مراحل تمدید جواز کسب مشاور املاک

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

 

بر اساس قانون تمامی کسب و کارها برای فعالیت به صورت موقت و دائم باید برای دریافت پروانه یا جواز کسب از صنف مربوطه اقدام کنند. پروانه کسب به دو صورت دائم و موقت صادر می‌شود. موقت آن یک ساله و دائمی آن 5 ساله است. 

زمانی که مدت اعتبار پروانه کسب به پایان رسید، فرد باید برای تمدید جواز کسب اقدام کند. عدم درخواست تمدید جواز کسب، به معنی فعالیت بدون پروانه بودن است و می‌تواند مشکلات قانونی و حقوقی را برای فرد ایجاد کند. 

در حال حاضر تمدید جواز کسب مشاورین املاک را می‌توان به صورت اینترنتی انجام داد. در ادامه با شرایط، مدارک و نحوه تمدید جواز کسب آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید. 

 

تمدید جواز کسب از طریق سایت 

در ماده 5 قانون نظام صنفی مصوب 1382، با اشاره به مدت زمان پروانه کسب موقت و دائم صراحتا بیان کرده است که بعد از اتمام مجوز کسب، پروانه کسب فاقد اعتبار خواهد بود. سپس در تبصره 2 همین ماده، آمده است که بعد از انقضای مدت اعتبار جواز کسب، اتحادیه صنفی باید اخطاریه‌ای را برای صاحب جواز صادر نماید. 

از آنجایی که پروانه موقت فقط یکبار صادر می‌شود، شخص باید بعد از پایان اعتبار آن برای تبدیل آن به پروانه دائم اقدام کند. 

روند تمدید پروانه کسب املاک مانند صدور پروانه کسب املاک است و سامانه جداگانه‌ای برای آن وجود ندارد و فرآیند آن به شرح زیر می‌باشد:

  • در ابتدا فرد باید به سایت اینترنتی g4b.ir مراجعه کرده و درخواست خود برای پروانه کسب صنف مورد نظر را ثبت کند. 
  • بعد از اینکه متقاضی مراحل اولیه را انجام داد و تاییدیه‌ای از جانب درگاه ملی مجوزهای کشور برای او صادر شد، می‌بایست به سایت ایرانیان اصناف به آدرس iranianasnaf.ir مراجعه کند. 
  • در این سایت باید درخواست تمدید جواز کسب را ثبت کند. 
 

باید توجه داشته باشید که برای تبدیل پروانه موقت به دائم، باید ظرف 1 ماه بعد از اتمام مهلت پروانه، اقدامات لازم را انجام دهید. 

تمدید مجوز املاک

مدارک لازم برای تمدید جواز کسب

برای تمدید پروانه کسب مشاورین املاک، نیاز به مدارکی است که حتما باید ارائه شود. از آنجایی که ممکن است هر صنفی مدارک ویژه خود را نیز داشته باشد، در صورت ناقص بودن مدارک نمی‌توان مراحل تمدید جواز کسب را انجام داد. 

مدارک لازم برای تمدید جواز کسب مشاور املاک عبارتند از:

  • اصل پروانه کسب قبلی. اگر آن را گم کرده‌اید می‌توانید تعهد محضری برای اعلام مفقودی پروانه کسب و پذیرش آثار ناشی از آن را ارائه کنید. 
  • اطلاعات و مشخصات هویتی متقاضی مانند دو قطعه عکس پرسنلی، تصاویر و اصل شناسنامه و کارت ملی. 
  • کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه 
  • ارائه یک خط تلفن همراه به نام متقاضی 
  • اجاره نامه یا سند مالکیت محلی که برای بنگاه املاک درنظر گرفته شده است. 
  • گواهی پایان دوره مشاور املاک از موسسات معتبر.
  • ارائه اظهارنامه مالیاتی که مبنی بر پرداخت مالیات و نداشتن بدهی مالیاتی است. برای استعلام بدهی مالیاتی می‌توانید به سایت استعلام بدهی مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه نمایید.
  • اصل و تصویر گذرنامه و روادید حق کار برای اتباع خارجی 
  • تاییدیه پستی برای زمانی که قصد تغییر مکان کسب و کار را دارید یا اینکه اصلا آن را دریافت نکرده بودید. 
  • تغییراتی که در اسناد مالکیت ایجاد شده و باید به صنف مربوطه اطلاع داده شود. 
 

تمدید پروانه کسب مشاورین املاک

هزینه تمدید جواز کسب

همان‌طور که می‌دانید زمانی که پروانه کسب برای بار اول صادر می‌شود، هزینه‌هایی باید پرداخت شود. تمدید جواز کسب نیز مستلزم پرداخت هزینه‌های مقرر شده در قانون است. در ماده 31 قانون نظام صنفی کشور، یکی از منابع مالی اتحادیه‌ها را هزینه‌هایی برشمرده که بابت تمدید پروانه کسب اخذ می‌کند. 

هزینه پروانه کسب می‌تواند نسبت به شغل و شهری که در آن فعالیت می‌شود، متغیر باشد. اما به طور کلی هزینه‌های مربوط به تمدید جواز کسب عبارتند از:

  • هزینه ثبت درخواست در سایت ملی مجوزهای کشور
  • هزینه حق عضویت در اتحادیه صنف املاک که هر ساله باید پرداخت شود. 
  • هزینه‌های مربوط به مالیات‌ها
  • هزینه اجاره محل کسب و کار
  • هزینه صدور گواهی عدم سوء پیشینه
 

هزینه تمدید جواز کسب مشاور املاک

چگونگی تمدید جواز کسب

برای تمدید جواز کسب باید ابتدا به سایت iranianasnaf.ir مراجعه نمایید. البته بهتر است قبل از هر اقدامی مدارک مورد نیاز را آماده کنید. برای تمدید پروانه کسب باید عملیات زیر را انجام دهید:

  • بعد از ورود به سایت iranianasnaf.ir، وارد قسمت پروانه کسب شده و از آنجا گزینه درخواست تمدید پروانه کسب را انتخاب کنید. (اگر پروانه شما قدیمی بوده و شناسه صنفی ندارید، باید به اداره اصناف و تحویل مدارک مراجعه کرده و آن را دریافت کنید)
  • در مرحله بعد پیغامی روی صفحه ظاهر می‌شود که از شما خواسته ابتدا به سامانه پیشخوان‌های مجوز به آدرس g4b.ir مراجعه کرده درخوست خود را مبنی بر صدور، تمدید، تغییر رسته، نشانی یا مالکیت ثبت نمایید. 
  • پس از اینکه این کار را انجام دادید، مجددا به سایت تمدید پروانه کسب بازگشته و گزینه تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوزها را انتخاب نمایید. سپس می‌توانید درخواست تمدید جواز کسب خود را ثبت کنید. 
  • در مرحله بعدی باید شماره درخواست خود را که سامانه پیشخوان مجوزها برایتان صادر کرده را به همراه کد ملی یا شماره پاسپورت (اگر جزو اتباع خارجی هستید) در کادرهای مربوطه وارد نمایید. 
  • بعد از اینکه توانستید به سامانه وارد شوید، اطلاعات مربوط به نوع پروانه کسب، رسته شغلی، اطلاعات صنفی و اطلاعات مربوط به مباشر (برای خانم‌ها) را وارد کنید. 
  • سپس با تایید آیین نامه عمومی پروانه کسب و رسته شغلی، درخواست خود را ثبت نهایی کنید. 
  • در مرحله آخر یک کد رهگیری در اختیارتان گذاشته می‌شود که می‌توانید با آن درخواست تمدید جواز کسب را پیگیری نمایید. 
 

شرایط تمدید پروانه کسب مشاورین املاک

نحوه رسیدگی به درخواست تمدید جواز کسب

بعد از اینکه متقاضی درخواست تمدید جواز کسب را با توجه به آنچه در بالا گفته شد، ثبت کرد؛ اتحادیه صنف املاک می‌بایست ظرف مدت 15 روز نظر نهایی خود را اعلام کند. اتحادیه معمولا پاسخ خود مبنی بر پذیرش یا رد درخواست را به صورت کتبی اعلام می‌کند. به همین دلیل عدم اعلام نظر نهایی در موعد مقرر را می‌توان نشانه عدم پذیرش درخواست تلقی کرد. 

در صورتی که اتحادیه درخواست تمدید جواز کسب را پذیرفت، باید استعلام‌های مورد نیاز را صادر کند. دستگاه‌های استعلام شونده نیز موظفند تا حداکثر طی مدت 15 روز بعد از دریافت استعلام، نظر نهایی خود را اعلام کنند. چنانچه از این کار خودداری کردند، اتحادیه می‌تواند بدون توجه به دریافت پاسخ، نظر نهایی خود را اعلام نماید. زیرا عدم اعلام نظر در مهلت مقرر به معنی پاسخ مثبت تلقی می‌شود. اگر پاسخ منفی نیز خارج از زمان تعیین شده ارسال شود، به آن ترتیب اثر داده نخواهد شد. 

بعد از دریافت پاسخ پذیرش تمدید جواز کسب، متقاضی می‌بایست ظرف مدت حداکثر 3 ماه، مدارک لازم را تهیه کرده و از طریق سامانه اصناف ارسال کند. اتجادیه نیز باید مدارک را دریافت کرده و بعد از تطبیق آن با اصل سند، نهایتا تا 15 روز، پروانه کسب را تمدید کرده و آن را به متقاضی تحویل دهد. 

مراحل تمدید جواز کسب

چگونگی پیگیری تمدید جواز کسب

بعد از آنکه درخواست تمدید جواز کسب را ثبت کردید، سامانه یک کد رهگیری در اختیارتان قرار می‌دهد. سپس با مراجعه به سایت سامانه ایرانیان اصناف به آدرس iranianasnaf.ir می‌توانید در قسمت پیگیری ثبت نام، فرآیند رسیدگی به درخواست خود را پیگیری کنید. 

جمع بندی

شرایط تمدید پروانه کسب مشاورین املاک، در قانون صنفی مصوب سال 1385 آمده است. در این قانون تاکید شده که عدم تمدید جواز کسب به معنی فاقد اعتبار بودن پروانه کسب خواهد بود. بنابراین کسانی که بدون تمدید کردن پروانه کسب همچنان به فعالیت قانونی خود ادامه می‌دهند، مرتکب تخلف شده و با آنها برخورد قانونی خواهد شد. به همین جهت تمدید پروانه کسب چه به صورت دائم باشد یا موقت، ضروری است. 

در حال حاضر بسیاری از کارهای مربوط به تمدید جواز کسب مشاورین املاک به صورت اینترنتی انجام می‌شود و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت iranianasnaf.ir این عملیات را انجام دهند.