مصالح ساختمانی

راهنمای انواع رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان

آموزش نقاشی ساختمان برای افراد تازه کار، صاحبان خانه و یا متخصصان نوسازی ملک، امری ضروری است. رنگ آمیزی خانه یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای افزایش جذابیت آن انجام دهید و ارزش ملک را بالا ببرید. در واقع روشی کم هزینه برای عوض کردن حال و هوای خانه به شمار می رود که می تواند تنوع اساسی در فضای داخلی ایجاد نماید. که قبل از آن حتما باید از نمونه قراراد رنگ آمیزی ساختمان مطلع باشید.

البته برای ایجاد چنین تغییرات موثری در دکوراسیون خانه نیاز به استادکار رنگ آمیزی ساختمان دارید. چرا که مهارت کافی در استفاده اصولی از رنگ ها در بخش های مختلف لازم است. اگر کوچک ترین ایرادی در نقاشی ساختمان وجود داشته باشد، می تواند جلوه بدی به نمای خانه شما بدهد. بنابراین با املاک داران همراه شوید و راهنمای کامل انواع رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان را بخوانید.

نقاشی ساختمان

انتخاب رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان

با وجود طیف گسترده ای از رنگ های ساختمانی، پیدا کردن رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان کار دشواری است. قبل از هر چیز ویژگی های کلی رنگ را مشخص کنید. رنگ سرد یا گرم؟ خنثی یا اشباع؟ شاید بخواهید برای نقاشی داخلی ساختمان، رنگ مکمل مبلمان یا آثار هنری خانه خود را انتخاب نمایید. نهایتا چند رنگ تهیه و نمونه‌ای بسازید. در صورتی که اطلاعات کافی در زمینه انتخاب رنگ مناسب برای خانه خود ندارید، بهتر است از متخصص و پیمانکار ساختمانی کمک بخواهید. در ادامه به توضیح انواع رنگ ساختمان می پردازیم:

رنگ روغنی

این نوع رنگ ها یکی از رنگ های رایج در نقاشی ساختمان به شمار می روند که به آرامی خشک می شود و دارای بوی بسیاری است و باید از روش های کاربردی از بین بردن بوی رنگ در خانه استفاده شود . ضخامت لایه های رنگ روغن تاثیر زیادی در خشک شدن آن دارد و معمولا لایه های نازک سریع تر خشک می شوند. از کاربردهای رایج رنگ و روغن می توان به جلا دادن و محافظت از چوب در ساختمان ها و بخش های فلزی در معرض دید مثل نرده ها، قاب پنجره اشاره کرد.

رنگ روغن معمولا به صورت براق، مات یا نیمه مات هستند و از دوام بالایی برخوردارند. معمولا از رنگ روغنی مات در پوشش عیوب روی دیوارها استفاده می شود. چرا که انعکاس نور ندارد ولی رنگ نیمه مات از انعکاس کمی برخوردار است. هر چند این رنگ ها دیر خشک می شوند ولی در عوض به راحتی قابل شستشو و تمیز شدن هستند.

رنگ پلاستیک

از آنجایی که رنگ های پلاستیک به سرعت خشک می شوند و بنابراین کار با آن راحت است، معمولا در نقاشی سقف ساختمان از آن استفاده می شود. در واقع این نوع رنگ در دسته رنگ های غیر قابل شستشو قرار می گیرد. از آنجایی که سقف خانه نیازی به تمیز کردن یا شستشو ندارد، معمولا از رنگ پلاستیک برای رنگ آمیزی آن بکار می رود.

رنگ لعابی

این رنگ با افزودن سرب یا روی به لاک تولید می شود. رنگدانه ها برای دستیابی به طیف گسترده ای از رنگ ها به آن اضافه می گردند. از ویژگی های رنگ لعابی می توان به ضد آب بودن و مقاومت در برابر مواد شیمیایی اشاره کرد. این رنگ ها معمولا پوشش خوبی دارند و تا مدت ها ماندگارند.

معمولا در دیوارهای داخلی و خارجی، قاب های چوبی، درب ها و کفپوش ها، پنجره ها، پله ها، سطوح حصیری، بتنی، شیشه ای، فلزی، گچی از این نوع رنگ استفاده می شود. از محدودیت های رنگ لعابی خشک شدن آهسته و نیاز به پوشش تیتانیوم است.

رنگ سیمانی

این یکی از گران ترین انواع رنگ برای نقاشی ساختمان به شمار می رود. رنگ سیمانی یک رنگ بادوام است که اغلب برای مکان های در معرض شرایط آب و هوایی مختلف استفاده می شود. این نوع رنگ برای سطوح سیمانی و فضاهای داخلی و خارجی ساختمان که سطح خشن دارند، نیز کاربرد دارد.

رنگ امولسیونی

خشک شدن سریع، مقاومت در برابر آب و هوا، ماندگاری طولانی، بدون بو، دوام بالا، مقاوم در برابر مواد قلیایی از ویژگی های رنگ های امولسیونی هستند. رنگ امولسیونی نباید با رنگ اکریلیک اشتباه گرفته شود. این نوع رنگ غیر سمی است، به راختی تمیز می شود، در برابر قارچ و کپک مقاوم است. بنابراین اگر کودک یا حیوانات خانگی دارید، بهترین گزینه پیش روی شما به شمار می رود. معمولا در آشپزخانه و دیوارهای بیرونی و داخلی از این نوع رنگ استفاده می شود.

نقاشی ساختمان

رنگ اکریلیک

این نوع رنگ با خشک شدن سریع، مقاومت در برابر آب، غیر اشتعال بودن، بی بو و قابل شستشو بودن، انتخابی عالی برای رنگ آمیزی خانه به شمار می رود. معمولا برای دیوار های داخلی (اتاق خواب و نشیمن)، اشیاء چوبی و مبلمان از رنگ اکریلیک استفاده می شود. رنگ اکریلیک بر پایه آب و بدون بو است.

رنگ قیری

برخی از انواع رنگ برای نقاشی ساختمان کاربردی تر هستند و قیر یکی از آن ها است. از ویژگی های این نوع رنگ می توان به ضد آب و مقاوم بودن در برابر زنگ زدگی اشاره کرد. با این حال برای مناطقی که نور خورشید زیادی دریافت می کنند، مناسب نیست.

رنگ پتینه

رنگ پتینه می تواند برای رنگ آمیزی خانه افراد خوش ذوق و هنر دوست بهترین انتخاب باشد. در واقع پتینه کاری با توجه به نوع دکوراسیون به دو صورت کلاسیک و مدرن اجرا می شود.انبوه سازان ساختمان می توانند به منظور خلق اثری هنری در نقاشی ساختمان از هنر نقاشان ماهر در زمینه پتینه کاری بهره مند شوند و طرح های ابر و بادی، طلا کاری و غیره را روی دیوارها پیاده سازند.

بلکا

بلکا که از متریال درجه یک طبیعی ساخته شده، یکی از گزینه های ارزان برای نقاشی ساختمان به شمار می رود. در واقع یک پوشش سلولزی است که می توان در محیط های بسته بکار برد. چرا که نور خورشید می تواند باعث آسیب دیدن آن شود.

نقاشی ساختمان

رنگ مولتی کالر

این نوع رنگ در دسته رنگ های قابل شستشو قرار می گیرد و سریع خشک می شود. از طرف دیگر هیچ حلال نفتی در آن استفاده نشده و به همین دلیل بدون بو است. از آنجایی که اعمال این نوع رنگ ها بسیار ساده است، می توان از آن در انواع سطوح سیمانی، سنگی، فلزی و غیره استفاده کرد.

روش های رنگ آمیزی خانه

مات

رنگ های مات می توانند به خوبی عیوب در دیوارها و سقف ها را پنهان کنند ولی تمیز کردن آن چندان راحت نیست. در واقع بافت متخلخل و مخملی آن به سختی تمیز می شود و نیاز به روتوش منظم دارد. استفاده از رنگ های متالیک یکی از انواع نقاشی ساختمانی مدرن به شمار می رود. در واقع می توان بخشی از دیوار را به روش پتینه کاری رنگ آمیزی کرد و جلوه ای هنری ایجاد نمود.

نقاشی ساختمان

براق

رنگ های براق برای رنگ آمیزی خانه از دوام بالایی برخوردار هستند و حتی می توان چندین بار آن را تمیز کرد. با اینحال به بیش از یک لایه رنگ نیاز دارد تا ظاهر یکنواختی پیدا کند. در غیر این صورت می تواند باعث برجسته نشان دادن عیوب شود.

نیمه مات

رنگ های نیمه مات دارای درخشش نرم و یکنواخت است. این نوع رنگ آمیزی دوام بالایی دارد و معمولا برای زیبا سازی آشپزخانه و حمام استفاده می شود. البته در سایر بخش های داخلی ساختمان نیز قابل استفاده است. اما تنها ایرادی که می توان به آن گرفت، عدم پوشش عیوب در و دیوارهاست.

طرح دار

شما می توانید با استفاده از رنگ های طرح دار و مولتی کالر و یا ایجاد بافت های برجسته، جلوه ای متفاوت ایجاد کنید. در واقع رنگ آمیزی ساختمان با استفاده از این نوع رنگ ها، نه تنها عیوب را پنهان می کند، بلکه می تواند جلوه ای سه بعدی روی دیوار خلق نماید. در صورتی که ترکیب رنگ درستی بکار رود، به خوبی کاغذ دیواری خواهد بود. رنگ ها بایستی با توجه به چیدمان اتاق و میزان نور طبیعی آن انتخاب شوند.

  • غلطک های طرح دار: رنگ آمیزی دیوار با استفاده از غلطک های طرح دار بسیار ساده است. کافیست غلطک را روی دیوار بکشید تا طرح آن روی دیوار حک شود. این غلطک ها دارای طرح های متنوع و جذابی هستند و دکوراسیون خانه شما را متفاوت خواهد ساخت.
  • شابلون: رنگ آمیزی دیوار ها با شابلون نیز یکی دیگر از روش های مدرن نقاشی ساختمان به شمار می رود. می توانید شابلون را روی محل مورد نظر قرار دهید و داخل آن را با قلمو رنگ کنید.
  • طرح خال خالی: این نوع طرح ها معمولا برای محیط های شاد مثل اتاق کودکان استفاده می شود. در واقع طرح های خال خالی حس هیجان و انرژی را به محیط القا می کنند. دایره ها در این طرح باید به صورت نامنظم و پراکنده در سایزهای متفاوت ایجاد شوند.
  • طرح راه راه یا لوزی: یکی از جدید ترین تکنیک های رنگ آمیزی ساختمان، استفاده از طرح های راه راه است. شما می توانید به جای استفاده از کاغذ دیواری لوزی یا راه راه، از رنگ آمیزی به این شیوه استفاده کنید.

نقاشی ساختمان

اکلیلی

یکی دیگر از روش های رنگ آمیزی ساختمان، استفاده از اکلیل های مخصوص است. البته نباید مقدار زیادی از اکلیل را با رنگ ترکیب کنید. چرا که باعث ته نشین شدن اکلیل ها خواهد شد. از این روش می توان برای ایجاد جلوه ای کلاسیک در اتاق نشیمن یا پذیرایی استفاده نمود.

نقاشی ساختمان

اسفنج و پارچه

رنگ امیزی خانه با استفاده از اسفنج یا پارچه نیز یک سبک نقاشی ساختمان است که نمای کاملا متفاوتی به خانه شما می بخشد. کافیست اسفنج را داخل رنگ زده و به دیوار ضربه بزنید. این کار نیاز به مهارت خاصی ندارد ولی نتیجه عالی خواهد داشت. برای نقاشی دیوارها با استفاده از پارچه نیز باید ابتدا دیوارها را رنگ کنید و سپس با پارچه روی آن ضربه بزنید.

آنچه قبل از شروع رنگ آمیزی خانه باید بدانید!

چه برای رنگ آمیزی داخل و چه خارج از خانه، باید سطحی تمیز، صاف، خشک و ساختاری سالم ایجاد شود. حتی اگر برای کارهای تخصصی نقاشی ساختمان از افراد حرفه ای و مهندس ساختمان کمک بگیرید، می توانید با انجام کارهای مرحله آماده سازی، در هزینه ها صرفه جویی کنید.

مراحل آماده سازی خانه برای رنگ آمیزی

تمیز کردن دیوارها قبل از نقاشی

فضای داخلی:

با کمک یک گردگیر از گرد و غبار سطوح خلاص شوید و تار عنکبوت‌ها را پاک کنید. سپس با استفاده از یک پارچه آغشته به مواد شوینده و آب گرم، سطوح را پاک کنید تا باقیمانده آلودگی ها از بین برود.

فضای بیرونی:

 برای تمیز کردن دیوارهای بیرونی خانه از شستشو با مواد شوینده و آب پر فشار استفاده کنید. به منظور خلاص شدن از شر کپک و شکل گیری مجدد آن، شوینده های مخصوص بکار ببرید. یا می توانید آب و محلول سفید کننده را به نسبت سه به یک ترکیب کرده و برای پاک کردن کپک ها استفاده نمایید.

انجام تعمیرات قبل از رنگ آمیزی

فضای داخلی:

مطمئن شوید که در دیوارهای خانه ترک یا سوراخی وجود نداشته باشد. در صورت نیاز بتونه کاری کنید و سپس سنباده بزنید تا سطح آن صاف شود. ممکن است آلودگی ها و چربی های روی سطح با سنباده زدن به عمق دیوار نفوذ کنند و بعد از رنگ آمیزی مشکلاتی ایجاد شود. بنابراین همیشه قبل از سنباده زنی، دیوار را تمیز کنید.

فضای بیرونی:

اگر در فضای بیرونی ساختمان، دیوارها پوسته پوسته شده اند، می توانید ابتدا با کاردک آن را بتراشید. سپس با سنباده سطحی صاف ایجاد کنید. در صورتی که دیوار مورد نظر شما را شاخه های گیاه های رونده پوشانده اند، لازم است که آن را به طور کامل از دیوار جدا سازید. در هر قسمتی که شکاف یا سوراخی وجود دارد، از بتونه کاری کمک بگیرید. مطمئن شوید از محصولاتی استفاده کنید که برای فضای باز طراحی شده اند.

از بین بردن لکه های دیوار

محافظت از لوازم خانه حین رنگ آمیزی

فضای داخلی:

مطمئنا نمی خواهید روی مبل و فرش خانه شما رنگ بریزد. اما حین نقاشی ساختمان، این اتفاقات اجتناب ناپذیر است. بنابراین تا جای ممکن مبلمان و اثاث منزل خود را جابجا کنید و روی وسایل دیگر و کفپوش را با پارچه ای بپوشانید. گاهی نیز در ابتدای ساخت و ساز برای نقاشی ساختمان، لازم است روی مصالح ساختمانی را بپوشانید.

بیشتر بدانید: آشنایی با انواع مصالح ساختمانی

فضای بیرونی:

اثاثیه فضای باز را نیز جابجا کنید و روی گیاهان و درختچه ها را با پارچه مخصوص بپوشانید. گیاهان نزدیک به دیوارها را ببندید تا حین نقاشی ساختمان برای شما مزاحمت ایجاد نکنند.

استفاده از نوارچسب قبل از شروع رنگ آمیزی

فضای داخلی:

 اگر می خواهید نتیجه کار شما حرفه ای به نظر برسد، تمام سطوحی که نمی خواهید رنگ شوند را با نوار چسب بپوشانید. از نوار چسب مخصوص این کار استفاده کنید و مطمئن شوید که آن را کاملا صاف روی سطح قرار دهید.

فضای بیرونی:

 نوار نقاشی در بیرون ساختمان نیز کاربرد دارد و می توان توسط آن بخش هایی که نمی خواهید رنگ آمیزی شوند را با نوار جدا کنید.

مراحل رنگ آمیزی ساختمان

نقاشی ساختمان یکی از انواع خدمات ساختمانی است که شامل دو مرحله رنگ آمیزی داخل خانه و رنگ آمیزی فضای بیرونی خانه می شود. در واقع فرایند رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان شاید کار ساده ای به نظر برسد ولی شما برای تکمیل آن نیاز به یک استادکار دارید. در این روند لازم است از ابزار و رنگ مناسب در هر بخش از منزل استفاده شود تا رنگ ها یکنواخت باشند و ظاهر بی عیب و نقصی ایجاد کنند. در ادامه مراحل نقاشی ساختمان را برای شما شرح می دهیم.

۱.بتونه کاری سطوح

برای برخی سطوح بایستی یک لایه بتونه قبل از رنگ آمیزی اعمال شود. بخش هایی از دیوار که دچار ترک و پوسته شده، باید با لایه از گچ پوشانده شوند. اگر دیوار گچی باشد، باید قبل از هر کار از روغن زیرکار استفاده شود. سپس دیوار را برای بتونه و آستر آماده سازید.

 به طور کلی دو نوع بتونه وجود دارد که شما با توجه به نوع رنگی که استفاده می کنید، باید بتونه مناسب را بکار ببرید. به دلیل کیفیت اولیه سیمان، سطح ایده آلی برای بتونه کاری و سپس رنگ آمیزی دیوار ایجاد می شود. در واقع بتونه با ترکیبی از بتن سفید، گچ و ۲ تا ۳ لایه بتونه باعث ایجاد سطحی یکدست و صاف برای نقاشی خواهد شد.

بتونه کاری سطوح

۲.سنباده زنی سطوح

در این مرحله باید با استفاده از کاردک و سنباده ریز برای صاف کردن سطوح ناهموار اقدام کنیم. سنباده زدن باید به صورت دایره ای شکل بر روی تمام زبری های دیوار انجام شود تا در نهایت به سطحی نرم و صاف برسیم. باقیمانده گرد و غبار روی دیوار را نیز با دستمال خشک بایستی تمیز کنیم.

سمباده زنی سطوح

۳.یک لایه بتونه

بتونه یک سطح صاف برای لایه اول رنگ ایجاد می کند. بنابراین استفاده از پرایمر یا بتونه قبل از رنگ آمیزی بسیار هوشمندانه است. در ضمن این لایه می تواند محافظی برای دیوار باشد و از نفوذ لکه ها به عمق آن جلوگیری کند. همچنین چسبندگی رنگ را بهبود می بخشد و مانع کنده شدن آن از روی دیوار می شود.

۴.آسترکاری سطوح

آسترکاری یک بخش مهم از نقاشی ساختمان است. چرا که می تواند قدرت چسبندگی رنگ را افزایش دهد. شما می توانید برای رنگ آستر، سفید، خاکستری یا رنگی نزدیک به رنگ نهایی را انتخاب کنید. معمولا افراد متخصص از رنگ خاکستری برای آستر استفاده می کنند که انواع مختلفی دارد. یکی از رایج ترین انواع آن، آستر اکریلیک است که به سرعت خشک می شود و می توان چندین لایه از آن را قبل از رنگ آمیزی استفاده کرد.

۵.سه لایه رنگ

در نهایت شروع به رنگ آمیزی سقف و دیوارها می کنیم. به سرعت از یک ناحیه شروع کرده و سپس به قسمت بعدی می رویم. باید منتظر بمانیم تا لایه اولیه رنگ به طور کامل خشک شود. لایه ها دوم و سوم رنگ را نیز با روش های مشابه انجام می دهیم.

۶.تمیز کردن

پس از اتمام رنگ آمیزی ساختمان، باید مطمئن شویم کار ما بی عیب و نقص انجام شده است. بنابراین هر قسمتی که رنگ پاشیده و یا بیرون زده را پاک می کنیم.

نکات مهم برای رنگ آمیزی بخش بیرونی ساختمان

اگر می خواهید خانه شما مثل عکس روی جلد مجلات به نظر برسد، باید نکاتی را حین رنگ آمیزی ساختمان در نظر بگیرید. در ادامه به توضیح این نکات مهم و تاثیرگذار در نقاشی بخش بیرونی ساختمان می پردازیم:

رنگامیزی بیرون ساختمان

شرایط آب و هوایی

باید بدانید که شما برای رنگ کردن دیوارهای بیرونی ساختمان خود نیاز به شرایط آب و هوایی مناسب دارید. اگر در منطقه ای با آب و هوای سرد زندگی می کنید، مطمئن شوید در روزهای آتی، خبری از باد و باران نباشد. سعی کنید برای رنگ آمیزی ساختمان، زمانی از سال را انتخاب کنید که شرایط آب و هوایی ثابت باشد.

در صورتی که در هوای نامساعد اقدام به رنگ آمیزی خانه کنید، احتمال ترک خوردن یا پوسته شدن رنگ وجود دارد. اگر خانه شما بیش از یک طبقه دارد، برای رنگ آمیزی بخش های بیرونی نیاز به نردبان با تکیه گاه یا داربست دارید.

تمیز کردن بخش بیرونی ساختمان

وسایلی مثل مبلمان پاسیو، کباب پز و سطل زباله را از بیرون ساختمان بردارید و آن ها را در جایی دور از دیوارها قرار دهید. همچنین می توانید وسایل بیرونی را با پارچه های مخصوص بپوشانید. همچنین لازم است درختچه ها را کوتاه کنید و محوطه را با پارچه بپوشانید. قطعا نمی خواهید روی گل های شمعدانی خود رنگ بپاشید.

شستشوی فضای بیرونی

شستن نمای بیرونی باعث می شود قدرت چسبندگی رنگ به دیوارها افزایش یابد. می توانید از آب پر فشار و محلول شوینده مناسب استفاده کنید. اگر خانه شما دارای روکش چوبی است، لازم است که با دقت بیشتری برای شستشوی آن اقدام کنید.

اقدامات احتیاطی

در صورتی که در رنگ قبلی خانه شما سرب وجود داشته باشد، لازم است یک سری اقدامات ایمنی را انجام دهید. در واقع بایدد رنگ را با یک اسپری مرطوب کنید تا گرد و غبار آن به کم ترین حد برسد. مواد خطرناک را در کیسه های زباله انداخته و دور بریزید. در ضمن هنگام سنباده زنی و تمیز کردن رنگ باید از ماسک استفاده کنید.

پاکسازی ثبل از رنگامیزی

سنباده زنی

سنباده زنی به منظور چسبیدن رنگ به دیوار انجام می شود. برای این که رنگ روی سطح ناهموار اعمال نشود، باید ابتدا دیوارها را با سنباده یکدست و صاف کنید. از کاغذ های سنباده ریز تر برای حاشیه ها و درب ها استفاده کنید تا روی آن خط و خش ایجاد نشود.

درزگیری و پر کردن شکاف ها

بعد از به پایان رسیدن سنباده زنی، بخش هایی که قابل ترمیم نیستند را تعویض کنید. شکاف ها و درزهای پنجره ها و درب ها را با درزگیر پر کنید. در صورتی که روی دیوارها سوراخ یا شکافی ایجاد شده، می توانید با بتونه کاری و سپس مجددا سنباده زنی آن را برای پرایمر و رنگ آمیزی ساختمان آماده سازید.

جمع بندی

نقاشی ساختمان یک کار حرفه ای است و برای اجرای آن نیاز به استادکار و نقاش ساختمان دارید. در واقع شما باید بدانید چه نوع رنگی را برای کدام بخش از خانه استفاده کنید. و یا این که کدام یک از متدهای رنگ آمیزی خانه با چیدمان و دکوراسیون خانه شما سازگار هستند. در این مقاله به معرفی ترفندهای رنگ آمیزی ساختمان و انواع رنگ های ساختمانی پرداختیم. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان املاک داران در تماس باشید.

گروه تحریریه املاک داران

هدف گروه تحریریه املاک داران همه سوالات شما را در حوزه املاک و ساخت و ساز پاسخگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا