مصالح ساختمانی

چراغ سنسور دار؛ مزایا و معایب!

احتمالا برای شما هم اتفاق افتاده است.. گاهی با دست پر به خانه می رسید و نمی توانید درب ورودی را باز کنید. چرا که قادر به پیدا کردن کلید و سوراخ کلید نیستید! اینجاست که چراغ های سنسور دار به کار می آیند و مسیر ورودی خانه شما را روشن می کنند.

یکی از مصالح ساختمانی یا بهتر است بگوییم تجهیزات ساختمانی، که کاربرد آن در سالهای اخیر، در صنعت ساخت و ساز ساختمان افزایش یافته است، چراغ سنسوردار می باشد. این چراغ، تواند خیلی کار راه انداز باشد و تقریبا عدم وجود آن در ساختمان، یک عیب به شمار می رود. از این نوع چراغ می توان در فضای داخلی خانه، پارکینگ آپارتمان و در فضای سبز، حیاط یا حتی در روف گاردن استفاده کرد.

چراغ سنسوردار یا حسگر نور به گونه ای طراحی شده که محض تشخیص حرکت در محدوده خود به طور خودکار روشن می شود و وقتی دیگر هیچ حرکتی وجود ندارد دوباره خاموش می گردد. عدم نیاز به روشن کردن چراغ در تاریکی محض یکی از مزایای چراغ سنسور دار به شمار می رود. البته این چراغ ها مزایای دیگری هم دارد که در این مقاله به آن می پردازیم. با املاک داران همراه شوید تا با مزایا و معایب چراغ های سنسور دار آشنا شوید.

 

چراغ سنسور دار چیست و چگونه عمل می کند؟

چراغ سنسوردار به یک دستگاه فتو الکتریک گفته می شود که انرژی نور را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. در نتیجه چراغ سنسور دار با تشخیص حرکت، روشن می شود. این اتفاق به آشکار سازی مادون قرمز غیر فعال بستگی دارد. در واقع سنسور به جای ساطع کردن مادون قرمز، آن را دریافت می نماید. سنسور حرکت نیز دارای یک سنسور پیرو الکتریک است که به عنوان یک رمزگشا عمل می کند و سیگنال های دریافتی را تفسیر می نماید. وقتی اشعه مادون قرمز دریافتی بیش از حد باشد، این تراشه منجر به فعال شدن چراغ هشدار می شود.

همانطور که متوجه شدید، چراغ حسگر زمانی که حرکت را تشخیص دهد، فعال می شود. زمانی که شخصی به محدوده مشخص شده در چراغ وارد شود، بر اثر دمای بدن فرد اشعه مادون قرمز را دریافت می گردد. در نتیجه چراغ فعال می شود. در واقع یک چشم الکترونیکی کوچک، حرکت را از امواج گرمایی که ساطع می شود، تشخیص می دهد. هنگامی که حرکت را تشخیص داد، چراغ روشن می شود و تا زمانی که حرکت متوقف شود روشن می ماند. از آنجایی که یک پنجره شفاف داخل ساختار این چراغ ها وجود دارد، گاهی ممکن است در هنگام شرایط مختلف هشدار اشتباه بدهد. این چراغ ها مثل یک بازدارنده برای مزاحمان عمل می کند. زمانی که به طور غیر منتظره روشن می شوند، مزاحم سعی می کند از محدوده روشن بیرون رود و از ملک دور شود.

انواع چراغ سنسور دار

این چراغ های امنیتی دارای انواع مختلفی هستند که برخی از آن ها فقط در شب ها و برخی حتی در ظهر نیز روشن می شوند. یکی از رایج ترین چراغ های سنسور دار نوع سقفی آن می باشد. در ادامه به معرفی انواع چراغ سنسوردار می پردازیم:

  • فوتورزیستور: همانطور که گفتیم، چراغ های سنسور دار انواع مختلفی دارند. مقاومت نوری یا فوتورزیستورها از رایج ترین انواع آن هستند. تغییر مقاومت این نوع چراغ ها به میزان نوری که در معرض آن قرار می گیرند بستگی دارد. به عنوان مثال لامپ های خیابان که در هنگام تاریکی نور بیشتری ساطع می کنند و بلعکس. چراغ فوتورزیستور یا وابسته به نور یکی از انواع رایج چراغ های سنسوردار می باشد. این نوع چراغ به منظور تشخیص روشن یا خاموش بودن نور در طول روز استفاده می شود.
  • فوتوترانزیستور: یکی از انواع چراغ های سنسوردار که به نور حساسیت بسیار بالایی دارد، همین چراغ فوتوترانزیستور است. اما نسبت به فوتودیود توانایی تشخیص نور پایین را ندارد. یکی دیگر از معایب این نوع چراغ ها این است که ولتاژ بالای ۱۰۰۰ وات به آن آسیب وارد می کند.
  • فوتودیود: فوتودیود یکی از پیچیده ترین انواع چراغ سنسور دار است که به سادگی نور را به جریان الکتریکی تبدیل می کند. یکی از معایب این نوع چراغ ها، حساسیت زیاد به دما می باشد. این مسئله باعث افزایش میزان خطای آن می گردد. در این نوع چراغ، هر چه نور بیشتر باشد، جریان الکتریکی بیشتری تولید خواهد شد.

 

کاربرد چراغ سنسوردار

چراغ های سنسور دار چندین دهه وجود داشته و پایه اصلی سیستم های امنیتی خانه و .. بوده است. در طول سال ها، تکنولوژی چراغ سنسور دار در زمینه نورپردازی داخلی و فضای باز پیشرفت زیادی داشته است. از آنجایی که گزینه های متنوعی وجود دارد، شما می توانید یکی از انواع مقرون به صرفه و متناسب با سبک زندگی خود را تهیه نمایید. همانطور که گفتیم حسگرهای نور انواع مختلفی دارند که در صنایع مختلف کاربرد دارند. در ادامه به توضیح کاربرد انواع چراغ سنسور دار می پردازیم:

سیستم های امنیتی

چراغ های سنسوردار کاربردهای امنیتی زیادی دارد و معمولا در نورپردازی مکان های مهم مثل موزه ها از آن استفاده می شود. همچنین چراغ سنسوردار به مدار محموله های حمل و نقل نیز متصل می شود. در نتیجه محموله به سادگی قابل تشخیص خواهد بود. در واقع این سیستم می تواند به ردیابی کالاها یا پرسنل هر ارگانی کمک کند.

خودرو

چراغ های سنسوردار در اتومبیل ها نیز به کار می رود و می تواند میدان دید راننده را افزایش دهد. همچنین هنگام رسیدن به منزل، میتوان مسیر پیش رو را روشن کرد و به آسانی درب را باز نمود. سنسور چراغ اتومبیل به نور محیط حساس هستند و با توجه به روشنایی روز، فعال یا غیر فعال می گردند.

لوازم برقی

همانطور که می دانید تبلت، گوشی هوشمند و غیره نیز به سیستمی مجهز هستند که به طور خودکار نور گوشی شما را تنظیم می کند. در واقع یک سنسور نور محیطی در این لوازم الکترونیکی تعبیه شده که با اندازه گیری نور اطراف شما فعال می گردد. در نتیجه میزان روشنایی صفحه گوشی را متناسب با نور تنظیم می کند و مانع آسیب دیدن چشمان شما می گردد.

کشاورزی

دو عامل اساسی برای رشد گیاهان نور و آب است. در واقع اهمیت چراغ سنسور دار زمانی در صنعت کشاورزی مشخص می شود، که به یک سیستم آب پاش متصل می گردد. این سنسور میزان نور خورشید را می سنجد و هر گاه نور زیادی ساطع نشود، فعال می گردد.

 

نکات مهم برای خرید چراغ های سنسور دار

اگر در حال نصب چراغ سنسور دار در حیاط خانه خود هستید، محدوده مکانی که می خواهید روشن شود و همچنین میزان روشنایی نور را تعیین کنید. آیا برای جلوگیری از ورود سارقان به اندازه کافی نور ساطع می کند؟ مناطق مهم را شناسایی کنید تا بدانید چه تعداد چراغ سنسور دار نیاز دارید. سعی کنید تمامی ویژگی های چراغ سنسور دار مورد نظر خود را بیابید. نور چقدر سریع به حرکات واکنش نشان می دهد؟ فرد چقدر باید نزدیک شود تا حسگر فعال شود؟ چراغ ها چه زمانی خاموش می شود؟ در حالت ایده آل، شما باید به دنبال خرید چراغ سنسور داری باشید که به سرعت روشن شود و برد خوبی داشته باشد.

نکته مهم دیگری که هنگام خرید این چراغ ها باید در نظر گرفت، منبع تغذیه آن است. برخی از این چراغ ها با باتری کار می کنند. برخی نیز با انرژی خورشیدی فعال می شوند. مواردی هم هستند که به سیستم برق شما متصل می شوند. شما می توانید انتخاب کنید که کدام یک برای ملک یا مصرف شما مناسب تر است.

مزایا

با افزایش میزان جرم و جنایت، هر روز افراد بیشتری به دنبال راه هایی برای محافظت از خانه و خانواده خود هستند. یکی از این راه ها، نصب چراغ سنسوردار در اطراف ملک می باشد. چراغ های سنسوردار یک روش مناسب و راحت برای روشن کردن مسیر پیش روی شما است. این چراغ ها با باتری کار می کنند. بنابراین نیازی به سیم کشی ندارند و معمولا به سطوح دارای لنت های چسبنده می چسبند. این چراغ های سنسور دار هر گونه حرکتی در محدوده معینی را تشخیص می دهند. و البته دارای سنسور نور نیز هستند که فقط در نور کم روشن شوند.

از این رو یک ابزار قدرتمند برای امنیت خانه به شمار می روند. می توان آن ها را به گونه ای تنظیم کرد که هنگام حرکت داخل خانه و یا خارج خانه روشن شوند. در نتیجه می توانید خانه خود را ایمن نگه دارید و از هدف قرار گرفتن سارقان در امان بمانید. علاوه بر این به افزایش دید شما در تاریکی کمک می کند و می توانید به راحتی اطراف خود را ببینید.

با توجه به مزایای این چراغ های حسگر، بایستی در هر خانه ای نصب گردند. چرا که باعث صرفه جویی در زمان، پول و انرژی شما خواهد شد. در ادامه به شرح مزایای چراغ های سنسوردار می پردازیم:

  • افزایش امنیت

چراغ های سنسور دار نقش حیاتی در امنیت خانه شما ایفا می کنند. از تعرض به ملک شما جلوگیری می کند، مانع نزدیک شدن مزاحمان به ملک می شود، و حس امنیت و استقبال هنگام ورود به خانه را به شما می دهد. همچنین به میهمانان شما حس راحتی می دهد و می توانند با خیال راحت در باغچه یا حیات بدون نگرانی از مزاحمت حشرات استراحت کنند.

  • مصرف بهینه انرژی

از آنجایی که این چراغ ها فقط زمانی روشن می شوند که حرکتی را تشخیص دهند، میتواند منجر به مصرف بهینه انرژی شود. چراغ های سنسور دار از مصرف انرژی می کاهد و استفاده از LED نیز می تواند باعث صرفه جویی بیشتر شود. در واقع زمانی که کسی در اتاق نباشد، این چراغ خاموش می شود و مانع اتلاف انرژی خواهد شد.

  • افزایش رفاه

این چراغ ها راحتی و رفاه ساکنین خانه را تضمین می کند. می توان آن ها را در مکان هایی قرار داد که در آن فعالیت منظم و دائمی وجود دارد. چراغ های سنسور دار برای مناطق بیرونی مانند حیاط خلوت یا گاراژ مناسب است. چرا که در این بخش ها نصب سوئیچ چندان کاربر پسند نمی باشد. همچنین هنگام ورود و خروج خانه کار شما را آسان می سازد.

  • امکان اتصال به سایر عناصر امنیتی

یکی از بهترین مزایای چراغ های سنسور دار این است که می توان آن را به سایر عناصر امنیتی متصل ساخت. به طور مثال شما می توانید این چراغ ها را به دوربین امنیتی خود متصل کنید تا بتوانید زمانی که چراغ روشن می شود، ببینید چه کسی یا چه چیزی آنجاست. در رابطه با مباحث امنیتی به شما پیشنهاد می کنیم به مطالعه مطلبی درباره انواع دوربین های مداربسته بپردازید.

  • طراحی جذاب

چراغ های سنسور دار در گذشته مانند چراغ های سیلابی بودند. اما این روزها از طراحی مدرن تری برخوردارند و به یکی از ارکان طراحی ورودی منازل تبدیل شده اند. بنابراین حسگر نور علاوه بر کاربردهای متعددی که دارد، در نورپردازی و زیباسازی ورودی منزل شما نقش اساسی ایفا می کند.

معایب

هر چند این چراغ ها مزایای متعددی دارند، ولی ایراد هایی نیز دارا هستند. در این بخش به معایب چراغ های سنسور دار می پردازیم:

  • عدم توانایی در کنترل چراغ ها

چراغ های سنسور دار راه عالی برای صرفه جویی در انرژی و ایمن ساختن خانه شما هستند. اما یک نقطه ضعف بزرگ دارند: شما نمی توانید آن ها را کنترل کنید. اگر می خواهید آن ها را خاموش یا روشن کنید، باید بیرون بروید و به صورت دستی فعال نمایید. در اغلب موارد این مسئله مهمی نیست. اما زمانی که بخواهید چراغ ها را خاموش کنید ولی به طور خودکار روشن می شود، مشکل ساز خواهد بود. این واقعا می تواند خسته کننده باشد. به ویژه اگر می خواهید بخوابید یا خانه خود را برای میهمانی تاریک نگه دارید.

  • طول عمر کوتاه لامپ ها

لامپ های سنسوردار به گونه ای طراحی شده اند که حدود ۲۵۰۰۰ ساعت یا کمی بیش از دو سال عمر کنند. اگرچه این مدت زمان طولانی به نظر می رسد، اما نسبت به لامپ های سنتی طول عمر کمتری دارند. دلیل اصلی این طول عمر کوتاه، استفاده از سنسورها می باشد. چرا که سنسور منجر به خراب شدن لامپ زودتر از معمول می گردد. علاوه بر این، از آن جایی که لامپ چراغ های سنسوردار دستگاه های الکترونیکی هستند، می توانند در معرض آسیب ناشی از نوسانات برق نیز قرار گیرند.

جمع بندی

چراغ های سنسور دار یک راه عالی برای افزایش امنیت خانه به شمار می روند. این چراغ ها نصب ساده و ارزانی دارند و لایه امنیتی بیشتری برای خانه شما فراهم می کنند. با اینحال استفاده از چراغ سنسور دار با معایبی نیز همراه است. آن ها را می توان به راحتی غیر فعال کرد و  ممکن است برای جلوگیری از یک مزاحم مصمم کافی نباشد.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا