مراحل و مدارک انتقال جواز کسب
چگونگی انتقال مجوز کسب و تغییر دادن پروانه کسب
کسانی که دارای مجوز کسب و فعالیت هستند، باید کارهای خود را در حیطه موارد مقرر شده در قانون انجام دهند و تخلف از آنها، به منزله سرپیچی از قانون است. همچنین اگر صاحب مجوز قصد ایجاد تغییراتی در پروانه کسب و کار را داشته باشد، باید آن را زیر نظر اتحادیه مورد نظر و با توجه به قوانین انجام دهد. باید توجه داشته باشید که ایجاد تغییر در مجوز کسب بدون درنظر گرفتن مقررات و ضوابط قانونی، بی ارزش و فاقد اعتبار است. بنابراین برای انتقال جواز کسب مشاور املاک باید بر اساس قانون رفتار کرد.
هر پروانه کسب شامل اطلاعاتی مانند مشخصات هویتی متقاضی، محل کسب، صنف و غیره است. مجوزها به صورت موقت، یک ساله یا پنج ساله صادر میشوند. بعد از اتمام این مهلت، متقاضی باید برای تمدید مجوز اقدام کند. حال سوال اصلی این است که آیا امکان ایجاد تغییر در مشخصات پروانه کسب یا امکان انتقال مجوز به دیگری وجود دارد یا خیر؟ در واقع میتوان دو تفاوت عمده در پروانه کسب ایجاد کرده و مجوز آن را به دیگری انتقال داد. در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت.
در حرفه مشاور املاک، شرایط اخذ مجوز مشاورین املاک و نصب روی دیوار ضروری است. به همین منظور ابتدا باید درخواست خود را ارائه کنید. سپس مدارک لازم را آماده کرده و مرحله بازرسی را پشت سر بگذارید.
تغییر دسته صنفی
یکی از موارد پرتکرار تغییر در پروانه کسب، تغییر دادن دسته صنفی است. هر صنف دارای یک اتحادیه مختص به خود است. اگر پروانه کسب شما متعلق به یک صنف دیگر است، میتوانید تقاضای تغییر صنف را به اتحادیه فعلی ارائه دهید.
اتحادیه ابتدا درباره درخواست شما استعلام کرد و باید یک سری تسویه حساب را نیز انجام دهید. پس از ارائه درخواست حدودا ۱۵ روز زمان میبرد تا اتحادیه مربوطه پاسخ خود را ابلاغ کند.
مدارک لازم برای درخواست تغییر صنف مجوز کسب
اگر قصد دارید مراحل انتقال جواز کسب مشاور املاک را با تغییر صنف پروانه کسب انجام دهید، میبایست مدارک زیر را به همراه درخواست خود به اتحادیه مربوطه بدهید:
- مشخصات هویتی متقاضی و کد ملی او
- نام محل کسب و کار فعلی
- شماره پروانه کسب
- تاریخ صدور پروانه کسب
- مدت اعتبار پروانه کسب
- تلفن همراه، پست الکترونیک و شماره تلفن ثابت منزل و محل کار متقاضی
- آدرس و کد پستی محل سکونت متقاضی
- آدرس محل کسب یا مغازه مندرج در پروانه کسب
- رسته یا دسته مورد تقاضا برای فعالیت جدید
- تصویر سه در چهار
مراحل تغییر صاحب پروانه کسب
یکی دیگر را از راه انتقال جواز کسب مشاور املاک تغییر صاحب پروانه کسب است. اگر قصد انتقال پروانه کسب یا تغییر صاحب مجوز را دارید باید مراحل زیر را انجام دهید:
- در مرحله اول متقاضی باید درخواست کتبی خود را به اتحادیه مورد نظر بدهد. نام و مشخصات فردی که قرار است پروانه کسب به او انتقال یابد نیز باید در درخواست ذکر شود.
- اتحادیه صنف مورد نظر بعد از دریافت درخواست، مدارک موجود را بررسی کرده و صلاحیت یا عدم صلاحیت فرد جدید را اعلام میکند.
- اگر فرد معرفی شده، دارای شرایط قانونی دریافت مجوز باشد، با توجه به رعایت سایر مقررات، پروانه کسب قبلی باطل میشود.
- سپس بارزس برای تایید هیئت مدیره به واحد صنفی مورد نظر فرستاده میشود.
- در نهایت بعد از تایید، پروانه کسب جدید به نام فرد جدید صادر میشود.
- در حال حاضر بسیاری از خدمات اتحادیهها در سامانه ایرانیان اصناف انجام شده و متقاضیان میتوانند از طریق این سایت برای تغییر مالکیت و انتقال جواز کسب مشاور املاک اقدام کنند.
مدارک لازم برای انتقال مالکیت پروانه کسب
برای انتقال جواز کسب مشاور املاک باید مدارک زیر را به اتحادیه مورد نظر ارسال کنید:
- تصویر اصل پروانه کسب
- تصویر اجاره نامه یا سند مالکیت مغازه
- ارائه درخواست کتبی انتقال پروانه کسب
- تصویر متقاضی جدید
- تصویر کارت ملی
- ارائه کد پستی ده رقمی محل کسب
- تصویر آخرین مدرک تحصیلی
- واریز مبلغ تعیین شده و ارائه فیش واریزی
- ارائه تعهد محضری. این تعهد باید بر اساس فرم اتحادیه باشد
مدت زمان تایید انتقال جواز کسب مشاور املاک توسط مراجع ذی صلاح
بعد از اینکه اتحادیه استعلامهای مورد نظرش را انجام داد و بازرس اتحادیه نیز بررسیها را کامل کرد. در صورتی که با درخواست انتقال جواز کسب مشاور املاک موافقت شده باشد، نتیجه حداکثر طی ۱۵ روز کاری به متقاضی ابلاغ میشود. برخی از استعلامهایی که اتحادیه برای انتقال پروانه کسب انجام میدهد عبارتند از:
- استعلام از شهرداری، در صورتی که فیش عوارض سالیانه به نام متصدی برای مکان درخواستی وجود داشته باشد، به جای استعلام مورد استفاده قرار میگیرد.
- استعلام از دارایی که شامل هرگونه مدرک تشکیل پرونده به نام متصدی برای مکان درخواستی است.
- استعلام از اداره اماکن
- استعلام از اداره بهداشت
- استعلام از اداره انگشت نگاری برای بررسی سوءپیشینه متقاضی
چگونگی انتقال جواز کسب مشاور املاک زمانی که مالک اصلی محجور است
بر اساس قانون ۱۹ نظام صنفی کشور، افراد محجوری که فاقد صلاحیت تصمیم گیری برای پروانه کسب خود هستند، قیم آنها میتواند با توجه به مقررات و ضوابط تعیین شده، مراحل انتقال واحد صنفی و انتقال پروانه کسب را انجام دهد.
اگر متقاضی انتقال مجوز مالکیت کلاسهای مدنظر اتحادیه را نگذراند باشد، چه باید بکند؟
زمانی که فردی میخواهد برای اولین بار مجوز کسب مشاور املاک را بگیرد، باید آموزش های مورد نیاز را زیر نظر یکی از موسسات مورد تایید اتحادیه گذارند و گواهی پایان دوره را نیز ارائه کند. در دوره آموزش مشاور املاک اصفهان در املاک داران می توانید این مسیر را به درستی پشت سر بگذارید. حال اگر متقاضی انتقال جواز کسب مشاور املاک این دوره را نگذارنده باشد، تکلیفش چیست؟ آیا درخواستش رد خواهد شد؟
در پاسخ باید گفت که شرکت در این دوره آموزشی برای همه متقاضیان اجباری است. چنانچه فرد متقاضی انتقال پروانه کسب، فاقد گواهی باشد، یکی از شرایط لازم برای انتقال مالکیت را نداشته و صلاحیتش رد خواهد شد. در نتیجه قبل از هر گونه اقدامی ابتدا در این دوره آموزشی شرکت کرده و گواهی نامه آن را بگیرید. جهت شرکت در این دوره آموزشی و دریافت مدرک فنی حرفه ای میتوانید به صفحه آموزشگاه مشاور املاک در اصفهان مراجعه نمایید.
برای ارائه درخواست انتقال جواز کسب مشاور املاک به کجا باید مراجعه کرد؟
برای انتقال جواز کسب مشاور املاک، فردی که متقاضی انتقال است باید به مرجع ذی صلاح و مورد تایید قانون مراجعه کند که در حال حاضر، سایت دبیرخانه هیئت عالی نظارت بر سازمانهای اصناف کشور به آدرس مرجع ذی صلاح (www.iranianasnaf.ir) محسوب میشود.
نتیجه گیری
انتقال جواز کسب مشاور املاک، یکی از راههای قانونی است که افراد میتوانند برای کسب مجوز انجام دهند. البته این انتقال باید بر اساس مراحل ذکر شده و با توجه به مقررات و قوانین موجود انجام شود تا درخواست ارائه شده، توسط مراجع رد نشود. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان املاک داران در تماس باشید.