مشاوره کسب و کار

هنر کاریزما در کسب و کار؛ رمز موفقیت مدیران

هنر کاریزما چیست؟ به چه افرادی کاریزما می گویند؟ آیا رمز موفقیت مدیران به کاریزما بودن آن ها ربطی دارد؟ استاد یک دانشگاه، تحقیقی را بر روی افراد متفاوت انجام داد تا در رابطه با خصلت آدم های کاریزما تحقیق کند و متوجه شود که چگونه افراد، انسان های کاریزما را تشخیص می دهند.

تمامی مواردی که در این مقاله خواهیم گفت، در پرورش مدیران موفق در هر کسب و کار تاثیرگذار بوده و به موفقیت کاری آنها منجر خواهد شد. همچنین، این مسئله در طولانی مدت می تواند به افزایش درآمد آنها کمک نماید.

او در این تحقیق یک عکس از چند نفر را به گروهی از افراد نشان داد و از آن ها سوالات ابتدایی را پرسید. مثلا عکس دو نفر را به آن ها نشان داد و بعد پرسید کدام مدیر بهتری است؟ یا کدام مسئولیت پذیری بیشتری دارد؟ کدام رئیس جمهوری بهتری است؟ با شنیدن جواب مردم، او به نکته جالبی دست پیدا کرد که در ادامه آن را ذکر می کنیم لازم به ذکر است که تمام افراد پاسخ های مشابهی داشتند.

اما نتیجه این آزمایش برای آن استاد دانشگاه متحیر کننده بود. نتیجه این آزمایش این بود که حداقل ۹۹ درصد مردم کاریزما بودن یا نبودن افراد را بر حسب ظاهر آن ها تعیین می کنند. یعنی کاریزما بودن از نظر مردم بر اساس قد، وزن، لباس ها تعیین می شود.

اما این موضوع یعنی قضاوت مردم بر اساس ظاهر خوشبختانه یا بدبختانه روی کسب و کار، سیاست، آموزش و غیره هم تاثیر می گذارد. لازم است این نکته را ذکر کنیم که کاریزما بودن اصول خاصی دارد و باید آن ها را بدانید که در ادامه مجله املاک داران آن ها را بیان خواهیم کرد.

هنر کاریزما

معرفی کاریزما

قبل از آنکه به معرفی تخصصی این موضوع بپردازیم، باید بدانید که کاریزما داشتن یا کاریزماتیک بودن یک ویژگی ذاتی نیست. شما با مطالعه و آموزش می توانید به این موضوع دست یابید.

درباره آموزش و یادگیری این مسئله می توانید به ثبت نام در دوره های آموزش مشاور املاک حرفه ای در اصفهان اقدام کرده و از این طریق کسب و کار خود را گسترش دهید.

اما کاریزما بودن به معنای استفاده از ظاهر، رفتار و کلمات مناسب است به طوری که افراد را جذب خود کنیم و احساسات و رفتار آن ها را تحت تاثیر قرار دهیم. در دنیای کسب و کار هم عده ای از افراد با استفاده از این روش دیگران را تحت تاثیر قرار می دهند. یعنی می دانند چگونه دیگران را قانع و نظرات آن ها را جلب کنند.

اما کاریزماتیک کسی است که از قدرت کاریزما استفاده کرده و مخاطب را جذب می کند. کاریزماتیک یک صفت است که برای معرفی افراد قدرتمند استفاده می کنند. مثلا معروف ترین کاریزماتیک های رهبر، مارتین لوتر کینگ، چرچیل، گاندی و اوباما هستند.

یا در دنیا کسب و کار ایلان ماسک، بیل گیتس، استیو جابز معروف ترین هستند و جزو تاثیر گذارترین افراد در جهان محسوب می شوند. اما کاریزماتیک بودن یکسری ویژگی هایی دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

ویژگی های کاریزماتیک

همانطور که گفتیم کاریزماتیک بودن ویژگی هایی دارد که شامل موارد زیر هستند:

  1. ارتباط برقرار کردن

مدیر کاریزماتیک کسی است که مهارت زیادی در برقراری ارتباطات با دیگران دارد. یعنی هم با یک فرد و هم با یک گروه می تواند مصمم صحبت کند. مدیر کاریزماتیک می تواند الگوی کارمندان خود باشد تا کارمندان در شرایط سخت از مدیر خود کمک بگیرند و کارهای خود را به آسانی انجام دهند.

  1. عاقلانه رفتار کند.

مدیری که بتواند رسمی و عاقلانه رفتار کند قطعا مدیر کاریزماتیکی است. یعنی حرف های خود را عاقلانه و بر پایه و اساس بیان کند حتما شخصیت پری دارد. مدیر کاریزماتیک قطعا در تمام شرایط عاقلانه رفتار خواهد کرد و مسئولیت تمام تصمیمات و کارهای خود را بر عهده دارد.

هنر کاریزما

  1. فروتن باشد.

ارزش قائل شدن برای افراد دیگر یک ویژگی مهم مدیران موفق و کاریزماتیک است. توجه داشته باشید که یک مدیر موفق قطعا به صحبت کارمندان گوش خواهد داد و نگرانی آن ها را درک خواهد کرد. یک نهاد موفق بعد از اینکه به مدیر موفق وابسته است به کارمندان هم بستگی دارد. پس مدیر کاریزماتیک نباید کارمندان را دست کم بگیرد و حضور آن ها را موثر بدانند.

  1. دلسوز باشد.

مدیری که به دغدغه کارمندان خود توجه کند قطعا کارمندان هم به همان شکل همدلانه و دلسوزانه رفتار می کنند. یادتان نرود که کاریزماتیک بودن همه جا به کار نمی آید. کاریزماتیک بودن شما باید در کنار رفتار دلسوزانه و مهربان باشد.

  1. اعتماد به نفس داشته باشد.

لازم است ذکر کنیم که اعتماد به نفس چه تاثیر بسزایی بر روی کاریزماتیک بودن افراد دارد. به بیان دیگر کاریزما بودن در کنار اعتماد به نفس داشتن معنی پیدا می کند. افراد با اعتماد به نفس همیشه نیمه پر لیوان را می بینند و خوب خودشان را می شناسند و از توانایی های خودشان با خبر هستند. افراد با اعتماد به نفس و در عین حال فروتن احساس خوبی به افراد می دهند.

  1. شنونده خوبی باشید.

برقراری ارتباط با دیگران تنها ویژگی یک کاریزماتیک موفق نیست و باید بلد باشد تا به درستی به حرف های دیگران گوش دهد. پس مدیری کاریزماتیک است که با دقت به حرف های همه افراد گوش دهد.

  1. زبان بدن هماهنگ باشد.

قطعا بارزترین ویژگی افراد کاریزماتیک هماهنگ بودن زبان بدن است. یعنی زبان بدن گرم، راحت و مصمم باشد. وقتی فردی در گفت و گو با دیگران، صحبت خود را همراه با ارتباط چشمی و لبخند بیان کند، قطعا افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.

هنر کاریزما

  1. خود ساخته بودن

خود ساخته بودن یک ویژگی کلی است و می تواند تمام ویژگی ها را شامل شود. فرد خود ساخته کاملا خود را می شناسد و آگاهی از انجام یک کار و عواقب آن را دارد. از طرف دیگر فرد خود ساخته تمام داشته های خود را با تلاش و سخت کوشی به دست آورده است. این افراد همیشه انرژی مثبتی دارند و هیچ گاه از تلاش و آموزش دست بر نمی دارند.

  1. بیشتر بر روی خود و کارهایشان تمرکز دارند.

یک مدیر حرفه ای و کاریزماتیک بر روی خود نظارت دارد؛ یعنی با دقت کار می کند. چون می داند که همیشه زیر ذره بین کارکنانش است.

چگونه یک مدیر کاریزما حرفه ای و موفقی شویم؟

جواب این سوال بعد از تحقیقات روانشناسی توانستند تعیین کنند که کاریزما بودن در سه جمله یا موضوع خلاصه می شود.

  • ساده و روشن صحبت کردن
  • حس و فکر مخاطب را درگیر کردن
  • استفاده درست و مناسب از زبان بدن
  1. ساده و روشن صحبت کردن

اگر شما مدیر یک نهاد هستید و دوست دارید یک سخنرانی یا ارائه موفق داشته باشید باید مسائل را به شکل ساده ای بیان کنید. یا حتی استفاده از مصراعی از یک شعر یا ضرب المثل می تواند موضوعات را ساده و قابل درک کند.

از طرف دیگر باید بتوانید جمع را در دست بگیرید و از کلمات درست استفاده کنید. کلماتی مثل شاید، احتمالا، انشالله و غیره درست نیست و وقتی از کلماتی مثل حتما، مطمئنم، قطعا و غیره بهره ببرید، حس اطمینان را به کارمندان و افراد سازمان های دیگر می دهید.

  1. حس و فکر مخاطب را درگیر کردن

همه ما در طول زندگی با افرادی معاشرت داشته ایم که با یک جمله احساسات و عواطف ما را تحت تاثیر قرار دادند. از طرف دیگر هر فردی نمی تواند این کار را انجام دهد. پس این ویژگی را دست کم نگیرید و سعی کنید از جملات درست و مناسب استفاده کنید. شما با در نظر گرفتن نظرات افراد و خوب گوش دادن می توانید فکر و ذهن افراد را درگیر کنید.

  1. از زبان بدن تان استفاده کنید.

زمانی می توانید با افراد ارتباط خوبی برقرار کنید که بتوانید خودتان را جای دیگران قرار دهید. یعنی دوست دارید هنگام شنیدن گفت و گو، افراد چگونه صحبت و یا رفتار کنند.

مثلا وقتی دستتان را زیادی تکان دهید حواس افراد را پرت می کنید به طوری که از یک جایی به بعد برای افراد دیگر اذیت کننده است‌. از طرف دیگر عکس این حالت یعنی هیچ حرکتی نکردن هم می تواند آزار دهنده باشد. پس اگر از زبان بدن درست و به قاعده استفاده کنید خیلی به شما کمک خواهد کرد.

از کارهایی که هنگام ارائه انجام می دهید می توان به قوز نکردن، استفاده از دستان برای توضیح مسائل، جدی بودن و غیره اشاره کرد. توجه کنید که جدی بودن به معنای اخم کردن نیست، بلکه به معنای این است که محیط کاملا رسمی باشد و بیشتر بحث مربوط به مسائل شود. وگرنه حتما نیاز نیست محیط خشک و خشن باشد.

هنر کاریزما

چگونه هنر کاریزمای خود را در مدیریت افزایش دهیم؟

کسب مهارت هایی در ارتباط با کاریزما داشتن و یا کاریزماتیک بودن خیلی مهم است و نگهداری آن ها نیز اهمیت بیشتری خواهد داشت. پس در کنار اینکه تلاش می کنید برای کسب اطلاعاتی در ارتباط با کاریزما بودن باید مهارت نگهداری آن را هم بیاموزید تا از مسیر منحرف نشوید.

دومین تلاشی که در این راستا باید انجام دهید این است که با دیگران در تعامل باشید و هیچگاه هیچ حرف یا جمله بدون هدف بیان نکنید. یعنی آگاه باشید که چه کاری را چرا و چگونه باید انجام دهید. چرا که نتیجه این رفتار به وجود آمدن تعامل بسیار مناسبی با دیگران می شود. کاریزماتیک در واقع بهترین روش برای ساخت یک مدیریت حرفه ای است.

در کاریزماتیک بودن دومین نکته که باید رعایت شود این است که گوینده خوب و تاثیر گذاری باشید و در کنار آن سخنان خود را درست بیان کنید. اما در نظر داشته باشید برای اینکه یک مدیر کاریزما باشید باید فن بیاننان را تقویت کنید و گاهی از اشعار و داستان بهره ببرید.

برای این که کاریزمای خود را در مدیریت افزایش دهید چند نکته را یادآور شدیم که یکی دیگر از آن ها رفتار مدیر است. در واقع یک مدیر کاریزما می داند که چگونه و چطور باید رفتار کند.

شما وقتی در جایگاه مدیریت قرار می گیرید باید آداب و رسوم آن را رعایت کنید. شما با رعایت آداب و رسوم سخنرانی قطعا یک احترام متقابل را دریافت می کنید. پس حتما بر روی نوع سخنرانی خود کار کنید.

یک رهبر یا مدیر کاریزماتیک چه کارهایی را نباید انجام دهد؟

بد نیست اگر در ارتباط با کارهایی که یک مدیر کاریزماتیک نباید انجام دهد هم اطلاعاتی را داشته باشیم تا در راستای داشتن یک مدیریت موفق تلاش کنیم. یک مدیر کاریزما باید از انجام موارد زیر خودداری کند.

  • تمرکز بر روی چیز اشتباه

آنچه که بین مدیرها تفاوت می گذارد تمرکز بر روی مسائل اشتباه است. به عنوان مثال گاها رهبر کاریزما را بر اساس ویژگی های ظاهری معرفی می کند و این باعث به اشتباه کشاندن مدیر کاریزما می شود. چون به خود مغرور شده و در برابر کارمندانش هیچ گونه تواضع و دلسوزی نخواهد داشت.

  • سیستم چشم قربان

هیچگاه کارکنان را تبدیل به افراد مطیع نکنید. یعنی حتما نیاز نیست محیط خشک کاری ایجاد کنید تا کارمندان کارشان را کامل انجام دهند. رهبر کاریزماتیک باید بر اساس ویژگی های شخصیت آن ها از این سیستم پیروی کنند، یعنی حتما آن ها را به چالش نکشید.

  • نبود رهبر باعث مشکل شود

یکی از ویژگی رهبر کاریزما این است تمام کارها را خودش انجام می دهد. پس ممکن است یک روز در صورت نبود رهبر سازمان دچار مشکلی شود. یعنی کارمندان وابسته به رهبر می شوند و هیچ پیشرفتی نمی کنند. پس حتما به فکر این موقعیت ها هم باشید.

  • وقتی رهبر مشورت کردن را فراموش کند

یک رهبر کاریزماتیک در کنار افتخار به پیروزی هایش باید شکست های خود را هم بپذیرد و مشورت با تیم را فراموش نکند. این نکته را هرگز از یاد نبرید که افراد قبل از آنکه در جایگاه مدیر کاریزماتیک باشند یک انسان هستند و قطعا از معایبی برخوردار هستند. با انتقاد پذیر بودن می توان در ارتقاء جایگاه خویش تلاش کند. البته در کنار آن مشاوره از افراد را فراموش نکنید.

هنر کاریزما

سخن پایانی

پس هنر کاریزما بودن یا کاریزماتیک شدن مهارتی است که باید آن را در خود تقویت کنید. مثلا می توانید از آموزش یا مطالعه کردن استفاده کنید که روش موثری هستند. یک مدیر کاریزماتیک بیشتر ویژگی های خود را به هنگام سخنرانی به نمایش می گذارد.

پس حتما از نکاتی که برای مهارت سخنرانی گفته شد را با دقت مطالعه کنید. در نظر داشته باشید که تبدیل شدن به فرد کاریزماتیک ممکن است زمان بر باشد. ما در این مقاله به بررسی نکاتی در ارتباط با کاریزما بودن اشاره کردیم، امید است که اطلاعات کافی را از خواندن این مطلب کسب کرده باشید.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا