راهنمای خرید انواع توری پنجره!

با آمدنِ فصل گرما و ورود حشرات مزاحم به داخل خانه، نصب توری پنجره اهمیت بیشتری می یابد. بسیاری از افراد ترجیح می دهند به جای استفاده از انواع حشره کش، از توری های پنجره استفاده کنند. توری پنجره نیز مانند دیگر اقلامی که در ساختمان به کار می رود از قافله نوآوری جا نمانده و مدل های مختلفی را به بازار عرضه کرده است. هر با فرد با هر سلیقه ای می تواند از میان آن ها انتخاب کرده و علاوه بر کاربردی بودن آن، به زیبایی فضای ساختمان نیز کمک می کند. با املاک داران همراه باشید تا با انواع توری پنجره آشنا شوید.

توری پنجره، ویژگی و انواع آن

توری های پنجره انواع و مدل های بسیاری دارند که برخی از آن ها ساختاری ساده داشته و تنها با یک پارچه یا فلز شبکه ای ساخته می شوند. برخی دیگر نیز ساختاری پیشرفته تر و در نتیجه کارایی بهتری دارند. توری های پنجره بر اساس نوع پنجره و قاب، از مدل های مختلفی تشکیل شده‌است. توری های ثابت یا متحرک که می توان بنا به کاربرد و سلیقه یکی از آن ها را انتخاب نمود.

قاب های توری پنجره از مواد متفاوتی چون آلومینیوم، چوب، فلز و پی وی سی استفاده می شود. جنس خود توری نیز از مفتول، الیاف، آلومینیوم، پلی استر، فایبر گلاس و نایلون است که برای استفاده در محیط مسکونی مناسب هستند. اما توری هایی که در کارخانه و کارگاه ها استفاده می‌شوند جنس متفاوتی داشته و معمولا از فولاد ضد زنگ یا آبکاری ساخته می شوند. همچنین عموما در ابعاد بزرگ تولید می شوند. توری ها از نظر جنس و نوع حرکت در قاب به انواع متفاوتی تقسیم می شوند که در ادامه به آن می پردازیم.

توری پنجره

انواع توری پنجره از لحاظ نوع حرکت در قاب

توری های پنجره با توجه به نوع حرکت شان در قاب، انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

توری ثابت

این توری ها ثابت بوده و به قاب پنجره متصل هستند. از این نوع توری معمولا در مکان هایی که کمبود فضا داشته و توری امکان جابه جا شدن ندارد، استفاده می شود. البته برای تمیز کردن می توان آن را از قاب خارج کرد.

توری پلیسه ای یا آکاردئونی

این توری شبیه دامن های پلیسه ای زنانه است. باز و بسته شدن آن به صورت کرکره ای بوده و امکان نصب آن در سمت راست یا چپ پنجره وجود دارد. این پنجره مقاومت بالایی داشته و به راحتی پاره یا خراب نمی شود، همچنین استفاده از آن اقتصادی است. این مدل بهترین نوع توری بوده که قاب آن ثابت است و تنها توری باز و بسته می شود. می توان آن را از دو جهت چپ به راست یا راست به چپ نصب کرد.

توری های پلیسه نسل جدید توری های دو جداره یو پی وی سی هستند. این توری چربی و گرد و غباری کمتری را به خود می گیرد. از همین رو نیازی به شستشو نداشته و معمولا با یک جاروبرقی می توان آن را تمیز کرد. آلومینویم های که در توری پلیسه ای استفاده می شود، از ضخامت عالی برخوردار هستند و قیمت آن بر اساس متر مربع محاسبه می شود. می توان با ابعاد عرض و ارتفاع لنگه بازشو در هر پنجره، مقدار مصرفی توری پلیسه ای را بدست آورد. از دیگر مزایای این توری این است که  محدودیت های ابعاد نداشته و می توان آن را در ابعاد بزرگ اجرا کرد.

توری رولینگ

این نوع توری به صورت کرکره ای جمع‌شده و در چند نوع افقی، عمودی و ثابت نصب می شوند. از نوع ثابت آن معمولا در اتاق خواب استفاده می گردد. توری های یک طرفه افقی برای پنجره هایی که دارای یک لنگه بازشو هستند، همچنین پنجره هایی که دارای دو لنگه باز شود با عرض زیاد می باشند مورد استفاده قرار می گیرد. نوع عمودی آن نیز برای پنجرهایی با ارتفاع کم مناسب است.

توری مگنتیک

توری مگنتیک یک توری آهنربایی است. از نظر ظاهری شباهت زیادی به توری پلیسه دارد، با این تفاوت که توری مگنتیک ابتدا جمع و بعد از قالب خارج می شود اما توری پلیسه ای قابل جدا شدن نیست. این توری از استحکام زیادی برخوردار بوده و به راحتی نصب می شود. همچنین ابعاد و اندازه های مختلفی از آن در بازار وجود دارد. این توری دارای قفل مگنتی بوده و به طور خودکار باز و بسته می شود. همچنین از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است. توری های مگنتیک به آسانی از پنجره جدا شده و قابل شستشو هستند.

توری پنجره

توری لولایی

همان طور که از نامش پیداست، این توری توسط لولا باز و بسته می شود و استفاده از آن بسیار رایج است. این توری همانند برخی پنجره ها که به صورت 90 درجه باز می شوند، عمل می کند. این توری ها فضای زیادی برای باز و بسته شدن نیاز دارند و معمولا عمر کمی هم دارند و لولاهای آن بعد از مدتی باید تعمیر شود.

توری ریلی

این توری بر روی ریل نصب‌شده و به صورت ریل باز و بسته می شود. برای نصب این توری باید فضایی را از پیش برای آن تعیین نمود. این مدل می‌تواند از هر دو طرف چپ به راست و برعکس باز و بسته شود.

انواع توری پنجره از نظر جنس

در حال حاضر جنس های مختلفی در بازار برای توری پنجره عرضه می شود که شامل آلومینیومی و دیگر فلزات، چوبی یا یو پی وی سی می شود. در ادامه به معرفی این محصولات خواهیم پرداخت:

توری آلومینیومی

این توری از قدیمی ترین انواع توری پنجره است که دارای قابی آلومینیومی بوده و خود توری نیز از آلومینیوم یا مفتول ساخته می شود. توری آلومینیومی در انواع مختلف لولایی، ثابت و ریلی عرضه می شود.  توری های آلومینیومی به دلیل جنسی که دارند از عبور نور جلوگیری کرده و مانع از دیدن محیط بیروی می شوند. به همین دلیل امروزه کم تر مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین این توری ها در گذر زمان تغییر رنگ داده و به سختی تمیز می شوند.

توری گالوانیزه

توری های گالوانیزه بسیار مستحکم و بادوام هستند و معمولا در مکان هایی که تغییرات شدید و ناگهانی دما دارند، استفاده می شود. گالوانیزه مقاوت بالایی در برابر تغییرات آب و هوایی داد. همچنین از طول عمری طولانی نیز برخوردار است. این نوع توری ها معمولا ضد زنگ هم هستند.

توری خورشیدی

از توری خورشیدی برای مکان هایی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دارند، استفاده می شود. این توری از ورود گرمای شدید به داخل خانه جلوگیری کرده و می تواند حدود 90 درصد از گرمای آفتاب را جذب نماید. توری های خورشیدی در رنگ های تیره تولید و عرضه می شوند.

توری امنیتی

این توری بسیار مقاوم بوده و قاب آن از جنس فولاد ضد زنگ یا قاب های آلومینیومی ضخیم ساخته می شوند. توری امنیتی در برابر ضربات احتمالی مقاوم بوده و به راحتی دچار آسیب و خرابی نمی شود.

توری پنجره

توری یو پی وی سی

توری یو پی وی سی  از قاب upvc و با تکنولوژی های پیشرفته ساخته می شوند. این توری از بهترین نمونه های توری است که از الیاف فایبر گلاس ساخته‌شده است. برای قرار دادنِ الیاف فایبر گلاس در کنار یکدیگر، از فناوری های پیشرفته استفاده می شود. توری یو پی وی سی در پنجره های دو جداره مورد استفاده قرار می گیرد. این توری ضد غبار بوده و مقاومت بالایی در برابر نور خورشید داشته و مانع از عبور نور خورشید می شود، همچنین محدودیتی برای دیدن منظره بیرون ایجاد نمی کند.

توری upvc معمولا با قاب های آلومینیومی عرضه می شود و به دلیل استحکام بالایی که دارد به راحتی دچار پوسیدگی نمی شود. توری یو پی وی سی معمولا به شکل رولی یا پلیسه و ثابت عرضه می شود. این پنجره ظاهر ساختمان را بهم نمی ریزد و جلوی دید و نور را هم نمی گیرد. قاب یو پی وی سی از پروفیل upvc ساخته و معمولا برای تقویت بیشتر آن از پروفیل گالوانیزه یا آلومینیوم استفاده می شود. رنگ آن ها نیز با پنجره همخوانی دارد.

این توری ها مزایی دارند که عبارتند از:

  • ضد زنگ هستند.
  • ضد اشتعال می باشند.
  • از ثبات بالایی برخوردار هستند.
  • به راحتی نصب می شوند
  • در برابر شرایط آب و هوایی پایدار هستند.
  • در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم هستند.

بهترین نوع این توری، پلیسه است که برای تمامی پنجره ها، درب، تراس و محیط های بزرگ قابل استفاده است. این نوع توری به آسانی پاره نمی شود و ظاهر زیبایی نیز دارد.

البته از این توری می توان بر روی انواع دیگر پنجره ها مانند پنچره های آلومینیومی و آهنی نیز استفاده نمود.

توری فلزی

این توری از فلز ساخته می شود. اما غیر قابل انعطاف نیست. ساختار این توری به گونه ای است که منعطف باشد. از توری فلزی می توان در مکان های مختلفی استفاده کرد و محدودیت نصب ندارد. برای نصب توری از چسپ فلزی استفاده می شود. این توری به راحتی قابل شست شو بوده و از دوام و ماندگاری بالایی برخوردار است.

توری پنجره

انواع قاب توری پنجره

قاب های توری پنجره معمولا از جنس های مختلفی ساخته می شوند. قاب های چوبی، آلومینیومی، فلزی و یو پی وی سی از متدوال ترین انواع آن است. مدل آلومینیومی به دلیل تنوع رنگ، سبک بودن و مقاومت بالا در برابر رطوبت، کاربردی بیشتری داشته و در توری پلیسه نیز از آن استفاده می شود. قاب های یو پی وی سی نیز از دیگر قاب های معمول هستند که مزایای زیادی دارند. از جمله: ضد زنگ بودن، سبک و قابل حمل بودن، حفظ زیبایی نمای ساختمان. قاب های فلزی ساخته‌شده از گالوانیزه از دیگر انواعی است که استفاده می شود. هر چند این قاب از مقاومت بالایی برخوردار است، اما در محیط های مسکونی کمتر از آن استفاده می شود.

نکاتی در رابطه با استفاده از توری پنجره

اگر در محیط مسکونی یا کاری خود از توری های پنجره استفاده می کنید، بهتر است برای دوام و ماندگاری بهتر آن ها این نکات را رعایت کنید:

  1. اگر توری قابلیت جمع شدن دارد، بهتر است در فصول سرد سال آن ها را جمع کنید. اگر قابلیت جدا شدن دارند، می توانید آن ها را جدا کنید. چرا که تغییرات دما بر دوام و ماندگاری آن تأثیر بسزایی دارد.
  2. در توری های لولایی بهتر است گاهی اوقات آن را تمیز کرده تا از تأثیرگذاری منفی گرد و غبار بر روی کیفیت آن کاسته شود.
  3. بهتر است کار نصب و طراحی توری پنجره را به افراد متخصص واگذار نمایید.

چگونگی تمیز کردن توری پنجره ها

شست شوی اصولی و صحیح توری های پنجره نه تنها منجر به آسیب دیدن و خراب شدن آن نمی شود، بلکه باعث افزایش طول عمر آن ها نیز خواهد شد. یکی از بهترین روش های تمیز کردن توری، استفاده از بخارشور است. بخارشور کثیفی ها و گرد و غبار را جذب کرده و توری را شستشو می کند. برخی از انواع توری ها که قابلیت جدا شدن دارند، مانند توری مگنتیک، می توان توری را جدا کرده و بعد از شستشو دوباره آن را نصب نمود.

یکی دیگر از روش های تمیز کردن توری پنجره، استفاده از جارو برقی یا جارو شارژی است. ابتدا با جاروبرقی گرد و غبار را جذب کرده و سپس به وسیله یک دستمال نم دار آن را تمیز کنید. در حال حاضر شرکت هایی وجود دارند که کار شستشوی انواع درب و پنجره را انجام می دهند، در صورت امکان می توانید از خدمات آن ها استفاده کنید.

توری پنجره

قیمت توری پنجره و عوامل مؤثر در آن

قیمت توری پنجره بسته به چند عامل است که با مشخص شدن آن می توان قیمت تقریبی پنجره را محاسبه نمود. این عوامل عبارتند از:

جنس توری

مسلما نوع جنس و مدل توری، تأثیر زیادی در افزایش یا کاهش قیمت آن دارد. نوع قابی که در آن به کار رفته نیز می تواند در قیمت نهایی آن مؤثر باشد.

اندازه و ابعاد پنجره

قیمت توری بر حسب متر مربع محاسبه می شود، بنابراین اندازه و ابعاد پنجره تاثیر مستقیمی در قیمت نهایی آن دارد.

تعداد توری

اگر تعداد درب و پنجره هایی که می خواهید توری نصب کنید زیاد باشد، طبیعتا قیمت آن نیز افزایش پیدا می کند.

محل قرار گرفتنِ توری

قیمت توری همراه به هزینه نصب آن محاسبه می شود. بنابراین اگر محلی که قرار است توری نصب شود، نامناسب بوده و احتیاج به زیرسازی داشته باشد طبیعتا هزینه بیشتری خواهد داشت.

کیفیت یراق آلات مورد استفاده 

مکانیزم حرکتی توری ها به وسیله یراق آلات حاصل می شود. در نتیجه جنس، نوع و کیفیت یراق آلات استفاده‌شده در قیمت نهایی آن تأثیر گذار خواهد بود. اگر از یراق آلات با کیفیت استفاده شود، هزینه بیشتر خواهد بود. استفاده از یراق آلات بی کیفیت شاید قیمت محصول را کاهش دهد اما طول عمر کمی دارند و مجددا باید تعویض شوند.

چگونه یک توری پنجره مناسب بخریم؟

برای آن که یک توری مناسب داشته باشید، بهتر است قبل از خرید به این موارد دقت نمایید. در ابتدا فضا و پنجره ای که می خواهید توری را نصب کنید، در نظر بگیرید. شما چه انتظاری از این توری دارید. آیا آن را برای فضاهای صنعتی می خواهید یا برای محیط های مسکونی؟

اگر توری را برای فضاهای صنعتی می خواهید، بهتر است از توری های فولادی یا گالوانیزه که دوام و استحکام بیشتری دارند، استفاده کنید. اما اگر آن را برای محیط مسکونی می خواهید، انواعupvc ، آلومینیومی با جنس توری های فایبرگلاس، نایلون یا پلی استر انتخاب مناسب تری است. نکته دیگر توجه به محل نصب و نوع استفاده از آن است. اگر می خواهید به فضای بیرون دسترسی داشته باشید باید از توری های متحرک استفاده کنید. اگر نیازی به باز شدن توری نباشد، می توان از نوع ثابت آن استفاده نمود.

توری پنجره

جمع بندی

استفاده از توری پنجره در فصل گرما، برای مقابله با حشرات و جانوران مؤذی بسیاری کاربردی تر از استفاده از حشره کش هاست. امروزه توری های پنجره در انواع و مدل های مختلفی عرضه می شود. هر کس می تواند با توجه به نیاز و سلیقه اش از آن ها استفاده کند. آشنایی با انواع توری ها و کارکرد آن ها می تواند شما را برای خرید محصول بهتر و به صرفه تر یاری دهد. اما قبل از انتخاب هر نوع از توری بهتر است به محل نصب و نوع کاربری آن دقت ویژه داشته باشید.