بررسی انواع چراغ ریلی و کاربرد هر کدام!

آنچه در این مقاله می خوانید:

تجهیزات برقی و روشنایی یکی از مهم ترین بخش ها در دکوراسیون داخلی محیط به شمار می رود. از این رو انواع مختلفی از این تجهیزات با ویژگی ها و اشکال گوناگون تولید و به بازار عرضه شده اند. یکی از پر استفاده ترین لوازم روشنایی، چراغ ریلی است. این چراغ ها به دلیل اینکه به سیم کشی مجزا نیاز ندارند، نقش پررنگی در ساختمان های امروزی ایفا می کنند.

اگر می خواهید قسمت های گوناگونی از اتاق را نورپردازی کنید یا فضای خالی برای سقف داشته باشید، چراغ های ریلی بهترین گزینه محسوب می شوند. چراغ ریلی برای نورپردازی سقف بسیار ایده‌آل بوده و در متمایز نشان دادن آثار هنری یا اجزای معماری خاصی در فضای داخلی، عملکرد مناسبی دارد. این نوع چراغ ها قابلیت تنظیم زاویه تابش را در اختیار شما قرار می دهند تا بتوانید از نور در جهت های مختلفی استفاده کنید. اگر شما هم به این چراغ های پرکاربرد و دوست داشتنی علاقه دارید حتما در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را از آن ها بررسی کنیم.

چراغ ریلی

ویژگی های چراغ ریلی

یکی از پرکاربردترین و اقتصادی ترین چراغ های مورد استفاده در ساختمان ها چراغ های ریلی نام دارند. از مهم ترین ویژگی این نوع چراغ ها این است که هر چراغ آن نیاز به سیم کشی جدا نداشته و تمامی چراغ ها در یک مسیر درون یک ریل قرار گرفته و از سیم کشی درون همان ریل، انرژی مورد نیاز خود را دریافت می کنند که سبب می شود بتوان از آن ها در زوایای مختلفی استفاده کرد. همچنین می توان ریل را تنظیم یا قوس دار کرد.

اگر بخواهیم از لحاظ ظاهری این محصول را مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم که جنس بدنه آن از آلومینیوم است. همچنین این نوع چراغ ها را به صورت اکسترود و آنودایز شده به بازار عرضه می کنند تا علاوه بر کیفیت بیشتر، زیباتر نیز به نظر برسند. رنگ این محصول به طور کلی مشکی است و هر متر از آن تا چهار کیلوگرم وزن را می تواند تحمل کند.

چراغ ریلی

مزایای استفاده از چراغ ریلی

در تمام بخش های داخلی ساختمان نوع نورپردازی اهمیت ویژه ای دارد، به ویژه اگر ساختمان سقف های بلندی داشته باشد. استفاده از چراغ های ریلی علاوه بر اینکه به شما امکان انتخاب کردن نوع نور را می دهد، در تنظیم و کنترل شدت نور نیز دستتان را باز می گذارد که با توجه به نیاز محیط نور را تنظیم کنید. همچنین این نوع سیستم روشنایی که درون یک ریل نصب‌شده، می‌تواند درون همان ریل جا به جا شود و قابلیت 360 درجه چرخش را نیز دارد.

تنوع بالا در اندازه و رنگ این چراغ ها به شما این امکان را می دهد که بتوانید در هر مکانی از آن استفاده کنید. لامپ های به کار رفته در چراغ ریلی از انواع متفاوتی همچون COB، SMD، LED و همین طور لامپ های رشته ای و متال انتخاب می شود تا بتواند پاسخگوی هر نوع سلیقه و محیطی باشد.

از دیگر ویژگی هایی که محبوبیت این چراغ های ریلی را بیشتر می کند، نصب آسان آن ها است. به طور کلی می توان گفت که در تامین نور فضای داخلی منازل، فروشگاه ها و سایر مراکز تجاری کاربرد بسیاری داشته و همین طور قابلیت ایجاد نتاسب میان معماری روز و تنظیم با شرایط ساختمان را نیز دارد.

کاربرد چراغ ریلی

مهم ترین ویژگی مثبت چراغ های ریلی را می توان قابلیت استفاده آن در تمامی محیط ها دانست. در واقع این چراغ ها در نورپردازی فضاهای شرکتی، فروشگاهی، بخش های مختلف منازل همچون آشپزخانه و پذیرایی کاربردهای فراوانی دارند.

همچنین می توان برای انجام نورپردازی های ویژه، موضعی و تاکیدی نیز روی این نوع چراغ ها حساب کرد. به عنوان مثال در گالری ها از چراغ های ریلی برای نمایش محصولات استفاده می کنند و امکان آن وجود دارد که بتوان برای هر تابلو یا محصول به طور جداگانه و اختصاصی نورپردازی انجام داد. در حقیقت نور در وسایل و المان های خاصی بیشتر خود را نشان می دهد و می توان حتی رنگ نور خاصی را برای هر محصول انتخاب کرد.

با این کار توجه بازدید کنندگان بیشتری به محصولات جلب می شود. از دیگر مکان هایی که از این نوع چراغ ها می توان در آن ها استفاده کرد، سالن های کنفرانس، نمایشگاه ها، کافی شاپ ها و بسیاری از مکان های دیگر را می توان نام برد.

چراغ ریلی

نصب چراغ ریلی

وجود تنوع در چراغ های ریلی سبب‌شده با توجه به نوع کاربردی که قرار است نورپردازی داشته باشد، بتوان از آن ها روی زمین، سقف یا دیوار استفاده کرد. یکی از مهم ترین مواردی که در هنگام انتخاب نقطه ای برای نصب باید در نظر داشته باشید، میزان تحمل تعداد و اندازه لامپ ها روی ریل های این نوع چراغ است. همین طور برای اینکه انرژی چراغ ها به خوبی تامین شود، سیم کشی ساختمان باید بررسی شود.

برای نصب چراغ ریلی باید تجهیزات لازم همچون ریل، اتصالات، پایه ها و دیگر لوازم مورد نیاز را در اختیار داشته باشید. در این پروسه دقت داشته باشید که ریل مناسبی را انتخاب کنید. چراکه سیم کشی چراغ ها باید از داخل آن عبور کرده و سیم ها و چراغ ها به طور همزمان در آن قرار گیرند. برای مرحله بعدی نصب، باید ریل ها را به سقف یا محلی که انتخاب کرده‌ اید پیچ کنید و چراغ ها را درون آن قرار دهید.

همان طور که گفته‌شد شدت روشنایی و نحوه تابش آن نیز قابل اندازه گیری است و می توان با استفاده از ریموت آن ها را تنظیم کرد. در هنگام نصب توجه داشته باشید تمامی سیم ها باید روکش دار باشند که اتصال به بدنه فلزی نداشته باشند. البته بهتر است برای نصب چراغ ریلی حتما از یک متخصص کمک بگیرید.

چراغ ریلی

نقش ریل در عمر چراغ های ریلی

ریل، یکی از مهم ترین موارد تاثیرگذار بر میزان عمر چراغ ها به شمار می رود. در صورت استاندارد و مرغوب بودن ریل، با گذشت زمان تغییر و افتادگی از آن مشاهده نمی شود. علاوه در چراغ هایی که از تسمه های مسی کمک می گیرند احتمال ایجاد حریق و اتصالی بسیار کمتر است. به همین دلیل توصیه می شود در انتخاب و استفاده درست از این ریل ها دقت کافی را داشته باشید که عمر چراغ های ریلی افزایش یابد.

کلام پایانی

چراغ های ریلی یکی از پرکاربردترین لوازم و تجهیزات روشنایی هستند که می توان از آن ها در محیط های مختلفی استفاده کرد. این چراغ ها ویژگی های منحصر به فردی دارند که علاوه بر نصب آسان و قابلیت استفاده در تمام مکان ها می توان به تنوع در رنگ و قابلیت تنظیم شدت نور نیز اشاره کرد.

چراغ های ریلی کارایی وسیعی در دکوراسیون داخلی داشته و یکی از بهترین گزینه ها برای نورپردازی حرفه ای به شمار می روند. از این نوع چراغ ها در بخش های مختلف ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری، نمایشگاه ها، سالن های کنفرانس و غیره استفاده می شود.