رکود مسکن و راه های عبور از آن برای مشاورین املاک

رکود مسکن با فرسایش مسکن در این یادداشت مورد بررسی قرار گرفته‌است. با آنالیز خبرهای منتشر شده در این زمینه و اعمال نظر صاحب نظران اقتصادی در این حوزه به راحتی می توانیم تحلیل شخصی خود را ارائه دهیم. البته که مجله املاک داران در این یادداشت با پشتوانه علوم مشاورین حاضر در مجموعه این یادداشت را ارائه داده است. پیشنهاد می‌شود برای هرچه درک بهتر و بیشتر این موضوع و رهایی از خطر رکود فرسایش مسکن به گوشزدهایی که اشاره‌شده توجه کنید.

رکود مسکن همواره از دغدغه هایی بوده که دولت ها در ایران با آن دست و پنجه نرم می کنند. در این یادداشت مجله املاک داران علاوه بر آنکه آمارهای به دست‌آمده طی سه سال گذشته را مورد بررسی قرار داده‌است، چاره کار را ارائه راهکاری تازه نمی داند. بلکه باید به این نکته توجه کرد که جوامع با در اختیار داشتنی اطلاعات درست می‌توانند بهترین تصمیم را برای رونق‌بخشیدن به کسب و کار خودشان و مشخصا بازار مسکن که اولین نیاز انسان ها برای زیست‌است را اتخاذ کنند.

رکود بازار مسکن

مروری بر تاریخ

پارسال هنگامی که ویروس کرونا سایه خود را بر کره زمین انداخت، در رویاهای خود نیز نمی دیدیم که چنین فاجعه ای احتمال رخ دادنش باشد. تغییر سبک زندگی و همچنین کسب‌و‌کارها، همگی به‌سرعت و با شدت زیادی رخ داد و بازارها دچار رکود شد. حتما شما هم در شرایط کنونی رکود و کاهش قیمت مسکن به دنبال راهکاریی برای افزایش درآمد و مشتری بوده و هستید. پیشنهاد می کنیم این یادداشت را تا انتها بخوانید تا با تحلیل مجله املاک داران درباره این موضوع آشنا شوید.

بازارها و صنایع در سالی که گذشت به اجبار دچار دگردیسی های ماهیتی شدند. آن‌هایی که خود را با شرایط تازه تطبیق ندادند، از راهی که در پیش داشتند، خارج شدند. طبق آمارها نزدیک 8 درصد کسب‌وکارها تعطیل‌شده‌اند و 6 درصد مردم از شغل خود انصراف دادند. بسیار طبیعی است که شما نیز به عنوان مشاور املاک دچار رکورد و نقصان اقتصادی شده‌باشید.

همیشه سعی کن یه راهی پیدا کنی

کرونا بیش از پیش نفوذ کرده‌است و علاوه بر افزایش در حوزه های پیشین، وارد بازار املاک و مستغلات کشور شده‌است. این واقعه تنها شامل کشورمان، ایران، نیست و در جای جای این کره خاکی شاهد چنین واقعه ای هستیم. حال پرسش اصلی اینجاست که چه راهی برای فرار از این رکود وجود دارد؟ 

باید ایمان داشته باشید که روزگار رکود را می توانید به روزگار بقاء تبدیل کنید. شاید موضوع مهم فعلی، دوام آوردن تا اتمام این فاجعه باشد. اما بسیاری از مشاوران املاک فعالیت‌های دیگری را انتخاب می‌کنند. به‌عنوان مثال: سرمایه‌گذاری در بورس، مشارکت در بازار، سرمایه‌گذاری در ساخت‌ یا اجاره‌داری. بهتر است از میان این راه‌ها، آنکه با خلق و خوی تان مناسب تر است را انتخاب کنید.

رکود بازار مسکن

هشدار جدی

دو هشدار جدی درباره «رکود سنگین‌تر از سال۹۹» در بازار املاک ۱۴۰۰ دیده‌می‌شود. به‌طوری‌که بی‌تفاوتی شما به این هشدارها می‌تواند سرنوشت مسکن را به گرداب تو در توی بورس تشبیه کند. صاحب‌نظران اقتصادی مسکن نسبت به وجود حدودی رکود بازار مسکن در سال جاری هشدار دادند. این نوع رکود می‌تواند در پی «خروج تقاضای سرمایه‌ای از بازار» باشد. در عین حال، «مقاومت فروشنده‌ها برای کاهش قیمت » شکل بگیرد. که نتیجه آن، طولانی‌شدن مسیر بازگشت به وضعیت عادی -رونق سرمایه‌گذاری ساختمانی تخمینی، یک‌سال خواهد بود.

«رکود فرسایشی» همان وضعیتیست که در چند ماه اخیر با سیاست معیوب «نوسانات» در بازار سهام شکل‌گرفته و به جریان اصلاح قیمت‌ها را ضرر وارد آورده‌است. در بورس باید اجرای سیاست های غلط توقف یابد. اما در مسکن الزام است که سیاست جدیدی اتخاذ گردد. سرنوشت بازار مسکن به دو نوسان ساز نیاز دارد. صاحب‌نظران اقتصادی و کارشناسان مسکن با تشریح سه محور اصلی در خصوص سمت‌وسوی بازار معاملات ملک در سال ۱۴۰۰، نسبت به تکرار خطر سقوط ازاد بورسی در بازار معاملات املاک به تصمیم گیرنده ها هشدار دادند.

در یک خبر مجازی صاحب‌نظران مسکن راه‌ گریز بازار ملک از فرسایش قابل پیش بینی را بررسی و اعلام کردند. کارشناسان در این خبر مجازی در خصوص جهت گیری بازار معاملات مسکن بعد از انتخابات ریاست جمهوری و همچنین تعیین وضعیت برجام، بر با موضوع کاهش قیمت مسکن و اعمال ارائه خدمات نوین خوشبین بودند.

در مباحث مطرح‌شده از سوی کارشناسان باید این نکته را در نظر گرفت که مالکان واحدهای مسکونی به نبود خریدار و تقاضا برای مسکن در بازار شاکی اند. اما می‌توان با چسبیدن به این موضوع و بهره برداری از احتمالات ناشی از آن این بازار را کنترل کرد. اگر تصمیم گیرندگان با اتخاذ سیاست‌های موثر به مقابله با این وضعیت نرود و هزینه نگهداری و عدم فروش مسکن برای مالکان را بیشتر نکنند، احتمال شکل‌گیری و طولانی شدن رکود فرسایشی در بازار مسکن بسیار بیش از پیش خواهد بود.

مهم‌ترین ابزار در اختیارمان، تصویب و اجرای دریافت مالیات سالانه از مالکان است. می‌توان با این مالیات هزینه نگهداری و عدم فروش ملک با انگیزه افزایش قیمت‌ها در اثر تورم، بالا می‌رود و ریسک پذیری در این حوزه را کاهش داد. در واقع فروشنده‌ها به دلیل افزایش هزینه و ریسک نگهداری از ملک به امید افزایش قیمت ناشی از تورم، اقدام به عرضه واحدها با قیمت‌های پایین‌تر می‌کنند.

رکود بازار مسکن

نتیجه گیری

توجه به خبرهای منتشر شده در این زمینه و همچنین اتخاذ تصمیماتی که واحد و عمقی باشند. بدین گونه که با همکاران خود سیاست اتخاذ شده را به اشتراک بگذارید و بر اعمال آن اصرار داشته باشید. می‌توان این فرسایش و رکود مسکن را به راحتی دور زد به شرطی که شما هم یکی از آن هایی باشید که تنها به فکر سود شخصی خود نباشید.