نمای شیشه ای ساختمان چیست و انواع آن کدام است؟

شاید اگر از قبل درباره نمای شیشه ای ساختمان، اطلاعاتی نداشته باشید با شنیدن این عبارت، ساختمانی با نمایی کاملاً شیشه، بدون استفاده از مصالحی دیگر، در ذهن شما ترسیم شود. اما واقعیت این است که اگر بیش از ۶۰ درصد از نمای یک ساختمان را شیشه تشکیل دهد، به آن نمای شیشهای گفته میشود.
میتوان گفت در تمام دنیا نما شیشه ای ساختمان، به عنوان یکی از مدرنترین و زیباترین نماها شناخته میشود. البته شیشهای بودنِ نما، به جز زیبایی، مزایای دیگری نیز به همراه دارد که در ادامه توضیح می دهیم. در این مطلب قرار است درباره انواع گوناگون نمای شیشه ای ساختمان و کاربرد و ویژگیهای آنها به طور مفصل توضیح دهیم. اگر دوست دارید اطلاعات جامعی در این باره داشته باشید، حتماً ما را تا پایان همراهی نمایید.
خرید آپارتمان در اصفهان با توجه به گسترش یافتن امکانات ساخت و ساز با تغییرات بسیاری همراه بوده است، که به طور مثال، نمای شیشه ای و مصالح ساختمانی دیگر به کار رفته در برج ها و آپارتمان های ساخته شده در این شهر از عوامل تعین کننده قیمت فروش این سازه ها هستند. این مطلب در رابطه با نمای شیشه ای و ویژگی های آن است، اما اگر قصدتان ساخت و ساز بوده و به دنبال سازنده برای مشارکت می گردید، به مطالعه مقاله نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت پرداخته و این موارد مهم را مورد توجه خود قرار دهید.
همچنین در حوزه ساختمانی سازی، می توانید از خدمات ساخت و ساز ما استفاده کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر برای انجام این کار با مهندسان ساختمانی ما در ارتباط باشید.
چرا باید نمای شیشه ای را انتخاب کنیم؟
در درجه اول، اگر میخواهید ساختمانی مدرن و بسیار شیک طراحی کنید، استفاده از نمای شیشهای یک گزینه عالی برای شماست. اما مزایای مهم دیگری نیز برای این نوع نما وجود دارد:
ایجاد محیطی روشن و پرنور
چه کسی میتواند ادعا کند از زندگی یا کار در محیطی بسیار روشن و دلباز لذت نمیبرد؟ بدون شک نمای شیشه ای ساختمان باعث ورود حداکثر میزان نور خورشید به داخل میشود. نکته مهم این است که در کنار بهره بردن از روشنایی، از ورود اشعه فرابنفش نیز جلوگیری به عمل میآید.
عایق در برابر صدا
میتوانید در شلوغترین محله شهر در حال سکونت باشید اما سروصداهای سرسام آور بیرون، لحظهای موجب آزار شما نشود. البته این به شرطی است که نمای شیشهای را برای ساختمان خود انتخاب کرده باشید. با این حساب نمای شیشه ای ساختمان، در کنار ظاهر بسیار زیبا میتواند محیطی آرام و ساکت را برای شما فراهم آورد.
کاهش میزان بار وارده بر ساختمان
یکی دیگر از مزایای شیشهای بودن نما این است که به دلیل نوع متریال آن، مقدار بار کمتری به ساختمان وارد میشود. بدیهی است هر چقدر این بار کمتر باشد، بنا ایمنتر خواهد بود.
سرعت بالای اجرای نما
برجی ۱۰ طبقه را در نظر بگیرید که قرار است در آن به جای ساخت دیوار و اجرای نمای بیرونی، از شیشه به عنوان نما استفاده شود. بدون شک اجرای نمای شیشهای به زمان کمتری نسبت به نماهای قدیمیتر احتیاج دارد. به این ترتیب سرعت کار بالاتر خواهد رفت.
آشنایی با انواع نمای شیشه ای ساختمان و ویژگیهای آنها
نماهای شیشهای که برای ساختمانهای مختلف، خصوصاً مراکز تجاری یا اداری مورد استفاده قرار میگیرند، انواع مختلفی دارند. در ادامه پرطرفدارترین آنها معرفی خواهند شد.
نمای شیشه ای اسپایدر
این نما یکی از محبوبترین انواع نمای شیشهای برای ساختمانهای تجاری است که تا حد بسیار زیادی محدودیتهای اجرای این نوع نما در آن حل شده است. نمای شیشه ای اسپایدر دو ویژگی بسیار مهم دارد:
- ایمنی خیلی بالا
- استفاده حداقلی از فریم و مصالح فلزی
این دو ویژگی باعث شدهاست بسیاری از افرادی که به دنبال اجرای نمای شیشه ای ساختمان هستند، نوع اسپایدر را انتخاب کنند. این نوع نما به صورت دو لایه شیشه سکوریت با قطر ۶ میلیتر و یک لایه میانی طلقی با قطر ۱.۵۲ میلیمتر اجرا میشود. به دلیل بدون فریم بودنِ این نوع نمای شیشهای، تمام ستونها و قطعات کارشده کاملاً پیدا هستند که ظاهری منحصر به فرد به نما میبخشند. جالب است بدانید شیشهها به وسیله چنگکهای مخصوص به هم متصل میشوند و اجرای بسیار آسان و بیدردسری دارند.
امروزه این نوع نمای شیشه ای ساختمان هم در ساختمانهای بزرگ تجاری و هم ویلاهای لوکس کاربرد فراوانی دارد و به دلیل دوام بالا طرفداران بسیاری پیدا کرده است.
نمای شیشه ای فریم لس
در این نوع نما بیشترین سطح شیشه وجود دارد. در کل سطح پروفیلهای فلزی به صورت شبکه بندی شده قرار میگیرند و فریمها را در خود جای میدهند. شیشهها در این نوع نما به شکلی کنار هم نصب میشوند که فاصله قابل توجهی میان آنها نباشد. پروفیلها نیز از بیرون دیدهنمیشوند. به این ترتیب نمای شیشه ای ساختمان به صورت یکدست و بسیار شیک دیدهمیشود. نصب آسان و تعمیرات آسان، امکان کارگذاری درب مخفی بازشو، استفاده از فریمهایی با رنگهای گوناگون، وارد نیامدن بار زیاد ساختمان بر شیشهها و … از جمله مهمترین مزایای نمای شیشه ای فریم لس به شمار میروند.
نمای شیشه ای کرتین وال
در این نوع نما از پروفیلهای آلومینیومی برای نصب و اجرای شیشهها استفاده میشود و فاصله میان شیشهها با لاستیکها و قطعات مخصوص آب بندی میگردد. یکی از ویژگیهای خاص این نوع از نمای شیشه ای ساختمان، امکان نصب و اجرای انواع شیشه دو یا چند جداره با ضخامتهای گوناگون روی فریمهای آلومینیومی است. همچنین در مواردی که شرایط جوی به گونهای است که باید از حداکثر ایمنی در ساختمان مطمئن بود، نمای شیشه ای کرتین وال گزینهای عالی محسوب میشود.
زیرا این امکان را به طراحان میدهد تا به کمک نرم افزارهای مخصوص به آسانی میزان بار وارد بر نما، اعم از فشار یا باد را محاسبه کنند. تنوع رنگ، عایق بودن نسبت به حرارت و رطوبت، عایق بودن به صدا و … از جمله مزایای نمای شیشه ای ساختمان از نوع کرتین وال است
نمای شیشه ای بالکن
نمای شیشه ای بالکن یکی از جذابترین نماها برای بالکن به شمار میرود که به صورت پنلهای شیشهای و دیوارههای شفاف اجرا میشود. استفاده از این نما به صورت فریم دار یا بدون فریم امکان پذیر است.
همچنین انتخاب ریلی بودن با کشویی بودن سیستم نما بر عهده طراح و صاحب ساختمان است. نکته مهم در اجرای این نوع نمای شیشه ای ساختمان، بکارگیری شیشهای سکوریت با استحکام بسیار بالا است. زیرا باید در برابر تغییرات یکباره آب و هوا و دما مقاومت کافی داشته باشد.
عوامل مؤثر بر قیمت نمای شیشهای
بدون شک هر یک از انواع مختلف نمای شیشهای بر حسب نوع اجرا، متریال به کار رفته و … قیمت گوناگونی خواهند داشت. موارد زیر هر کدام در تخمین قیمت نمای شیشه ای ساختمان نقش مهمی دارند:
- نوع قطعات و یراق آلات به کار رفته برای نصب و اجرای نما
- نوع شیشه ( از نوع سکوریت، لمینت و …)
- ضخامت شیشه
- تعداد لایههای شیشه شیشه دو جداره، سه جداره و …)
- مساحت شیشه به کار رفته
- ارتفاع ساختمان
- قطعات نگهدارنده
- کشور سازنده و …
اگر در صدد ساخت ساختمان هستید و میخواهید درباره این نمای شیشهای و قیمت آن اطلاعات دقیقتری به دست آورید میتوانید با پیمانکارهای ساختمانی و یا در بخش مشارکت در ساخت در ارتباط باشید.
چطور میتوان به شیشه برای نمای یک ساختمان بلند اعتماد کرد؟
احتمالاً بارها ساختمانها و برجهایی را دیدهاید که از نمایی کاملاً شیشهای برخوردار هستند. شاید در اولین نگاه کمی ترسناک به نظر بیاید که نمای کلی بنایی با این عظمت تماماً از شیشه باشد. اما باید این اطمینان را به شما بدهیم که نمای شیشه ای ساختمان نه تنها خطرآفرین نیست بلکه میتواند مانند دیگر نماها و یا حتی بیشتر، ایمنی داشته باشد. این به شرطیست که اجرای نما به صورت اصولی انجام شدهباشد.
در طراحی نماهای شیشهای از شیشههای لمینت و سکوریت استفاده میشود که هر دو دارای ایمنی کافی برای این کار هستند. جالب است بدانید شیشه سکوریت هنگام شکستن پخش و پرتاب نمیشود، هر چند به ذرات کوچک تبدیل میشود. شیشههای لمینت نیز درست مانند شیشه ماشین هنگام ضربه و فشار به یکباره پخش نمیشود. زیرا در ساختار آن از چسب مخصوصی استفاده شدهاست که باعث میگردد ذراتشکسته شیشه کماکان کنار هم باقی بمانند. به این ترتیب میتوانید نسبت به ایمنی نمای شیشه ای ساختمان اطمینان کافی داشته باشید.
معایب و محدودیتهای نمای شیشهای چیست؟
علیرغم ظاهر بسیار زیبا و لوکس نماهای شیشهای، معایب محدودی نیز دارند که البته برخی از آنها قابل حل شدن هستند. برای مثال هر چند استفاده از سطح شیشهای وسیع در نمای ساختمان باعث پرنور بودن فضای داخلی میشود، اما دقیقاً همین ویژگی در فصول گرم میتواند دردسرساز باشد. زیرا تابش آفتاب به داخل ساختمان باعث گرم شدن فضا میشود. استفاده از شیشههای رنگی میتواند تا حد زیادی این مشکل را برطرف سازد.
یکی دیگر از محدودیتهای اجرای نمای شیشه ای ساختمان، آلودگی سریع در اثر بارندگی و باد است که زیبایی نما را خدشهدار میکند. البته برای حل این مشکل نیز میتوان از نصب سایبانهای مخصوص کمک گرفت. علاوه بر این تمیز کردن نما میتواند سادهتر از آنچه فکر میکنید باشد.
به طور معمول هر شش ماه کل سطح شیشهای تمیز میگردد. برای تمیز کردن ساختمان های بلند شیشه ای نیاز به استادکار روپکس و خدمات در ارتفاع ساختمانی است. به طور کلی تعمیرات و نگهداری از نماهای شیشهای نسبت به سایر نماها، مقوله پیچیدهتری است. اما میتوان گفت به زیبایی و جلوه خاص آن میارزد.