آشنایی با انواع کفپوش صنعتی

آنچه در این مقاله می خوانید:

انواع کفپوش صنعتی در بازار وجود دارد و دانستن این که کدامیک برای ملک شما مناسب تر است، می تواند از هزینه های ساخت و ساز شما بکاهد. در این مقاله به بررسی بهترین کفپوش های صنعتی می پردازیم. اغلب اوقات انتخاب کفپوش به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. اما برخی از کفپوش ها در بعضی شرایط کاربردی تر از بقیه هستند. با املاک داران همراه باشید تا با انواع کفپوش صنعتی آشنا شوید.

کفپوش صنعتی

انواع کفپوش صنعتی

افزایش هزینه های ساخت و ساز و رشد در مناطق شهری منجر به افزایش مصرف کفپوش های تجاری شد. صاحبان مشاغل و مدیران املاک با افزایش عمر ساختمان ها به بازسازی سطوح فرسوده برای افزایش بهره وری و کاهش هزینه های نگهداری و تعمیر می پردازند. در حالی که هزینه مهم ترین فاکتور برای انتخاب کفپوش به شمار می رود ولی کاربرد و جذابیت بصری آن نیز حائز اهمیت است.

با وجود گزینه های متنوع، چگونه می توانید مناسب ترین کفپوش را برای فضای مورد نظر خود انتخاب کنید؟ در اینجا به بررسی مزایا و معایب کفپوش های بتن پولیش شده یا رنگی، اپوکسی، وینیل، کارپت، چوبی، لمینت و لاستیکی می پردازیم تا شما را در انتخاب آگاهانه یاری نماییم:

کفپوش بتنی براق (پولیشی)

دفعه دیگر که به یک مجتمع خرید، سوپر مارکت یا فضای اداری می روید، زمین را نگاه کنید. احتمالا از کفپوش بتنی پولیشی استفاده شده است. این مصالح ساختمانی با دوام و کلاسیک، روز به روز در بین مصرف کنندگان محبوب تر می شوند. چرا که ظاهری تمیز و مدرن با قیمت مقرون به صرفه دارند.

از طرف دیگر، صاحبان مشاغل می دانند که هزینه تعمیرات و نگهداری کفپوش های بتنی براق نسبت به سایر کفپوش های سنتی، کم تر است. همچنین انعکاس نور این نوع کفپوش باعث کاهش هزینه برق خواهد شد. در مقایسه با دیگر انواع کفپوش صنعتی، مواد زائد کم تری هنگام نصب کفپوش پولیشی تولید می شود.

کفپوش صنعتی

کفپوش بتن رنگ شده

بتن را می توان به طرق مختلف رنگ کرد. بنابراین جنس کفپوش می تواند بتنی باشد ولی طرح چوب، سنگ مرمر یا سنگ طبیعی داشته باشد. در نهایت شما کفپوش بتنی با تمامی ویژگی های سازگار با دکوراسیون محل مورد نظر خود را خواهید داشت. در اتاق های انتظار، خرده فروشی ها، رستوران ها، کلیسا ها، بازارهای روباز و حتی خانه ها از این نوع کفپوش استفاده می شود. البته این نوع کفپوش را در هر مکانی می توان بکار برد.

از آنجایی که کفپوش بتنی رنگ شده ترک نمی خورد و نمی شکند، بهترین گزینه برای فضاهای روباز است. این نوع کفپوش مانند کفپوش بتنی پولیشی از دوام بالایی برخوردار است و قیمت مقرون به صرفه دارد.

کفپوش صنعتی

کفپوش یکپارچه رزینی

کفپوش های صنعتی رزینی به حالت دو جزئی و مایع هستند. در واقع این دو جزء به هنگام نصب با هم مخلوط می شوند و بر روی کف پخش می گردند. از ویژگی های این نوع کفپوش می توان به مقاومت در برابر مواد شیمیایی، ساییدگی، و باکتری اشاره کرد. می توان کفپوش رزینی را بر روی سطح بتنی، سنگ، سرامیک و موزائیک نصب نمود.

کفپوش صنعتی

کفپوش اپوکسی

اپوکسی یکی از رایج ترین انواع کفپوش صنعتی است که در نمایشگاه های خودرو، کارخانه های تولید نفت و گاز، بیمارستان، شرکت های دارویی، فرودگاه ها، مدارس، دانشگاه ها و پارکینگ استفاده می شود. این کفپوش به دلیل مقاومت در برابر مواد شیمیایی، حرارت و اشعه UV بهترین گزینه برای چنین مکان هایی است. کفپوش اپوکسی علاوه بر خاصیت عایق بودن، تحمل دماهای مختلف را دارد. کفپوش اپوکسی را می توان با توجه به نیاز فضا طراحی کرد و در برابر ساییدگی و زنگ زدگی بسیار مقاوم است. در ادامه به توضیح انواع کفپوش اپوکسی می پردازیم:

  • کفپوش اپوکسی فلکسیبل: این نوع کفپوش انعطاف پذیر که بر پایه رزین اپوکسی است، خاصیت الاستیکی بالایی دارد. چرا که در ساختار آن از اپوکسی آلیفاتیک استفاده شده است. معمولا از این نوع کفپوش در محیط هایی استفاده می شود که تحت ضربه و نیروهای ارتعاشی شدید هستند.
  • کفپوش اپوکسی دکوراتیو: این کفپوش نیز بر پایه رزین اپوکسی است و معمولا در ضخامت یک تا سه میلی متر تولید می گردد. از آنجایی که ای نوع کفپوش بدون درز است، امکان رشد باکتری در آن وجود ندارد. کفپوش دکوراتیو تنوع رنگ بالایی دارد و می توانید در هر فضایی از آن استفاده کنید. از ویژگی های آن می توان به ضد خش، ضد لغزش، نداشتن درز و مقاومت در برابر ساییدگی اشاره کرد. از آنجایی که سطح یکدست و شیشه ای دارد، معمولا جایگزین مناسبی برای گرانیت، سرامیک، پی وی سی و پارکت به شمار می رود.

کفپوش وینیل

وینیل یک پلیمر کاملا مصنوعی است که می تواند ظاهری مثل چوب یا سنگ داشته باشد. شما می توانید کفپوش های وینیل ورقه ای، کاشی های ترکیبی وینیل ( VCT) و کاشی های وینیل لوکس ( LVT) را در ادارات، مدارس، بیمارستان و لابی هتل ها بکار ببرید. این کفپوش مقاوم در برابر رطوبت، نسبتا با دوام است و در طرح ها و رنگ های مختلفی عرضه می شود.

در مقایسه با سایر کفپوش های صنعتی، وینیل ارازن تر است اما کاشی ها ممکن است در برخی مکان ها به راحتی ترک بخورند. کفپوش وینیل ممکن است به مرور زمان کدر و مات شود، به ویژه در بخش هایی که در معرض اشعه UV قرار دارند. اگر تصمیم به بازسازی و تغییر این نوع کفپوش وینیل را داشته باشید، می تواند دشوار و گران باشد. چرا که نصب آن با چسب صورت می گیرد. همچنین نسبت به کفپوش های دیگر با محیط زیست سازگار نیست.

کفپوش صنعتی

کفپوش آنتی داست

کفپوش های آنتی داست یا کفپوش های ضد گرد و غبار بر پایه رزین اپوکسی هستند. از ویژگی های آن می توان به سطح شفاف، خواص مکانیکی، چسبندگی بالا اشاره کرد. همچنین مقاومت بالایی در برابر ساییدگی دارد و به سادگی استریل می شود. معمولا در صنایع خودروسازی، مکان های نظامی، پتروشیمی، پالایشگاه ها، نیروگاه ها، کشتارگاه ها، انبارهای مواد غذایی، مرغداری، گاوداری، بیمارستان، آزمایشگاه ها، اتاق های استریل و کارخانه های دارویی از آن استفاده می شود. نصب و اجرای این نوع کفپوش شرایط خاص خود را دارد. باید در محیط بسته انجام شود و دمای محیط باید حداقل 3 درجه سانتیگراد باشد تا از تشکیل قطرات آب روی پوشش جلوگیری شود.

کفپوش چوب سخت

کفپوش های چوبی طول عمر بالاتری نسبت به سایر انواع کفپوش دارند. اما نصب آن گران است و زمان بیشتری می طلبد. این نوع کفپوش ظاهری جذاب و ظریف دارد و گرد و غبار به را حتی می توان از آن شست. رطوبت هوا می تواند به انوع کفپوش آسیب برساند.. به دلیل هزینه بالای کفپوش چوبی، در محیط های تجاری و صنعتی کم تر از آن استفاده می شود.

کفپوش صنعتی

کفپوش لمینت

کفپوش لمینت به گونه ای طراحی شده که هم بادوام است و هم نگهداری آسانی دارد. یکی از مهم ترین مزایای کفپوش لمینت، ضد آب بودن آن به شمار می رود. با این که کفپوش لمینت از کفپوش چوبی ارزان تر است ولی در صورت آسیب دیدن، خسارت زیادی به شما خواهد زد.

کفپوش صنعتی

کفپوش پولی یورتان

کفپوش های صنعتی پلی اورتان یکی از محصولات پلیمری رایج در صنعت ساخت و ساز است. این کفپوش ها دارای وزن کم و ضخامت حداکثر 4 میلی متری هستند. علاوه بر این بدون درز، یکدست، با دوام، ضد لغزش، عایق نیز هست. همچنین در برابر ساییدگی و نور مقاومت بالایی دارد. معمولا در پارکینگ های طبقاتی خودرو از این نوع کفپوش استفاده می شود. همچنین در کارخانه های صنعتی، ادارات و محیط هایی که در معرض اشعه UV هستند، کاربرد دارد.

کفپوش صنعتی

ارزان ترین کفپوش های تجاری

در حالی که هزینه های نصب برخی از انواع کفپوش های صنعتی کم است، ولی هزینه نگهداری و تعویض آن در طول زمان می تواند برای شما گران تمام شود. در واقع بایستی برای انتخاب یک کفپوش صنعتی مقرون به صرفه تمامی جوانب را در نظر بگیرید.

از طرف دیگر باید زمان مورد نیاز برای نصب و تعویض کفپوش را نیز تخمین بزنید. در واقع کفپوش بتن پولیشی در کم ترین زمان ممکن قابل نصب است. به همین دلیل بسیاری از پیمانکاران عمومی، صاحبان مشاغل و مدیران املاک تجاری زمانی که به دنبال گزینه ای ارزان برای کفپوش هستند، بتن براق را انتخاب می کنند.

کاربردی ترین کفپوش های صنعتی

برخی از ساختمان ها نیاز به کفپوشی دارند که در برابر مواد شیمیایی خورنده، گرما، ساییدگی و غیره آسیب نبیند. در چنین مواردی کفپوش اپوکسی بهترین گزینه پیش روی شماست. همچنین کفپوش های رزینی را می توان با توجه به نیاز هر فضا از جمله آزمایشگاه، کارخانجات مواد غذایی، مراکز مراقبت درمانی و سایر محیط های صنعتی بکار برد. اپوکسی را می توان در لابی ها و ورودی ها استفاده نمود تا جذابیت بصری را افزایش دهد. همچنین کفپوش می تواند با در نظر گرفتن مقاومت در برابر لعزش طراحی شود.

با دوام ترین کفپوش های صنعتی

 معمولا از بادوام ترین کفپوش ها در مکان های پر تردد استفاده می شود. با توجه به میزان تاثیر سطوح، پوشش های اپوکسی و کفپوش بتنی براق بهترین گزینه ها برای چنین مکان هایی به شمار می روند. هر دو مود گفته شده در مقایسه با کفپوش وینیل و سایر کفپوش های صنعتی از مقاومت بیشتری در برابر آسیب و ضربه برخوردار هستند. هنگام انتخاب بین کفپوش اپوکسی و کفپوش پولیشی باید دو نکته را در نظر بگیرید: چه بودجه ای برای خرید در نظر دارید و کدامیک برای مکان مورد نظر شما مناسب تر است. کفپوش بتنی براق برای مکان های صنعتی مناسب است و ممکن است بیشتر از کفپوش اپوکسی دوام بیاورد.

کفپوش صنعتی

فاکتورهای مهم برای انتخاب کفپوش صنعتی

معماران، طراحان و مهندسان پیش از پروژه ساخت و ساز باید برای انتخاب کفپوش صنعتی اقدام کنند. چرا که در حین کار ممکن است با چالش هایی نظیر نیاز به نصب سریع کفپوش در کم ترین زمان، ضد لغزش بودن و طراحی روبرو شوند. هر نوع کفپوش مزایا و معایب مختص به خود را دارد. در اینجا به فاکتورهای مهم برای انتخاب کفپوش صنعتی اشاره می کنیم:

نصف کفپوش چقدر طول می کشد؟

مدیر پروژه بایستی زمان مجاز برای نصب کفپوش را تعیین کند. برای نصب برخی کفپوش های اپوکسی حداقل 12 ساعت زمان لازم است تا لایه ها خشک شوند و بعد از چند روز قابل استفاده است. این پروسه طولانی خشک شدن می تواندتاثیر منفی روی زمان اتمام پروژه ساخت و ساز بگذارد و کسب و کار با اختلال مواجه کند. بنابراین لازم است که در صورت کمبود وقت، یکی از انواع کفپوش را انتخاب کنید که زمان زیادی برای نصب نیاز نداشته باشد.

کفپوش برای چه مکانی استفاده می شود؟

شرایط فیزیکی محیط مورد نظر شما بر انتخاب بین انواع کفپوش صنعتی تاثیر گذار است. به طور مثال کفپوش پلی اورتان برای کارخانجات لبنی مناسب است.  چرا که اسید های لاکتیک آلی باعث لک شدن کفپوش می شود و این نوع کفپوش در برابر آن مقاومت دارد. از طرفی تمیز کردن این نوع کفپوش آسان است و یک سد مقاوم در برابر باکتری ها تشکیل می دهد. بنابراین باید با توجه به کاربری محل مورد نظر، یکی از انواع کفپوش مناسب با آن را انتخاب کنید.

کفپوش برای مکان پر تردد نیاز دارید یا مکان خلوت؟

اگر مکان مورد نظر شما پر تردد باشد، به یکی از انواع مناسب کفپوش صنعتی لازم است. به طور مثال یک انبار شلوغ با تردد مداوم لیفتراک نیاز به کفپوش متفاوتی نسبت به انبار خرده فروشی با تردد کم دارد. اما نوع تردد و ترافیک نیز مهم است. مثلا در یک سالن ورزشی، کفپوش انعطاف پذیر یا فلکسیبل استفاده می شود. پس با یک متخصص مشورت کنید و بر اساس حجم ترافیک روزانه، کفپوش را انتخاب کنید.

بودجه چقدر است؟

در بحث انتخاب کفپوش صنعتی، کاربری آن مهم تر از هزینه کفپوش است. اما طبیعتا میزان بودجه بر تصمیم گیری تاثیر می گذارد. موارد زیادی در بحث بودجه مطرح می شوند. متریال کاربردی و نصب کفپوش تنها بخشی از آن به شمار می رود. درواقع بایستی علاوه بر مصالح و هزینه نیروی کار، هزینه های تمیز کردن و نگهداری، تعمیر آن در صورت آسیب دیدن و تعویض در صورت لزوم را در نظر گرفت. بنابراین اگر بودجه کمی دارید، بهتر است کفپوش های بادوامی را انتخاب کنید که به سرعت قابل تعمیر یا تعویض هستند. در این صورت میزان هزینه ها کاهش خواهد یافت.

کفپوش صنعتی

محیط اطراف چگونه است؟

شرایط محیطی مثل دما و رطوبت می تواند بر کفپوش های صنعتی تاثیر بگذارد. بنابراین باید در چنین شرایطی از کفپوش مقاوم در برابر دمای بالا و یا رطوبت را تهیه کنید.

کفپوش در چه رنگی مناسب است؟

رنگ تنها مسئله دکوراسیون و زیبایی نیست. این مسئله می تواند بر نگهداری، تمیز کردن، روشنایی و راحتی فضا تاثیر زیادی بگذارد. در جایی که منبع نور کم است، انتخاب کفپوش با رنگ روشن تر می تواند فضا را بزرگ تر و نورانی تر جلوه دهد. بنابراین محیطی دلنشین تر ایجاد خواهد شد. در مقابل، رنگ های پر زرق و برق مثل زرد و قرمز ممکن است ابتدا گرم و خوشایند به نظر برسند. اما با گذشت زمان چشم را خسته می کنند. کفپوش کرم یا سفید تمیز تر به نظر می رسد ولی سریع لک می شوند. بنابراین باید دائما تمیز نگه داشته شود.

جمع بندی

انتخاب نوع کفپوش صنعتی برای ملک شما به عوامل مختلفی از جمله کاربرد، هزینه و ظاهر آن بستگی دارد. اجرای کفپوش مناسب به منظور کاهش هزینه تعمیرات و غیره در محیط صنعتی یکی از مهم ترین ارکان ساخت و ساز آن به شمار می رود. این کفپوش ها بایستی با سطح زیرین چسبندگی کامل داشته باشند و قبل از اجرا، بایستی سطح کاملا صاف و صیقلی شود. شما در مکان های مختلف به کفپوش های متفاوتی نیاز دارید. از این رو در این مقاله به توضیح انواع کفپوش صنعتی و فاکتورهای موثر در انتخاب آن اشاره کردیم.