راهنمای نصب آیفون تصویری!

آنچه در این مقاله می خوانید:

با پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروزی آیفون های تصویری نیز به کمک بشر آمده‌اند تا در آسان شدنِ زندگی‌شان نقشی داشته‌باشند. این سیستم ها تکمیل کننده آیفون های صوتی نسل گذشته خود به شمار می روند و در حفظ امنیت منزل و محیط کار تاثیر به سزایی دارند که با استفاده از آن ها می توان تماس های ورودی ساختمان را کنترل کرد.

این وسیله می تواند علاوه بر انتقال صدا، تصویری با کیفیت مناسب را نیز به مانیتور داخل ساختمان انتقال دهد و معمولا امکانات دیگری همچون ضبط صدا و تصویر نیز دارد که در صورت لزوم می توان از آن ها استفاده کرد. راهنمای نصب آیفون تصویری به شما کمک می کند تا بتوانید این کار را به صورت اصولی انجام دهید تا دچار خرابی متعدد و یا مشکل در کیفیت صدا و تصویر نشود. در ادامه ما را همراهی کنید تا با این سیستم بی‌نظیر و پرکاربرد بیشتر آشنا شویم.

نصب آیفون

کاربرد آیفون تصویری در امنیت

پیش از آن که به مبحث نصب آیفون تصویری بپردازیم باید بدانید که این سیستم می تواند نقش مهمی در ایمنی منزل شما ایفا کند و به شما این امکان را می دهد که با هویت مراجعه کننده آشنا شده و سپس انتخاب کنید که اجازه ورود به او را بدهید یا خیر. از این رو می توان از ورود افراد به صورت ناخواسته جلوگیری کرد.

همچنین با قابلیت عکس گرفتن و فیلمبرداری آیفون های تصویری می توانید از افراد مزاحم و یا حتی سارقینی که خود را به جای مامور کنتور آب و برق جا می زنند مدارکی برای ارائه به مراجع قضایی داشته باشید. البته در هنگام خرید آیفون تصویری باید برخی ویژگی ها را مورد بررسی قرار دهید تا کاربرد آن برای بالا بردن امنیت قابل لمس باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

ویژگی های آیفون تصویری

داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با آیفون تصویری می تواند در خرید این سیستم امنیتی از فروشندگان مصالح ساختمانی و نصب آن به شما کمک کند. از این رو در رابطه با ویژگی ها، تجهیزات لازم و همیچنین راهنمای نصب آیفون تصویری توضیحات بیشتری را خدمت شما ارائه می دهیم. از مهم ترین ویژگی ها و قابلیت های برخی از این سیستم های تصویری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان اتصال به تلفن همراه
  • پشتیبانی از سیستم چند پنلی برای باز کردن چندین درب در یک ساختمان با یک آیفون تصویری
  • قابلیت برقراری ارتباط با افراد مقابل درب ساختمان
  • نصب سریع و آسان
  • قابلیت انتقال تماس به واحدی دیگر در صورت عدم حضور
  • قابلیت گرفتن و ذخیره‌سازی عکس و فیلم

نصب آیفون

اجزای تشکیل دهنده آیفون تصویری

برای اینکه بتوان به راحتی نصب آیفون تصویری را انجام داد، ابتدا باید اجزای تشکیل دهنده آن را شناخت. هر سیستم آیفون تصویری از هر نوعی که باشد شامل چهار بخش کلی و ضروری خواهد بود که به شرح زیر است:

ترانس تغذیه

آیفون تصویری دارای یک ترانس تغذیه برای تامین برق است که توانایی تبدیل برق شهری به ولتاژ مورد نیاز آن را داشته باشد.

پنل داخلی

در باب راهنمای نصب آیفون تصویری باید بدانید که آیفون های مختلف در جزئیات کمی با یکدیگر تفاوت دارند. اما همگی در کلیات از یک اصول پیروی می کنند. از این رو می توان گفت که اجزای پنل داخلی شامل موارد زیر است:

  • گوشی و میکروفون برای اینکه افراد در دو طرف آیفون با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
  • مانیتور که تصویری از دوربین جلوی در ساختمان را به داخل منتقل کرده و نمایش می دهد.
  • بر روی پنل داخی دکمه ای وجود دارد که این امکان را به فرد داخل ساختمان می دهد تا بدون برداشتن گوشی بتواند از هویت شخص پشت در مطلع شده و تصمیم بگیرد که در را باز کند یا خیر.
  • دکمه ای که عمل باز کردن در را انجام می دهد.
  • به وجود ال‌ ای دی روی گوشی آیفون برای نشان دادنِ خاموش یا روشن بودن آن در راهنمای نصب آیفون تصویری نیز اشاره شده‌است.
  • دکمه هایی که در گوشه آیفون قرار دارند امکانات مختلفی از جمله تنظیم روشنایی و رنگ تصویر، تنظیم صدا، مرور حافظه عکس و فیلم را در اختیار افراد قرار می دهند.
  • دکمه ای برای خاموش و روشن کردن آیفون بدون اینکه برق آن قطع یا وصل شود.
  • وجود ترمینال هایی در پشت قاب آیفون تصویری که برای سیم کشی آن به منظور اتصال گوشی به بخش های دیگر آیفون مانند پنل، در بازکن و برق شهری مورد استفاده قرار می گیرند.
  • قطعه ای فلزی در پشت قاب پنل جهت اتصال گوشی به دیوار

نصب آیفون

پنل خارجی

پنل خارجی در راهنمای نصب آیفون تصویری که جلوی درب ساختمان قرار می گیرد از بخش های مختلفی همچون یک صفحه آلومینیومی به همراه تعدادی دکمه ساخته شده است. هر یک از این دکمه ها به طبقه و واحد خاصی از یک ساختمان متصل شده و با فشردن آن ها زنگ آن واحد به صدا در می آید. دوربین CCD موجود روی پنل خارجی تصویر جلوی در را به مانیتور داخلی منتقل می کند که در برندهای مختلف و انواع رنگی و سیاه و سفید در بازار موجود هستند.

این دوربین به دلیل قرار داشتن در فضای آزاد در معرض گرد و غبار و رطوبت قرار دارد که در دفترچه راهنمای نصب آیفون تصویری به منظور جلوگیری از نفوذ به درون آن از یک شیشه محافظ بر روی آن اشاره شده است. از دیگر اجزای پنل خارجی می توان به بلندگویی برای پخش صدا، ترمینال هایی برای متصل شدن به منبع تغذیه و گوشی داخلی و وجود نواری پلاستیکی جهت محافظت از پنل در برابر نفوذ آب اشاره کرد.

در آیفون های تصویری مجهز به دوربین دید در شب ال ای‌دی های مادون قرمز بر روی پنل خارجی تعبیه شده اند تا کیفیت تصویر را در نور کم بالا برده و تصویر واضحی را ارئه دهند.

قفل در بازکن

در راهنمای نصب آیفون تصویری گفته می شود که از دو نوع قفل زنجیره ای و مغناطیسی در آیفون تصویری استفاده می شود. عملکرد باز شدن در با قفل زنجیره ای بدین گونه است که انرژی ذخیره شده در فنر سبب کشیده شدن فنر و در نتیجه زبانه درب می شود. در مدل مغناطیسی از یک آهنربا کمک گرفته می شود که با اتصال به یک منبع تغذیه 12 ولتی به کشیده شدن زبانه در و باز شدن آن منجر می شود.

تجهیزات مورد نیاز برای نصب آیفون تصویری

برای اینکه بتوانید از راهنمای نصب آیفون تصویری استفاده کنید لازم است در ابتدا تجهیزات و لوازم مرغوبی را تهیه کنید. با توجه به اهمیت کیفیت تجهیزات آیفون تصویری توصیه می شود حتما از یک فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا در آینده با مشکل مواجه نشوید. همچنین در زمان سیم کشی برق باید یک پریز برق جداگانه مخصوص آیفون توسط مجری برقکار  تعبیه شود. مهم ترین تجهیزاتی که برای نصب آیفون نیاز داریم عبارتند از:

کابل و سیم

سیم کشی آیفون تصویری برای تامین برق مورد نیاز جهت روشن کردن آیفون و همین طور اتصال بین پنل خارجی و داخلی و قفل در بازکن انجام می گیرد. توصیه می شود حتما از کابل های فویل‌دار و شیلدار استفاده شود که می توان از طریق سوراخ کردن دیوار یا سقف نسبت به نصب آن اقدام کرد.

دوربین

اتصال سیم ها به دوربین یا پنل خارجی فرایندی است که در هر یک از انواع و برندهای آیفون تصویری متفاوت بوده و دارای دستورالعمل های خاصی است.

پایه دیواری

در این مرحله از راهنمای نصب آیفون تصویری باید دوربین به پایه دیواری به صورت کاملا محکم متصل شود. البته در نظر داشته باشید که این پایه را به گونه ای قرار دهید که بتوانید دید کافی و درستی داشته باشید.

نمایشگر

نصب مانیتور داخلی و انجام سیم کشی های آن بر اساس محل قرارگیری نمایشگر باید انجام شود و سیم کشی باید به صورت اصولی انجام شود تا برقراری ارتباط به درستی و بدون مشکل انجام شود.

راهنمای نصب آیفون تصویری

نصب آیفون تصویری دارای مراحل مختلفی است که در این بخش می خواهیم به طور کامل به آن بپردازیم. توجه داشته‌باشید که این مراحل بهتر است توسط فردی متخصص و مجرب در این زمینه انجام شود تا اصول آن رعایت شده و شاهد تفاوت کیفیت صدا و تصویر در طبقات مختلف نباشید.

جمع آوری ابزارهای مورد نیاز

برای نصب آیفون تصویری نیاز به ابزارهای مخصوصی همچون پیچ گوشتی، پیچ، کابل شارژ و ابزارهای دیگر خواهد بود. در راهنمای نصب آیفون تصویری توصیه می شود که پیش از شروع کار تمامی ابزار مورد نیاز را تهیه کنید تا در هنگام انجام کار به مشکل برنخورید.

شارژ کردن باتری

زمانی که آیفون را تهیه کردید آن را از جعبه خود خارج کرده و نسبت به شارژ کردن باتری از طریق کابل مخصوص آن اقدام کنید. پس از اتصال آن به برق یک چراغ قرمز و یک چراغ سبز را می بینید که نشان دهنده شارژ شدن باتری است. پر شدنِ کامل باتری بین چهار تا شش ساعت زمان نیاز دارد. پس از آن چراغ قرمز خاموش و روشن شدن چراغ سبز نشان از کامل شدن این فرایند و شروعی برای مراحل راهنمای نصب آیفون تصویری دارد.

اتصال به اینترنت

در صورتی که آیفون تصویری از نوع هوشمند بوده و قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشد می توان آن ها را به تلفن همراه متصل کرد. در این حالت می توانید در زمان هایی که خارج از منزل هستید نیز بر آیفون تصویری کنترل داشته و از افرادی که به منزل شما مراجعه می کنند مطلع شوید. این قابلیت علاوه بر مدیریت به شما امکان این را می دهد که در صورت نیاز از راه در را نیز برای افراد خاص باز کنید.

جدا کردن سیم های قدیمی

در صورتی که از قبل در خانه خود آیفون داشتید و می خواهید با به کارگیری راهنمای نصب آیفون تصویری آیفون جدیدی را جایگزین کنید باید ابتدا نسبت به جداسازی آیفون قبلی اقدام نمایید. توجه داشته باشید که برای این کار حتما جوانب احتیاط را رعایت کرده و برق اصلی ساختمان را قطع کنید. سپس با به کارگیری یک پیچ گوشتی زنگ یا آیفون قدیمی را از دیوار باز کرده و به آرامی آن را بیرون بکشید. این مرحله باید با دقت انجام شود تا به سیم ها آسیبی نرسد.

وصل کردن براکت نصب

در این مرحله از راهنمای نصب آیفون تصویری حفره ای به اندازه آیفون خود در دیوار ایجاد کرده و زاویه تصویر را با نگه داشتن دستگاه در نقطه ای که قرار است نصب شود بررسی کنید. پس از اطمینان از محل نصب آیفون براکت را نصب کنید تا سیم کشی از سوراخ آن عبور کند.

انجام سیم کشی آیفون

این مرحله تنها برای کسانی است که می خواهند مدار آیفون خود را به صدای زنگ در متصل کنند تا عمر باتری آن طولانی تر شود. در صورتی که می خواهید زنگ در کاملا بی‌سیم باشد نیازی به انجام این مرحله نخواهد بود. برای انجام این کار ابتدا پیچ های روی براکت را باز کرده و هر کدام از سیم ها را به دور هر پیچ بپیچید. بدین ترتیب مدار آیفون تصویری شما بسته می شود.

توجه داشته باشید که مرحله سیم کشی در راهنمای نصب آیفون تصویری مرحله ای بسیار حساس است و در صورت عدم اجرای درست آن ممکن است با مشکلات مختلفی از جمله زنگ خوردن دو واحد به صورت همزمان یا مشکلاتی در صدا و تصویر مواجه شوید.

در راهنمای نصب آیفون تصویری گفته می شود که در صورت نیاز آیفون به تعویض قطعات، حتما تمام آن ها را از یک برند تهیه کنید تا درگیر اختلالات شدیدتری نشوید.

نصب آیفون

آشنایی با رنگ بندی سیم کشی

به طور کلی در هنگام نصب آیفون تصویری با چهار رنگ سیم مواجه می شوید که عبارتند از:

  • سیم قهوه ای که مربوط به تصویر است.
  • سیم قرمز که به جریان مثبت مربوط می شود.
  • سیم نارنجی که به جریان منفی مرتبط است.
  • سیم زرد که برای انتقال صدا مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه نصب قفل بازکن آیفون تصویری

همان طور که گفته شد دو نوع قفل زنجیره ای و مغناطیسی وجود دارد که در راهنمای نصب آیفون تصویری سیم کشی آن ها تفاوتی با یکدیگر ندارند. برای ارتباط قفل بازکن به پنل باید به چند نکته دقت کنید. از پشت پنل داخلی آیفون تصویری که معمولا یک رنگ هستند، به یکدیگر چسیبده اند. این دو رشته سیم قابل جداسازی نبوده و با رنگ سفید یا سیاه به عنوان پل ارتباطی پل و قفل بازکن عمل می کنند.

طبق راهنمای نصب آیفون تصویری یکی از این دو رشته باید به ترانس تغذیه و دیگری به قفل بازکن متصل شوند. از آن جا که این دو رشته در عملکرد تفاوتی با یکدیگر ندارند فرقی ندارد که کدام را به ترانس و کدام را به قفل بازکن متصل کنید.

نصب آیفون

نصب آیفون

نحوه عملکرد آیفون های تصویری

طریقه کار آیفون های تصویری شبیه به آیفون های صوتی است تنها با این تفاوت که علاوه بر انتقال صدا، قابلیت انتقال تصویر را نیز دارند. پس از راهنمای نصب آیفون تصویری خالی از لطف نیست که در رابطه با نحوه عملکرد آن ها نیز اطلاعاتی داشته باشیم. برق شهری به واسطه یک کلید مینیاتوری به پریز داده شده و از آن طریق برق به دو شاخه منبع تغذیه برق آیفون می رسد.

منبع تغذیه آیفون تصویری با تبدیل برق 220 ولت AC به ولتاژ مورد نیاز خروجی که 12 ولت AC و 12 ولت DC است، آن را از طریق سیم ها به قفل در بازکن و پنل خارجی انتقال می دهد. پس از اینکه فردی زنگ را می‌فشارد ارتباط بین سیم منفی و مثبت برقرار و مانیتور پیغام زنگ را دریافت می کند.

عکس العمل مانیتور ابتدا با پخش آلارم زنگ و سپس با روشن شدن صفحه و مدارهای الکترونیکی مشخص می شود. در ادامه یک ولتاژ 12 ولت به پنل خارجی فرستاده می شود تا میکروفن، بلندگو و دوربین فعال شده و صدا و تصویر از طریق سیم های مخصوص خود منتقل می گردند. با فشردن شاستی در بازکن اتصال بین سیم و قفل در بازکن برقرار شده و در باز می شود.

مشکلات رایج انواع آیفون های تصویری

در صورتی که با استفاده از راهنمای نصب آیفون تصویری اقدام به نصب کردید و با مشکلاتی مواجه شدید پیشنهاد می شود که از افراد متخصص راهنمایی بگیرید. با این حال در ادامه مشکلاتی را که ممکن است در رابطه با آیفون تصویری پیش بیاید توضیح خواهیم داد.

خاموش شدن آیفون تصویری

در بسیاری از مواقع خاموش شدن آیفون تصویری به قطع بودن یا اختلال در برق ساختمان مرتبط است. به علاوه احتمال آن نیز وجود دارد که فیوز تغذیه و یا حتی خازن آیفون تصویری سوخته‌باشد. البته سوختن بر آیفون تصویری نیز در خاموش شدنِ آن تاثیرگذار خواهد بود.

قطع شدن تصویر آیفون

به طور معمول این مشکل ممکن است برای افرادی که با استفاده از راهنمای نصب آیفون تصویری اقدام به نصب می کنند پیش بیاید. در این حالت باید سیم کشی آیفون را بررسی کنید که به صورت جابه‌جا وصل نشده باشند.

آبی شدن مانیتور

در برخی مواقع ممکن است صفحه نمایشگر به طور کلی به رنگ آبی درآید که ممکن است به دو دلیل اتفاق بیفتد. دلیل اول خراب شدن دوربین پنل است که برای بررسی آن می توان دوربین واحدهای دیگر را بررسی کرد. در صورت وجود اختلال در مانیتور آیفون تصویری در هنگام زنگ خوردن تصویری دریافت نمی شود. با توجه به راهنمای نصب آیفون تصویری دلیل دومی که می تواند منجر به آبی شدن صفحه مانیتور شود اختلال در سیم کشی است که این صورت انتقال تصویر از دوربین به مانیتور با مشکل مواجه شده و صفحه آبی می شود.

 

سوت کشیدن گوشی آیفون تصویری

مهم ترین علتی که می‌تواند سبب سوت کشیدنِ گوشی آیفون شود وجود مشکل در میکروفن است. پس از بررسی سلامت میکروفن توجه کنید که جسم فلزی در نزدیک آن قرار نداشته باشد. جسم فلزی در کنار میکروفن فضای مغناطیسی ایجاد شده و با عملکرد جسم همچون یک سیملوله انتقال صدا را تحت تاثیر قرار داده و سبب سوت کشیدن گوشی می شود.

وجود خش خش

طبق راهنمای نصب آیفون تصویری در صورتی که از سیم بدون فویل یا کابل های بدون شیلد استفاده شود یا سیم های مربوط به صدا به درستی بسته نشوند صدا بین پنل داخلی و خارجی منتقل نمی شود و سبب به وجود آمد صدای خش خش می گردد.

کلام پایانی

استفاده از آیفون تصویری در منزل یا محیط کار به شما این امکان را می دهد که به راحتی بر آن نظارت داشته باشید. یکی از مهم ترین نکاتی که در راهنمای نصب آیفون تصویری می توان به آن اشاره کرد نحوه تهیه آیفون است. در این مورد پیشنهاد می شود حتما از طریق فروشگاه های معتبر اقدام به خرید کرده و همچنین از افراد متخصص در این زمینه برای خرید و نصب آن کمک بگیرید. بدین ترتیب خیالتان از امنیت خانه تان راحت بوده و با مشاوره درست می توانید آیفون تصویری با ویژگی هایی متناسب با نیاز خود تهیه کنید.