مصالح ساختمانی

طراحی و اجرای نمای سرامیک؛ مزایا و معایب!

طراحی نمای سرامیک و البته اجرای آن یک کار تخصصی به شمار می رود و نیاز به مهارت ویژه دارد. همانطور که می دانید نمای سازه یکی از مهم ترین و اصلی ترین بخش های آن به شمار می رود. در واقع شما در اولین نگاه با نمای سازه مواجه می شوید. پس طراحی این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است.

از آن جایی که این روزها ساخت و ساز گسترش یافته و انواع مصالح ساختمانی متعددی برای نمای ساختمان تولید شده، روش های جدید و متنوعی برای اجرای نمای سرامیک پدیده آمده است. در جدید ترین روش ها، بدون کاربرد هیچ گونه ملاتی، سرامیک را بر روی دیوار و نمای سازه نصب می کنند. این سبک اجرای نما به دلیل وزن سبک نسبت به سایر روش ها، در بین مشتریان طرفدار بیشتری دارد.

در بازسازی ساختمان، بسیاری از افراد به اجرای نمای سرامیکی روی می آورند. به خصوص برای ساختمان های قدیمی که بیشتر آنها دارای نمای آجری هستند.

البته روش های مختلفی برای طراحی و اجرای نمای سرامیکی وجود دارد. این روش ها هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه مجله املاک داران همراه باشید تا درباره طراحی و اجرای نمای سرامک بیشتر بدانید.

نمای سرامیک

مراحل اجرای نمای سرامیک

قبل از هر چیز باید بدانید که نمای سرامیک بیشتر در چه مناطقی استفاده می شود؟ در واقع اجرای نمای سرامیک معمولا در مناطقی با آب و هوای سرد به کار می رود. چرا که سرامیک در برابر سرما و رطوبت مقاوم است و به همین دلیل در مناطق شمالی بیشتر طرفدار دارد.

نمای سرامیک یکی از نماهای خشک به شمار می رود. بنابراین مراحل اجرا و نصب نمای سرامیک شامل دو بخش نمایان و غیر نمایان می شود. در ادامه به طور خلاصه به چگونگی اجرای نمای سرامیکی در این دو مرحله می پردازیم:

  • روش نمایان نصب نما: همانطور که از نام این روش می توانید حدس بزنید، نصب و اجرای نما به صورت نمایان انجام می شود. در واقع تمامی متریال و بخش های این نوع نما مشخص هستند. این روش بسیار ساده و سریع انجام می گردد و وزن سبکی در برابر دیگر مصالح نما دارد.
  • روش غیر نمایان نصب نما: و اما در این روش، نصب و اجرای نمای سرامیک به گونه ای انجام می شود که هیچ یک از اتصالات مشخص نباشند. در واقع از یک سری براکت استفاده می شود و تمام سعی بر این است که قطعات و اتصالات زیر نما پنهان شود.

نمای سرامیک

مزایای نمای سرامیک

نمای سرامیک دارای ویژگی های منحصر به فردی است که مشتری را مجاب به انتخاب آن خواهد کرد. یکی از مهم ترین ویژگی های نمای سرامیک نصب آسان و سرعت اجرای بالای آن به شمار می رود.

از آن جایی که نیازی به استفاده از ملات برای نصب سرامیک وجود ندارد، شما به سادگی می توانید از این متریال در ساختمان هایی با ارتفاع زیاد نیز استفاده کنید. از طرف دیگر، نمای سرامیکی وزن سبکی دارد و در مقایسه با سایر متریال گزینه مناسبی است. در ضمن به دلیل تنوع در طرح و رنگ، طراحی نمای سرامیک می تواند جذاب و هیجان انگیز باشد.

نمای کاشی کاری شده یک طراحی ایده آل برای فضای بیرونی و حتی طراحی فضای داخلی به شمار می رود. نمای سرامیک مزایای متعددی دارد که در اینجا به توضیح آن می پردازیم.

نمای سرامیک

تنوع در طرح و رنگ

متریال آجری طول عمر نامحدودی دارند، در برابر شرایط محیطی مقاومت می کند و به هیچ وجه نیاز به نگهداری ندارد. کاشی دارای رنگ ثابت و مقاوم به اشعه UV است. همچنین به مرور زمان کدر نمی گردد. کاشی های سرامیکی در طیف وسیعی از رنگ ها، قالب ها و اشکال در بازار ارائه می شود. این مسئله به معمار آزادی مطلق در طراحی نمای سرامیک را می دهد.

پایداری

هنگام انتخاب نمای سازه، جنبه های اکولوژیکی و اقتصادی را نباید نادیده بگیریم. آجر به طور طبیعی از خاک رس ساخته می شود. بنابراین این متریال فاقد مواد افزودنی مضر برای محیط زیست است و در آن فلزات سنگین بکار نمی رود. مدیریت دقیق منابع، تولید با استفاده از فرایندهای معقول از نظر محیط زیست و قابلیت استفاده مجدد به هنگام تخریب از جمله عواملی هستند که پایداری این نوع از مصالح ساختمانی را نشان می دهند.

عایق بودن و مقاوم در برابر آتش

نمای سرامیک با روکش ضد آب، در زمستان اتلاف دمای کمتری دارد و در تابستان نیز دما را متعادل نگه می دارد. علاوه بر این، متریال سرامیکی تاثیر مثبتی بر تاثیر عایق صوتی دیوار بیرونی دارد و میزان آن را افزایش می دهد. همچنین بر مقاومت سازه در برابر آتش تاثیر گذار است.

نمای سرامیک

بهره وری اقتصادی

از آن جایی که نمای سرامیکی نصب ساده ای دارد و نیاز به نگهداری پیچیده ای ندارد، بنابراین از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. سرامیک هم برای ساخت سازه های جدید و هم برای بازسازی انواع نما گزینه مناسبی است.

کاهش اتلاف انرژی

نمای سرامیک علاوه بر تنوع در طراحی، عایق خوبی نیز به شمار می رود. ضخامت مواد عایق زیر کاشی های آجری را می توان در صورت نیاز تغییر داد و البته باید مطابق با استانداردهای بازسازی خانه انجام شود. در صورتی که یک سازه به خوبی عایق بندی شده باشد، می تواند باعث کاهش هزینه های گرمایش و سرمایش شود. همچنین باعث کاهش انتشار CO2 و در نتیجه حفاظت از محیط زیست می گردد.

معایب نمای سرامیک

تا اینجا به مزایا و ویژگی های مثبت نمای سرامیکی اشاره کردیم ولی باید بدانید اجرای نمای سرامیکی با معایبی نیز همراه است. از جمله این معایب می توان به عایق نبودن در برابر سرما و گرما اشاره کرد. در واقع نمای سرامیکی عایق چندان خوبی برای حفظ سرما و گرما به طور کامل نیست.

علاوه بر این، گاهی نیز ممکن است در برابر تغییرات جوی واکنش نشان دهد و از مقاومت بالایی برخوردار نیست. یکی دیگر از ایراداتی که می توان به نمای سرامیکی گرفت، بازتاب نور آن است. در واقع به دلیل انعکاس نور، شاید در برخی موارد ظاهر مناسبی به سازه نبخشد.

هزینه اجرای نمای سرامیک

هزینه اجرای نمای سرامیک به قیمت متریال کاربردی و مزد اجرا بستگی دارد. اما از چون که سرامیک و سایر متریال دارای انواع مختلفی هستند، نمی توان برای آن قیمت ثابتی در نظر گرفت. در واقع علاوه بر نوع سرامیک، فاکتورهای متعددی بر قیمت گذاری نمای سرامیک تاثیر گذار هستند.

به طور مثال رنگ سرامیک، لعاب سرامیک، سایز سرامیک، شرکت تولید کننده، میزان عرضه و تقاضا در بازار، متراژ ملک، میزان جذب آب، کیفیت سرامیک و غیره در تعیین قیمت نهایی نمای سرامیک نقش مهمی دارند. همانطور که می دانید برای نماسازی، علاوه بر متریالی مثل سرامیک و کاشی به پروفیل های آلومینیومی و گیره های نگهدارنده نیاز دارید. بنابراین قیمت این مصالح نیز در هزینه نهایی تاثیر دارد.

نمای سرامیک

نکات مهم:

هنگام اجرا و نصب نمای سرامیک باید یک سری نکات را مد نظر قرار دهید. در غیر این صورت ممکن است آن طور که باید و شاید از نتیجه کار رضایت نداشته باشید. در ادامه به طور خلاصه به توضیح این نکات خواهیم پرداخت:

  1. سعی کنید از مصالح و زیرساخت هایی استفاده کنید که از نظر ظاهری به جنبه زیبایی شناختی نما خدشه وارد نکنند. در واقع مصالح و زیر سازی ها بایستی با یکدیگر مطابقت داشته باشند و نصب آن سریع و آسان باشد. همچنین از نظر قیمت و کیفیت در یک رنج انتخاب شوند.
  2. مسئله دیگری که به هنگام انتخاب مصالح و زیرسازی نمای سرامیک باید به آن توجه داشته باشید، عدم مغایرت آن ها با یکدیگر از نظر شیمیایی است. در واقع ممکن است در صورت عدم آگاهی و انتخاب نادرست، مصالحی را تهیه کنید که باعث خوردگی هم شوند. بنابراین حتما با یک متخصص مشورت کنید.
  3. یکی دیگر از نکات مهم در زمان نصب و اجرای نمای سرامیک، آب بندی است. بدین معنا که بایستی تمامی نقاط کور، درزها و پنجره ها را آب بندی کنید و آن را تست نمایید.
  4. چارچوب انتخابی برای نمای سرامیک نیز باید دارای ویژگی های مناسب باشد. این چارچوب در صورتی که محکم نباشد، می تواند نتیجه نامطلوبی به بار آورد.
  5. توجه داشته باشید که بایستی به طور منظم لایه محافظ و زیرسازی ها را بررسی نمایید.
  6. سعی کنید از اتصالاتی برای نصب استفاده کنید که در برابر دماهای مختلف، بخار آب و گازهای موجود مقاوم باشند.

نمای سرامیک

جمع بندی

برای بازسازی نمای ساختمان و یا ساخت و ساز اولیه بایستی موارد متعددی را در نظر بگیرید. این موارد شامل میزان بودجه، شرایط آب و هوایی منطقه، و نوع سازه می شوند. اجرای نمای سرامیک یکی از پر طرفدار ترین نماهای ساختمانی در ایران به شمار می رود. چرا که علاوه بر ظاهر جذاب، دارای مزایای متعددی است. در این مقاله به توضیح مزایا، معایب و نکات مهم درباره طراحی و اجرای نمای سرامیک ساختمان پرداختیم.

در پایان هم به شما پیشنهاد می کنیم که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راهنمای خرید انواع کاشی و سرامیک به مطالعه مقاله مربوطه در مجله املاک داران بپردازید.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا