سبک دکوراسیون صنعتی و ویژگی های آن!
طراحی دکوراسیون صنعتی شاید برای بعضی افراد سرد به نظر برسد. اما این سبک بسیاری از ویژگی های طراحی داخلی دنج و دلچسب را در خود جای داده است. سبک دکوراسیون صنعتی بدون شک این روزها یکی از محبوب ترین سبک ها به شمار می رود. به ویژه دکوراسیون صنعتی روستایی که طرفداران زیادی پیدا کرده است.
چیزی که این سبک را بسیار خاص جلوه می دهد، تلفیقی از شخصیت نامحدود و ویژگی های جذاب آن می باشد. و اما اجرای این سبک و ایجاد هارمونی شاید کمی دشوار باشد. بنابراین ما در اینجا یک سری نکات و ترفندها را برای طرفداران این سبک معرفی می کنیم.
همچنین اگر به راهنمایی برای طراحی دکوراسیون داخلی منازل کوچک نیاز داشتید، می توانید در این رابطه، به مجله املاک داران مراجعه کرده و به مطالعه آن بپردازید. با املاک داران همراه شوید تا بدانید سبک دکوراسیون صنعتی چیست و ویژگی های آن کدامند؟
سبک دکوراسیون صنعتی چیست؟
طراحی داخلی صنعتی در اصل ویژگی های معماری انبارهای قدیمی را دارد. در این سبک قرار نیست تیرهای آهنی یا چوبی، دیوارهای آجری، کف های بتنی یا چوبی و پنجره های بزرگ پوشیده شود. بلکه بیشتر برجسته و در معرض دید قرار می گیرند. این نامنظمی ها یک سبک دکوراسیون صنعتی روستایی را به تصویر می کشند.
سبک صنعتی به دکوراسیون ساده و بدون هیاهویی گفته می شود که از کارخانجات، انبارها و دیگر سازه های صنعتی الهام گرفته است. این سبک شامل جزئیات معماری مثل آجر، چوب، فلز و متریال بازیافتی می شود. بهترین مزیت دکوراسیون سبک صنعتی این است که شما می توانید خانه ای منحصر به فرد داشته باشید. هنگام طراحی داخلی به سبک صنعتی سعی کنید از مبلمانی استفاده کنید که دارای الگوهای ساده، رنگ خنثی و بافت طبیعی باشند.
تاریخچه طراحی داخلی به سبک صنعتی
درحالی که اطلاعات کمی درباره سرمنشاء دکوراسیون به سبک صنعتی وجود دارد، اغلب گفته می شود که برای اولین بار در قرن بیستم توسعه یافت. در پایان انقلاب صنعتی دوم، روند جهانی شدن آن آشکار تر شد. تعداد زیادی از کارخانه ها تعطیل شدند و فعالیت خود را به مکان های دیگر منتقل کردند. در نتیجه ساختمان های صنعتی زیادی رها و دور افتادهشد. که به نوبه خود منبع بی پایانی از متریال با کیفیت را برای استفاده به جا گذاشت.
و از آن جایی که در اوایل دهه ۹۰، بار دیگر جمعیت شهرها افزایش یافت، مردم با کمبود مکان های مسکونی مواجه شدند. و تبدیل مناطق صنعتی به مکان مسکونی یک راه حل منطقی برای این مشکل به شمار می رفت. معماران و صاحب خانه های باهوش به جای پنهان کردن زیبایی های بکر ساختمان های صنعتی، آن را به یک روش طراحی داخلی تبدیل ساختند.
مزایای سبک دکوراسیون صنعتی
• طراحی صنعتی خوشبختانه قابلیت انعطاف دارد. این سبک که از رنگ های خنثی و متریال با بافت یونیک تشکیل شده را میتوان به سادگی با مبلمان، نورپردازی و دکور ایجاد کرد.
• سبک صنعتی علیرغم سادگی و طراحی مینیمال، می تواند جسورانه نیز باشد. ترکیب سبک سنتی و مدرن میتواند نتیجه برجسته و خلاقانه بوجود آورد.
• دکوراسیون به سبک صنعتی یک روش سازگار با محیط زیست است. چرا که شما را تشویق به استفاده از متریال بازیافتی می نماید.
• اگر بخواهید بر طراحی داخلی به سبک صنعتی تسط پیدا کنید، نیازی به یادگیری ترفندهای تزئینی نیست. زیرا این سبک بر سادگی، بافت های طبیعی و رنگ های خنثی تاکید دارد.
ویژگی های دکوراسیون به سبک صنعتی
چگونه خانه های خود را به سبک صنعتی طراحی می کنید؟ اگر می خواهید اتاق های خانه خود را به سبک صنعتی طراحی کنید، بایستی ویژگی های زیر را در نظر بگیرید تا به آن ظاهری خاص بدهید.
• متریال: از مبلمانی با پارچه های مخمل برای طراحی داخلی صنعتی استفاده نکنید. در عوض مواد بازیافتی و مقاوم تر بکار ببرید. مغازه های عتیقه فروشی را برای پیدا کردن اثاث و مبلمان از جنس چوب، آلومینیوم، قلع، سنگ و مس زیر و رو کنید. این ها موادی هستند که در طراحی صنعتی حرفی برای گفتن دارند. همچنین سعی کنید از عناصر فلزی و کفپوش های چوبی، میزهای سنگی و تیرهای فولادی بهره ببرید.
• رنگ ها: وقتی نوبت به طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن به سبک صنعتی می رسد، باید از پالت رنگ های خنثی مثل سفید، سیاه و خاکستری استفاده کنید. و لایه هایی از رنگ های تیره تر نیز اضافه نمایید. از هنر بهره بگیرید تا تضادی با دکور سبک صنعتی مردانه ایجاد شود.
• خطوط شکسته: در طراحی داخلی صنعتی می توانید از خطوط شکسته و مربعی شکل استفاده کنید. این اشکال مربعی به اتاق ظاهری منسجم می بخشند. اما این بدان معنا نیست که نمی توان در دکوراسیون، منحنی و اشکال انتزاعی بکار برد. تنها کاری که باید بکنید به حداقل رساندن خطوط منحنی برای حفظ حال و هوای صنعتی می باشد.
• لوازم جانبی: برای دکوراسیون خانه به سبک صنعتی مینیمال باید استفاده از لوازم جانبی را به حداقل برسانید. در طراحی داخلی اتاق خواب سعی کنید سطوح ساده و به دور از اشفتگی باشند. به دنبال مبلمان و لوازم اتاق خواب بگردید که در عین حال صعنتی است، معاصر نیز باقی بماند. به طور کلی ظاهر نهایی اتاق خواب باید حس تازگی بدهد و منحصر به فرد باشد.
۱۱ نکته برای خلق سبک دکوراسیون صنعتی روستایی
این سبک روستایی با پالت های رنگی خنثی و متریال بازیافتی به کار رفته در ساخت، فضایی آرامش بخش و دلپذیر ایجاد می کند. از آنجایی که در این سبک به کیفیت هم اهمیت داده می شود، میتوان به سادگی بعد از مدتی آن را بازسازی نمود. در ادامه به نکات مهم برا بازسازی دکوراسیون صنعتی روستایی می پردازیم:
۱.پالت و بافت طبیعی
یکی از ملزومات طراحی داخلی صنعتی، ترکیبی از رنگ های خنثی مثل قهوه ای، خاکستری سفید و سیاه می باشد. البته میتوانید از سایر رنگ ها مثل آجری به عنوان رنگ مکمل استفاده کنید. خب بیایید به چگونگی بازسازی آن نگاهی بیاندازیم. برای شروع، سایه هایی از رنگ قهوه ای و برنز را با هم ترکیب کنید تا آرامش را به فضا القا نمایید. سپس کمی از عناصر سفید در اتاق بهره ببرید تا حس تمیزی بدهد. و در آخر از رنگ مشکی استفاده کنید تا تضاد ایجاد شود و به طراحی شخصیت بدهد.
علاوه بر رنگ ها، بافت نیز نقش مهمی در طراحی داخلی صنعتی ایفا می کند. به طور مثال میتوانید از صندلی های چرمی قهوه ای برای اضافه کردن بافت بهره ببرید. یک دیوار سفید ساده گزینه خوبی برای پس زمینه می باشد و دکوراسیون صنعتی شما را خاص تر می کند. و در آخر افزودنِ یک سری ویژگی های فلزی سیاه به صورت پراکنده به فضا بعد می دهد. به طور خلاصه با ترکیبی از رنگ های طبیعی میتوانید به این سبک آرامش القا کنید. در سبک صنعتی بایستی از مواد طبیعی و محکمی مثل چوب، آلمینیوم، فلز، آهن، قلع، سنگ، مس و چرم استفاده کنید. هرگز مواد غیر طبیعی را بکار نبرید. به طور مثال در این سبک پارچه های مخملی جایگاهی ندارند.
۲.ترکیب طراحی مدرن و سنتی
در هر سبک طراحی داخلی، ترکیبی از طراحی مدرن و سنتی وجود دارد. و باید بدانید که هیچ قانون مطلقی برای نسبت عناصر در فضا وجود ندارد. بنابراین شما می توانید آزادانه سبکی را طراحی کنید که بیشتر به مدرن یا روستایی گرایش داشته باشد.
به طور مثال، اتاق نشیمن با سبک دکوراسیون صنعتی با مبل های چرمی مشکی براق و یا نوع مات آن، به یک اندازه خیره کننده است. همچینین میتوانید برای دیوارها رنگ سفید ساده در نظر بگیرید و یا از کاغذ دیواری های برجسته استفاده کنید. مسئله این است: باید ترکیبی از سبک مدرن و روستایی را بکار ببرید ولی این که هر یک چه مقدار استفاده شود به سلیقه شما بستگی دارد.
۳.ایجاد فضایی باز
از آن جایی که کارخانجات و انبارهای قدیمی دارای فضایی باز و بدون دیوار بودند، در خلق دکوراسیون صنعتی نیز از همین روش استفاده می شود. با برداشتن دیوارها علاوه بر این که فضا بزرگ تر و دلباز تر به نظر می رسد، باعث ایجاد حس و حال صمیمی و دوستانه تری در فضا می شود. این ترفند اغلب در خانه هایی با متراژ پایین باعث بزرگ تر شدن فضا می شود.
در واقع سبک دکوراسیون صنعتی در یک اتاق نشیمن بدون یک جزیره آشپزخانه کامل نخواهد بود. علاوه بر این که فضا را به آشپزخانه متصل می کند، میز نهار خوری نیز در کنار آن قرار می گیرد. در نتیجه فضایی باز خلق می شود. این فضای باز بر دکوراسیون آشپزخانه نیز تاثیر زیادی می گذارد و با این کار این دو فضا را با هم ترکیب می کنید. اگر می خواهید از این هم فرا تر بروید، می توانید تختخواب را روی یک سطح بالاتر در اتاق نشیمن قرار دهید. و یا می توانید از یک پرده، پارتیشن های متحرک، قفسه کتاب که از دو سمت باز است و یا درب کشویی استفاده کنید تا حریم خصوصی اتاق خواب جدا حفظ شود.
این ترفند می تواند فضا را بزرگ تر از آن چه هست نشان دهد. و حتی فضای خانه شما را روشن تر می سازد، چرا که نور به راحتی میتواند به همه جا بتابد.
۴.نورپردازی به سبک صنعتی
در هر سبک طراحی داخلی از یک نوع نورپردازی استفاده میشود، که نیاز است برای نور پردازی انواع روشهای نور پردازی را بلد باشیم. سبک دکوراسیون صنتی هم از این قاعده مستثنی نیست و میتوان آن را با یک سری ویژگی ها خاص نمود. از انجایی که این سبک به تازگی بسیار محبوب شده، میتوانید در بازار گزینه های متنوعی برای نورپردازی آن پیدا کنید. اندازه لامپ و یا نوع کابل آن می تواند به سلیقه شما باشد.
یک گزینه مناسب برای نورپردازی به سبک صنعتی، استفاده از لامپ هایی با جزئیات چوبی یا فلزی می باشد.
۵. استفاده از پنجره تمام شیشه ای
اگر به دنبال ایده هایی برای دکوراسیون به سبک صنعتی باشید، قطعا در همه آن ها یک ویژگی مشترک خواهید یافت. و آن پنجره های شیشه ای می باشد. در واقع پنجره های بزرگ اجازه ورود نور طبیعی به اتاق ها را می دهد و ساختار فلزی آن جلوه ای تزئینی دارد. حتی اگر در بازسازی و خلق دکوراسیون به سبک صنعتی موفق به بزرگ تر ساختن پنجره ها نیستید، می توانید از قاب های مشکی برای پنجره ها استفاده کنید. در این صورت میتوان حال و هوای صنعتی به اتاق بخشید.
گاهی ممکن است ملک شما اجاره ای باشد و شما قادر به تغییر سبک پنجره ها نباشید. در چنین شرایطی شما میتوانید با کمک سایر نکات برای بازسازی طراحی به سبک صنعتی، فضایی روستایی و دلنشین ایجاد کنید.
۶.استفاده از چوب
هنگام انتخاب چوب برای دکوراسیون به سبک صنعتی، بافت آن اهمیت ویژه ای دارد. بهترین گزینه چوبی است که دارای گره های قابل مشاهده و کمی زبر باشد. حتی رنگ قطعات چوبی نیازی نیست با هم مطابقت کند. حتی بهتر است رنگ چوب ها یکی نباشد. در واقع این ناهماهنگی ها به فضا احساس آرامش را منتقل می نماید.
هر چند مبلمان و میزهای چوبی متنوعی در بازار مناسب این سبک وجود دارد، اما شما می توانید خودتان آن را بسازید. یک تکه چوب ساده را به سادگی میتوان به میز جلوی مبل تبدیل کرد. و یا میتوان با چوب قفسه های جذاب ساخت. میتوان مبلمان چوبی با بافت قدیمی را از عتیقه فروشی ها پیدا کرد و آن را با عناصر مدرن جفت نمود. قبل از خرید عکسی از مبلمان و سایر عناصر مورد نظر بگیرید و آن ها را در کنار هم قرار دهید. این کار میتواند به شما در طراحی دکوراسیون کمک کند.
۷.ترکیب چوب و فلز
برای این که بتوانید ظاهری صنعتی به اتاق ببخشید، میتوانید سبک مدرن و سنتی را تلفیق کنید. با ترکیب چوب و فلز میتوانید به این تضاد در طراحی داخلی برسید. به طور مثال، میتوانید یک روشویی چوبی قدیمی را در حمام نصب نمایید و اینه ای با قاب فولادی در بالای آن در نظر بگیرید.
۸.استفاده از عناصر فلزی
در طراحی داخلی صنعتی معمولا از قطعات فلزی برای بکار بردنِ رنگ مشکی استفاده می شود. بنابراین مشکی بهترین انتخاب برای رنگ فلزات است. اگر از فلز براق و صیقلی استفاده کنید، میتواند حال و هوای مدرنیته به فضا بدهد. ولی قطعات فلزی زنگ زده و قدیمی تر باعث ایجاد فضایی روستایی و خودمانی تر می شود.
بهتر است این عناصر در برخی بخش های اتاق تکرار شوند تا نشان دهد که استفاده از آن اتفاقی نبوده است. یادتان باشد قطعات فلزی در دکوراسیون روستایی فقط به شیرآلات و کابینت ختم نمی شود. در واقع شما می توانید در قفسه کتاب، پایه های میز و صندلی ها و یا لوازم تزئینی از فلزات استفاده کنید.
۹.لوله های در معرض دید
یکی از مهم ترین ویژگی های سبک صنعتی، وجود عناصری است که مردم در سایر سبک ها سعی بر پنهان کردن آن دارند. به طور مثال، لوله ها و کانال ها معمولا در طراحی داخلی به سبک های مدرن حذف می شوند.
۱۰.استفاده از لوازم جانبی صنعتی
مهم ترین نکته برای ایجاد یک اتاق با ظاهر صنعتی این است که حس و حال یک کارخانه باشکوه را ایجاد کنید. لوازم جانبی شما را در این هدف یاری خواهند کرد. بنابراین می توانید از قطعات و ماشین آلات کارخانه های قدیمی، عکس های قدیمی، چرم کهنه و .. به این منظور استفاده کنید.
۱۱. و اما دکوراسیون به سبک صنعتی
لوازم جانبی می تواند به فضا شخصیت بدهد و دکوراسیون صنعتی و روستایی هم از این قاعده مستثنی نیست. بالش ها، آثار هنریف چراغ های رومیزی و سایر لوازم تزئینی را میتوان در این طراحی داخلی استفاده کرد. شما به کمک این لوازم میتوانید حال و هوای روستایی و یا مدرن را به فضا غالب کنید.
از لوازم چوبی، فلزی، یا هر چیزی که بتوان به فضا بعد صنعتی بخشید، بهره مند شوید. از آنچه بدست می آید، شگفت زده خواهید شد. به طور مثال، برای اتاق استراحت از یک سری قاب عکس با تم مشابه روی دیوار استفاده کنید. یا یک لامپ آویز با قرقره قدیمی روی سقف نصب نمایید. خلاقیت خود را به کار بگیرید و در نهایت با خانه ای روبرو خواهید شد که جای جای آن بر اساس سلیقه و شخصیت شما طراحی شده است.
جمع بندی
در چند فصل اخیر طراحی داخلی صنعتی در بین مردم طرفداران زیادی پیدا کرده است. چرا که این سبک جذابیت دنیای قدیم را با طراحی لوکس مدرن ترکیب می کند و بازی بی نقصی از تضادها را بوجود می آورد.
اما واقعا طراحی داخلی صنعتی به چه معناست؟ هرگاه اسم دکوراسیون صنعتی به گوش می رسد، ناخودآگاه اتاق های زیر شیروانی با پنجره های بزگ مشکی و سازه های چوبی به ذهن می آید. طراحی دکوراسیون به سبک صنعتی یک روش فوق العاده منحصر به فرد و خاص می باشد که مشابه آن را در هیچ سبک دیگری نخواهید دید.
سبک های متعددی مثل سبک تلفیقی در دکوراسیون داخلی وجود دارند که برای دیزاین منزل خود می توانید از آنها الهام بگیرید. همچنین می توانید از مصالح جدید دکوراسیون داخلی نیز برای استفاده در طراحی دکوراسیون منزل خود استفاده نمایید، تا فضای دلنشینی را در خانه خود بیافرینیند.
در این سبک طراحی مدرن و سنتی با هم تلفیق و از کارخانه های قدیمی و متروکه الهام می گیرد. سبک صنعتی دارای مزایای متعددی نسب به سایر سبک ها است و این روزها از محبوبیت زیادی برخوردار گشتهاست. در این مقاله به توضیح مزایا، ویژگی ها و نکات مهم برای خلق دکوراسیون صنعتی اشاره کردیم.