از پارکت های وینیلی در محیط های مرطوب مثل سرویس بهداشتی، آشپزخانه و غیره استفاده می شود.

معایب:

  • اما ایرادی که این نوع پارکت دارد، عدم امکان جابجایی آن، طول عمر کوتاه تر نسبت به پارکت های چوبی و تعمیر پذیر نبودن آن است.

جمع بندی

پارکت نوعی کفپوش چوبی یا ترکیبی از فیبر و چوب است که انواع مختلفی دارد. قدمت پارکت یا همان کفپوش چوبی به سده 1600 باز می گردد. اگر می خواهید بدانید کدام پارکت و لمینت مناسب خانه شماست، باید ویژگی های فضای مورد نظر و همچنین بودجه خود را در نظر بگیرید. چنانچه بودجه محدودی دارید، بهتر است پارکت لمینت یا پارکت های وینیل را انتخاب کنید. اما اگر به دنبال گزینه ای لوکس و جذاب هستید، چه انتخابی بهتر از پارکت های چوبی؟ در این مقاله به توضیح انواع پارکت، مزایا و معایب آن ها و همچنین کاربرد آن ها پرداختیم تا بتوانید هنگام خرید انواع پارکت و کفپوش به سادگی تصمیم بگیرید. برای ارتباط با پیمانکار ساختمانی معتبر یا اطلاعات بیشتر در زمینه نصب پارکت با همکاران ما در املاک داران تماس بگیرید.