دوربین های مداربسته و انواع آن!

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

دوربین های مداربسته از نظر کیفیت، ظاهر، لنز و غیره دارای انواع مختلفی هستند و همین مسئله انتخاب را برای مشتریان دشوار می سازد. از آنجایی که هنگام خرید دوربین مداربسته، امکان آشنایی با انواع آن ممکن نیست، بهتر است اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. آیا نمی دانید کدام دوربین مداربسته را برای محل کار یا زندگی خود بخرید؟ بنابراین با املاک داران همراه باشید تا همه چیز را درباره انواع دوربین مداربسته بدانید.

دوربین مداربسته چیست؟

دوربین مداربسته در سال 1942 برای اولین بار در عرصه هوا و فضا مورد استفاده قرار گرفت. با گذشت 30 سال از این اتفاق، راه دوربین های مداربسته به مکان های عمومی باز شد و به منظور کنترل ترافیک در آمریکا بکار گرفته شد. در آغاز تنها یک سری دوربین مداربسته غیر دیجیتال یا آنالوگ تولید می شدند. از معایب این نوع دوربین ها می توان کیفیت پایین تصاویر و دسترسی نداشتن به شبکه اشاره کرد. اما در نهایت یک شرکت آمریکایی به نام  AXIS شروع به تولید دوربین های مداربسته تحت شبکه با استاندارد HTTPS بر بستر سیستم عامل لینوکس نمود.

در دنیای امروز بیش از پیش به سیستم های نظارتی و امنیتی نیاز داریم. از این رو، از کارخانجات بزرگ گرفته تا آپارتمان های مسکونی تمایل به نصب دوربین مداربسته برای افزایش امنیت در محل کار یا زندگی خود دارند. از طرف دیگر، به دلیل رشد جمعیت، احساس نیاز به نظارت بر کارمندان، مراکز نظامی، کسب و کارها، بانک ها و غیره وجود دارد.

در واقع شما می توانید به کمک این سیستم های امنیتی و نظارتی به صورت آفلاین یا آنلاین، همه چیز را کنترل کنید. این دوربین های مداربسته کار چندین نیروی انسانی را همزمان انجام می دهند. در نتیجه می تواند باعث کاهش هزینه ها و نیاز به نیروی انسانی شود.

وجود دوربین مداربسته در هر مکانی می تواند از وقوع جرم و جنایت جلوگیری کند و حس امنیت و آرامش را به جامعه القا نماید. امروزه دوربین های مداربسته مجهز به سنسورهای هوشمندی تولید شده که قادر به ثبت پلاک خودرو، تشخیص چهره، ضبط صدا، ثبت ورود و خروج و غیره هستند. بنابراین با خرید دوربین مداربسته هوشمند می توانید اطمینان حاصل کنید که یک نگهبان 24 ساعته از محل کار یا زندگی شما حراست می کند.

انواع دوربین مداربسته بر اساس شکل ظاهری

یکی از معیارهای تقسیم بندی دوربین های مداربسته، ظاهر و شکل بدنه آن است. در واقع انواع دوربین مداربسته بر اساس ظاهر را می توان به دوربین دام، بولت، اسپیددام، چشم ماهی، پینهول، کیوب و غیره دسته بندی نمود. در ادامه به توضیح انواع آن می پردازیم:

دوربین مداربسته دام (Dome CCTV camera)

دوربین دام یکی از انواع دوربین مداربسته است که شکلی شبیه گنبد دارد! از آنجایی که این دوربین های گنبدی شکل را گاها روی سقف نصب می کنند، به آن دوربین سقفی نیز می گویند. دوربین مداربسته دام یک گزینه مناسب برای فضای داخلی فروشگاه ها، ادارات، پارکینگ منازل، هتل ها، بیمارستان ها و مکان های عمومی به شمار می رود. همچنین بهترین نوع دوربین برای مغازه ها، رستوران ها، کافه ها، هتل ها و سایر مشاغل مهمان پذیر است. چرا که امکان کنترل تمام زوایا را بدون مزاحمت فراهم می کند.

توجه داشته باشید که دوربین های مداربسته دام معمولا در فضاهای داخلی و فضاهای مسقف نصب می شود. جنس بدنه این نوع دوربین ها دارای سه نوع فلزی، آلومینیومی و پلاستیکی است که شما باید با توجه به نیاز خود یکی را انتخاب کنید. برای نصب باید از استادکار نصب دوربین مداربسته کمک بخواهید.

مزایا

  • قابل استفاده در محیط های داخلی و فضای باز

  • چرخش 360 درجه دوربین و پوشش تمام زوایا

  • نصب آسان

  • ضد خرابکاری ( مقاوم در برابر تخریب، ضربه و غیره)

دوربین مداربسته بولت (Bullet CCTV camera)

دوربین بولت ساختار استوانه ای شکل و شبیه به گلوله دارد. از این رو به آن دوربین Bullet یا بالت گفته می شود. این دوربین ها می توانند فواصل بسیار دور را رصد کنند. جنس بدنه این نوع دوربین از فلز است و یکی از پر کاربرد ترین انواع دوربین مداربسته در فضای باز به شمار می رود.

این نوع دوربین های مداربسته را می توان در صنایع مختلف مانند مدیریت املاک یا کشاورزی بکار برد. دوربین بولت نه تنها تصاویر را با کیفیت خوب ثبت می کند، بلکه به عابران هشدار می دهد که محل تحت نظارت است. در هنگام نصب دوربین مداربسته بولت باید توجه داشته باشید که حتما در ارتفاع بالا نصب شوند. در غیر این صورت می توانند با تغییر جهت آن در محل باعث ایجاد نقطه کور شوند. در ضمن، لازم است که یک محفظه فلزی روی دوربین بولت نصب کنید تا در برابر باد و باران مقاوم شود.

مزایا

  • قابل مشاهده و عامل بازدارنده برای مجرمان

  • مقاوم در برابر آلودگی محیط

  • رصد فواصل دور

  • مقاوم در برابر بارش باران و تابش نور خورشید

تفاوت دوربین دام و بولت

هر یک از دوربین های مداربسته دام و بولت را می توان هم در محیط های داخلی و هم محیط های خارجی نصب نمود. اما دوربین دام به علت ویژگی های منحصر به فردی که دارد، گزینه بهتری برای محیط های داخلی و فضاهای بسته به شمار می رود. در حالی که نصب دوربین های مداربسته بولت عمدتا در فضاهای بسته صورت می گیرد.

دوربین باکس ( Box CCTV Camera)

دوربین باکس یکی دیگر از انواع دوربین مداربسته است که بیشتر کاربرد صنعتی دارد. این نوع دوربین که پر فروش ترین دوربین مداربسته در سال 2022 به شمار می رود، ظاهری جعبه ای شکل دارد. لنز دوربین باکس را باید به طور جداگانه تهیه نمایید و روی آن نصب کنید.

دوربین اسپیددام ( Speed Dome CCTV Camera)

دوربین های اسپیددام که با نام دوربین گردان، چرخشی یا PTZ نیز شناخته می شود، یکی از قوی ترین انواع دوربین مداربسته به شمار می روند. این دوربین مداربسته PTZ، قابلیت چرخش 360 درجه به صورت افقی و 180 درجه به صورت عمودی را دارد. جنس بدنه این نوع دوربین ها اغلب فلزی است و می توان در فضای بیرونی استفاده نمود. دوربین اسپید دام امکان بزرگنمایی تصویر تا 10 برابر با بالاترین کیفیت، حتی در نقاط دوردست را دارد.

این ویژگی ها، دوربین مداربسته PTZ یا همان اسپید دام را به یکی از بهترین دوربین های مداربسته تبدیل کرده که البته قیمت بالاتری هم نسبت به سایر دوربین ها دارد. دوربین های مداربسته اسپیددام آنالوگ را می توان توسط سیم های رابط RS485 به دستگاه ضبط تصاویر DVR یا XVR متصل کرد. بعد از اتصال می توانید با تغییر زاویه دوربین، نقاط مختلف را کنترل کنید. اما در نوع تحت شبکه IP آن دیگر نیازی به اتصال کابل نیست و می توان با کمک اینترنت زوایا را تغییر داد.

دوربین مداربسته PTZ می تواند بدون داشتن نقطه کور، تمام فضا را تا چند صد متر تحت پوشش قرار دهد. این نوع دوربین، بهترین گزینه برای فضای باز به شمار می رود. شما می توانید تا حدود 300 نقطه را برای این دوربین های گردان مشخص کنید تا به صورت پیش فرض، حساسیت بیشتری روی آن نقاط داشته باشد. از طرف دیگر این دوربین های گردان به سیستم های هوشمند تشخیص چهره نیز مجهز هستند و به محض ورود یک غریبه به محل آژیر کشیده و حراست را مطلع می کند.

دوربین کیوب

دوربین کیوب یکی از انواع دوربین مداربسته است که قابلیت نصب بر زیر سقف و روی دیوار را دارد. این دوربین های پایه دار، دارای اسپیکر و میکروفن داخلی نیز هستند. ارتباط صوتی دو طرفه در این نوع دوربین امکان پذیر است.

دوربین چشم ماهی (Fish Eye CCTV Camera)

دوربین چشم ماهی که ساختاری شبیه به چشم ماهی دارد، با نام Fish Eye شناخته می شود. شما با این دوربین می توانید زاویه دید را به صورت 360 یا 180 درجه تنظیم کنید. در نتیجه نیاز به تعداد زیادی دوربین برای یک منطقه وجود نخواهد داشت. از آنجایی که این نوع دوربین دارای لنز ثابت است، برای داشتن دید بهتر و تصویر کامل از منطقه باید روی مرکز سقفی با حداقل 3 متر ارتفاع نصب شود.

دوربین پینهول  ( Pin Hole CCTV Camera)

دوربین پینهول یا همان دوربین مخفی یکی از رایج ترین انواع دوربین مداربسته به شمار می رود. از آنجایی که این نوع دوربین ها دارای بدنه کوچکی هستند و می توان آن را به راحتی مخفی کرد، با نام دوربین مخفی معروف شده اند. برخی از دوربین های سوزنی یا مینیاتوری نیز در این دسته دوربین مداربسته قرار می گیرند.

انواع دوربین مداربسته بر اساس عملکرد

دوربین های مداربسته دارای بر اساس عملکرد نیز دارای دسته بندی خاص خود هستند. در ادامه به توضیح این نوع دوربین ها می پردازیم:

دوربین مداربسته سی-مانت ( C-mount CCTV camera)

دوربین های مداربسته C-Mount گزینه ایده آل برای کسانی است که می خواهند میدان دید را تنظیم کنند. این نوع دوربین مجهز به لنزهای جدانشدنی هستند که می توان آن ها را برای نظارت بر فواصل مختلف تغییر داد. دوربین های سی-مانت مانند دوربین بولت به عنوان یک بازدارنده در برابر فعالیت های مجرمانه عمل می کند. از آنجایی که این دوربین در برابر گرمای شدید مقاوم است، برای نظارت بر صنایع تولیدی و غذایی بکار می رود.

مزایا

  • قابلیت نصب لنزهای ویژه و افزایش برد تا 40 فوت

  • قابل مشاهده و عامل بازدارنده برای مجرمان

  • بدنه ضد آب و قابل استفاده در فضای باز

دوربین مداربسته با قابلیت پن تیلت ( Pan Tilt & Zoom CCTV camera)

دوربین پن تیلت (PTZ) قابلیت چرخش افقی و عمودی دارد. دراین دوربین با لمس یک دکمه، لنز دوربین به چپ و راست حرکت می کند و تصویر بزرگ یا کوچک می شود. اگر یک نگهبان پشت سیستم نشسته باشد، این نوع دوربین انتخاب ایده آلی برای شماست. این دوربین مداربسته بهترین گزینه برای کنترل از راه دور است و در مکان های تجاری که اشیاء با ارزش وجود دارد، بکار می رود.

مزایا

  • قابلیت زوم اپتیکال روی سوژه ها

  • قابلیت چرخش افقی و عمودی به صورت 360 درجه

  • وضوح تصویر عالی

  • امکان کنترل کامل شرایط توسط نیروی امنیتی

انواع دوربین مداربسته بر اساس کاربرد

دوربین های مداربسته با توجه به کاربردی که دارند، هر یک برای مکان های مختلف در نظر گرفته می شوند. به طور مثال ویژگی های دوربین فروشگاهی با دوربین مراکز امنیتی و یا آپارتمان های مسکونی متفاوت است. در ادامه به توضیح ویژگی های مورد نیاز برای دوربین های مداربسته فروشگاهی و دوربین های مداربسته مناطق مسکونی می پردازیم:

دوربین مداربسته فروشگاهی

همانطور که می دانید، امروزه میزان سرقت از طلا فروشی ها، فروشگاه های موبایل، فروشگاه های لباس و غیره افزایش یافته است. از این رو، نصب دوربین های مداربسته به منظور حفظ ایمنی و نظارت بر رفتار مشتریان و کارمندان امری ضروری به شمار می رود. از جمله مزایای نصب دوربین های فروشگاهی می توان به بازدارندگی ارتکاب جرم، حفظ آرامش کارکنان، کاهش هزینه نیروی انسانی، مدیریت بهتر، کمک به دستگیری مجرمین و غیره اشاره کرد. 

دوربین مداربسته منازل مسکونی

این روزها به منظور حفظ امنیت و آرامش ساکنین آپارتمان ها و منازل مسکونی از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر بخواهید زندگی آرامی داشته باشید، لازم است که قادر به کنترل 24 ساعته محل سکونت خود باشید. بهترین راه حل برای شما خرید دوربین مداربسته است. دوربین دام بهترین دوربین مداربسته برای استفاده در خانه های ویلایی به شمار می رود. زیرا در صورت نصب در ارتفاع مناسب، تصاویری بدون نقطه کور در اختیار شما قرار خواهد داد. از طرف دیگر به دلیل ابعاد کوچک دوربین دام، احتمال دیده شدن آن توسط مجرمین کاهش می یابد. 

دوربین مداربسته صنعتی

دوربین های صنعتی که با نام دوربین Body Camera نیز شناخته می شوند، یکی دیگر از انواع دوربین مداربسته به شمار می روند. این نوع دوربین که ویژه مکان های صنعتی است، با تغییر لنز قابلیت استفاده در سایر مکان ها را دارد. باید بدانید که امکان تغییر لنز در هر دوربینی وجود ندارد و این ویژگی مختص دوربین های مداربسته صنعتی است. نصب دوربین های مداربسته صنعتی نیاز به تخصص بالایی دارد و باید افراد با تجربه این کار را انجام دهند.

معمولا دوربین های مداربسته صنعتی از قابلیت دید در شب توسط مادون قرمز برخوردار نیستند. بنابراین به منظور کنترل فرایندها در شب باید از لنزهایی استفاده شود که بیشترین میزان دید در شب را ایجاد کنند. از جمله مزایای نصب دوربین های صنعتی می توان به جلوگیری از سرقت تجهیزات، مواد اولیه، مدارک وغیره اشاره کرد. از دیگر مزایای آن می توان به کنترل کیفیت و نظارت از راه دور بر روند کار اشاره کرد. از طرف دیگر، این نوع دوربین ها باعث افزایش ایمنی افراد محل کار می شوند. 

انواع دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی

تکنولوژی دوربین های مداربسته یکی دیگر از فاکتورها برای تقسیم بندی آن ها به شمار می رود. دوربین های مداربسته در بازار با دو تکنولوژی آنالوگ HD و تحت شبکه عرضه می شوند. این دو نوع تکنولوژی، نه تنها بر روی شکل ظاهری دوربین تاثیر می گذارند، بلکه باعث تفاوت در راه اندازی و نصب آن نیز می شوند. در ادامه به توضیح انواع دوربین مداربسته با توجه به تکنولوژی آن می پردازیم:

دوربین آنالوگ اچ دی

اولین دوربین های مداربسته معمولا بر اساس تکنولوژی آنالوگ طراحی و تولید می شدند. این دوربین ها در آغاز نیاز به دوربین مداربسته را رفع می نمود. اما به مرور زمان و روبرو شدن با چالش های مختلف، یک سری دوربین با تکنولوژی تحت شبکه طراحی و تولید شدند. از جمله دوربین های مداربسته با تکنولوژی آنالوگ موجود در بازار می توان به دوربین توربو اچ دی، HDTVI، HDCVI و AHD اشاره کرد.

نام این دوربین های آنالوگ بر اساس شرکت سازنده آن ها انتخاب شده است و تمامی آن ها از سیستم آنالوگ HD پیروی می کنند. کیفیت مناسب و قیمت مقرون به صرفه دوربین های آنالوگ، آن را به یکی از پر فروش ترین دوربین مداربسته در بین مخاطبان تبدیل کرد.

دوربین تحت شبکه

دوربین مداربسته تحت شبکه که با نام IP نیز شناخته می شود، از کیفیت فوق العاده بهتری برخوردار است. از طرف دیگر این دوربین های مداربسته دارای قابلیت پردازش تصویر به طور گسترده تری هستند. سیستم های جدید دوربین های IP به قابلیت های هوشمند نیز مجهز شده اند. از آنجایی که این نوع دوربین های مداربسته نسبت به دوربین های آنالوگ گران قیمت تر هستند، مشتریان خاص خود را دارد.

تفاوت دوربین آنالوگ و IP

یکی از مهم ترین تفاوت های دوربین آنالوگ و تحت شبکه IP در کیفیت تصویر آن ها است. از طرف دیگر دوربین های تحت شبکه به دلیل داشتن قابلیت هایی نظیر تشخیص پلاک ماشین، تشخیص چهره و غیره، توانایی پردازش تصویر بالاتری نسبت به دوربین های آنالوگ دارند.

تفاوت دیگری که بین دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه وجود دارد، فرایند نصب و راه اندازی آن است. در واقع دوربین های آنالوگ روند نصب آسان تری دارند. اما برای توسعه سیستم مداربسته، دوربین های IP را به راحتی می توان به مدار اضافه نمود. و از همه مهم تر، قیمت دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های آی پی بسیار کم تر است.

انواع دوربین مداربسته بر اساس لنز

یکی دیگر از فاکتورهای تقسیم بندی دوربین های مداربسته، لنز آن است. در واقع دوربین ها بر اساس نوع لنز به سه دسته دوربین با لنز ثابت (Fixed) و دوربین با لنز متغیر (Varifocal) و دوربین با لنز موتور دار (Motorize) تقسیم می شوند. شما چنین مشخصاتی را می توانید در دیتا شیت دوربین مشاهده کنید.

  • دوربین با لنز fix: میدان دید دوربین با لنز ثابت، قابل تنظیم نیست و معمولا فاصله کانونی ثابتی دارند. در نتیجه زاویه دید دوربین با لنز ثابت، بعد از نصب قابل تغییر نیست. این نوع دوربین قیمت پایین تری دارد و معمولا در مکان هایی با حساسیت کم تر نصب می شود.

  • دوربین با لنز Varifocal: اما دوربین با لنز متغیر دارای فاصله کانونی قابل تنظیم است و می توان میدان دید را بر حسب نیاز به صورت دستی تنظیم نمود.

  • دوربین با لنز Motorize: برخی از انواع دوربین با لنز متغیر، دارای قابلیت تنظیم و زوم به صورت خودکار هستند که به آن ها دوربین با لنز Motorize می گویند. دوربین های مداربسته با لنز موتور دار قابل چرخش هستند و می توانند در زوایای مختلف تصویر برداری کنند. این نوع دوربین ها به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند، نسبت به لنز ثابت و لنز متغیر دستی گران قیمت تر هستند. 

انواع دوربین مدار بسته بر اساس کیفیت تصویر

مهم ترین ویژگی دوربین مداربسته که هنگام خرید باید به آن توجه کنید، کیفیت تصویر برداری است. همانطور که می دانید عوامل مختلفی در کیفیت تصویر دوربین تاثیر دارند که یکی از آن رزولوشن است. در واقع میزان شفافیت و نمایش جزئیات به کیفیت دوربین مداربسته بستگی دارد. وضوح تصویر یا رزولوشن دوربین در مشخصات دوربین را می توانید به صورت یک عدد در کنار حروف MP (مگاپیکسل) مشاهده کنید. این عدد به تعداد پیکسل تشکیل دهنده تصویر اشاره می کند. 

هر چقدر این عدد بزرگ تر باشد، تصویر از تعداد پیکسل های بیشتری تشکیل شده و جزئیات بیشتری قابل مشاهده است. پر فروش ترین دوربین های مداربسته بر اساس کیفیت تصویر، دوربین های 1، 2، 4، 8 مگاپیکسلی هستند. کیفیت های تصویر موجود در بازار عبارتند از:

  • 1 مگاپیکسل: (720*1280) HD

  • 2 مگاپیکسل: (1080* 1920) FULL HD

  • 3 مگاپیکسل: (1536* 2048)

  • 4 مگاپیکسل: (1440*2560)

  • 5 مگاپیکسل: (1920* 2536)

  • 8 مگاپیکسل: (2160* 3840) (4K)

انواع دوربین مداربسته بر اساس میدان دید

قابلیت دید در شب باعث تنوع هر چه بیشتر انواع دوربین مداربسته می شود. دید در شب دوربین های مدار بسته یا به صورت سیاه و سفید یا رنگی است. دوربین های مداربسته ای که به دید در شب سیاه و سفید مجهز هستند، می توانند به صورت IR یا Exir باشند. هر یک از این انواع دوربین مداربسته با دید در شب سیاه و سفید از نور مادون قرمز استفاده می کنند. کیفیت تصویر دوربین اکسیر نسبت IR بهتر است.

با دوربین مداربسته که میدان دید در شب رنگی دارد، تصاویر در محیط های کم نور و یا تاریک به صورت رنگی ثبت می شوند. رنگی بودن این نوع دروبین ها باعث نمایش بهتر جزئیات خواهد شد. بنابراین در محیط هایی که نیاز به ثبت تصاویر با جزئیات کامل وجود دارد، این قابلیت بسیار مفید است. برخی از رایج ترین انواع دوربین مداربسته با دید در شب رنگی عبارتند از دوربین های Warmlight، Starlight، colorVu و Spotlight.

انواع دوربین مداربسته بر اساس قیمت

دوربین های مداربسته با توجه به قیمت و کیفیت خود نیز به سه دسته تقسیم می شوند. دوربین های گران قیمت که از کیفیت بالایی برخوردار هستند. دوربین های میان رده که قیمت متوسطی دارند. و دوربین های ارزان قیمت که از نظر کیفی در دسته دوربین های مداربسته متفرقه قرار می گیرند.

توجه داشته باشید که هیچگاه نباید کیفیت را فدای قیمت کنید. شاید شما برای خرید برخی از این سیستم های نظارتی و امنیتی هزینه کم تری بپردازید، اما آن نتیجه دلخواه و مطلوب را نخواهید گرفت. باید بدانید که تمامی ویژگی های دوربین های مداربسته از جمله کیفیت تصویر، نوع لنز، رنگی یا سیاه و سفید بودن و غیره می تواند بر قیمت آن تاثیر بگذارد.

انواع دوربین مداربسته بر اساس برند

دوربین های مداربسته را می توان بر اساس برند سازنده آن نیز تقسیم بندی کرد. البته هر چند وقت یک بار، برند جدیدی به بازار می آید که این تقسیم بندی را بر هم می ریزد. به طور کلی باید بدانید که برخی از برندها مانند سامسونگ، اکسیس، سونی، بوش دارای دوربین های مداربسته گران قیمتی هستند. البته این برندها فقط پول برند را دریافت نمی کنند و کیفیت بالایی نیز دارند.

برندهای هایک ویژن، یونی، ویو، دایهو، تیاندی و غیره نیز از برندهای مطرح جهانی کشور چین هستند که در عرصه تولید دوربین های مداربسته خیلی موفق عمل کرده اند. برخی از دوربین های مداربسته که اصطلاحا OEM نامیده می شوند، کیفیت مناسبی ندارند. بنابراین هنگام خرید تنها به دنبال برندهای شناخته شده و مطرح جهانی باشید.

انواع دوربین مداربسته بر اساس آپشن ها

همواره در طراحی و تولید این سیستم های نظارتی وامنیتی از فناوری های مختلفی استفاده می شود. از جمله تکنولوژی های پرکاربردی که تولید دوربین های مداربسته بکار می رود، می توان به تشخیص چهره، شمارش افراد و غیره اشاره کرد.

 به طور مثال، هدف از نصب دوربین های مداربسته در پارکینگ ها، کنترل ورود و خروج خودروها است. دوربین مداربسته پلاک خوان نیز یکی از رایج ترین انواع آن به شمار می رود که برای کنترل ترافیک و هوشمند سازی پارکینگ ها مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایای دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته که به اختصار به آن CCTV گفته می شود، به منظور نظارت بر اماکن داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می گیرند. در گذشته این دوربین ها اغلب در مراکز نظامی استفاده می شد، اما امروزه در اماکن و ساختمان های مختلف بکار می رود.

در واقع دوربین های مداربسته در دنیای امروز یکی از سیستم های امنیتی و نظارتی ضروری به شمار می روند. شما با وجود این دوربین ها می توانید با آرامش به زندگی خود ادامه دهید. اما چرا نصب یک دوربین مداربسته ضروری است؟ در ادامه به توضیح مزایای دوربین های مداربسته می پردازیم:

پیشگیری از ارتکاب جرم

حتما شما هم با این جمله مواجه شده اید: این مکان به دوربین مداربسته مجهز است! بر اساس آمار، زمانی که مجرمین با این جمله مواجه می شوند، از ارتکاب جرم منصرف می گردند. چرا که با وجود دوربین مداربسته امکان شناسایی مجرمین وجود دارد. از این رو، دروبین های مداربسته فروشگاهی مانند یک نیروی حراست 24 ساعته برای شما عمل می کند.

مدیریت بحران

نیروهای اورژانس و امداد و نجات با کمک دوربین های مداربسته قادر به ارزیابی و نظارت بر حوادث در زمان واقعی برای انتقال وضعیت از طریق ویدئو برای تیم های مدیریت بلایا هستند. به طور مثال، از داخل یک ساختمان در حال سوختن، از یک غار یا از یک هلیکوپتر که بر فراز محل وقوع حادثه پرواز می کند، می توان تصاویری را مشاهده نمود.

حفظ آرامش و امنیت

همانطور که در یک مجموعه حفاظت از تجهیزات و وسایل ضروری است، حفظ امنیت و آرامش ساکنین نیز اهمیت دارد. زمانی که شرکت یا خانه به دوربین مداربسته مجهز باشد، افراد با اطمینان خاطر می توانند به فعالیت های روزمره خود بپردازند. از طرف دیگر، طبق آمار برخی از سرقت ها و جرایم در محل کار توسط کارمندان شرکت ها انجام می شود. بنابراین وجود یک سیستم نظارتی و امنیتی می تواند باعث ایجاد آرامش و امنیت برای همگان شود.

نظارت بر رفتار کارمندان

برای هر مدیری مهم است که بداند کارمندان در صورت عدم حضور او چگونه رفتار می کنند! با کمک دوربین های تحت شبکه IP می توان با استفاده از اینترنت و از راه دور به نظارت و کنترل رفتار کارمندان پرداخت. همچنین می توان فیلم های دوربین های مداربسته را به صورت آفلاین بر روی دستگاه ضبط تصاویر ذخیره و سپس مشاهده نمود.

شناسایی مجرمین

در صورت مزاحمت یا سرقت در محل کار و یا زندگی شما، وجود دوربین مداربسته می تواند به شناسایی مجرمین کمک کند. در واقع شما می توانید با قرار دادن فیلم های ضبط شده دوربین مداربسته در اختیار پلیس آگاهی، در کم ترین زمان ممکن اموال خود را باز پس گیرید. دوربین های مداربسته با کیفیت می توانند حتی شماره پلاک و نوع خودرو سارقین را نیز در اختیار شما قرار دهند تا به سادگی سارقین و مجرمین را شناسایی و دستگیر کنید.

کنترل ترافیک

در تمامی کشورهای مختلف برای کنترل ترافیک، دوربین های مداربسته در بزرگراه ها و خیابان ها نصب می شوند. دوربین های کنترل سرعت نیز نوع دیگری از دوربین های مداربسته هستند که قادر به ثبت پلاک خودروی افراد بوده و می توانند از بروز تخلفات جلوگیری کنند.

کاربردهای صنعتی

در برخی از صنایع یک سری مکان ها وجود دارد که ممکن است به علت وجود مواد شیمیایی خطرناک، امکان حضور انسان جهت کنترل فرایند وجود نداشته باشد. بنابراین به منظور کنترل و نظارت فرایند از دوربین های مداربسته استفاده می شود. در صنایع شیمایی و رآکتورهای هسته ای معمولا با کمک این دوربین ها نظارت انجام می شود. البته این نوع دوربین ها باید از مقاومت بالایی در برابر حرارت بالا و مواد شیمیایی برخوردار باشند.

بیمه

در صورتی که در محل کار یا زندگی شما حادثه ای مانند سرقت یا آتش سوزی رخ دهد، کارشناسان بیمه نیاز به مدرک دارند. بهترین راهکار برای حل چنین مشکلی، نصب دوربین مداربسته در محل کار یا سکونت است. فیلم های ضبط شده توسط دوربین مداربسته می تواند یکی از مدارک حقوقی معتبر محسوب شود. این فیلم ها حتی با وقوع آتش سوزی از بین نخواهد رفت و در حافظه دستگاه باقی خواهد ماند.

جمع بندی

دوربین های مداربسته از نظر کیفیت، ظاهر، لنز و غیره دارای انواع مختلفی هستند و همین مسئله انتخاب را برای مشتریان دشوار می سازد. در دنیای امروز بیش از پیش به سیستم های نظارتی و امنیتی نیاز داریم. از این رو، از کارخانجات بزرگ گرفته تا آپارتمان های مسکونی تمایل به نصب دوربین مداربسته برای افزایش امنیت در محل کار یا زندگی خود دارند. از این رو شما باید با انواع دوربین مداربسته آشنا شوید و بر اساس نیاز خود یک گزینه را انتخاب کنید. در این مقاله به توضیح انواع دوربین مداربسته و ویژگی های آن ها پرداختیم.