مصالح ساختمانی

چسب کاشت میلگرد و اهمیت استفاده آن ها

آنچه در این مقاله می خوانید:

چسب کاشت میلگرد، یکی از چسب هایی است که در ساختمان سازی از آن استفاده می کنند. این چسب ها گزینه خوبی برای توسعه سازه های بتنی هستند. در برخی مواقع مشاهده شده است که انبوه سازان در ساخت پروژه های مختلف تغییراتی را ایجاد می کنند.

آن ها برای این کار باید میلگردهای داخل بتن را به میلگردهای جدیدی متصل کنند، به همین دلیل از چسب کاشت میلگرد استفاده می کنند. میلگردها تاثیر زیادی در استحکام ساختمان دارند؛ بنابراین باید آن ها کاملا به هم بچسبند. از آن جا که قدر چسبندگی چسب های کاشت میلگرد زیاد است. به همین دلیل آن ها از این چسب ها استفاده می کنند.

در حال حاضر چسب های کاشت میلگرد زیادی وجود دارند که هر کدام آن ها کاربرد خاصی دارند. این چسب ها باید به صورت اصولی در قسمت های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار بگیرند. به همین دلیل لازم است شما با روش های استفاده از چسب کاشت بولت آشنایی داشته باشید. هم‌چنین خوب است بدانید که چند نوع چسب کاشت میلگرد در بازار وجود دارد و هر کدام از آن ها مناسب چه سازه هایی است. در ادامه این مقاله قصد داریم ضمن معرفی چسب کاشت بولت به بخش های مختلف آن اشاره کنیم.

چسب کاشت میلگرد

منظور از چسب کاشت میلگرد چیست؟

آرماتوربندی از حساس ترین قسمت های ساختمان سازی است که دقت زیادی را باید در آن به کار ببرند؛ زیرا نیروهای مختلف ساختمان به وسیله میلگردها تحمل می شوند. به همین دلیل باید آرماتوربندی با حساسیت بالایی اجرا شود. در برخی مواقع مهندسان ساختمان قصد دارند در نقشه ساختمانی خود تغییراتی را ایجاد دهند در این صورت آن ها برای توسعه آرماتوربندی خود باید میلگردها را به قسمت های مختلف سازه بتنی وصل کنند. مهندسان ساختمان برای این کار از چسب کاشت بولت استفاده می کنند؛ زیرا تاثیر زیادی در مقاومت ساختمان دارد.

در حال حاضر چسب کاشت میلگرد آخرین فناوری نصب و استقرار بولت یا آرماتوربند در سازه های مختلف است. این چسب خلوص بالایی دارد و عاری از هر گونه فیلتر، خود تراز و سیال، بنیان رزین های اپوکسی و غیره است. به همین دلیل در پروژه های مختلف از آن استفاده می کنند.

 چسب کاشت بولت را در تیوپ های ۳۴۵ و ۳۸۰ میلی لیتری به روش تزریق گان و سوسیسی ۶۰۰ میلی لیتری  بسته بندی می کنند. این چسب ها جزئی از خانواده پلی استر (Polyester) یا بر پایه رزین اپوکسی (Epoxy)  هستند که عملکرد سریعی دارند.

کاربرد چسب های کاشت میلگرد

همان گونه که در بالا به آن اشاره کردیم، چسب کاشت میلگرد برای اتصال میلگرد به قسمت های مختلف آرماتوربند در سازه ها استفاده می شود. به طوری که در کمترین زمان ممکن میلگرد را به قسمت آرماتوربند سفت و محکم می کند. از این چسب ها می توانید در محیط های مرطوب مانند استخرها نیز استفاده کنید. چسب های کاشت میلگرد می توانند به انواع سطوح بتنی، فلزی، سنگ و غیره متصل شوند و استحکام بالایی را در کمترین زمان ممکن ایجاد کنند.

شما از چسب کاشت میلگرد می توانید در برابر حلال های قوی و محیط های اسیدی نیز استفاده کنید. لذا کاربرد آن ها هیچ گونه محدودیتی ندارد؛ اما دقت کنید که بعد از چسباندن میلگرد امکان جدا کردن آن وجود ندارد. مگر این که کل همان نقاط را تخریب کنید تا میلگرد جدا شود. به همین دلیل به هنگام کاشت میلگرد دقت کنید و با محاسبات قبلی این کار را انجام دهید.

کاربرد چسب کاشت میلگرد تنها به چند مورد بالا محدود نمی شود. شما از این چسب می توانید برای کارهای زیادی استفاده کنید که در ادامه به چند مورد آن اشاره می کنیم:

  • سر ستون
  • فونداسیون
  • ضد آب کردن چسب‌های کاشی خمیری، پودری و چسب‌های سنگ آنتیک که در سرویس‌های بهداشتی استفاده می شوند.‌
  • ملات‌ های سیمانی‌
  • نمای ساختمان
  • آب‌ نما
  • نماهای باران ‌گیر
  • چاله های آسانسور‌
  • انواع سقف های سیمانی‌‌، سنگی،‌ آجری، سفالی، ایرانیت سیمانی و غیره
  • محوطه سازی، ساخت و آب بندی انواع بلوک‌، جداول‌، موزاییک و تمامی سازه‌هایی که در مجاورت مستقیم با آب، رطوبت، عوامل جوی و UV خورشیدی قرار دارند.
  • جایگزین خوبی برای مواد نفتی،‌ قیر، گونی،‌‌ ایزوگام و پوشش‌های قدیمی هستند.

چسب کاشت میلگرد

نکات استفاده از  چسب کاشت میلگرد

شما برای استفاده از چسب کاشت بولت در سطوح مختلف باید نکاتی را رعایت کنید تا چسب شما به خوبی در آن متصل شود. در ادامه این نکات را برای شما بیان می کنیم:

  • مکان دقیق سوراخ کاری را جهت استقرار بولت محاسبه کنید.
  • از ابزارهای مناسب جهت ایجاد سوراخ در مکان های مورد نظر استفاده کنید. دقت کنید که این ابزارها به ساختمان شما ضربه کمتری را وارد کنند.
  • بعد از آن که نقطه مورد نظر را سوراخ کردید باید گردوغبارهای موجود در آن را با دستگاه های مکنده یا برس مویی کاملا تمیز کنید. به طوری که سطوح داخلی آن را از هر گونه چربی، مواد روغنی و غیره پاک باشد. همچنین باید عاری از هر گونه دانه های سست و فاقد استحکام باشد.
  • به هنگام تزریق چسب کاشت بولت دقت کنید که سطوح داخلی کاملا خشک باشد و هیچ گونه رطوبتی در آن وجود نداشته باشد. در صورت وجود رطوبت نیز از چسب های ضد آب استفاده کنید.
  • اگر میلگرد شما زنگ زده باشد باید اکسید آن را کاملا تمیز کنید و از ضدزنگ برای کاشت آن ها استفاده کنید.
  • بتنی که قرار است میلگرد را در آن بکارید باید مقاومت بالایی داشته باشد و هیچ گونه ترکی در آن مشاهده نشود.
  • به هنگام استفاده از چسب کاشت میلگرد مطمئن شوید که چسب شما حداقل ۷۰ درصد حفره را پر می کند، در غیر این صورت باید چسب آماده دیگری را در نزد خود داشته باشید.
  • بعد از قرار دادن میلگرد در حفره، آن را تکان ندهید و بگذارید در همان حالت سفت و محکم باشد.

چسب کاشت میلگرد

نحوه کاشت میلگرد با استفاده از چسب مخصوص آن

شما برای کاشت میلگرد به کمک چسب آن ضمن رعایت کردن کلیه نکات بالا باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

  1. مکان دقیق سوراخ و اندازه آن را محاسبه و با دریل آن را ایجاد کنید.
  2. حالا چسب را آماده کنید و به این نکته توجه کنید که داخل آن کاملا خشک باشد و رطوبت جزیی در آن وجود نداشته باشد.
  3. اگر چسب شما از نوع کارتریجی باشد، آنگاه آن را درون گان قرار دهید. اگر از نوع حجمی و کپسولی باشد نیازی به گان ندارید و می توانید چسب را به صورت شره ای داخل حفره تزریق کنید.
  4. در چسب کارتریجی بهتر است چند پالس اول را دور بریزید.
  5. دقت کنید که چسب را از ته سوراخ تزریق کنید و به سمت جلو حرکت کنید.
  6. وقتی دو سوم حفره را با چسب پر کردید میلگرد را به صورت پیچشی وارد حفره و چسب کنید.
  7. بعد از آن که میلگرد را در جای خود قرار دادید، بقیه قسمت خالی حفره را با چسب کاملا پر کنید.
  8. حالا منتظر بمانید که چسب شما کاملا خشک شود تا بعد از آن بار را روی میلگرد قرار دهید. دقت کنید تا زمانی که چسب کاملا خشک نشود بار را روی میلگرد قرار ندهید.

مزایای چسب کاشت میلگرد

تاکنون باید متوجه شده باشید که استفاده از چسب کاشت بولت چه مزایایی دارد. به همین دلیل در ادامه قصد داریم به صورت مفصل در مورد آن ها صحبت کنیم.

  • استفاده از چسب های کاشت میلگرد می تواند هوای حفره ها را کاملا پر کند و در میان آن ها جای خالی قرار ندهد.
  • با گذشت زمان حجم چسب کم نمی شود و طول عمر مفید زیادی تا ۵۰ سال دارد. به طوری که استحکام خودش را در این مدت حفظ می کند.
  • چسبندگی فوق العاده ای دارد و می تواند میلگرد را به آرماتوربند به گونه ای بچسباند که انگار به هم پیوند خورده است.
  • در برابر هوا، رطوبت و آب عایق خوبی است.
  • چسب های پیوند دهنده میلگرد، ویسکوزیته بالایی دارند.
  • مقاومت بالایی در برابر وزن بارهای دینامیکی و استاتیکی دارند.
  • شما می توانید از چسب کاشت بولت در سطوح افقی و عمودی استفاده کنید.
  • یکی از مزایا چسب کاشت میلگرد این است که شما برای استفاده از آن نیازی به حلال ندارید.
  • چسب های کاشت میلگرد روان و نرم هستند. به طوری که می توانند در حفره های مختلف به خوبی جریان پیدا کنند؛ اما بدین گونه نیستند که چکه کنند. 

چسب کاشت میلگرد

سخن پایانی

چسب کاشت میلگرد، یکی از چسب هایی است که در صنعت ساختمان سازی از آن استفاده می کنند. این چسب ها قابلیت بالایی در چسبندگی دارند و به صورت کارتریجی، حجمی و کپسولی در بازار عرضه می شوند. این چسب ها می توانند در سطوح فلزی، سنگی، چوبی و غیره به راحتی استفاده شوند و بعد از آن می توانند به مدت ۵۰ سال دوام داشته باشند. شما برای استفاده از چسب کاشت میلگرد باید اصولی را رعایت کنید که در بالا به آن اشاره کردیم.  

مدت زمان خشک شدن چسب کاشت بولت به ۳۰ الی ۶۰ دقیقه می رسد. به طوری که بعد از آن می توانید بار را بر روی میلگرد تحمیل کنید. استفاده از چسب کاشت میلگرد می تواند برای توسعه و تغییر پروژه های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا