طراحی فضای حیاط خانه به روش مدرن

حیات یکی از مهمترین قسمت های خانه است. زیرا اعضای خانه را به هم متصل می کند و مکانی است برای ملاقات اعضای خانه یا ساختمان و مصاحبت در کنار هم. این فضا امروزه محلی برای پارکینگ و عبور و مرور ساکنان خانه شده‌است. از این رو سعی می‌کنیم با اشاره ای به این فضای فراموش‌شده به مبحث طراحی فضای حیات خانه برسیم. اگر با اطلاعات زیر به پاسخ های خود نرسیدید با املاک داران تماس بگیرید.

طراحی فضای حیاط

چرا حیاط در خانه های امروزی فراموش شده است؟

خانه های سنتی ایرانی با نما و فرم خاص خود دارای عناصر تزئینی گوناگونی بودند. این تزئینات بالاخص در حیات خانه های قدیمی در عین سادگی دارای مفاهیم ویژه ای بوده اند. که می توان با مطالعه معماری خانه های قدیمی با فرهنگ و الگوهای رفتاری آن زمان نیز ارتباط برقرار کرد.

مسئله مهم و حیاتی در این باره این است که آیا این تغییرات حاصله، روش زندگی انسان امروزی مخصوصا با توجه به فرهنگ مردم ایران را بهتر کرده است یا خیر.

طراحی خانه چه در گذشته و چه در امروز خانه، بیانگر ویژگی های روحی و اخلاقی و معرف فرهنگ مردم آن جامعه است. اصل اساسی طراحی خانه بخصوص حیات خانه بر مبنای حفظ آرامش بود. به گونه ای که بتواند انسان را به این مسئله سوق دهد که اندکی بیندیشد.

یک زمانی طراحی فضای حیات و باغچه خانه ها به انسان آرامش میداد. زیرا این فضا با درختان و حوض و همچنین صدای آب حس راحتی و آرامش به انسان میداده است. زیرا الگوی معماران قدیم بهشت بوده است. ولی الگوی معماران امروزی تنها انبوه سازی و استفاده از المان هایی به سبک خانه های اروپایی است.

ما امروزه برای تمامی خانه ها در تمامی اقلیم ها از مصالح ثابتی استفاده می کنیم. و این در صورتی است که پیشتر در مکان های مختلف بر اساس آب و هوا و اقلیم خاص آنجا مسلما از مصالح متفاوت استفاده می کردند.

با توجه به توضیحات گفته شده تا کنون می خواهم تا شما را به مبحث طراحی فضای حیات خانه به سبک امروزی سوق دهم تا با دانستن فرم های مختلف این طراحی، مخصوصا طراحی فضای حیات کوچک به تفاوت های آن با طراحی قدیمی حیات، مخصوصا در خانه های ایرانی برسیم.

طراحی های فضای حیات خانه به سبک امروزی (فرم های مختلف)

اولین قدم برای شروع طراحی داخلی می تواند داشتن اطلاعات کافی در مورد فرم های مختلف باشد. فرم های مختلفی از قبیل مدرن، مینیمال، اسکاندیناوی، صنعتی و غیره.

لذا این فرم ها بسیار با هم متفاوت هستند و بهتر است که پیش از انتخاب، اطلاعاتی کافی در مورد این سبک ها داشته باشید. پس در ادامه سعی بر آن است که به معرفی این سبک ها بپردازیم.

طراحی فضای حیاط

سبک مدرن

دکوراسیون مدرن بیشتر به این مسئله اشاره دارد که با خطوط صاف و منظم و با تراکم رنگی ساده شناخته می شود. این سادگی بطوریست که در مبل ها هم نمود می کند. و شما می توانید با یک نگاه به این مسئله پی ببرید که از چه سبکی استفاده شده است.

یکی دیگر از نمودهای این سبک استفاده از اشکال مشخص همچون دایره و مربع و مستطیل است. که می تواند نشانگر شکل زندگی مدرن که مشخصه اش حرکت و پویایی است، باشد.

سبک امروزی

شاید پرسیده‌شود که سبک امروزی چه تفاوتی با سبک مدرن دارد. یکی از مشخصه های اصلی سبک مدرن که پیشتر گفته‌شد این است که، از خطوط صاف استفاده می شود. ولی این در صوتی است که در سبک دکوراسیون امروزی بیشتر از دایره و خطوط خمیده استفاده شد.

در سبک مدرن که از آغاز قرن بیستم شروع شده است. انعطاف پذیری بالایی دیده نمی شود. ولی در سبک امروزی و بعد از شناخت خاصیت اشکال هندسی از فرم های مختلف این اشکال استفاده شده است. و این باعث شده است که دکوراسیون داخلی امروزی راحتی و خودمانی بودن فضا اهمیت بیشتری داشته باشد.

طراحی فضای حیاط

سبک مینیمال

مشخصه اصلی مینیمال از نامش پیداست. به ساده ترین شکل ممکن حتی ساده تر از سبک امروزیی می توان این سبک را ساخت. بسیار ساده و مشخص از رنگهای اصلی سیاه و سفید استفاده شده‌است.

خبری از هیچ یک از وسایل خانه زرق و برق دار نیست. حذف همه ی اجسام زرق و برق دار محیط و استفاده از تضاد مستقیم رنگ ها، مثل سیاه و سفید و آبی و قرمز. دلیل استفاده از این ترکیب متضاد و واضح این است که فضا بیش از حد خنثی نباشد.

سبک صنعتی

این سبک همانطور که از نامش پیداست، الهام‌گرفته از انقلاب صنعتی اروپا است. لذا مشخصا از نشانه های صنعتی از قبیل چوب و آجر در طراحی خانه استفاده شده‌است. لذا بدلیل استفاده سرمایه داران در زمان انقلاب صنعتی از مبل چرم، یکی از مهمترین المان های آن همین است.

براساس اطلاعات بیان شده تا کنون می توان به این نتیجه رسید که در معماری امروزی خانه های ایرانی توجه بیشتر به خواست ساکنین شده است. و لذا پیرو سبکی خاصی نیست.

در طراحی فضای حیات خانه امروزی استفاده از فضای سبز محوطه و توجه به طراحی آن بسیار مهم است. این طراحی شامل مواردی از قبیل مشخص کردن مسیر رفت و آمد، انتخاب نوع کف سازی و انتخاب گیاهان می باشد.

استفاده از مبلمان در حیاط، یا وسایلی از قبیل تاب و المان های دیگر می تواند مفید باشد. شناخت اینکه در چه زمانهایی از روز یا شب میخواهید از حیاط استفاده کنید نیز مهم است.

فرضا می خواهید فقط فضایی باشد برای تماشای فضای سبز و گیاهان یا فضایی باشد برای دورهمی های خانوادگی. لذا کاربردی بودن مکان برای شما به این مسئله بستگی دارد که شما چه انتخابی دارید.

طراحی فضای حیاط

تفاوت طراحی فضای حیاط خانه امروزی و قدیم

در گذشته بدلیل وجود زمین فراوان، تعداد فضاها بیشتر و دارای مساحت بیشتری بودند. در ساختمان های قدیمی در ابتدای ورودی یک سکو برای استراحت مهمانان قرار می دادند. بعد از وارد شدن مهمانان به حیاط وارد مکانی به نام هشتی میشدند.

این هشتی برای پوشش حیاط بود و البته افرادی که بیرون از حیاط بودند نمی توانستند داخل حیاط را ببینند. فارق از اینکه فضای مطبخ یا آشپزخانه کاملا جدا از فضای خانه بود. و کسی نمی توانست افراد در آشپزخانه را ببیند.

اما در ساختمان های مسکونی امروزی بدلیل کمبود زمین و فضا، در ساخت بناهای امروزی از مساحت کوچکتری استفاده می کنند. حیاط بسیار کوچک و یا اغلب برای استفاده پارکینگ یا گذر کوتاه مدت ساکنین استفاده می‌شود.

لذا دیگر نمی شود از باغچه و درختان و گیاهان به خوبی در این مکان استفاده کرد. ولی اگر فضای کافی برای طراحی حیاط خانه باشد شما می توانید از قرار دادن تخت چوبی در انتهای حیاط در نزدیکی ورودی خانه از منظره های دلپذیر استفاده کنید. البته این المان و بسیاری از المان های دیگر در حیاط های امروزی بسیار کمتر شده‌است.

حیاط در خانه های قدیمی مرکز بنا بوده است. که همراه با ایوان در هر سمت ویژگی ای بوده که با گذشته های دور ایرانی گره خورده است.

هر چند حیاط خانه می توانست در جاهای مختلف باشد و حضور فیزیکی در وسط نباشد ولی با توجه به اینکه افراد با هم در یک مکان همدیگر را ملاقات می کردند می توان آن را مرکز ساختمان قلمداد کرد.

پیشتر ابعاد و شکل حیاط بستگی به شرایط مختلف نظیر آب و هوا و عوامل فرهنگی دارد که در مکان های مختلف اشکال متفاوتی می یابد. سازمان دهی فضاهای محصور حیاط به گونه ای بود که با تغییرات فصلی و کارکردهای مختلف اتاق های مجاور متناسب باشد.

طراحی فضای حیاط

نتیجه گیری

امروزه با پیشرفت وسایل و ابزارهای حاکم بر زندگی انسان، خانه ها بیشتر به این سمت رفته‌اند بسیار کوچک تر (بدلیل نبود فضای کافی) و بسیار ساده تر(بدلیل پر مشغله بودن ساکنین) بوده‌است. لذا فاصله انسان ها از هم را باعث شده‌است. زیرا در خانه های قدیمی مکانی برای تعامل بیشتر ساکنین نیز بوده است.

استفاده از المان هایی همچون حوض و آبشار که با صدای آب می توانست آرامشی را القا کند نیز امروزه نیست. و متاسفانه امروزه جای خالی اش احساس می شود. طراحی فضای حیات خانه یکی از دغدغه های امروزی البته برای خانه های با متراژ بالا بوده است. خانه هایی که امروزه نیاز به طراحی براساس سبک یا ذوق صاحب ملک دارد. لذا برای خرید خانه در اصفهان و اطلاع از اصول تعمیر و نگهداری با کارشناسان ما در املاک داران در ارتباط باشید.