سقف مانسارد چه ویژگی هایی دارد؟

‎‌‎آنچه در این مقاله می خوانید:

 

‌قدمت معماری سقف مانسارد به سال 1550 میلادی بر می گردد که از آن به عنوان سقف در موزه لوور استفاده شد. سقف های مانسارد در آن دوران به عنوان یک ویژگی بسیار لاکچری برای ساختمان ها محسوب می شد و در اروپا، کانادا و ایالات متحده بسیار پر طرفدار بود. اما چرا به این شهرت رسید؟ امروزه این نوع سقف ها چه کاربردی برای ساختمان های تجاری و مسکونی دارند؟ آیا طراحی این سقف فرانسوی معایبی هم دارد؟ با املاک داران همراه باشید تا بدانید مانسارد چیست؟

سقف مانسارد

مشخصات ظاهری و ساختار سقف شیروانی چهار ترک

سقف های مانسارد برای ساختمان های مدرن گزینه عالی هستند و این روزها افراد زیادی این نوع سقف را انتخاب می کنند. گاهی برخی سقف های مانسارد را با سایر سقف ها اشتباه می گیرند. دو شیب سقف خانه و اضلاع شیب دار با بسیاری از انواع دیگر سقف ها مشترک است. شیب بالایی برای کسی که روی زمین ایستاده به سختی قابل تشخیص است. به همین دلیل امکان دارد ناظران به اشتباه آن را در دسته سقف تک صفحه ای با اضلاع شیبدار قرار دهند.

سقف gambrel که در بسیاری از انبارهای امریکایی بکار می رود، بسیار مشابه سقف مانسارد است و ویژگی های مشترک زیادی با هم دارند. هر دو به عنوان سقف های حاشیه طبقه بندی می شوند. اما سقف مانسارد سقفی است که از هر طرف شیب دارد. اما سقف گامبرل یک سقف شیروانی است با دو شیب است. عمده ترین تفاوت این دو این است که سقف گامبرل در تیر اصلی سقف به نقاط تیز و طولانی منتهی می شود. در حالی که سقف های مانسارد همیشه شیب کمی دارند.

ویژگی این سقف باعث می شود تا به تخلیه و بارگیری برف کمک کند که می تواند برای انبارها مناسب باشد. در فرانسه و آلمان تفاوتی بین سقف مانسارد و گامبرل وجود ندارد. به هر دو بام مانسارد گفته می شود. در واقع کلمه فرانسوی مانسارد به عنوان یک اصطلاح برای فضای نشیمن یا زیر شیروانی در ساختمان های مانساردی و همچنین برای خود این نوع سقف بکار می رود.

سقف مانسارد چیست؟

مانسارد که به آن بام پا اسبی یا شیروانی چهار ترک نیز معروف است، طراحی چهار بعدی مشابه سقف gambrel دارد. در واقع ابتدای این نوع سقف با شیب کمی طراحی شده و رفته رفته به شیب آن افزوده می شود. شیب بالایی سقف مانسارد از پایین دیده نمی شود. برخی مانسارد را با نام سقف فرانسوی یا سقف لبه دار می شناسند.

این نوع طراحی به املاک سازان اجازه می دهد تا یک طبقه اضافی در فضای داخل ساختمان جای دهند. این طبقه می تواند به عنوان انباری یا مسکونی مورد استفاده قرار گیرد. از این رو به یک گزینه بسیار رایج برای ساختمان های مدرن تبدیل شده است.

سقف مانسارد

تاریخچه سقف مانسارد

سوابق تاریخی ممکن است نشان دهد که اعتبار و محبوبیت سقف مانسارد متعلق به فرانسوا مانسارت است. اما باید بدانید خالق اصلی این سبک، معمار پیر لسکو در قرن شانزدهم است. اما محبوبیت استفاده از سقف مانسارد در قرن هفدهم توسط مانسارت ایجاد شد. در اواخر دهه 1960 و 1970 در بیشتر ساختمان های مسکونی مرتفع از این نوع سقف استفاده می شد و کمی بعد ساختمان های تجاری کوچکتر هم از این سبک استقبال کردند.

اولین سقف مانسارد به سقف پیرلسکو (Pierre Lescot) در بخشی از موزه لوور تعلق دارد که در سال 1550 ساخته شد. سقف های مانسارد در اوایل قرن هفدهم توسط فرانسوا مانسارت (Francois Mansart) (1666-1598) رواج یافت و نام خود را نیز از او گرفت. مانسارت یک معمار ماهر از دوره باروک فرانسه بود. خانه مانسارد در دوره دوم امپراتوری فرانسه (1853- 1870) ناپلئون سوم به محبوبیت خاصی دست یافت. از مانسارد نه تنها به عنوان نوعی سقف بلکه برای ایجاد فضای زیر شیروانی استفاده می شد. همچنین در اروپا به عنوان سقف گامبرل مورد استفاده قرار می گرفت که در بسیاری از انباری ها دیده می شود.

از این طرح برای دادن ظاهری مسطح به ساختمان ها برای مطابقت با نمای بیرونی استفاده می شد و معماران دوره رنسانس طرح های کلاسیک باستانی روم و یونان را برای مسطح نشان دادن بخش جلویی سازه بکار بردند. این نوع سقف به مرور زمان برای ساخت خانه های شخصی نیز به محبوبیت دست یافت.

فضای داخلی سقف مانسارد

دلیل اصلی استفاده از سقف مانسارد درساختمان، اضافه کردن اتاق زیر شیروانی است. این اتاق های زیر شیروانی کاربردهای متعددی دارند و حتی می توان از آن به عنوان انباری استفاده کرد. البته باید از قبل مطمئن شوید که به شیوه صحیح عایق کاری شده است. همچنین می توانید از فضای داخلی سقف مانسارد به عنوان یک اتاق کوچک اجاره ای بهره ببرید.

در واقع این می تواند فرصتی عالی برای ساخت خانه ای منحصر به فرد باشد. شما می توانید اتاق زیر شیروانی را به عنوان اتاق خواب اصلی یا نشیمن استفاده کنید.

انواع سقف مانسارد

سقف فرانسوی یا همان مانسارد یک شاهکار معماری به شمار می رود. این نوع سقف دارای اشکال مختلفی است که هر یک ویژگی های منحصر به فرد دارد. البته تمامی آن ها از دو شیب در هر چهار سمت برخودار هستند. در ادامه به توضیح انواع سقف مانسارد می پردازیم:

سقف مانسارد

سقف مانسارد محدب

در سقف مانسارد محدب، شیب های پایینی به سمت بیرون انحنا دارند. در نتیجه سقف مانسارد محدب می تواند شبیه قسمت پایینی یک ناقوس باشد که این نمونه در ساختمان های دولتی و رسمی دیده می شود. این طراحی منجر به ایجاد فضای اضافی در سازه بدون نیاز به ساخت یک طبقه دیگر خواهد شد. سقف محدب معمولا در دادگاه ها نیز استفاده می شود.

برای ساخت سقف مانسارد محدب برای خانه خود باید مطمئن شوید که تا فاصله 5 فوتی، هیچ شاخه درختی بر روی سقف خانه شما قرار نگیرد. در غیر این صورت رشد یا سقوط درختان بر روی سطح سقف، باعث آسیب به آن و بالا بردن هزینه تعمیرات خواهد شد.

سقف مانسارد مقعر

سقف مانسارد مقعر به سمت داخل دارای انحنا است. در واقع این نوع سقف، پنل بالایی نسبتا مسطح و پنل پایینی شیب دار دارد که به سمت داخل منحنی شده اند. گاهی اوقات شیب ها به سمت بیرون قرار دارند که این به طراحی سقف محدب نزدیک می شود.

معمولا پنل بالایی سقف مانسارد مقعر، دلیل بالا بردن هزینه تعمیرات سقف است. در واقع به اندازه کافی شیب ندارد تا اجازه دهد قطرات باران به راحتی از آن خارج شود. در نتیجه برف و باران در بالای سقف جمع می شود و باعث آسیب هایی مثل ترک و نشتی خواهد شد.

با این وجود می توانید با تمیز کردن منظم سقف از این مشکلات جلوگیری کنید. علاوه بر این، تعمیرات دوره ای سقف مقعر مانع ترک خوردن و شکستن آن می شود. سقف مانسارد مقعر اغلب در عمارت ها و ساختمان های قدیمی قرن 19 دیده می شود.

سقف مانسارد مسطح

سقف مسطح یکی دیگر از انواع سقف مانسارد،  دارای شیب های پایینی تقریبا عمودی بلند و شیب های بالای بسیار کوتاه است. اگر روی زمین بایستید، شیب بالایی قابل مشاهده نخواهد بود. این نوع سقف یک سری پنجره های خوابگاهی دارد که امکان ورود نور، تهویه هوا و فضای اضافی را می دهد.

با اینحال نقطه ضعف این سقف این است که امکان جمع شدن برف و آسیب به سقف وجود دارد. این به مرور زمان می تواند باعث ایجاد ترک و نشتی شود. بنابراین لازم است حداقل یک بار در سال برای بررسی سقف اقدام کنید.

سقف مانسارد S شکل

این نوع سقف شیروانی چهارترک به دلیل ماهیت پیچیده ساخت و ساز و نگهداری چندان رایج نیست. قسمت بالایی سقف مانسارد S شکل از ضخامت کم تری برخوردار است و شبیه به یک سقف مقعر ساخته می شود. سپس در نیمه پایین، جایی که منحنی مقعر به پایان می رسد، جهت می چرخد و به یک منحنی محدب تبدیل می شود، به سمت بیرون برآمده شده و در نهایت در یک زاویه نزدیک عمودی به پایان می رسد. معمولا این نوع طراحی سقف در سبک معماری گوتیک به چشم می خورد.

سقف مانسارد

مزایای سقف مانسارد

مانند هر نوع سبک معماری، همیشه یک سری جوانب مثبت و منفی در ساخت انواع سقف مانسارد وجود دارد که فراتر از زیبایی شناسی است. اما به طور کلی نکات مثبت در رابطه با سقف مانسارد بیشتر از نکات منفی آن است و می توان با یک بار در سال تعمیر و نگهداری ساده از خرابی آن جلوگیری کرد. در ادامه به توضیح مزایا و معایب سقف مانسارد می پردازیم:

فضای اضافی

سقف های مانسارد بدون نیاز به ساخت یک طبقه دیگر، فضای اضافی فوق العاده ای را به ساختمان اضافه می کنند. در واقع سقف به دلیل شکل خاص خود باعث بوجود آمدنِ فضایی باز تر می شود. بنابراین صاحب خانه می تواند یک اتاق زیر شیروانی یا انباری را در داخل پشت بام خانه اضافه کند. حتی این فضا به قدری بزرگ است که می توان از آن یک اتاق خواب اصلی بیرون در آورد!

نورپردازی بهتر

سقف مانسارد دارای فضای زیادی برای ایجاد یک نورگیر یا پنجره شیروانی عمودی است. این پنجره های بزرگ، طول شیب های پایینی را گسترش می دهند. به این ترتیب می توانند نور طبیعی و هوای تازه زیادی را وارد فضای خانه کنند و باعث روشن و زیبا جلوه دادن خانه شما می شوند.

مقرون به صرفه

هزینه ساخت انواع سقف شیروانی چهارترک مانسارد شاید نسبت به سقف های ساده بیشتر باشد، ولی می تواند باعث صرفه جویی در هزینه های نگهداری و تعمیرات شود. در واقع عناصر مدرن در ساختار این نوع سقف ها باعث استحکام آن شده است. سقف مانسارد به شما امکان ایجاد یک اتاق یر شیروانی بزرگ یا اتاق های اضافی با هزینه ای کم تر را می دهد. علاوه بر این ها، این نوع سقف ها با توزیع یکنواخت گرما، هزینه های گرمایش را نیز کاهش می دهند.

همچنین لبه های زیرین آن، نصب انواع ناودان را میسر می سازد. از آنجایی که همه آنها یکنواخت و مسطح هستند، به راحتی تمیز می شوند و آب به طور یکنواخت در اطراف آن پخش می گردد و زهکشی کارامد تری دارد.

تهویه عالی

یکی دیگر از مزایای پنجره های زیرشیروانی، تهویه عالی است. این پنجره ها، هوای تازه و نور طبیعی را وارد خانه می کنند. بنابراین این سقف ها و پنجره ها نه تنها فضا را روشن می کنند، بلکه باعث تهویه مناسب نیز می شوند. سقف مسطح آن نیز، نصب انواع دریچه سقفی را ممکن می سازد.

توزیع بهتر گرما

آن فضای اضافی که به دلیل ساختار سقف ایجاد شده، توزیع گرما را آسان تر می سازد. در نتیجه یک سقف مانسارد می تواند هر خانه ای را در ماه های سرد سال، دنج و گرم کند.

مناسب برای مناطق روستایی و شهری

انواع سقف مانسارد برای هر محیطی مناسب است. علاوه بر این، یک گزینه خوب برای مناطق روستایی و شهری به شمار می رود. با این حال برای مناطق شهری مناسب تر است و امکان بسط عمودی آن وجود دارد. به طور کلی، امکان افزایش عمودی فضا به ویژه برای مناطق تنگ مثل مرکز شهر مفید است. چرا که در اکثر مناطق امکان گسترش فضا به سمت بیرون وجود ندارد.

شیک و مدرن

سقف مانسارد بخشی از معماری فرانسوی است ولی همچنان یکی از گزینه های محبوب در املاک تجاری و مسکونی در کشورهای دیگر به شمار می رود. این نوع سقف، ظاهری لوکس به خانه ها می بخشد. امروزه پیمانکاران ساختمانی از مصالح مرغوب و درجه یک برای عایق کاری و ساخت و ساز آن استفاده می کنند و هیچ نگرانی از بابت معایب مانسارد نباید داشته باشید. پس نگران نشتی، زنگ زدگی وهر مشکلی که در ساختمان های قدیمی رخ می دهد، نباشید.

سقف مانسارد

معایب سقف مانسارد

هرچقدر هم که چیزی بی عیب و نقص و عالی باشد، اما خوب مطلق نیست! سقف مانسارد نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. این نوع سقف با وجود مزایای بسیار، معایبی هم دارد که در این بخش به آن ها اشاره می کنیم:

محدودیت های قانونی

سقف مانسارد توجه سازمان های نظارتی را به خود جلب می کند و باید یک سری مجوزها را برای ساخت آن دریافت کنید. در واقع شما باید تضمین کنید که می توانید امنیت سازه را با این نوع سقف تامین نمایید. محدودیت های قانونی در کشورهای مختلف متفاوت هستند ولی در برخی کشورها به دلیل فضای اضافی که به مساحت خانه اضافه می شود، شما ملزم به پرداخت مالیات بیشتری برای این نوع سقف خواهید بود. بنابراین اگر قصد خانه ای با سقف شیروانی چهار ترک را دارید، بهتر است از قبل تحقیقات لازم در رابطه با محدودیت ها و چالش های پیش رو را انجام دهید. بهتر است با یک مهندس ناظر ساختمان در این باره مشورت کنید.

هزینه نصب بالا

سقف های چهارترک زیر شیروانی مانسارد آن قدر ها هم که به نظر می رسد، بی ایراد نیستند! در واقع این نوع سقف به تجهیزات خاص و پرسنل ماهر نیاز دارند تا ساخته‌شود. علاوه بر این، ساخت آن نسبت به انواع سقف معمولی به مصالح ساختمان و زمان بیشتری نیاز دارد. بنابراین نصب سقف مانسارد کاری پر هزینه است.

مقاومت ضعیف در برابر شرایط آب و هوایی

یکی از مهم ترین معایب سقف شیروانی چهار ترک، عدم مقاومت آن در برابر شرایط جوی متفاوت است. این مشکل به دلیل سقف مسطح در پانل بالایی به وجود می آید. همچنین سیستم زهکشی این نوع سقف ضعیف است.

هزینه نگهداری بالا

از آنجایی که انواع سقف مانسارد به شدت تحت تاثیر شرایط بد آب و هوایی قرار می گیرد، نگهداری از آن بسیار پر هزینه است. چرا که به دلیل شیب های تند و ارتفاع زیاد به متخصصان ماهر بیشتری نیاز دارد. دوره های بازرسی از سقف شیروانی با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه می تواند شش ماهه باشد.

نحوه ساخت سقف مانسارد

سقف مانسارد با کمک اتصالات ایستاده و درزبندی های محکم ساخته می شود. با قلاب کردن قسمت انتهایی تخته ها بر روی یک نوار جانبی، یک شیار آب چکان بوجود می آید. هر گونه تغییرات در سقف مانسارد امکان پذیر است. از آنجایی که معمولا از سطوح تقریبا عمودی در سقف مانسارد استفاده می شود، نیازی به تنظیم درزگیرهای عمودی با شیب کم نیست. برای سقف با درزهای عمودی باید تخته ها در لبه جلویی ثابت شوند. و لبه های پایینی درزهای عمودی بایستی در جایی که خم می شوند، شکسته شوند. در نهایت باید یک سری قطعات کوچک مسی بر روی لبه ها لحیم شوند تا محکم باشد. در ادامه به مراحل ساخت سقف مانسارد اشاره می کنیم.

1.تصمیم گیری و برنامه ریزی

در این مرحله شما طرحی برای سقف انتخاب می کنید و قوانین ساختمانی مرتبط با آن را یاد می گیرید. سپس با استادکار ساختمانی تماس گرفته تا جزئیاتی درباره خرید مصالح، استخدام نیروی کار و بیمه اطلاعات کسب کنید. بنابراین می توانید بسیاری از چالش های پیش رو را پیش بینی کرده و برای پیشگیری از آن ها گام بردارید. برنامه ریزی خوب برای هر پروژه ساختمانی لازم است.

2.آماده سازی محل ساخت و ساز

ابتدا باید برای خرید زمینی که قصد ساخت و ساز در آن دارید، اقدام نمایید. برای ساخت چنین سقفی نیاز به خرید یک سری متریال دارید که بایستی همه آن ها را از قبل تهیه کنید. مطمئن شوید که همه چیز در دسترس است.

در ضمن اطمینان حاصل کنید که تمامی گیاهان و ابزار موجود در آن منطقه را با ورقه های پلاستیکی یا برزنت بپوشانید تا هنگام ساخت و ساز آسیب نبینند. همچنین اقلام گران قیمت را در مکانی امن قرار دهید تا به سرقت نروند.

3.نصب خرپا سقف

از تیرهای معمولی استفاده کنید و آن ها را به یک تخته ثابت کنید. از میخ برای ثابت کردن آن ها در جای خود استفاده نمایید. سپس با کمک تیرهای اضافی، تخته را تقویت نمایید تا محکم شود. تیرهای بیرونی باید به گونه ای قرار گیرند که  نقطه اتصال روی یک صفحه تا بلندترین ارتفاع ممکن دیوار باشد. از همین روش برای سه سمت دیگر نیز استفاده کنید. استاد کار ساختمانی در حین انجام این کار باید مطمئن شود که ایمنی را رعایت کند. بایستی از کارگران بخواهد کلاه و دستکش و عینک بزنند.

سقف مانسارد

4.تیرها و پوشش سقف

تیرهای سقف باید با احتیاط کارگذاشته شوند. آن ها را محکم کنید و مطمئن شوید که در جای خود حرکت نمی کنند. این از آسیب های احتمالی بعدی جلوگیری خواهد کرد. سپس محل را با غلاف بپوشانید.

این ناحیه برجسته بالایی است که بالای سقف مانسارد را شکل می دهد. این بخش باید با تیرهای عمودی ساخته‌شود. این تیرهای عمودی باید در داخل مرز تخته پشته قرار گیرند. از این تیرها هم در داخل و هم در خارج سازه استفاده کنید تا دوام بیشتری داشته باشد.

5.روکش کردن

قبل از انجام روکش باید از نوارها و بندهای چرمی برای سقف استفاده نمایید. روکش را با میخ به تیرک ها متصل کنید. در صورت وجود هر شکافی باید از درزگیر کمک بگیرید و آن را بپوشانید. در نهایت کل سقف را با روکش بپوشانید.

نکات مهم قبل از ساخت سقف مانسارد

حالا که با سقف فرانسوی مانسارت آشنا شدید، باید یک سری نکات در رابطه با ساخت و ساز آن بدانید. ساخت سقف مانسارد یکی از خدمات ساختمانی است که بایستی برای اجرای آن از افراد ماهر کمک بگیرید. در غیر این صورت استفاده نادرست از مصالح می تواند آسیب جدی به سازه شما وارد کند.

1.شیب سقف مانسارد بر هزینه آن تاثیر می گذارد.

شیب سقف خانه شما برابر است با تعداد اینچ یا فوت آن به صورت عمودی به ازای هر 12 اینچ یا فوتی که به صورت افقی امتداد می یابد. به عنوان مثال اگر سقفی دارای شیب 12/6 باشد، به ازای هر 12 اینچ به سمت بیرون، 6 اینچ به سمت بالا است. به یاد داشته باشید سقف مانسارد تقریبا عمودی است و این معنی بیشترین حد شیب یک سقف است.

در واقع شیب سقف مهم ترین عامل در قیمت گذاری به شمار می رود. از آنجایی که سقف مانسارد شیب تقریبا عمودی دارد، تاثیر زیادی بر هزینه تعویض سقف شما خواهد داشت. شیب زیاد سقف باعث می شود که پیمانکار اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهد. در نتیجه تکمیل کار به زمان بیشتری نیاز دارد.

  1. برای ساخت سقف مانسارد نباید از توفال آسفالتی استفاده کرد.

استفاده از توفال اسفالتی برای سقف های کم شیب توصیه نمی شود. در درجه اول به دلیل وزن توفال اسفالتی است. وزن آن به تنهایی برای سقف مانسارد بسیار سنگین است و با بارش شدید برف و باران می تواند نتایج فاجعه باری رخ دهد. علاوه بر این، استفاده از توفال آسفالتی برای سقف های مانسارد می تواند باعث سر خوردن توفال ها شود.

حتی اگر دستورالعمل های ساخت و ساز را کلمه به کلمه رعایت کنید، باز هم بی نتیجه خواهد بود. بنابراین در صورت بکار بردنِ این متریال باید برای ریسک ها و هزینه های احتمالی آماده‌باشید.

  1. مصالح ساختمانی مناسب برای سقف مانسارد را انتخاب کنید.

به طور کلی دو نوع متریال سقفی برای ساخت سقف مانسارد وجود دارد که ما به شما استفاده از توفال مصنوعی را توصیه می کنیم. این توفال ها از پلاستیک بازیافتی ساخته‌شده و دیگر معایب توفال های اسفالتی را ندارد. این نوع توفال وزن سنگینی ندارد و از کناره های سقف مانسارد نمی لغزد. در نتیجه نسبت به توفال آسفالتی گران قیمت تر است.

مصالح ساختمانی سقف مانسارد

برای تعویض سقف مانسارد، گزینه های مختلفی پیش روی شماست که هر یک مزایا و معایب خود را دارند. در ادامه به معرفی برخی نمونه های سقف مانسارد اشاره می کنیم:

1.کاشی تخته سنگی

در گذشته در سقف مانسارد از کاشی های تخته سنگی استفاده می کردند که برای نصب روی مدل مسطح مناسب بود. کاشی های تخته سنگی را می توان به گونه ای قرار داد که برف و باران روی سقف جمع نشود و مشکلات نشتی ایجاد نگردد. امروزه هم می توان برای سقف مانسارد از کاشی های تخته سنگی استفاده نمود. چرا که ظاهر جذابی به بنای شما می بخشند. اما از آنجایی که این نوع کاشی وزن سنگینی دارد، ممکن است به سقف فشار وارد سازد و مشکلاتی ایجاد کند. از طرف دیگر این نوع سقف مستعد ترک‌خوردن است.

2.کاشی سدر شیک

کاشی Cedar shake  سقف مانسارد زیبا و سنتی ایجاد می کند. این نوع کاشی نسبت به کاشی تخته سنگی از وزن سبک تری برخوردار است و بنابراین طول عمر بیشتری دارد. همچنین به مرور زمان از روی شیب بام سر نمی خورد. البته این نوع سقف مانسارد نیاز به مراقبت و نگهداری از جمله لکه گیری و آب بندی کل سقف و تعویض کاشی های شکسته، ترک خورده و پوسیده دارد. به دلیل شیب تند کناره های سقف، این تعمیرات دشوار است و هر چه نیاز کم تری به تعمیرات باشد، بهتر است.

3.کاشی بشکه ای

کاشی های Barrel معمولا در خانه های مدیترانه ای و اسپانیایی استفاده می شد و به خاطر دوام و زیبایی در تمام شرایط آب و هوایی شهرت داشت. این نوع کاشی بسیار سنگین است و سقف نیاز به تقویت دارد. در واقع این نوع کاشی به دلیل شیب تند سقف مانسارد، فشار بیشتری به سقف وارد می سازد. همچنین برای تعمیرات باید از افراد ماهر کمک بخواهید.

4.کاشی آسفالتی

کاشی های آسفالتی یک گزینه مقرون به صرفه برای ساخت سقف مانسارد به شمار می روند. اما مانند کاشی بشکه ای و تخته سنگی از وزن زیادی برخوردارند. از آن جایی که شیب سقف مانسارد زیاد است، احتمال لغزش و سر خوردن این نوع کاشی وجود دارد. در ضمن می تواند هزینه تعمیرات را افزایش دهد.

5.کاشی سقفی مصنوعی

کاشی های مصنوعی از مواد بازیافتی ساخته شده اند و گزینه ای مناسب برای ساخت انواع سقف مانسارد هستند. چرا که از وزن کمی برخوردارند. یکی از مهم ترین مزایای کاشی های مصنوعی سقفی این است که در اشکال متنوعی وجود دارد و می توان آن را به شکل کاشی های  مختلف سفارش داد. بنابراین می توانید ظاهر سقف مانسارد مورد نظر را داشته باشید، اما بدون ایراد!  در صورتی که اطلاعات کافی درباره متریال مورد نیاز برای ساخت سقف مانسارد ندارید، بایستی از فروشندگان مصالح ساختمانی معتبر کمک بخواهید.

سقف مانسارد

کاربردهای سقف مانسارد

یکی از بهترین دلایل برای ساخت سقف مانسارد، گسترش فضای داخلی ساختمان است. زمانی که شما سقف مانسارد می سازید، محدودیتی برای اضافه کردن یک اتاق نشیمن عالی، یک اتاق خواب اصلی و یا استدیو هنری نخواهید داشت. در ادامه به نمونه هایی سقف مانسارد می پردازیم:

کلبه کوهستانی

در این کلبه از طرح آلپینو، فضای نشیمن زیر سقف مانسارد را گسترش داده‌اند. آن ها در سقف تیرهای عمودی بیرونی قرار دادند و از عناصر ارگانیک مثل دیوارهای سنگی برای ایجاد ارتباط با دنیا خارج استفاده کرده اند.

دفتر کار در اتاق زیر شیروانی

می توان از فضای اضافی زیر شیروانی برای ساخت یک دفتر کار استفاده کرد. به نورگیرهای بزرگ روی سقف توجه کنید. این فضا به قدری روشن و مناسب است که برای استودیو هنری یا اتاق خواب یک هنرمند نیز مناسب خواهد بود.

پاتوق دنج

اگر به اتاق خواب یا دفتر کار نیازی ندارید، می توانید از اتاق زیر شیروانی مانسارد به عنوان یک پاتوق دنج برای کل افراد خانواده استفاده کنید. به نحوه قرار گرفتنِ تیرهای سقف توجه کنید.

آپارتمان زیر شیروانی مدرن

پنجره های بسیار بزرگ در فضای این اتاق زیر شیروانی مدرن، نمای خیره کننده ای بوجود می آورد. در اتاق زیر شیروانی زیر پنل های شیشه ای برای جدا کردنِ این بخش ها استفاده‌شده و فضایی دل باز و بزرگ دارد.

اتاق نشیمن

این فضای نشیمن در اتاق زیر شیروانی هر چیزی که یک اتاق نشیمن مدرن نیاز دارد را ارائه می کند. در نمونه زیر، سقف مانسارد باعث ایجاد یک اتاق خواب، دفتر کار، اتاق نشیمن و حمام شده‌است. پنجره های بزرگ باعث ورود نور کافی به فضا می شوند. سقف چوبی با رنگ خنثی نیز گرما به محیط می بخشد.

سقف چند وجهی

در این نمونه از سقف مانسارد، زوایای هندسی سقف همراه با مبلمان سبک مینیمالیستی به فضا بخشیده‌است. پنجره های زیاد به این معناست که این اتاق هرگز مانند برخی از اتاق های زیرشیروانی تاریک نخواهد بود.

نتیجه گیری

سقف مانسارد سبک منحصر به فردی از سقف است که زیبایی و جذابیت معماری قدیم را به همراه دارد. به احتمال زیاد نمونه سقف مانسارد را در اطراف خود دیده‌اید و شناختی از نوع آن نداشته‌اید. این نوع سقف های فرانسوی زمانی بسیار محبوب بودند ولی امروزه کم تر در ساختمان ها به چشم می خورد.

اما آیا سقف مانسارد گزینه مناسبی برای ساخت و ساز است؟ در واقع این مسئله بستگی به فاکتورهای متعددی نظیر قوانین محلی، بودجه، سلیقه شما و غیره بستگی دارد. علاوه بر این یافتنِ پیمانکار ماهر برای نصب سقف شیروانی چهار ترک بسیار اهمیت دارد. در غیر این صورت ممکن است خسارت های زیادی به سازه شما وارد شود. در این مقاله به توضیح مفهوم سقف مانسارد، انواع مانسارد و چگونگی ساخت سقف شیروانی پرداختیم.