مصالح ساختمانی

پروفیل استیل دکوراتیو چیست؟ انواع آن را بشناسید!

امروزه کاربرد مواد استیل، فولادی، آلیاژ و المان های آن ها، در طراحی دکوراسیون مدرن طرفداران بسیاری پیدا کرده است. از جمله این مواد پرطرفدار در صنعت ساختمان سازی، پروفیل استیل دکوراتیو بوده که در تزیینات و طراحی داخلی ساختمان، مخصوصا در سبک مدرن و جدید زیاد استفاده می شوند.

پروفیل ها انواع مختلفی دارد که می توانند به دلایل گوناگونی مورد استفاده قرار بگیرند. انواع پروفیل شامل:

  • پروفیل‌های فولادی
  • پروفیل‌های سبک (مبلی)
  • پروفیل گالوانیزه
  • پروفیل استیل
  • پروفیل طرح‌دار
  • پروفیل آلومینیومی
  • پروفیل UPVC
  • پروفیل چوبی

با پیشرفت زیبا شناختی بسیاری از مردم به دلیل اشکال و رنگ های متنوع پروفیل، استیل دکوراتیو را در طراحی دکوراسیون منزل خود بسیار بکار می برند. در این مقاله همراه ما باشید تا شما را بیشتر با ویژگی و انواع آن آشنا کنیم.

 

پروفیل استیل دکوراتیو چیست؟

پروفیل استیل دکوراتیو نوعی پروفیل ضد زنگ است که بیشتر جنبه تزیینی در طراحی دکوراسیون دارد و به پروفیل استیل درز دار نیز شناخته می شود. این پروفیل استیل در انواع متنوعی از آلیاژهای استیل همچون ۳۲۱، ۳۱۶، ۳۱۰، ۳۰۴ و ۲۰۱ تولید می شوند که تمامی آن ها از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند.

همچنین درصد مشخصی از کروم در ساختار خود دارند تا در برابر زنگ خوردگی و پوسیدگی مقاوم باشند. بعلاوه پروفیل استیل دکوراتیو به پروفیل استیل سبک نیز معروف است چون آن را از ورق های استیل با ضخامت کم تولید می کنند. البته می توان گفت این نوع پروفیل ها نسبت به پروفیل های استیل با ضخامت و وزن مشابه، مقاومت بیشتری دارند.

 

ویژگی های پروفیل استیل دکوراتیو

پروفیل استیل دکوراتیو خصوصیات ویژه ای دارد که باعث محبوبیت گسترده آن در بین کاربران گردیده است. این ویژگی ها شامل:

  • ضد زنگ
  • حفاظت از محیط زیست
  • مقاومت در برابر خوردگی
  • ضد آب
  • مقاومت در برابر سایش
  • دارای سطحی صاف و تمیز با ظاهری زیبا و درخشان
  • مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی
  • مقاومت بالا در برابر گرما و حرارت
  • بازیافت مجدد
  • طول عمر بالا و درجه یک
  • دارای اشکال زیبا و متنوع و جلوه های تزئینی
  • خاصیت جوش پذیری بالا
  • نصب آسان
  • تمیز شدن سریع
  • صرفه جویی در کار و مواد
  • عملکرد پایداری

 

انواع پروفیل استیل دکوراتیو کدامند؟

معمولا انواع پروفیل استیل دکوراتیو را بر اساس پارامترهای مختلفی همچون شکل ظاهری، آلیاژ سازنده، براق بودن و درخشندگی آن می سنجند. پروفیل استیل از نظر درخشندگی به دو دسته مات و خش دار تقسیم می شود که بر اساس سلیقه افراد می توانند از هر کدام در طراحی نمای داخلی خود بکار ببرند. همچنین پروفیل استیل دکوراتیو در دو نوع باز و بسته تولید می شود که در ادامه به ویژگی هر کدام بیشتر می پردازیم.

پروفیل استیل دکوراتیو باز

این نوع پروفیل ها در دو نوع پروفیل استیل Z و U تولید می شوند و کاربرد کمتری نسبت به پروفیل های استیل نوع بسته دارند.

پروفیل استیل دکوراتیو بسته

این نوع پروفیل استیل کاربرد بسیاری در صنعت ساختمان سازی دارد و به قوطی استیل دکوراتیو نیز معروف است. این نوع پروفیل ها انواع مختلفی از نظر آلیاژ ساختاری خود دارند که شامل:

پروفیل استیل دکوراتیو نوع ۲۰۱

پروفیل استیل نوع ۲۰۱ در ضخامت های ۱ و ۲ میلی متری ساخته می شود و نسبت به دیگر پروفیل ها مقاومت کمتری در برابر زنگ زدگی و سایش دارد. به همین خاطر این نوع پروفیل ها بیشتر برای تزیینات داخلی بکار می روند. همچنین در محیط هایی با آب و هوای مرطوب مناسب نیستند و بیشتر در محیط های معتدل از آن استفاده می کنند. بعلاوه پروفیل استیل نوع ۲۰۱ قیمت کمتری نسبت به دیگر پروفیل ها دارد.

 

پروفیل استیل دکوراتیو نوع ۳۰۴

این نوع پروفیل استیل به دلیل خاصیت فرم دهی و جوش پذیری بالایی که نسبت به دیگر پروفیل ها دارد، کاربرد بسیاری دارد و به صورت انبوه تولید می شود‌. پروفیل استیل نوع ۳۰۴ خاصیت مغناطیسی ندارد و در دسته پروفیل های استیل نگیر قرار می گیرد. همچنین از پرکاربردترین پروفیل های استیل است که با خیال راحت می توانید در دکوراسیون خود از آن بهرمند شوید.

پروفیل استیل دکوراتیو نوع ۳۱۶

این نوع پروفیل استیل بیشتر در صنایع مختلفی همچون دارویی و غذایی کاربرد دارد. پروفیل استیل نوع ۳۱۶ همچون پروفیل استیل نوع ۳۰۴ نگیر است و خاصیت مغناطیسی ندارد. همچنین با فرم دهی بالا و جوش پذیری خود توانسته طرفداران بسیاری در طراحی ساختمان پیدا کند.

پروفیل استیل طرح دار

از دیگر انواع پروفیل های استیل دکوراتیو می توان به پروفیل استیل طرح دار اشاره کرد. همان طور که از نام آن پیداست طرح هایی را در پایان فرآیند تولید برای زیبایی و جلوه بهتر روی آن حک می کنند که جنس آن از آلیاژ متداول استیل است.

پروفیل استیل طلایی

پروفیل استیل طلایی نیز از نوع پروفیل استیل ۲۰۱ است که به دلیل شباهت آن به طلا، به پروفیل طلایی معروف است. همچنین این پروفیل استیل به دلیل جلوه زیبا در تزیینات و طراحی های لوکس داخلی از آن استفاده می کنند.

 

چگونگی روش ساخت پروفیل استیل

روش ساخت پروفیل استیل دکوراتیو همچون دیگر انواع پروفیل ها به روش نورد سرد است. ابتدا ورق های استیل را در ابعاد مورد نظر برش می دهند و آن ها را وارد دستگاه رول فرمینگ می کنند. بعد از آن ورق ها شکل مورد نظر را به خود می گیرند. اگر پروفیل استیل از نوع بسته باشد، لبه های نوار استیل را به هم نزدیک می کنند و روی درز را جوش می دهند. برای تولید لوله استیل نیز به وسیله دستگاه پرس آن را تغییر می دهند و به قوطی تبدیل می کنند. همچنین با استفاده از آبکاری خلاء PVD، رنگ‌ های مختلفی را روی ورق های استیل اعمال می کنند که عبارتند از: رزگلد، برنز، تیتانیوم، تیتانیوم سیاه، طلایی شامپاین، طلایی و… .

 

دامنه کاربرد پروفیل های استیل دکوراتیو

از پروفیل‌ های استیل ضد زنگ می‌ توان در مکان‌ های مختلفی استفاده کرد. این پروفیل های استیل نه تنها در صنعت دکوراسیون معماری کاربرد دارند، بلکه در تولیدات صنعتی و دکوراسیون هنری نیز استفاده می شوند. برای ساخت هتل‌ های ستاره‌ دار، ساختمان‌ های اداری درجه یک، ویلاها و دفاتر فروش بزرگ، به منظور نشان دادن فضای لوکس و خطوط تزئینی انتخاب استنلس استیل دکوراتیو گزینه مناسبی است. همچنین برای تبلیغات و نصب تابلو، اگر پروفیل‌ های تزئینی استنلس استیل انتخاب شوند، ظاهر بهتر و جذاب تری پیدا می‌ کند و نتیجه مطلوبی نیز به همراه دارد. بعلاوه از پروفیل های استیل در ساخت نرده راه پله، صنعت خودرو سازی، ساخت لوازم خانگی، ساخت درب و پنجره، طراحی داخلی آسانسور، تولید میز صندلی و مبلمان نیز استفاده بسیاری می کنند.

 

قیمت پروفیل استیل دکوراتیو

متاسفانه در کشور ما هنوز تکنولوژی ساخت فولاد ضد زنگ وجود ندارد و عمده وسایل مورد نیاز برای ساخت پروفیل استیل دکوراتیو از خارج کشور وارد می شود. کشورهایی همچون تایوان، آفریقای جنوبی، اسپانیا، کره جنوبی و چین از اصلی ترین واردکنندگان فلزات استیل و ضد زنگ در بازار ایران هستند. همچنین طی این چند سال به دلیل تحریم و تورم های حاکم بر کشور قیمت این ورقه های ضد زنگ بسیار افزایش پیدا کرده است. قیمت خرید پروفیل استیل به نوع، آلیاژ و ویژگی های ساخت آن بستگی دارد. برای تهیه این نوع ورق های استیل بهتر است از مراکز مطمئن و معتبر خرید کنید.

پروفیل نیز یکی از مصالح ساختمانی است که برای تهیه آن می توانید از طریق مراجعه به فروشندگان مصالح ساختمانی در سایت املاک داران اقدام فرمایید.

نتیجه گیری

در این مقاله ما به توضیح درباره پروفیل استیل دکوراتیو، انواع آن، ویژگی و کاربردهای آن پرداختیم. امیدواریم با توضیحاتی که در این زمینه داده‌شد، توانسته‌باشیم به شما در خرید و انتخاب پروفیل استیل در دکوراسیون شما کمک کنیم. در هنگام خرید حتما به نوع پروفیل و کاربرد آن در فضای داخلی خود توجه کنید و از فروشندگان معتبر مشورت بگیرید. همچنین اگر در رابطه با پروفیل و بهترین مارک های پروفیل بر نیاز به اطلاعاتی داشتید، می توانید به مطالب مربوطه مراجعه کرده و به مطالعه بپردازید.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا