شرایط اخذ جواز کسب مشاور املاک
شرایط اخذ مجوز مشاور املاک چیست؟ چگونه مجوز مشاور املاک بگیریم؟ افراد برای گرفتن پروانه کسب مشاوره املاک ملزم به ارائه مدارک و پرداخت هزینه هایی هستند. فروش املاک و مستغلات به دلیل انعطاف پذیری، استقلال و البته درآمد شغل بسیار جذابی است. در واقع هیچ محدودیتی برای درآمدی که یک مشاور املاک میتواند بدست آورد، وجود ندارد.
بنابراین ممکن است شما هم در فکر دایر ساختن یک مرکز مشاور املاک در شهر خود باشید. همانطور که میدانید در ایران برای جواز کسب مشاغل مختلف باید هفت خان رستم را طی کنید.
ولی تعداد آژانس های املاک در اطراف ما هر روز در حال افزایش است! آیا راهاندازی یک بنگاه معاملات ملکی کار سادهای است؟ مراحل اخذ جواز کسب مشاور املاک در ایران به چه صورتی میباشد؟ با املاک داران همراه باشید تا به تمامی سوالات شما درباره جواز کسب مشاورین املاک پاسخ دهیم.
شرایط گرفتن جواز املاک
برای اینکه بتوانید پروانه کسب مشاور املاک را بگیرید، باید شرایط آن را داشته باشید. چنانچه فاقد شرایط اعلام شده از سوی اتحادیه باشید، مجوز برایتان صادر نخواهد شد. مهمترین شرایطی که متقاضیان املاک باید داشته باشند عبارتند از:
- داشتن حداقل ۱۸ سال سن
- متاهل بودن
- دارا بودن حداقل مدرک دیپلم
- داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت از سربازی، همچنین نداشتن ممنوعیت برای خدمت نظام وظیفه
- داشتن پروانه تخصصی از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
- ثبت نام در سامانه مودیان
- مشخص بودن نام واحد صنفی برای عموم
- ارائه گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم
چنانچه بانوان قصد دریافت مجوز تاسیس مشاور املاک را داشته باشند، علاوه بر شرایط بالا در خصوص سن، وضعیت تاهل و مدرک تحصیلی، میبایست یک مباشر املاک آقا نیز به اتحادیه معرفی نمایند.
اخذ مجوز مشاور املاک اصفهان
آیا میدانید چرا باید برای اخذ جواز کسب مشاور املاک اقدام کنید؟ البته که نداشتن جواز کسب غیر قانونی میباشد ولی بسیاری از مشاغل بدون داشتن مجوز شروع به کار میکنند. در واقع افراد تنها زمانی به دنبال جواز کسب میروند که قانون آنها را مجبور کند. حرفه مشاور املاک نیز از این قائده مستثنی نیست.
چرا که درآمد بنگاههای ملکی توسط اتحادیه صنف مشاوران املاک تخمین زده و تعیین میشود. بنابراین در صورتی که زیر مجموعه صنف مشاوران املاک نباشید، نمیتوانید درآمدی مطابق با تعرفهها داشته باشید. از آنجایی که مشاور املاک یک شغل پر درآمد محسوب میشود، منطقیترین کار این است که طبق قانون عمل کنید.
بنابراین یکی از اولین اقدامات شما برای تاسیس یک آژانس املاک، باید اخذ مجوز کسب باشد. این جواز باید روی دیوار آژانس شما نصب گردد تا بتوانید اعتبار خود به مشتری ثابت کنید و اعتماد مشتری را جلب نمایید. شما با داشتن چنین مجوزی، به عنوان زیر مجموعه اتحادیه صنف معاملات املاک، میتوانید به راحتی اختلافات احتمالی را حل و فصل نمایید.
مدارک لازم برای دریافت مجوز مشاور املاک
همانطور که گفته شد، برای کسب مجوز تاسیس مشاور املاک، مدارکی نیز نیاز است که هنگام ثبت نام در سامانه نوین اصناف ایران، باید در سایت بارگذاری نمایید. این مدارک برای دریافت مجوز ضروری است و اگر آنها را نداشته باشد، باید بی خیال گرفتن مجوز شوید. مدارک مورد نیاز بخشی مربوط به فرد متقاضی میشود و بخش دیگر مربوط به مکانی است که برای تاسیس بنگاه املاک در نظر گرفته است.
مدارک لازم واحد صنفی برای تاسیس مشاور املاک:
- سند مالکیت فرد بر واحد صنفی. در صورتی که مالک نیست باید قرارداد اجاره نامه رسمی یا عادی به نام متقاضی ارائه شود. در صورت نبودن اجاره نامه رسمی و عادی، میتواند حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم سند اجاره در صورتی که واحد صنفی در اجاره دیگری است، را تحویل دهد. به جای اجاره نامه میتواند رسید پرداخت اجاره بهای واحد صنفی را نیز ارائه نماید.
- تاییدیه برای مکان صنفی که آیا کاربری تجاری و دفتری دارد یا خیر.
- اصل و تصویر تمام صفحات شناسنامه
- اصل و تصویر کارت ملی
- اصل و تصویر گذرنامه، پروانه کار و اقامت معتبر برای اتباع بیگانه
- کدپستی و تاییدیه اداره پست
- کپی آخرین مدرک تحصیلی
- ۱۲ قطعه عکس سه در چهار
- تصویر فیش واریزی به حساب خزانه کشور
- گواهی عدم سوء پیشینه و گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر
- تاییدیه گذراندن دوره آموزشی
- گواهی سازمان امور مالیاتی مبنی بر پرداخت بدهی
- اختصاص کد شناسه ده رقمی
- اختصاص برچسب صنفی مطابق با کد ده شناسه ده رقمی
- کارت پایان خدمت یا گواهی معافیت دائم و یا دفترچه اعزام به خدمت برای آقایان
باید توجه داشته باشید که برای ارسال مدارک محدودیت زمانی وجود دارد و افراد باید تا ۳ ماه بعد از ثبت نام اولیه، مدارک ذکر شده را در سامانه نوین اصناف بارگذاری کنند.
مدرک تحصیلی لازم برای کسب جواز املاک
یکی از مدارک مهم و ضروری در روند دریافت پروانه کسب املاک، مدرک تحصیلی است. شاید این سوال پیش بیاید که برای دریافت این مجوز چه مدرکی باید داشته باشید و اینکه باید حتما فرد متقاضی تحصیلات دانشگاهی داشته باشد یا خیر؟
خوشبختانه کسانی که قصد دریافت مجوز مشاور املاک را دارند، نیازی به ارائه مدرک دانشگاهی ندارند. زیرا حداقل مدرک تحصیلی برای این کار دیپلم ذکر شده است. بنابراین متقاضیان میتوانند مدرک دیپلم یا بالاتر داشته باشند. البته رشته تحصیلی خاصی نیز برای گرفتن مجوز قید نشده است. در نتیجه هر کسی که علاقهمند به این شغل باشد، میتواند برای گرفتن مجوز اقدام نماید.
مراحل دریافت جواز کسب مشاورین املاک
در صورتی که میخواهید کسب و کار جدیدی راه بیاندازید، باید مراحل قانونی آن را طی کنید. در این صورت نه تنها در طول کار خود با مشکلی مواجه نخواهید شد، بلکه میتوانید از مزایای داشتن جواز کسب املاک نیز استفاده کنید.
در حرفه مشاور املاک نیز به همین ترتیب است و باید جواز کسب را دریافت کنید و روی دیوار محل کار خود نصب نمایید. ابتدا باید درخواست خود را ارائه کنید. سپس مدارک لازم را آماده کرده و مرحله بازرسی را پشت سر بگذارید.
در نهایت باید منتظر صدور جواز باشید. در اینجا مراحل دریافت مجوز کسب مشاور املاک را برای شما شرح خواهیم داد:
- در مرحله اول طبق قانون جدید سال ۱۴۰۲ جهت دریافت پروانه کسب مشاور املاک باید در کلاس های آموزش املاک شرکت کرده و مدرک فنی و حرفهای دریافت نمایید.
- در دومین مرحله باید به صورت حضوری و یا آنلاین به اتحادیه مشاور املاک مراجعه نمایید. کافیست به سامانه ایران اصناف بروید و درخواست کسب پروانه را ثبت کنید.
- ده روز پس از ثبت درخواست، کارشناسان به بررسی صلاحیت شما می پردازند و درخواست شما را رد یا تایید می کنند. در صورتی که درخواست شما تایید شود، اجازه ارسال مدارک به شما داده می شود.
- مدارک لازم برای اخذ جواز کسب مشاور املاک که باید آماده کنید، شامل کپی مدرک تحصیلی، شناسنامه، کپی کارت پایان خدمت یا معافیت (برای آقایان)، کپی کارت ملی، کپی سند مالکیت صنفی، فیش حق عضویت در اتحادیه املاک، گواهی عدم سوء پیشینه، گواهی عدم اعتیاد، گواهی صلاحیت فنی، کارت سلامت از وزارت بهداشت، گواهی گذراندن جلسات آموزشی میشود.
- در صورتی که مدارک شما توسط کارشناسان اتحادیه تایید شود، به محل کار شما بازرسانی فرستاده میشود. در نهایت هیئت مدیره اتحادیه تصمیم به صدور یا عدم صدور مجوز کسب میگیرند. در صورتی که مجوز صادر شود، باید سالانه آن را تمدید کنید.
شرایط گرفتن وام با پروانه کسب مشاورین املاک
گرفتن وام، با شرایط مناسب یکی دیگر از مزایای دریافت جواز کسب مشاور املاک است. مشاورین املاک میتوانند از تسهیلات بانکی با ضمانت پروانه کسب استفاده کنند. شرایط و توضیحات وام با پروانه کسب مشاور املاک به شرح زیر است:
۱.پروانه کسب معتبر: داشتن پروانه کسب از اتحادیه مشاورین املاک
۲.سابقه فعالیت: حداقل یک سال سابقه فعالیت تجاری
۳.مدارک هویتی: ارائه مدارک هویتی و مالی معتبر
۴.مدارک ملکی: ارائه سند ملک یا اجارهنامه
مبلغ وام: بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان
مدت بازپرداخت: معمولاً ۶۰ ماه
مدارک لازم برای دریافت وام:
۱.درخواست وام
۲.کپی پروانه کسب
۳.کپی کارت ملی و شناسنامه
۴.کپی سند مالکیت یا اجارهنامه
۵.اظهارنامه مالیاتی
پس از بررسی مدارک، در صورت تایید، وام پرداخت میشود.
برای دریافت مجوز مشاور املاک به کجا مراجعه کنیم؟
وزارت صنعت، معدن و تجارت، نهادی است که جواز کسب برای مشاغل مختلف صادر میکند. در واقع اتحادیه اصناف زیر نظر این وزارت به ارائه مجوز کسب در زمینههای مختلف میپردازند.
بنابراین در صورتی که میخواهید یک دفتر مشاور املاک راه اندازی کنید، ابتدا باید به اتحادیه املاک در شهر خود مراجعه نمایید. در واقع میتوانید به وبسایت اتحادیه مشاور املاک شهر خود بروید و برای راه اندازی کسب و کار و دریافت مجوز ثبت نام کنید.
چگونه نظر بازرسان اتحادیه را جلب کنیم؟
شما باید قبل از حضور یافتن بازرسان در محل کار خود، مطمئن شوید که صلاحیت شما را تایید خواهند کرد. چگونه میتوان نظر بازرسانی که اتحادیه میفرستد را جلب نمود؟ کافیست از قبل در رابطه با معیارهای انتخاب اتحادیه برای صدور جواز کسب تحقیق کنید و از ویژگیهای یک مشاور املاک خوب مطلع باشید. در اینجا به ویژگیهای مشاور املاک مورد تایید بازرسان اشاره میکنیم:
- باید مساحت ملک تجاری شما حداقل ۵۰ متر باشد.
- بهتر است دورههای مدیریت املاک و دورههای آموزشی مورد نیاز برای مشاوران املاک را گذرانده باشید. همچنین تجربه و سابقه کاری میتواند در تایید شدن شما توسط کارشناسان تاثیرگذار است.
- بازاریابی مدرن را همراه با روشهای سنتی به کار ببندید. همچنین از تجهیزات کامپیوتری مناسب در محل کار خود استفاده کنید و بهروز باشید.
- برای دریافت گواهی سلامت اقدام کنید و تمامی استانداردهای بهداشتی را مد نظر قرار دهید.
- دکوراسیون محیط کار خود را به گونهای طراحی و تنظیم کنید که با عرف همخوانی داشته باشد.
مدت زمان دریافت مجوز کسب مشاور املاک
با توجه به اینکه در کدام استان ثبت نام کردهاید، زمان صدور پروانه میتواند متفاوت باشد. زیرا این کار بستگی به میزان تقاضای هر استان دارد. اما به طور کلی میتوان گفت که دریافت مجوز مشاور املاک معمولا ۱ الی ۱۸۰ روز ممکن است به طول انجامد. اگر بین مدارک ارسالی و شرایط شما نیز تفاوتهایی وجود داشته باشد که نیاز به اصلاح دارد، این زمان ممکن است بیشتر هم شود.
هزینه گرفتن جواز کسب مشاور املاک
مسلما دریافت جواز مشاور املاک، بدون هزینه نمیباشد. این هزینه شامل هزینه حق عضویت یا هزینه آموزش و غیره میشود که افراد متقاضی باید بپردازند. در واقع پرداخت آنها ضروری است و عدم واریز مبالغ تعیین شده به معنی انصراف از دریافت مجوز کسب مشاور املاکی خواهد بود. پروانه کسب نیز بعد از تایید اتحادیه و پرداخت هزینهها صادر میشود.
انواع هزینههای مورد نیاز برای دریافت مجوز املاک عبارتند از:
۱- صدور پروانه
۲- کلاسهای آموزشی
۳- صدور کارت اصناف
۴- حق عضویه سالیانه در اتحادیه مشاورین املاک
۵- حق ورودی سال اول
تمدید جواز مشاور املاک
بر اساس ماده ۵ قانون اصناف کشور مصوب ۱۳۸۲، در خصوص قواعد و مقررات مربوط به سازمان، وظایف، اختیارات و حقوق افراد در صنفهای مختلف، پروانه کسب باید هر ۱۰ سال یکبار تمدید شود. بنابراین مدیران نیز باید هر ده سال یکبار برای تمدید مجوز مشاور املاک خود اقدام نمایند.
مراحل تمدید مجوز کسب املاک عبارتند از:
۱- مراجعه به سایت ایران اصناف
۲- دریافت کردن کد رهگیری
۳- پرداخت کردن هزینههای مربوط به تمدید جواز
۴- بارگذاری مدارک مورد نیاز
جمع بندی
همانطور که گفتیم اتحادیه املاک برای درآمد و کسبوکار شما قوانین وضع میکند. از طرف دیگر یک مرجع رسیدگی به شکایات مشتریان میباشد. بنابراین اخذ جواز کسب مشاور املاک برای آینده کاری شما بسیار حائز اهمیت میباشد. در واقع شما با چنین مجوزی میتوانید اعتبار خود را افزایش دهید و اعتماد مشتریان را نیز جلب کنید. همچنین به عنوان یک مشاور املاک حرفهای فعالیت کنید و درآمد مناسبی کسب کنید.
برای موفقیت در این حرفه، باید دانش و مهارت کافی داشته باشید. با شرکت در دورههای آموزشی مرتبط در آموزشگاه مشاور املاک اصفهان، میتوانید دانش و مهارت خود را در این زمینه افزایش دهید. در این مقاله به سوالات شما در رابطه با جواز کسب مشاور املاک پاسخ دادیم. برای کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
۵. آیا برای گرفتن جواز کسب مشاور املاک محدودیت سنی وجود دارد؟
بله، متقاضیان باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند.
۶. آیا باید دورههای آموزشی خاصی را بگذرانیم؟
بله، گذراندن دورههای آموزشی مربوط به مشاوره املاک برای دریافت جواز کسب الزامی است.