کرتین وال چیست و چگونه می توان آن را نصب کرد؟
کرتین وال چیست و چگونه می توان نصب کرتین وال را انجام داد؟ کرتین وال در بین انواع نمای ساختمان دارای محبوبیت زیادی است. این نوع نما در دسته نماهای شیشه ای قرار می گیرد و همانند دیوار پرده ای در ساختمان است. به این معنا که کرتین وال بار اضافی و مرده ای به ساختمان نمی دهد.
این نمای شیشه ای در قالب لامل هایی قرار می گیرد. به طور معمول جنس این لامل ها آلومینیومی است. اگر در محلی با نام نمای لامل برخورد کردید بدانید که منظور از نمای لامل همان نمای کرتین وال است. در ایران نماهای فول فریم و فیس کپ بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. لازم است بدانید که شیشه های کرتین وال در انواع مختلفی موجود هستند. در این مقاله به بررسی جامع تری از نمای کرتین وال خواهیم پرداخت. پس همراه ما باشید.
نصب کرتین وال
کرتین وال درواقع یک نمای شیشه ای ساختمان است. این نوع نما جلوه زیبایی به ساختمان شما می بخشد و در مقایسه با سایر نماها مقرون به صرفه تر است. روش های اجرای مختلفی برای نمای کرتین وال وجود دارد. دو مورد از روش های اجرا آن استیک و یونیتایز است.
کرتین وال در طراحی انواع نمای هتل و مجتمع های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به بررسی این نما و ویژگی های آن خواهیم پرداخت.
نمای کرتین وال چیست؟
کرتین وال از جنس آلومینیوم بوده و برای قسمت خارجی نما ساختمان کاربرد دارد. نمای کرتین وال از لحاظ ظاهر و اجرا تقسیم بندی می شود. تقسیم بندی از لحاظ ظاهر متفاوت است اما از نظر اجرا به دو دسته تقسیم می شود. دسته اول روش استیک و دسته دوم روش یونیتایز است. در کرتین وال پروفیل های آلومینیومی برای سطح خارجی ساختمان استفاده می شود. از لحاظ نصب کرتین وال به دو دسته فریملس و فیسکپ تقسیم بندی می شود.
ویژگی نمای کرتین وال
- می توانید در طول روز از نور خورشید استفاده کنید؛ چراکه کرتین وال شیشه ای است و می تواند نور خورشید را از خود عبور دهد.
- نمای شیشه ای کرتین وال تنها وزن خود را تحمل می کند.
- کرتین وال در مقابل نیروهایی مانند باد، فشار هوا، زمین لرزه های محدود مقاوم است.
- با کمک این نما می توانید هوای اتاق را تهویه کنید.
- زیبایی افسون کننده ای به ساختمان می بخشد.
- نمای کرتین وال مدرن است.
نمای کرتین وال چگونه اجرا می شود؟
همانطور که گفته شد کرتین وال از نظر اجرا به دو دسته استیک و یونیتایز تقسیم بندی می شود. در ادامه به معرفی هر یک از این روش ها می پردازیم.
روش استیک
در روش استیک ابتدا لامل تولید می شود. سپس رنگ آمیزی و بعد از آن عملیات ساخت نما آغاز می شود. سازه های آلومینیومی کرتین وال به صورت شاخه شاخه به کارگاه فرستاده می شوند و سپس لامل ها بر اساس نقشه فاز ۲ برش داده می شود. بعد از آن در محل مشخص نصب می شوند. بعد از نصب شدن لامل ها، نما مدول بندی شده و سپس شیشه های نمای کرتین وال نصب می شوند.
روش یونیتایز
در روش یونیتایز مراحل ساخت و انجام نمای کرتین وال در کارخانه صورت می گیرد. در واقع مرحله های ساخت روش قبلی وجود نخواهد داشت و مدول نماها نیز با شیشه به صورت آماده خریداری می شود. با این روش تنها کافیست نصب و زیرسازی انجام گیرد. از این روش بیش تر در برج ها و ساختمان های سر به فلک کشیده استفاده می شود. چراکه این روش در زمان صرفه جویی می کند. ناگفته نماند این روش نسبت به روش استیک پر هزینه تر است.
انواع مختلف لامل در نمای کرتین وال
لامل ها انواع مختلفی دارند. لامل فولادی، چوبی و آلومینیومی از انواع لامل های موجود در بازار هستند. در این بین لامل های آلومینیومی بهترین هستند. زیرا این لامل ها از استحکام بالایی برخوردارند و در عین حال سبک هستند. نوع فولادی و چوبی لامل ها به دلیل مشکلات عایق بندی زیاد مورد استقبال واقع نشده اند.
عایق بندی در لامل های کرتین وال در نما
لامل های کرتین وال در نما باید از میزان مقاومت بالایی برخوردار باشند. عایق بودن لامل ها باعث شده نمای کرتین وال در برابر مشکلات جوی حفاظت شود. برای ایجاد این میزان از محافظت شیارهایی در لامل داده شوند. در این شیارها لاستیک هایی وجود دارند که به سازه متصل می شود. اگر بخواهید میزان مقاومت سازه بالاتر رود باید از لاستیک های پلی آمید استفاده کنید.
نمونه های کرتین وال
در این قسمت به بررسی نمونه یو چنل، فول فریم و فیسکپ کرتین وال می پردازیم.
نمونه فول فریم کرتین وال
در نمونه فول فریم شیشه های دو جداره یا چند جداره درون قاب هایی به نام کاست قرار می گیرند. این مجموعه شیشه و قاب را در بین فضاهای خالی بین لامل های عمودی و افقی قرار می دهند. در نمای فول فریم فاصله بین شیشه ها حدود ۱۵ میلی متر است. این پروفیل در برابر صدا و حرارت مقاوم است و از محبوبیت بالایی برخوردار است. نمای فول فریم کرتین وال یکی از گران ترین نماهای موجود است. برای آب بندی سیستم فول فریم از لاستیک EPDM استفاده می کنند.
نمونه یو چنل کرتین وال
در نمونه یو چنل شیشه های دو یا چند جداره درون قاب های U شکلی قرار می گیرند. به این قاب ها کاست های U شکل گویند. در نهایت مجموعه شیشه و کاست در بین لامل های افقی و عمودی قرار داده می شوند.
نمونه فیسکپ کرتین وال
در نمونه فیسکپ یا لامل افقی یا لامل عمودی حذف می شود. در نهایت برای قرار دادن شیشه از لاستیک و چسب استفاده خواهد شد. ماده اصلی تشکیل دهنده چسب سیلیکون است.
برای نصب کرتین وال شیشه ای چه چیزهایی لازم است؟
اولین موردی که برای نصب شیشه این نما استفاده می شود، چسب سیلیکون است. شما برای نصب شیشه این نما به طرح نمای کرتین وال نیاز دارید. همچنین لازم است بدانید از چسب ها چگونه باید استفاده کنید.
تاثیر نمای کرتین وال بر زیبایی ساختمان
ساختمان هایی با نمای شیشه ای، جلوه ای منحصر به فرد دارند. فرقی ندارد ساختمان مسکونی باشد یا تجاری، وجود یک نمای کرتین وال شیشه ای ساختمان شما را مدرن خواهد کرد. کرتین وال ها تنوع بسیاری دارند؛ به همین دلیل می توانید متناسب با سلیقه تان خرید کنید.
شیشه ای کرتین وال استحکام بالایی دارند و کاملا استاندارد هستند. باید دقت داشته باشید که هنگام نصب نمای کرتین وال هوا و دما در جریان باشد تا هوا تهویه شود. دقت کنید این میزان به حدی نباشد که موجب اتلاف انرژی شود.
مزایای نمای کرتین وال
- نمای کرتین وال از اتلاف انرژی جلوگیری می کند.
- زمان نصب نمای کرتین وال کوتاه است.
- نمای کرتین وال از کیفیت بالایی دارد.
- نماهای کرتین وال به صورت پیش ساخته یا نیمه پیش ساخته قابل استفاده هستند.
- نماهای کرتین وال ظاهری جذاب دارند.
- این نماها انواع مختلفی دارند. برخی از آن ها بازشو هستند.
- نور خورشید را خود عبور می دهند؛ به همین دلیل می توانید از نور طبیعی بهره مند شوید.
سخن پایانی
نمای کرتین وال نوعی از نمای شیشه ای ساختمان است که ظاهری جذاب و مدرن به ساختمان می بخشد. این سازه در کنار استحکام بالا وزن کمی نیز دارد و در برابر زلزله، باد و سایر عوامل خارجی از خود واکنش های تنشی بروز می دهد. سازه های کرتین وال از اتلاف انرژی جلوگیری کرده و نصب آسانی نیز دارند. امیدواریم با مطالعه این نوشته اطلاعات جامعی در خصوص نصب نمای کرتین وال کسب کرده باشید. از همراهی شما صمیمانه متشکریم.