کابینت ممبران چیست؟ چه تفاوتی با mdf دارد؟

کابینت ها یکی از مهم ترین وسایل آشپزخانه به شمار می روند که تاثیر چشم گیری در زیبایی فضای منزل دارند. در حال حاضر کابینت ها با مواد مختلفی چون فلز، چوب، ام دی اف، نئوپان و غیره ساخته می شود. استفاده از ممبران در کابینت آشپزخانه، تاثیر زیادی در زیبایی آن ها دارد. البته ممبران یک ماده جدید نیست بلکه روکشی است که روی کابینت های ام دی اف کار می شود. هر چند استفاده از ممبران سبب چشم نوازی کابینت ها می شود، اما معایب و مزایایی دارد که ممکن است انتخاب آن را تحت تاثیر قرار دهد. با املاک داران همراه باشید تا هر آنچه درباره ممبران لازم است را بدانید.

ممبران چیست؟

ممبران یک کلمه انگلیسی به معنای غشاء، روکش و پوسته است. ممبران فویل پلی وینیل کلراید است که با طرح های چوبی مات و براق تولید می شود. سپس این طرح ها با فشار زیاد روی ام دی اف نصب شده و زیبایی و چشم نوازی محصول را دو چندان می کند. بنابراین ممبران یک ماده جدید در تولید کابینت نیست. بلکه روکشی مات و براق با طرح چوب است که در رنگ های مختلف تولید می شود. این نوع از ممبران به وکیوم نیز معروف است و می توان آن را روی کابینت هایی با جنس نئوپان و پی وی سی نیز نصب نمود. در حال حاضر برای کاهش هزینه ها یک سمت ورق با پوشش ممبران تولید می شود.

از آن جایی که رنگ ریخته شده بر سطح ممبران به سختی پاک می شود، کابینت ممبران را در مراحل پایانی ساخت خانه و بعد از گچ کاری و رنگ کاری نصب می کنند. ورق های آماده ای از ممبران در بازار وجود دارد، اما کابینت سازها با توجه به سلیقه و درخواست مشتری طرح روی ام دی اف را با منبت کاری یا cnc درآورده و سپس عمل چسب کاری و وکیوم را به کارگاه های مخصوص می سپارند.

برای ساخت کابینت ممبران، روی قسمت هایی که قرار است روکش اجرا شود را با چسب ممبران یا پیستوله می پوشانند و سپس ورق در دستگاه وکیوم قرار می گیرد. روکش پی وی سی روی ورق ام دی افی که با چسب آغشته شده قرار می گیرد. دستگاه پرس وکیوم با مکش هوای داخل کابین، ورق را به صفحه می چسباند. این فرایند با کمک گرما، فشار منفی هوا و استفاده از چسب صورت می گیرد. پس از طی زمانی کوتاه روکش کاملا به ام دی اف چسبیده و آماده استفاده است.

کابینت ممبران

رنگ های ممبران

روکش های ممبران از تنوع رنگی بسیار خوبی برخودار هستند که می توان با توجه به سلیقه مشتری از آن ها استفاده کرد. بیشترین رنگ هایی که در کابینت ممبران استفاده می شود عبارتند از:

  • رنگ سفید 
  • سفید صدفی
  •  سفید طلایی: استفاده از رنگ طلایی برای جزئیات، باعث زیبایی دو چندان آن می شود.
  • سفید و قهوه ای روشن: از ترکیب این دو رنگ می توان برای فضاهایی که نیاز به بزرگ تر دیده شدن دارند، استفاده کرد. چرا که نور را به خوبی انعکاس می دهند.
  • مشکی مات: از این رنگ برای فضاهای بزرگ باید استفاده کرد، استفاده از آن در فضاهای کوچک توصیه نمی شود.
  • قهوه ای طرح چوب: این رنگ چوب حس طبیعی بودن را به کابینت ها می دهد و در رنگ های قهوه ای سوخته، قهوه ای فندقی و قهوه ای روشن وجود دارد.
  • رنگ شرابی: استفاده از این رنگ باعث القای حس لاکچری بودن می شود. البته این رنگ برای ترکیب با دیگر رنگ ها محدودیت دارد و اگر به درستی کار نشود، از زیبایی آن کاسته خواهد شد. همچنین برای فضاهایی که با این رنگ کار می شود باید از نوردهی مناسبی استفاده نمود.

کابینت انزو

نوع دیگری از کابینت ممبران وجود دارد که ترکیبی از ظاهر کابینت هایگلاس و باطن کابینت ممبران دارد که به نام کابینت انزو شناخته می شود. قیمت این کابینت از کابینت ممبران بیشتر است.

کابینت ممبران

ممبران برای آشپزخانه های کلاسیک و مدرن

یکی از مهم ترین خصوصیات ممبران، طرح پذیری راحت آن است. بدین معنی که می توانید طرح چوب دلخواه خود را با کیفیت بالا و ظاهری زیبا بر روی ورق ام دی اف، پی وی سی و نئوپان اجرا کنید. بدین ترتیب یک آشپزخانه عالی خواهید داشت.

از روکش ممبران می توان هم برای طرح های کلاسیک کابینت و هم طرح های مدرن استفاده کرد. این روکش انواع ضخیم تری دارد که برای کابینت هایی با طرح مدرن مناسب است.

البته استفاده از ممبران برای کابینت های مدرن چندان مقرون به صرفه است، اما اگر می خواهید یک آشپزخانه با طرح کلاسیک داشته باشید، استفاده از ممبران کاملا اقتصادی است.

مزایای استفاده از ممبران

مهم ترین مزیت ممبران، تنوع در طرح پذیری آن است. تنها با استفاده از تکنولوژی سیان سی و وکیوم می توان انواع طرح ها را روی ام دی اف پیاده نمود.

مزیت دیگر استفاده از ممبران، اقتصادی بودن آن است. البته همان طور که گفته‌شد مقرون به صرفه بودن تنها شامل نوع کلاسیک آن می شود. زیرا در حال حاضر ساخت کابینت های کلاسیک چوبی هزینه هنگفتی را دربر دارد. اما استفاده از ممبران هزینه را تا حد زیادی کاهش می دهد.

و این مورد که می توان از آن برای کابینت کلاسیک استفاده کرد، خود یک نوع مزیت محسوب می شود.

اگر ممبران به درستی روی ام دی اف وکیوم شود، به طوری که هیچ درز و بندی وجود نداشته باشد؛ زیبایی کار دو چندان خواهد شد.

از مزیت های مهم دیگر ممبران، عدم نفوذ آب و رطوبت به لایه های ام دی اف است. بنابراین ممبران نه تنها کابینت را زیبا می کند، بلکه باعث عمر و دوام بیشتر کابینت نیز خواهد شد.

استفاده از ممبران سبب می شود که معایب روکش ام دی اف ها که به صورت ملامینه و از نوع وینیل هستند، برطرف شوند. 

روکش های ملامینه به مرور زمان می تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی برای کودکان و سالمندان شود، در صورتی که ممبران فاقد این ویژگی است.

ماده وینیل استفاده‌شده در ام دی اف معمولی، باعث آلودگی محیط زیست می شود. اما ممبران به نوعی دوست محیط زیست محسوب‌شده و به آن آسیب نمی رساند. از مزایای دیگر ممبران، نگهداری آسان تر آن نسبت به کابینت های معمولی است. کابینت های چوبی را باید هر چند مدت یک بار با رنگ و روغن جلا داد. اما روکش ممبران به راحتی پاک شده و همیشه ظاهر زیبایش را حفظ می نماید. همچنین تمیز کردن و پاک کردن لکه ها از روی کابینت های روکش‌شده با ممبران راحت و بی دردسر است.

کابینت ممبران

معایب استفاده از ممبران

ممبران نیز مانند هر محصول دیگر معایبی دارد که با هم بررسی می کنیم:

از مهم ترین معایب ممبران، حساسیت آن به نور و حرارت است. ممبران اگر در معرض تابش مستقیم نور قرار گیرد، به مرور زمان دچار تغییر رنگ می شود.

همچنین در صورت مجاورت در کنار حرارت و آتش، مشتعل می شود. بنابراین اگر قصد استفاده از آن را دارید باید به مواردی مانند فاصله مناسب از گاز، دور بودن از حرارت و روشن بودن همیشگی هود در زمان پخت و پز توجه داشته باشید. اگر چسب استفاده‌شده در روکش بی کیفیت باشد، بر اثر نور آفتاب و حرارت ضعیف شده و باعث باد کردن روکش و جدا شدن آن می شود. ممبران همچنین در برابر اجسام تیز حساس بوده و در صورت برخورد با کشیده شدن اشیاء تیز به سطح آن، پاره می شود.

ظرافت زیاد طرح ها نیز گاهی جزو معایب ممبران به شمار می رود. اگر طرح انتخاب شده دارای ریزه کاری های زیاد و اشکال کوچک باشد، شاید نتوان به درستی آن را اجرا کرد و از کیفیت کار کاسته می شود. امکان دارد برخی نقاط به خوبی وکیوم نشوند و کابینت از همان نقطه خراب شود.

از معایب قابل توجه ممبران، این است که تعمیر کابینت باید با طرح و رنگ اولیه صورت گیرد. یعنی اگر یکی از کابینت ها خراب شده و مجبور به تعمیر و تعویض آن شدید؛ پیدا کردن طرح با همان رنگ قبلی بسیار مشکل است. زیرا بازار با سلیقه مشتری در حال تغییر است.

نحوه تمیز کردن کابینت ممبران

توجه داشته باشید برای حفظ سلامت کابینت ممبران نباید از روش های رایج شستشو با مواد شوینده و شیمایی استفاده کرد.

ورق های پی وی سی ممبران ضد آب هستند، برای تمیز کردن آن می توانید از یک دستمال خیس و مرطوب استفاده کنید. البته در هنگام تمیز کردن دقت کنید که آب از طریق سوراخ یا درز به ام دی اف نفوذ نکند.

کابینت ممبران

نکاتی برای افزایش عمر کابینت ممبران

با رعایت نکات زیر می توان به دوام و ماندگاری کابینت ممبران کمک کرد:

  1. کابینتی که با ممبران روکش شده را در معرض عوامل خارجی مانند نور خورشید قرار ندهید.
  2. این کابینت ها نباید بیش از حد در معرض آب و رطوب قرار بگیرند.
  3. از تماس مستقیم کابینت ممبران با اشعه ماوراء بنفش و اشعه خورشید جلوگیری نمایید.
  4. استفاده از مواد شیمایی و مواد شوینده در نظافت کابینت ممبران، می تواند موجب تغییر شکل آن ها شود.

روش ساخت کابینت ممبران

برای اجرای کابینت ممبران می توان از دو روش استفاده کرد.

روش اول که کمی پردردسرتر است به این شکل است که ابتدا ام دی اف به صورت خام خریداری‌شده و طرح مورد نظر را با cnc بر روی چوب کار می شود. سپس ورق های سی ان سی شده را به کارگاه های مخصوص سپرده تا ورق پی وی سی روی آن وکیوم شود.

در روش دوم از همان ابتدا طرح مورد نظر را به کارگاه مخصوص ممبران ارجاع داده و مجموعه تمامی این کارها را با هم انجام می دهد. در این روش هزینه حمل و نقل از کارگاه ام دی اف به کارگاه ممبران حذف خواهد شد. امروزه این مجموعه ها در شهرهای بزرگ قرار دارند.

نصب کابینت ممبران

اجرای درست کابینت ممبران، بسیار مهم است. برای اینکه کابینت ممبران از کیفیت بالایی برخودار باشد و به خوبی نیز اجرا شود، باید فرایند اندازه گیری و برش صفحات و نصب آن در محل را با دقت و مهارت انجام داد. برای اینکه در صورت خرابی و تعویض کابینت دچار مشکل نشوید، بهتر است در ابتدای کار از برند شناخته‌شده و با کیفیت استفاده کنید.

کابینت ممبران

قیمت کابینت ممبران

قیمت کابینت ممبران با توجه به ابعاد و کیفیت موادی که در آن استفاده‌شده، متفاوت است. فرض کنید استفاده از ممبران برای کابینت هوایی و زمینی متری 1 میلیون باشد؛ بنابراین اگر بخواهید از آن فقط برای کابینت زمینی استفاده کنید، باید 60 درصد قیمت هر متراژ را پرداخت نمایید. و اگر بخواهید تنها برای کابینت های هوایی به کار برید، باید 40 درصد را پرداخت کنید.

به طور کلی استاندارد کابینت زمینی شامل کابینت با ارتفاع 72 سانتی متر با عمق 55 و صفحه شرکتی 32 میله و پایه 14 سانتی متری بوده که مجموعا 90 سانتی متر ارتفاع دارند. کابینت هوایی بر اساس ارتفاع 70 سانتی متر و عمق 30 سانتی متر محاسبه می گردد. بنابراین باید توجه داشت که یک متر قیمت کابینت ممبران شامل یک متر کابینت زمینی و یک متر کابینت هوایی است. به اضافه یک متر صفحه شرکتی، یک متر تاج و پاخور و زیر چراغی.

معمولا در محاسبه قیمت کابینت، جزیره و اپن با 1.5 برابر قیمت در نظر گرفته‌می‌شود که برابر 90 درصد قیمت کال است. همچنین در متراژ زمینی جای ماشین لباس شویی، ظرف شویی و یخچال از آن کسر می شود. برای محسابه قیمت کمدهای یکسره با عمق استاندارد، ارتفاع کمد با واحد سانتی متر را بر 72 تقسیم نموده و در طول کمد ضرب می نماییم. سپس عدد به دست‌آمده را در 60 قیمت یک متر کابینت ضرب کرده و مبلغ را محاسبه می کنیم. هزینه نصب و حمل و نقل نیز به صورت جداگانه حساب می شود.

با توجه به آنچه گفته‌شد، قیمت کابینت ممبران در بازار حدودا بین 1500000 تا 2500000 است که البته با توجه به نوسانات بازار و شرکت تولید کننده روکش و نحوه وکیوم کردن آن، ممکن است تفاوتی در قیمت نهایی صورت گیرد.

نکات مهم برای خرید کابینت ممبران

در هنگام خرید کابینت روکش شده با ممبران، به جنس موارد به کار رفته در آن توجه داشته باشید. سعی کنید از شرکت ها و برندهای معتبر و با کیفیت خرید کنید. تا اگر در آینده مجبور به تعویض قسمتی از آن شدید، بتوانید راحت تر کد طرح را پیدا نمایید.

از خرید کابینت هایی که با متراژ آشپرخانه شما متفاوت است جدا پرهیز کنید، زیرا ظاهر آشپزخانه را بهم ریخته و باعث اتلاف وقت و هزینه می شود.

اگر می خواهید یک آشپزخانه با طرح کلاسیک داشته باشید، استفاده از ممبران عالی است. اما برای آشپزخانه هایی با طراحی مدرن، بهتر است از نوع ساده و ضخیم روکش ممبران استفاده کنید. یا اینکه به طور کلی برای این سبک آشپزخانه از موارد دیگری استفاده نمایید. زیرا به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست.

کابینت ممبران

جمع بندی

بنابر آنچه گفته‌شد، بر خلاف تصور عمومی ممبران یک نوع جدید از کابینت نیست؛ بلکه روکشی است که می توان آن را بر انواع مختلف کابینت اجرا نمود. استفاده از این روکش معایب و مزایای خاص خودش را دارد که هر فرد می تواند با توجه به آن ها از ممبران استفاده کند. البته استفاده از ممبران برای داشتن یک آشپزخانه کلاسیک بسیار اقتصادی است در صورتی که برای آشپزخانه های مدرن توصیه نمی شود. برای استفاده از کابینت ممبران بهتر است ابتدا با یک متخصص حرفه ای مشورت کرده تا با توجه به آشپزخانه و فضای منزل، بهترین مدل را خریداری کنید.